1. kolo
21.01.2012 22:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Betis - Sevilla FC 1:1

Andaluské derby skončilo smírem, Betis remizoval se Sevillou 1:1. Vyrovnané utkání nejprve zpříjemnil pro domácí Beňat, jenže ještě do poločasu dokázal převahu hostů zužitkovat Negredo. Rozdíl v tabulce mezi oběma týmy zůstává tříbodová, Betis je dvanáctý, Sevilla osmá.

Hosté začali o něco lépe, už ve třetí minutě měl dobrou možnost Negredo, ale Casta překonat nedokázal. Negredo měl i další šanci, konkrétně v sedmé minutě, to však pro změnu vůbec netrefil bránu. Betis poprvé zahrozil zásluhou Beňata, s jeho dalekonosnou ránou si ovšem bez větších problémů poradil Javi Varas.

Oba týmy ohrožovaly branku soupeře spíše jen střelami zpoza šestnáctky, vyložené příležitosti k vidění nebyly. Všichni hráči se však potýkali s přesností, gólmani totiž nemuseli zasahovat ani proti střelám Medela, Santa Cruze a Montera. Ve dvacáté šesté minutě se dostal Betis do vedení, z volného přímého kopu z necelých pětadvaceti metrů se nádhernou střelou do šibenice prosadil Beňat.

Vyrovnání mohla zařídit už Spahičova hlavička o několik desítek sekund později, stoper Sevilly ovšem mířil nad břevno. Čtyřicátá první minuta už přinesla gólovou radost hostů, Reyes totiž rozjel akci, našel na pravé straně nabíhajícího Navase a jeho přesný centr uklidil hlavou do sítě Negredo.

Druhá půle byla mnohem zajímavější, a to i přesto, že další gól už nepadl. Aktivní Negredo mohl dokonce sám otočit vývoj zápasu, střílel chytře podél Casta, jenže minul. Betis se znovu připomněl kolem padesáté minuty, kdy mohli rozvlnit síť Ruben Castro a z dorážky Montero, ani jedna rána ale v brance neskončila.

Sevilla byla lepší, ovšem v sedmdesáté minutě si výrazně zkomplikovala cestu za třemi body z derby. Federico Fazio dostal druhou žlutou kartu v utkání, logicky tedy následovala červená a Fazio šel pod sprchy. Potvrdil tím tak statistiku, podle níž jsou hráči Sevilly nejčastěji vylučovanými fotbalisty v lize. Přesilovou hru mohl prakticky ihned využít Beňat, Javi Varas ale skvělým skokem vytěsnil balón mimo.

Sevilla si tak veze ze hřiště Betisu bod, což pro ani jeden tým momentálně příliš neznamená. Při konečném účtování se však prívě i tato remíza může hodit, a to ať už v boji o evropské poháry, nebo o záchranu.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Je to derby,tak to vidím na X.

Reagovat
randi

Neprohra domácích, Betis minimálně bod urve. :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele