23. kolo
12.02.2012 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Málaga CF - RCD Mallorca 3:1

Posun na sedmou příčku ligové tabulky zaznamenala Málaga, která porazila na vlastním stadionu Mallorcu 3:1. Domácí přitom už po čtyřech minutách prohrávali, jelikož se trefil Pereira, ještě do poločasu ale bylo skóre vyrovnané a po přestávce přidala Málaga další dvě branky. Zajímavostí je, že rozhodující trefu má na svědomí sváteční střelec Jeremy Toulalan.

Málaga byla jasným favoritem zápasu, a tak byla situace ze čtvrté minuty mírným šokem. Gonzalo Castro rozehrál nakrátko volný přímý kop, poslal míč k Michaelu Pereirovi, jehož nádherná dalekonosná rána zamířila přesně k pravé tyči a rozvlnila síť. Už o dvě minuty později mohl vyrovnat Weligton, v čisté gólové pozici ale selhal a vůbec netrefil branku. Přesto domácí nečekali na vyrovnání dlouho, v jedenácté minutě už to bylo 1:1. Hodně černé svědomí musí mít hostující gólman Aouate, který neudržel slabou střelu Rondóna, a tak mohl dobíhající Sebastian Fernández s přehledem zakončit.

A za další chvilku už to mohlo být pro Málagu ještě příznivější, to by ale musel Rondón svou hlavičku ze šesti metrů zakončit do prostoru mezi třemi tyčemi. I Mallorca měla svou šanci, konkrétně Gonzalo Castro, ten však Caballera nepřekonal. Hned po návratu ze šaten zkoušel štěstí Hemed, jenže neměl dostatek klidu při zakončení a minul. Na druhé straně už ale gól padl. Centr z rohového kopu odvrátili obrana Mallorcy jen k Toulalanovi, který se odhodlal ke střele, ta byla tečována a skončila za zády bezmocného Aouateho.

Pro Toulalana to byl už druhý gól v letošní sezoně Primera División, například za pět let působení v Lyonu se ze vstřelené branky radoval pouze jednou. Své šance měli i Isco a Rondón, Aouate ale tentokrát měl možnost zasáhnout, a tak také udělal. V šedesáté deváté minutě už byl ovšem proti nájezdu soupeře bez šance, Rondón byl totiž po skvělé akci Sáncheze úplně sám v pokutovém území, útočník takového kalibru se v podobných momentech nemýlí. Málaga porazila Mallorcu 3:1 a je sedmá, hosté se nachází na čtrnácté příčce.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (Rondon - Castro)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele