1. kolo
22.01.2012 12:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - Valencia CF 1:1

Dramatickou koncovku nabídl polední zápas mezi Osasunou a Valencií, oba týmy se nakonec rozešly smírně 1:1. Hrálo se vyrovnané utkání a vypadalo to, že šťastnější budou odjíždět domů hosté, když se jen pět minut před koncem prosadil střelec Soldado. Jenže v nastaveném čase se nechal hloupě vyloučit Albelda a domácí hned z následné standardní situace udeřili, trefil se Lolo.

Na stadionu Reyno de Navarra se nehrál příliš atraktivní fotbal, oba týmy se nedokázaly příliš často dostat na dostřel soupeřovy branky, a tak se jednalo spíše o boj ve středu hřiště. Osasuna měla nakonec o něco více ze hry, a tak je možné považovat za spravedlivé, že v samotném závěru alespoň vyrovnala.

Úvodní střelu zápasu obstaral hostující Banega, z dobré palebné pozice ale branku netrefil. Fernández tak musel zasahovat až proti pokusu Feghouliho, problémů ale příliš neměl. Domácí poprvé zahrozili až po půlhodině hry, kdy si Nekounam šikovně narazil s Cejudem a hledal před prázdnou brankou Lamaha, belgický útočník ale ve skluzu na míč těsně nedosáhl.

Domácí se s postupem času zlepšovali a v závěru první půle už měli poměrně jasnou převahu. Zužitkovat jí mohl ve třiačtyřicáté minutě Lamah, po skvělém pasu Cejuda ale balón špatně trefil a nechal tak vyniknout Diega Alvese. Tlak Osasuny trval i po přestávce, Lekič ale z otočky mířil nad branku.

Blížil se konec dnešního duelu a domácí se snažili čím dál více zaměstnávat obranu Valencie, ta však v osmdesáté páté minutě z ničeho nic udeřila a dostala se do vedení. Tino Costovi rána slabší pravačkou vůbec nesedla, ovšem naštěstí pro Netopýry se do ní svou hlavou vložil Roberto Soldado, umístěnou střelou překonal Fernándeze a zaznamenal tak svou už dvanáctou trefu v sezoně.

Osasuna se ale nevzdala a v devadesáté druhé minutě zaslouženě vyrovnala. Polovinu hřiště překročil s míčem na kopačce Timor, byl ostře faulován Albeldou, který uviděl rovnou červenou kartu. A trest přišel hned v zápětí, standardní situaci totiž skvěle rozehrál Cejudo a přestože Diego Alves dokázal zneškodnit hlavičku Flaňa, střídající Lolo trefou do odkryté branky vyrovnal.

Osasuna se posunula zpět na příčky zajišťující účast v příštím ročníku Evropské ligy, je šestá, Valencia naopak v boji o třetí příčku, kterou momentálně okupuje, ztratila další dva cenné body.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
randi

Osasuna doma, to byl vždycky těžkej zápas, ale pokud VCF zopakuje výkon proti Levante v CdR, tak 3 body půjdou do Valencie. :) 1:2 (Pablo, Jonas)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele