1. kolo
21.01.2012 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Granada CF 3:0

Espanyol znovu navázal na své skvělé výkony z poslední doby, už popáté v řadě neprohrál, když porazil na domácím stadionu Granadu snadno 3:0. Skóre otevřel Baena, klíčový moment však nastal až v poslední minutě prvního poločasu, kdy z penalty do šatny zvýšil Verdú. V závěru pak ještě upravil na konečných 3:0 Fonte, a tak se Espanyol posunul na skvělou pátou příčku ligové tabulky. Hosté odcházejí ze zápasu s prázdnou potřetí v řadě a sestupové vody se opět nebezpečně přibližují.

V Barceloně se hrál nádherný zápas, oba týmy se snažily ze všech sil útočit. Jenže úspěch to přineslo pouze domácím, a to i přesto, že v úvodní čtvrthodině byla nebezpečnější spíše Granada. Hosté tlačili, ovšem do větší příležitosti se nedostali, naopak domácí ano. Měl jí na kopačce útočník Thievy, prudkou ranou ale přestřelil. Espanyol se postupem času zlepšovat i v mezihře a začal na hřišti vládnout. V šestnácté minutě mohl poslat domácí do vedení Forlín, hlavičkoval ale nepřesně.

Následně to po dobré přihrávce Weisse zkoušel z voleje Dídac, jenže ani on neměl štěstí v zakončení. Ve dvacáté šesté minutě už se Espanyol dočkal, na Thievyho přesný centr si naskočil Raul Baena a hlavou nedal Césarovi šanci. Granada po obdržené brance znovu vyrovnala hru, Ucheho šanci ale vychytal Casilla, Geija zase do samostatného úniku nepustil nesprávně odmávaný ofsajd.

Velkou možnost vyrovnat měl Dani Benítez, jeho technický pokus ale těsně minul pravou šibenici domácí svatyně. V pětačtyřicáté minutě sestřelil Nyom v pokutovém území Weisse a domácí dostali příležitost rozehrát pokutový kop. Joan Verdú bezpečně proměnil a Espanyol tak šel do kabin s dvougólovým náskokem.

Do druhého dějství vstoupila Granada skvěle a během prvních deseti minut měla hned několik solidních možností. Abel ale minul, Benítez zblízka trefil míč špatně a nechal vyniknout Césara a hlavička útočníka Geija olízla břevno. Hosté dělali všechno pro to, aby zdramatizovali závěr utkání, jenže dnes jim prostě nebylo přáno. Je totiž velmi pravděpodobné, že jinak by Nyom z pěti metrů alespoň trefil branku.

Do hry Espanyolu vnesl potřebné zlepšení střídající Rui Fonte, který se také zapsal do gólových statistik dnešního duelu. Napoprvé mu to sice ještě nevyšlo, devět minut před koncem už ale dorazil Romaricovu ránu vyraženou Césarem. Espanyol porazil Granadu 3:0 a nepřestává překvapovat španělskou fotbalovou veřejnost, tímhle tempem se může těšit na evropské poháry.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

Espaňol v posledním ligovým zápase doma remizoval s FC Barcelonou.Takže by proto Granadu doma porazit měl.Tip 1.Je ale pravda,že Granada je venku stále bez remízy.

Reagovat
smazaný uživatel

weiss jednoznačne najlepší hráč na ihrisku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele