1. kolo
21.01.2012 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Racing Santander - Getafe CF 1:2

Velký krok za záchranou dnes učinilo Getafe, když překvapivě zvítězilo na půdě Racingu 2:1. Pro domácí to přitom vypadalo od začátku velmi slibně, první branku zápasu totiž vstřelil Stuani. Do kabin už se však šlo za vyrovnaného stavu, to se trefil Gavilán, a po přestávce rozhodl o vítězství Getafe Miku.

Před utkáním byl rozhodně favorizován spíše domácí Racing, který v posledních týdnech prokazoval velmi dobrou formu, díky níž se také posunul z dlouho obývané devatenácté příčky kupředu. Po dnešní prohře už ho však od sestupu znovu dělí jen dva body, Sporting má navíc zápas k dobru. Nutno ale říct, že tříbodový zisk Getafe je velice zasloužený. Hosté z předměstí Madridu byli mnohem fotbalovější, lépe a rychleji kombinovali a měli i více brankových příležitostí.

Tu první měl na kopačce Casquero, po elegantní narážečce s Gavilánem ale minul branku o dobré dva metry. Racing odpověděl hlavičkou Acosty, ta však nemohla Moyu překvapit. Čtrnáctá minuta přinesla velkou vlnu nadšení na stadionu El Sardinero, domácí se totiž dostali do vedení. Na gólu měl největší podíl Adrian, jenž obral o míč nepozorného Rafu, naservíroval ho před prázdnou branku Stuanimu a nejlepší střelec Racingu nezaváhal.

O dvanáct minut později však už bylo vyrovnáno, to se nádherně z voleje prosadil Gavilán. Do konce prvního poločasu ještě mohl padnout jeden gól na každé straně, Stuani ale svou slabší pravačkou vypálil mimo, stejně se vedle také hostujícímu Barradovi.

Po přestávce se hrál zajímavý fotbal, druhá půle přinesla mnohem více vzrušení. Na úvod vystřelil dobře k tyči Miku, Toňo ale byl u své brankové konstrukce včas. Další šance měli postupně Torrejón, Miku a Diop, na třetí úspěšný zásah v duelu se však stále čekalo. A čekání mohl patnáct minut před koncem snadno ukončit Miku, v rozhodující chvíli ale podklouzl a trefil jen Toňa.

Vyhrát mohl také Racing, Acostova střela zpoza šestnáctky ale zamířila jen do tyče. V osmdesáté třetí minutě už se kolumbijský kanonýr Miku dočkal, když dostal ideální přihrávku za obranu, zachoval chladnou hlavu a krásně přehodil domácího brankáře. Racing se přesto nevzdal a snažil se alespoň o vyrovnání, čehož také mohl v nastaveném čase dosáhnout střídající Tziolis, fantastický zákrok ale předvedl Moyá a tři body si tak odváží Getafe.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 (1:0)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele