23. kolo
12.02.2012 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Getafe CF 2:0

Sousedy v tabulce se po dnešním vzájemném utkání staly celky Raya a Getafe, domácí zvládli madridské derby lépe a zvítězili 2:0. Vítězství Raya lze považovat za zasloužené, nováček soutěže se tak vrátil do první desítky, právě před Getafe. O usudu utkání rozhodla branka Michua z prvního poločasu, po přestávce pak ještě pojistil tři body svou trefou Diego Costa.

Rayo vstoupilo do zápasu aktivně, hned v prvních deseti minutách čtyřikrát vystřelilo. Jako první to zkusil Piti, ovšem z velké dálky přestřelil. Stejný hráč pak pálil ještě dvakrát, v obou případech ho však vychytal pozorný gólman Moyá. A v desáté minutě se do zajímavé pozice dostal Michu, ten ale pro změnu netrefil míč ideálně a minul.

Getafe poprvé vystrčilo růžky zásluhou hlavička Valery, který si naskočil na dobrý centr Castra, Joel ovšem nemusel zasahovat, Valera branku netrefil. Po půlhodině hry měl zajímavou možnost domácí Diego Costa, ale ani on neměl v zakončení potřebné štěstí, jeho pokus totiž vychýlil ze správného směru Díaz. O čtyři minuty později už se však Rayo radovalo z vedoucího gólu, po centru z levé strany a následném závaru v šestnáctce Getafe se nadvakrát dokázal prosadit Michu. O dvě branky to mohlo být po další akci aktivního Pitiho, ten se však ani tentokrát nepotkal s přesností.

Domácí přesto na druhý úspěšná zásah nečekali příliš dlouho, ve čtyřiašedesáté minutě se trefil Diego Costa. Vypadalo to už přitom na zkaženou akci, jenže Movilla zabojoval, našel zpětným centrem na hranici ofsajdu číhajícího Costu, který hlavou přehodil Moyu. Getafe si žádný výraznější tlak vytvořit nedokázalo, a tak prohrálo derby s Rayem v poměru 0:2.

Domácí se posunuli na velmi dobré desáté místo, mají bod náskoku právě na Getafe, které je jedenácté. Oba týmy tak mají solidní náskok na příčky znamenající sestup.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (Michu - Castro)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele