23. kolo
11.02.2012 22:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Betis - Athletic Bilbao 2:1

V sobotním zápase 23. kola La Ligy si Real Betis překvapivě poradil s favorizovaným Athleticem 2:1, když se trefili Rubén Castro a Nélson. Jediný gól Athleticu obstaral Javi Martínez. Díky vítězství poskočil Betis na 12. příčku, ale mnoho týmů má ještě zápas k dobru, a tak se může opět propadnout. Athletic zatím zůstává na 8. pozici.

V poslední době se Athletic dostával do poměrně slušné formy, a tak se očekávalo, že si v sobotním utkání poradí s Betisem, jenže ten překvapil velice kvalitní hrou. Domácí byli lepší v každém směru a zcela zaslouženě si ze zápasu odnesli tři body.

Hned v 10. minutě se Rubénu Castrovi podařilo otevřít skŕe zápasu výstavním gólem, když na boku pokutovému území převzal míč a skvěle jej zakroutil kolem brankáře Iraizoze do vzdálenějšího růžku.

Další zajímavá situace přišla ve 22. minutě a byl z ní druhý gól zápasu. Markel Susaeta nacentroval míč z rohu přímo do pokutového území, kde z mírného záklonu dokázal hlavou usměrnit míč za záda brankáře Fabricia Javi Martínez. Stav byl tak vyrovnán na 1:1.

Jefferson Montero byl poté velice blízko druhému gólu Betisu, jenže jeho střelu, které předcházela skvělá kombinace na jeden dotek s Jorgem Molinou, zastavila tyč.

Na druhé straně, těsně před koncem prvního poločasu, se k zakončení dostal Iňigo Pérez. Jeho nepříliš razantní střela mířila do klubka hráčů, kde se odrazila, ale brankáře Fabricia nepřekvapila.

Tři minuty po začátku druhého poločasu se hráči Betisu radovali z druhého gólu. Etxebarria Beňat našel přesným centrem Castra, jehož střelu dokázal Iraizoz vytáhnout pouze do tyče. Od té se míč odrazil k Sevillovi, který hlavičkou skóroval, jenže radost byla přerušena rozhodčím, který gól neuznal z důvodu ofsajdu. A měl pravdu.

V 56. minutě vyslal Susaeta Fernanda Llorenteho povedenou přihrávkou mezi hráči Betisu, ale střelu elitního útočníka Athleticu dokázal Fabricio vyrazit mimo tři tyče.

V 62. minutě hlavičkoval v dobré příležitosti mimo Sevilla, ale důležitější moment se odehrál o dvě minuty později, kdy byl autor vyrovnávací branky Javi Martínez vyloučen po druhé žluté kartě v zápase.

Od té chvíle již Betis zcela kontroloval hru a držel míč na svých kopačkách, přesto se však do pořádné šance dostal až v 84. minutě, kdy byla tečována Beňatova střela a Iraizoz měl plné ruce práce, aby ji vyškrábl mimo bránu.

V nastaveném čase se domácí přeci jen dočkali vítězného gólu, když se míč po rohu Beňata dostal k Nélsonovi, který jej naprosto dokonalou střelou z halfvoleje napálil k pravé tyčce. Nélson hrál v této ligové sezóně vůbec svůj první zápas, navíc mu v nedávné době zemřel otec, a tak mu tento velice důležitý gól rozhodně udělal velkou radost.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nelson rozhodl krasnym golem, super. Vykon dobrej jen tak dal kluci :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele