1. kolo
22.01.2012 19:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Real Zaragoza 0:0

V zápase 20. kole La Ligy se zrodila bezbranková remíza mezi týmy Levante a Zaragozy. Před utkáním byli do role favoritů pasováni domácí, kteří se nachází na 4. místě, ale poslednímu týmu tabulky nakonec nedokázali vstřelil ani jediný gól.

Forma Levante je v posledních zápasech dosti bídná a ani v nedělním zápase nebyla prolomena. Tým z Valencie nevyhrál již čtyři zápasy v řadě, a tak se na něj začíná dotahovat Espanyol, Osasuna a další kluby, které se nachází v rozhodně lepší formě. V minulém kole Levante podlehlo 0:3 Athleticu Bilbao a v utkání španělského poháru prohrála vysoko 1:4 s městským rivalem Valencií.

Trenér Ignacio Martínez se tedy rozhodl pro defenzivnější sestavu, aby se již neopakovala podobná blamáž, což se na jednu stranu povedlo, neboť jeho tým neinkasoval ani jednu branku, ale na druhou stranu se neprosadila ani ofenzíva. Zaragoza tak teprve potřetí v sezóně udržela čisté konto.

Pozice Zaragozy je možná ještě horší. Tým nevyhrál žádné soutěžní utkání již po dobu tří měsíců a v lize se z výhry mohli hráči radovat pouze dvakrát. Poslední tým tabulky tak s 12 body schází 7 dalších k tomu, aby se dostali ze sestupové zóny, což není nejmenší ztráta. Kvůli neuspokojivým výsledkům přišel na post hlavního trenéra nová osobnost, a to Manolo Jimenéz, který zatím přivedl tým ke dvěma remízám.

V prvním poločase se dlouho nedělo nic zajímavého a nejeden fotbalový fanoušek na stadionu se nudil, až se ve 35. minutě dostal k míči Arouna Koné, jehož střela se ale nevešla mezi tři tyče a letěla hodně vedle. Asi do nejlepší šance hostů se těsně po akci reprezentanta z Pobřeží Slonoviny dostal Luis García, ale nedokázal přesně zakončit.

Zápas probíhal ve velice podobných kolejích i druhý poločas. Ruben Suaréz, hráč Levante, hlavičkoval mimo brankovou konstrukci, na což na druhé straně zahrozil Antonio Apono a Angel Lafita, ale opět nenadělali brankáři Gustavu Munuovi příliš práce.

Jinak nadále převažovala obranná stránka hry, teprve až ve čtvrté minutě nastavení se do velké šance dostal Hélder Postiga, který ale zcela ignoroval svého spoluhráče, který byl ve výhodnější pozici, a sám vystřelil mimo. Nepříliš zajímavý zápas tak skončil zaslouženou, bezbrankovou remízou.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

Toto bola jedna katastrofa... Zaujímalo by ma, čo to Levante robí na 4. mieste

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele