1. kolo
22.01.2012 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - RCD Mallorca 0:1

Mallorca poráží domácí Rayo Vallecano, utkání rozhodla jediná branka. Tu vstřelil ve druhém poločase Iván Ramis a jelikož domácí nedokázali zareagovat, Mallorca si odváží cenné tři body.

Mallorca se snažila ve stylu Barcelony držet míč a dostat soupeře pod tlak. Ale byli to paradoxně domácí, kdo si dokázali vytvářet lepší příležitosti. V první takové se ocitl Jose Manuel Casado, který ale mířil vedle. Za hosty se snažil o pár minut později skórovat Gonzalo Castro, jehož přímý volný kop ale brankáři Danimu Gimenézovi také mnoho starostí nenadělal.

Hráči Raya se snažili o vstřelení branky jako první, ale namísto toho mohl svůj tým poslat do vedení hostující Victor Casadesús. Svou střelu ale namířil mimo bránu, hájenou pro dnešní večer Gimenezem.

Oba týmy postrádaly některé hráče z obranných linií. Za domácí nemohl nastoupit Jordi Figueras, který nedávno přestoupil do Club Bruggy, hosté postrádali suspendovaného Cendrose. Tato změna se ve hře také projevila, Rayo se hnalo do útoku mnohem častěji než soupeř.

Aouate musel zasahovat o pár chvil později, kdy jeho reflexní zákrok pomohl udržet bezbrankový stav proti střele Pitiho. Svůj první gól za Mallorku mohl vstřelit útočník Ogunjimi, ale brankář Gimenez byl proti.

Většina z dobrých příležitostí Raya přicházela z levé strany, jejímž hlavním protagonistou byl dnes Casado. Krajní bek pálil deset minut před poločasem opět mimo bránu a tak oba týmy odcházeli do šaten za bezbrankového stavu. Po překonání Aouateho totiž nedokázal přesně zamířit ani Miguel Perez.

Druhou půli zápasu začali aktivněji hosté a byli za svůj herní projev také náležitě oceněni. Castrův excelentní pas z pravé strany totiž ve svůj druhý gól proměnil Iván Ramis - 1:0 pro hosty z Mallorky.

Trenér Sandoval poté střídal ve snaze pozměnit herní styl a srovnat, na hřiště se dostali Delibašič a Rayco, ani jeden z nich se ale do análů zápasu výrazněji nezapsal. Obrana ostrovanů obdivuhodně držela. Body mohl pojistit střídající Victor, ale brankáře Gimenéze nepřekonal. Rayo je tak na třináctém místě, Mallorca hned za ním.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele