Primera División - souhrn 1. kola

21.01.2012, 19:56, aktualizováno 23.01.2012, 22:52
Komentáře a souhrny
Barcelona suverénně vyhrála v Málaze, Real odpověděl podobně proti Athletiku, takže na čele nic nového. Sevillské derby skončilo smírem, na hřišti Betisu se zrodila remíza 1:1, stejně jako v souboji Osasuny s Valencií. V pondělí Villarreal porazil Gijón a opustil sestupové pásmo. Atlético pokračuje ve vzestupu, ze San Sebastianu veze výhru 4:0. Getafe otočilo zápas v Santanderu a uniká spodním příčkám, ještě lépe na tom je Espanyol, ten porazil doma Granadu a okupuje pohárové pozice. Mallorca vyhrála ve Vallecanu.

Villarreal CF - Sporting Gijón 3:0

23.01.2012 21:00

Góly: 57. Marco Rubén, 59. Borja Valero, 90. Bruno Soriano

V dohrávce 20. kola La Ligy se utkal domácí Villarreal s celkem Sportingu Gijón. V souboji týmů ze sestupové zóny byla úspěšnější Žlutá ponorka, která si díky třem gólům z druhého poločasu zajistila tříbodový zisk. V 57. minutě se trefil Marco Rubén, o minutu na to Borja Valero a v závěru utkání přidal třetí gól Bruno.

Villarreal do zápasu vstupoval s vědomím, že již dva měsíce neokusil ligovou výhru, díky čemuž se propadl až do sestupové zóny. Proto do zápasu vlétl po hlavě a již během prvního poločasu se mohl dostat do vedení, ale na góly si nakonec museli fanoušci počkat až do druhé pětačtyřicetiminutovky.

Již v 19. minutě se do velké šance dostal Joselu, jehož střelu musel s vypětím všem sil likvidovat brankář Juan Pablo Colinas. K následné dorážce se nakonec nedostal Mateo Musacchio. Ještě před přestávkou se do další velké šance dostal Cani, ale jeho střela nemířila mezi tři tyče. Colinas se tak musel vytáhnout zákrokem až proti pokusu Valera, který na něj postupoval již zcela sám. Stejný hráč ještě těsně před odchodem do kabin vyslal další ránu, která jen těsně minula brankovou konstrukci.

Villarreal byl konečně odměněn za skvělý výkon po necelé hodině, když se Marco Rubén trefil z pokutového vápna nízkou střelou k tyči. A hned poté, co domácí dokončili oslavy prvního gólu, mohli započat nové oslavy. Borja Valero totiž hned o minutu později trefil zdálky levou nohou horní růžek.

Domácí tak vedli již 2:0, ale nenechali se ukolébat, neboť měli ještě v živé paměti utkání s Valencií, která na konci zápasu srovnala na 2:2. Hráči tak nevypustili ani jednu minutu, a naopak ještě přidali třetí gól. V nastaveném čase se totiž podobně jako Valero trefil i Bruno, který zpoza pokutového území překonal brankáře Sportingu.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Athletic Bilbao 4:1

22.01.2012 21:30

Góly: 25. Marcelo, 47. Cristiano Ronaldo (pen.), 67. Cristiano Ronaldo (pen.), 86. José Callejón - 13. Fernando Llorente

Ve 20. kole La Ligy si Real Madrid lehce poradil s Athleticem, který porazil vysoko 4:1. Hned z úvodu sice otevřel skóre Fernando Llorente, jenže poté už dominovali pouze domácí. Ještě v prvním poločase se trefil Marcelo a v druhé pětačtyřicetiminutovce se dvakrát z pokutového kopu prosadil Cristiano Ronaldo, na což účet zápasu uzavřel těsně před koncem Callejón.

Realu Madrid se poslední soutěžní zápas vůbec nepodařil, když v prvním čtvrtfinále Španělského poháru nedokázal udržet vedení 1:0 nad Barcelonou a v druhém poločase dvakrát inkasoval. A ani v nedělním zápase to ze začátku nevypadalo pro Bílý balet dobře.

Vše začalo u brankáře hostí Gorky Iraizoze, ten dlouhým výhozem našel Javiho Martíneze, který přihrál Anderu Herrerovi a okamžitě se rozběhl na křídlo, kam mu jeho spoluhráč následně poslal míč. Následoval centr do pokutového území, který z voleje usměrnil do sítě Fernando Llorente.

A o dvě minuty později to již mohlo být 0:2. Muniainovu střelu nedokázal udržet Iker Casillas, ale De Marcos zblízka nedokázal usměrnit odražený míč do brány.

Ve 24. minutě měl velice blízko k vyrovnání Karim Benzema, ale jeho střela z voleje nakonec gólem neskončila. O minutu později se už ale skóre měnilo. Marcelo si na hranici pokutového území skvěle vyměnil balón právě s francouzským reprezentantem a rozvlnil síť hostů.

Další Benzemovu šanci, tentokrát hlavičku, Iraizoz chytil, a tak mohli zaútočit znovu hosté a opět byli hodně blízko gólu. Ve 39. minutě se totiž Llorente objevil sám před Casillasem, ale jeho zakončení směřovalo hodně mimo branku.

Domácí tým tak měl dost štěstí, že šel do šaten za vyrovnaného skóre, ale v druhém poločase byl jako vyměněný. Hned po 30 sekundách hry byla odpískána penalta za faul Andera Iturraspeho na Kaká a k pokutovému kopu se postavil Cristiano Ronaldo, který ho bez problémů proměnil, a připsal si tak již dvacátý druhý gól v sezóně.

Tímto gólem vyrovnal na špici ligových střelců Lionela Messiho, který si v posledním zápase s Málagou připsal hattrick, jenže netrvalo dlouho a na první příčce se osamostatnil. V 67. minutě totiž bylo odpískána druhá penalta zápasu. Özil byl sražen De Marcosem, a ačkoli Benzema ještě napálil míč do sítě, faul již byl zapískán, a tak se k penaltě znovu postavil Ronaldo a ani tentokrát se nemýlil. De Marcos navíc viděl červenou kartu, a hosté tak dohrávali pouze o deseti hráčích.

Domácí kouč Mourinho na to vystřídal Benzemu za Gonzala Higuaína a ten se hned dvakrát dostal blízko ke vstřelení čtvrtého gólu zápasu. První šanci skvělým zákrokem zlikvidoval Iraizoz, druhou zastavila bližší tyč poté, co Argentinec španělského gólmana úspěšně obešel.

Čtvrtého gólu se ale fanoušci Realu Madrid přeci jen dočkali, když další střídající hráč Callejón poslal míč do sítě po přesné Higuaínově přihrávce.

Real Madrid si tak nadále drží pětibodový náskok na druhou Barcelonu, zatímco Athletic zůstává na 7. příčce.

Více informací k zápasu

Levante UD - Real Zaragoza 0:0

22.01.2012 19:45

Góly: -

V zápase 20. kole La Ligy se zrodila bezbranková remíza mezi týmy Levante a Zaragozy. Před utkáním byli do role favoritů pasováni domácí, kteří se nachází na 4. místě, ale poslednímu týmu tabulky nakonec nedokázali vstřelil ani jediný gól.

Forma Levante je v posledních zápasech dosti bídná a ani v nedělním zápase nebyla prolomena. Tým z Valencie nevyhrál již čtyři zápasy v řadě, a tak se na něj začíná dotahovat Espanyol, Osasuna a další kluby, které se nachází v rozhodně lepší formě. V minulém kole Levante podlehlo 0:3 Athleticu Bilbao a v utkání španělského poháru prohrála vysoko 1:4 s městským rivalem Valencií.

Trenér Ignacio Martínez se tedy rozhodl pro defenzivnější sestavu, aby se již neopakovala podobná blamáž, což se na jednu stranu povedlo, neboť jeho tým neinkasoval ani jednu branku, ale na druhou stranu se neprosadila ani ofenzíva. Zaragoza tak teprve potřetí v sezóně udržela čisté konto.

Pozice Zaragozy je možná ještě horší. Tým nevyhrál žádné soutěžní utkání již po dobu tří měsíců a v lize se z výhry mohli hráči radovat pouze dvakrát. Poslední tým tabulky tak s 12 body schází 7 dalších k tomu, aby se dostali ze sestupové zóny, což není nejmenší ztráta. Kvůli neuspokojivým výsledkům přišel na post hlavního trenéra nová osobnost, a to Manolo Jimenéz, který zatím přivedl tým ke dvěma remízám.

V prvním poločase se dlouho nedělo nic zajímavého a nejeden fotbalový fanoušek na stadionu se nudil, až se ve 35. minutě dostal k míči Arouna Koné, jehož střela se ale nevešla mezi tři tyče a letěla hodně vedle. Asi do nejlepší šance hostů se těsně po akci reprezentanta z Pobřeží Slonoviny dostal Luis García, ale nedokázal přesně zakončit.

Zápas probíhal ve velice podobných kolejích i druhý poločas. Ruben Suaréz, hráč Levante, hlavičkoval mimo brankovou konstrukci, na což na druhé straně zahrozil Antonio Apono a Angel Lafita, ale opět nenadělali brankáři Gustavu Munuovi příliš práce.

Jinak nadále převažovala obranná stránka hry, teprve až ve čtvrté minutě nastavení se do velké šance dostal Hélder Postiga, který ale zcela ignoroval svého spoluhráče, který byl ve výhodnější pozici, a sám vystřelil mimo. Nepříliš zajímavý zápas tak skončil zaslouženou, bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

Málaga CF - FC Barcelona 1:4

22.01.2012 18:00

Góly: 85. Salomón Rondón - 33. Lionel Messi, 48. Alexis Sánchez, 51. Lionel Messi, 81. Lionel Messi

Velkolepá atrakce s názvem 'Messiho góly' dnes představila tři branky, jednou argentinského útočníka napodobil Chilan Alexis Sanchéz. Za bohatou Málagu upravil jednou brankou Rondón.

Na začátku byli domácí jednoznačně aktivnějším a nebezpečnějším soupeřem, což se dalo vzhledem k absencím několika hvězd 'Blaugranas' předpokládat. Dnes se v úloze náhradníků představili například Puyol, Fabregas nebo Xavi. Barcelona ale disponuje kádrem, který si tyto pilíře hry může dovolit šetřit. Barcelonu totiž čeká další 'El Clásico', v pohárové odvětě bude chtít potvrdit svou dosavadní nadvládu a postoupit.

Hráčem, který strašil Victora Valdése a celou obranu 'Blaugranas' byl určitě Isco. Jen v prvních dvaceti minutách sám spálil tři větší šance, nebo alespoň donutil Valdése k reflexivním zákrokům. Problémem většiny týmů, hrajících s katalánským obrem, je neproměňování šancí a následné inkasování. To se potvrdilo také dnes. Ale vše popořádku.

Barcelona dlouho nemohla odemknout trezor se třemi body, jako by neměla v rukávu žádné eso. Po půlhodině hry tedy musel přijít kouzelník Messi. Nepatří k nejvyšším hráčům, ale bezpochyby je skvělým hlavičkářem. Právě touto částí těla dopravil do sítě centr Adriana - 1:0 pro hosty.

V kabině se asi Pep Guardiola divil, proč nevede Barcelona vyšším rozdílem a své rozčarování dal hráčům jasně najevo. Pět minut po změně stran se totiž kolos znovu rozpohyboval. Mladý záložník Thiago se pokusil prostřelit Caballera a ten jeho projektil vyrazil. Míč sebral opět Adriano a přihrál jej opět Thiagovi. Alcantara znovu napřáhl, Caballero opět vyrazil. Nyní ovšem míč skončil na kopačkách Alexise Sanchéze a 'chilský Messi' přidal své jméno na listinu střelců. Hned po něm úřadoval opět argentinský originál.

Slalom obrannou čtveřicí domácích nebyl žádným problémem, stejně jako střelba do rohu Caballerovy brány - 3:0 pro Barcu. Gól s pořadovým číslem 22 vstřelil Argentinec o chvíli později. Deset minut před koncem si vzal ve středu hřiště míč pod patronát a nepustil ho až do chvíle, kdy 'kulatý nesmysl' zapadl do brány Caballera - Barcelona vedla o čtyři branky.

Aby zkazil radost alespoň Valdésovi, snížil Rondón na konečných 4:1. V příštím kole hraje Málaga se Sevillou, Barcelona se do akce zapojí už ve středu, kdy se ve zmíněném utkání postaví Realu Madrid.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - RCD Mallorca 0:1

22.01.2012 16:00

Góly: 57. Iván Ramis

Mallorca poráží domácí Rayo Vallecano, utkání rozhodla jediná branka. Tu vstřelil ve druhém poločase Iván Ramis a jelikož domácí nedokázali zareagovat, Mallorca si odváží cenné tři body.

Mallorca se snažila ve stylu Barcelony držet míč a dostat soupeře pod tlak. Ale byli to paradoxně domácí, kdo si dokázali vytvářet lepší příležitosti. V první takové se ocitl Jose Manuel Casado, který ale mířil vedle. Za hosty se snažil o pár minut později skórovat Gonzalo Castro, jehož přímý volný kop ale brankáři Danimu Gimenézovi také mnoho starostí nenadělal.

Hráči Raya se snažili o vstřelení branky jako první, ale namísto toho mohl svůj tým poslat do vedení hostující Victor Casadesús. Svou střelu ale namířil mimo bránu, hájenou pro dnešní večer Gimenezem.

Oba týmy postrádaly některé hráče z obranných linií. Za domácí nemohl nastoupit Jordi Figueras, který nedávno přestoupil do Club Bruggy, hosté postrádali suspendovaného Cendrose. Tato změna se ve hře také projevila, Rayo se hnalo do útoku mnohem častěji než soupeř.

Aouate musel zasahovat o pár chvil později, kdy jeho reflexní zákrok pomohl udržet bezbrankový stav proti střele Pitiho. Svůj první gól za Mallorku mohl vstřelit útočník Ogunjimi, ale brankář Gimenez byl proti.

Většina z dobrých příležitostí Raya přicházela z levé strany, jejímž hlavním protagonistou byl dnes Casado. Krajní bek pálil deset minut před poločasem opět mimo bránu a tak oba týmy odcházeli do šaten za bezbrankového stavu. Po překonání Aouateho totiž nedokázal přesně zamířit ani Miguel Perez.

Druhou půli zápasu začali aktivněji hosté a byli za svůj herní projev také náležitě oceněni. Castrův excelentní pas z pravé strany totiž ve svůj druhý gól proměnil Iván Ramis - 1:0 pro hosty z Mallorky.

Trenér Sandoval poté střídal ve snaze pozměnit herní styl a srovnat, na hřiště se dostali Delibašič a Rayco, ani jeden z nich se ale do análů zápasu výrazněji nezapsal. Obrana ostrovanů obdivuhodně držela. Body mohl pojistit střídající Victor, ale brankáře Gimenéze nepřekonal. Rayo je tak na třináctém místě, Mallorca hned za ním.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Valencia CF 1:1

22.01.2012 12:00

Góly: 90. Lolo - 85. Roberto Soldado

Dramatickou koncovku nabídl polední zápas mezi Osasunou a Valencií, oba týmy se nakonec rozešly smírně 1:1. Hrálo se vyrovnané utkání a vypadalo to, že šťastnější budou odjíždět domů hosté, když se jen pět minut před koncem prosadil střelec Soldado. Jenže v nastaveném čase se nechal hloupě vyloučit Albelda a domácí hned z následné standardní situace udeřili, trefil se Lolo.

Na stadionu Reyno de Navarra se nehrál příliš atraktivní fotbal, oba týmy se nedokázaly příliš často dostat na dostřel soupeřovy branky, a tak se jednalo spíše o boj ve středu hřiště. Osasuna měla nakonec o něco více ze hry, a tak je možné považovat za spravedlivé, že v samotném závěru alespoň vyrovnala.

Úvodní střelu zápasu obstaral hostující Banega, z dobré palebné pozice ale branku netrefil. Fernández tak musel zasahovat až proti pokusu Feghouliho, problémů ale příliš neměl. Domácí poprvé zahrozili až po půlhodině hry, kdy si Nekounam šikovně narazil s Cejudem a hledal před prázdnou brankou Lamaha, belgický útočník ale ve skluzu na míč těsně nedosáhl.

Domácí se s postupem času zlepšovali a v závěru první půle už měli poměrně jasnou převahu. Zužitkovat jí mohl ve třiačtyřicáté minutě Lamah, po skvělém pasu Cejuda ale balón špatně trefil a nechal tak vyniknout Diega Alvese. Tlak Osasuny trval i po přestávce, Lekič ale z otočky mířil nad branku.

Blížil se konec dnešního duelu a domácí se snažili čím dál více zaměstnávat obranu Valencie, ta však v osmdesáté páté minutě z ničeho nic udeřila a dostala se do vedení. Tino Costovi rána slabší pravačkou vůbec nesedla, ovšem naštěstí pro Netopýry se do ní svou hlavou vložil Roberto Soldado, umístěnou střelou překonal Fernándeze a zaznamenal tak svou už dvanáctou trefu v sezoně.

Osasuna se ale nevzdala a v devadesáté druhé minutě zaslouženě vyrovnala. Polovinu hřiště překročil s míčem na kopačce Timor, byl ostře faulován Albeldou, který uviděl rovnou červenou kartu. A trest přišel hned v zápětí, standardní situaci totiž skvěle rozehrál Cejudo a přestože Diego Alves dokázal zneškodnit hlavičku Flaňa, střídající Lolo trefou do odkryté branky vyrovnal.

Osasuna se posunula zpět na příčky zajišťující účast v příštím ročníku Evropské ligy, je šestá, Valencia naopak v boji o třetí příčku, kterou momentálně okupuje, ztratila další dva cenné body.

Více informací k zápasu

Real Betis - Sevilla FC 1:1

21.01.2012 22:00

Góly: 26. Beñat Etxebarria - 41. Álvaro Negredo

Andaluské derby skončilo smírem, Betis remizoval se Sevillou 1:1. Vyrovnané utkání nejprve zpříjemnil pro domácí Beňat, jenže ještě do poločasu dokázal převahu hostů zužitkovat Negredo. Rozdíl v tabulce mezi oběma týmy zůstává tříbodová, Betis je dvanáctý, Sevilla osmá.

Hosté začali o něco lépe, už ve třetí minutě měl dobrou možnost Negredo, ale Casta překonat nedokázal. Negredo měl i další šanci, konkrétně v sedmé minutě, to však pro změnu vůbec netrefil bránu. Betis poprvé zahrozil zásluhou Beňata, s jeho dalekonosnou ránou si ovšem bez větších problémů poradil Javi Varas.

Oba týmy ohrožovaly branku soupeře spíše jen střelami zpoza šestnáctky, vyložené příležitosti k vidění nebyly. Všichni hráči se však potýkali s přesností, gólmani totiž nemuseli zasahovat ani proti střelám Medela, Santa Cruze a Montera. Ve dvacáté šesté minutě se dostal Betis do vedení, z volného přímého kopu z necelých pětadvaceti metrů se nádhernou střelou do šibenice prosadil Beňat.

Vyrovnání mohla zařídit už Spahičova hlavička o několik desítek sekund později, stoper Sevilly ovšem mířil nad břevno. Čtyřicátá první minuta už přinesla gólovou radost hostů, Reyes totiž rozjel akci, našel na pravé straně nabíhajícího Navase a jeho přesný centr uklidil hlavou do sítě Negredo.

Druhá půle byla mnohem zajímavější, a to i přesto, že další gól už nepadl. Aktivní Negredo mohl dokonce sám otočit vývoj zápasu, střílel chytře podél Casta, jenže minul. Betis se znovu připomněl kolem padesáté minuty, kdy mohli rozvlnit síť Ruben Castro a z dorážky Montero, ani jedna rána ale v brance neskončila.

Sevilla byla lepší, ovšem v sedmdesáté minutě si výrazně zkomplikovala cestu za třemi body z derby. Federico Fazio dostal druhou žlutou kartu v utkání, logicky tedy následovala červená a Fazio šel pod sprchy. Potvrdil tím tak statistiku, podle níž jsou hráči Sevilly nejčastěji vylučovanými fotbalisty v lize. Přesilovou hru mohl prakticky ihned využít Beňat, Javi Varas ale skvělým skokem vytěsnil balón mimo.

Sevilla si tak veze ze hřiště Betisu bod, což pro ani jeden tým momentálně příliš neznamená. Při konečném účtování se však prívě i tato remíza může hodit, a to ať už v boji o evropské poháry, nebo o záchranu.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Atlético Madrid 0:4

21.01.2012 20:00

Góly: 3. Falcao (pen.), 47. Adrián, 83. Falcao, 90. Falcao

Léčba Diegem Simeonem funguje! Atlético se pod novým trenérem rozjelo, dnes rozstřílelo Real Sociedad na jeho hřišti 4:0 a posunulo se už na sedmé místo tabulky Primera División. Ve fantastické formě je Falcao, který dnes zaznamenal hattrick, čtvrtou branku přidal jeho útočný kolega Adrián.

Jasný směr dala zápasu už třetí minuta, kdy se Atléti dostali do vedení. V pokutovém území zahrál rukou domácí stoper Demidov, Falcao bezpečně proměnil pokutový kop a bylo to 0:1. Vyrovnat mohl už o dvě minuty později Carlos Vela, po Griezmannově skvělém centru ale z gólové pozice hlavičkoval mimo. Po dvaceti minutách se poprvé v šanci objevil Agirretxe, jenže ani on prostor mezi třemi tyčemi nenašel.

Na druhé straně pálil také vedle Falcao, poté měl největší příležitost Sociedadu v prvním poločase Agirretxe, z hranice šestnáctky ale těsně minul. Domácí se snažili, Courtois se musel pořádně natáhnout, aby zneškodnil nepříjemnou ránu Griezmanna. Jak perfektně vyšel Atléticu vstup do poločasu prvního, tak se to Rojiblancos podařilo i v tom druhém. Už ve čtyřicáté sedmé minutě si Juanfran krásně narazil s Gabim, našel před bránou úplně volného Adriána a ten nadvakrát překonal Brava.

Erreala přestala zlobit v ofenzivní části, nechávala Atlético hrát a pouze čekala na rychlé protiútoky, těch ale moc nepřišlo. Spíše naopak, další branky mohli přidat hosté, tak jako se tomu stalo sedm minut před koncem normální hrací doby. A byla to vskutku nádherná trefa! Střídající Koke vysunul vpřed Falcaa, ten si všiml mezery mezi gólmanem Bravem a bránou, z prvního dotyku vystřelil a nádherným lobem skóroval.

To ale nebylo všechno, Falcao si na úplný závěr zápasu schoval ještě jeden gól, díky kterému zkompletoval hattrick. Opět u toho byl Koke, který prošel do šestnáctky, chytře přihrál pod sebe Falcaovi, jenž z voleje nezaváhal. Atlético po dalším skvělém výkonu slaví vítězství 4:0 a dotáhlo se na příčky zajišťující evropské poháry.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Getafe CF 1:2

21.01.2012 18:00

Góly: 14. Cristhian Stuani - 26. Jaime Gavilán, 83. Miku

Velký krok za záchranou dnes učinilo Getafe, když překvapivě zvítězilo na půdě Racingu 2:1. Pro domácí to přitom vypadalo od začátku velmi slibně, první branku zápasu totiž vstřelil Stuani. Do kabin už se však šlo za vyrovnaného stavu, to se trefil Gavilán, a po přestávce rozhodl o vítězství Getafe Miku.

Před utkáním byl rozhodně favorizován spíše domácí Racing, který v posledních týdnech prokazoval velmi dobrou formu, díky níž se také posunul z dlouho obývané devatenácté příčky kupředu. Po dnešní prohře už ho však od sestupu znovu dělí jen dva body, Sporting má navíc zápas k dobru. Nutno ale říct, že tříbodový zisk Getafe je velice zasloužený. Hosté z předměstí Madridu byli mnohem fotbalovější, lépe a rychleji kombinovali a měli i více brankových příležitostí.

Tu první měl na kopačce Casquero, po elegantní narážečce s Gavilánem ale minul branku o dobré dva metry. Racing odpověděl hlavičkou Acosty, ta však nemohla Moyu překvapit. Čtrnáctá minuta přinesla velkou vlnu nadšení na stadionu El Sardinero, domácí se totiž dostali do vedení. Na gólu měl největší podíl Adrian, jenž obral o míč nepozorného Rafu, naservíroval ho před prázdnou branku Stuanimu a nejlepší střelec Racingu nezaváhal.

O dvanáct minut později však už bylo vyrovnáno, to se nádherně z voleje prosadil Gavilán. Do konce prvního poločasu ještě mohl padnout jeden gól na každé straně, Stuani ale svou slabší pravačkou vypálil mimo, stejně se vedle také hostujícímu Barradovi.

Po přestávce se hrál zajímavý fotbal, druhá půle přinesla mnohem více vzrušení. Na úvod vystřelil dobře k tyči Miku, Toňo ale byl u své brankové konstrukce včas. Další šance měli postupně Torrejón, Miku a Diop, na třetí úspěšný zásah v duelu se však stále čekalo. A čekání mohl patnáct minut před koncem snadno ukončit Miku, v rozhodující chvíli ale podklouzl a trefil jen Toňa.

Vyhrát mohl také Racing, Acostova střela zpoza šestnáctky ale zamířila jen do tyče. V osmdesáté třetí minutě už se kolumbijský kanonýr Miku dočkal, když dostal ideální přihrávku za obranu, zachoval chladnou hlavu a krásně přehodil domácího brankáře. Racing se přesto nevzdal a snažil se alespoň o vyrovnání, čehož také mohl v nastaveném čase dosáhnout střídající Tziolis, fantastický zákrok ale předvedl Moyá a tři body si tak odváží Getafe.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Granada CF 3:0

21.01.2012 18:00

Góly: 26. Raúl Baena, 45. Joan Verdú (pen.), 81. Rui Fonte

Espanyol znovu navázal na své skvělé výkony z poslední doby, už popáté v řadě neprohrál, když porazil na domácím stadionu Granadu snadno 3:0. Skóre otevřel Baena, klíčový moment však nastal až v poslední minutě prvního poločasu, kdy z penalty do šatny zvýšil Verdú. V závěru pak ještě upravil na konečných 3:0 Fonte, a tak se Espanyol posunul na skvělou pátou příčku ligové tabulky. Hosté odcházejí ze zápasu s prázdnou potřetí v řadě a sestupové vody se opět nebezpečně přibližují.

V Barceloně se hrál nádherný zápas, oba týmy se snažily ze všech sil útočit. Jenže úspěch to přineslo pouze domácím, a to i přesto, že v úvodní čtvrthodině byla nebezpečnější spíše Granada. Hosté tlačili, ovšem do větší příležitosti se nedostali, naopak domácí ano. Měl jí na kopačce útočník Thievy, prudkou ranou ale přestřelil. Espanyol se postupem času zlepšovat i v mezihře a začal na hřišti vládnout. V šestnácté minutě mohl poslat domácí do vedení Forlín, hlavičkoval ale nepřesně.

Následně to po dobré přihrávce Weisse zkoušel z voleje Dídac, jenže ani on neměl štěstí v zakončení. Ve dvacáté šesté minutě už se Espanyol dočkal, na Thievyho přesný centr si naskočil Raul Baena a hlavou nedal Césarovi šanci. Granada po obdržené brance znovu vyrovnala hru, Ucheho šanci ale vychytal Casilla, Geija zase do samostatného úniku nepustil nesprávně odmávaný ofsajd.

Velkou možnost vyrovnat měl Dani Benítez, jeho technický pokus ale těsně minul pravou šibenici domácí svatyně. V pětačtyřicáté minutě sestřelil Nyom v pokutovém území Weisse a domácí dostali příležitost rozehrát pokutový kop. Joan Verdú bezpečně proměnil a Espanyol tak šel do kabin s dvougólovým náskokem.

Do druhého dějství vstoupila Granada skvěle a během prvních deseti minut měla hned několik solidních možností. Abel ale minul, Benítez zblízka trefil míč špatně a nechal vyniknout Césara a hlavička útočníka Geija olízla břevno. Hosté dělali všechno pro to, aby zdramatizovali závěr utkání, jenže dnes jim prostě nebylo přáno. Je totiž velmi pravděpodobné, že jinak by Nyom z pěti metrů alespoň trefil branku.

Do hry Espanyolu vnesl potřebné zlepšení střídající Rui Fonte, který se také zapsal do gólových statistik dnešního duelu. Napoprvé mu to sice ještě nevyšlo, devět minut před koncem už ale dorazil Romaricovu ránu vyraženou Césarem. Espanyol porazil Granadu 3:0 a nepřestává překvapovat španělskou fotbalovou veřejnost, tímhle tempem se může těšit na evropské poháry.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid19161267:1849
2.FC Barcelona19135159:1244
3.Valencia CF19105429:2035
4.Levante UD1994625:2231
5.Espanyol Barcelona1984721:2128
6.CA Osasuna1969422:3127
7.Athletic Bilbao1968527:2326
8.Atlético Madrid1975730:2726
9.Sevilla FC1968520:2026
10.Málaga CF1974822:2825
11.Getafe CF1966720:2524
12.Real Betis19721022:2723
13.Rayo Vallecano1964921:2822
14.RCD Mallorca1957717:2422
15.Real Sociedad1956817:2721
16.Racing Santander1948715:2320
17.Villarreal CF1947818:2819
18.Granada CF19541012:2619
19.Sporting Gijón19531118:3318
20.Real Zaragoza19261114:3312

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (804)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele