Premier League - souhrn 7. kola

30.10.2020, 22:58, aktualizováno 02.11.2020, 23:04
Komentáře a souhrny
Fulham se dočkal prvního vítězství v sezoně, udolal West Brom. Liverpool porazil West Ham United a drží se na čele tabulky před Tottenham, jenž zdolal Brighton. Druhý je Leicester po výhře v Leedsu. Druhou porážku v řadě zaznamenal Everton, jenž tentokrát odjel bez bodu z Newcastlu. Southampton přestřílel Aston Vullu, zatímco Manchester United doma nestačil na Arsenal. Tři body mají také Wolves, Chelsea nebo Man City...

Leeds United - Leicester City 1:4

02.11.2020 21:00

Góly: 48. Stuart Dallas - 3. Harvey Barnes, 21. Youri Tielemans, 76. Jamie Vardy, 90+1. Youri Tielemans (pen.)

Parádní utkání bylo k vidění na Elland Road, kde nakonec po lítém boji zvítězil hostující Leicester a posunul se na průběžnou druhou příčku tabulky. Domácí sice podali sympatický výkon, jenže kvůli hrubkám v zadních řadách nakonec zůstali bez bodu a musí se spokojit s prozatímní dvanáctou pozicí v tabulce.

Utkání se již od prvních minut odehrávalo ve velkém tempu a první větší příležitosti na sebe také nenechali dlouho čekat. Už po dvou minutách mohl skóre otevřít Bamford, jenž se v minulém kole blýskl dokonce hattrickem, jenže dobrou formu nepotvrdil, když se po přiťuknutí Harrisona ocitl na malém vápně zcela osamocen, jenže svou hlavičku nasměroval jen do náručí Kaspera Schmeichela. O dalších pár vteřin jej zahozená šance musel mrzet dvojnásob, obrovskou minelu totiž vyrobil domácí stoper Koch, který zpětnou přihrávkou exkluzivně namazal Vardymu. Ten se ve vyložené šanci neukvapil a míč ještě předložil nabíhajícímu Barnesovi, který už odkrytou svatyni jednoduše nemohl netrefit. Tentýž hráč mohl o pár minut později vedení hostů navýšit, tentokráte jeho střelu z hranice vápna ale zneškodnil hezkým zákrokem brankář Meslier.

Leicesteru se však do poločasu vedení přece jenom podařilo navýšit, to když si na centr Albrightona naskočil Vardy, jeho hlavičku ještě Meslier zlikvidoval, jenže odražený míč si nenašel nikdo jiný než dobíhající Tielemans, který už měl v konfrontaci s ležícím brankářem domácích poměrně snadnou úlohu. Na druhé straně mohl Leeds vrátit do hry opět Bamford, jenže ten prostě a jednoduše neměl svůj den. Po parádní prostrkávačce Aylinga si ve vyložené pozici špatně zpracoval balón a na dlouhou nohu pak již vyběhnuvšího brankáře Schmeichela prostřelit nedokázal.

Co se nepodařilo v poločase prvním Bamfordovi, to dokázal velmi rychle po změně stran obránce Dallas. Na jeho kroucený centr si naskakovala celá řada hráčů, žádný z nich však míč nedokázal zasáhnout a ke smůle hostí tento zakroucený balón zapadl přesně za vzdálenější tyč bezmocného brankáře Leicesteru. Vyrovnání měl na kopačce o deset minut později záložník Hernández, jeho technická střela ovšem přistála přesně na spojnici břevna a tyče. Další nebezpečí pro hosty představovala rána záložníka Klicha, s tou si však strážce hostující svatyně poměrně snadno poradil.

A jelikož domácí posílali stále více a více hráčů vpřed, zákonitě udeřilo na druhé straně. Po parádním uvolnění Maddisona následovala ještě hezčí přihrávka tohoto hráče na nabíhajícího Ündera, který celou akci ještě vyšperkoval další přihrávkou na Vardyho, jenž opět zakončoval do prázdné branky. Konečnou podobu výsledku pak dal pár minut před závěrečným hvizdem z pokutového kopu Tielemans a hosté se tak mohli radovat z přesvědčivého vítězství 4:1.

Více informací k zápasu

Fulham FC - West Bromwich Albion 2:0

02.11.2020 18:30

Góly: 26. Bobby Reid, 30. Ola Aina

Fotbalisté Fulhamu vyhráli v rámci sedmého kola Premier League v utkání s West Bromwichem Albion 2:0. Tři body zůstaly v Craven Cottage díky brankám Bobbyho Reida a Ola Ainy.

V páté minutě měl na levém křídle celkem dost prostoru na centr hostující Krovinović, který ovšem trefil pouze horní brankovou konstrukci. Aréola se málem nechal překvapit.

Úvodní branka zápasu padla z ničeho nic. Robinson si ve 26. minutě na levém křídle přichystal načechraný bochánek, který doplachtil přesně na hlavu Mitroviće. Ten místo zakončení ještě volil nahrávku do malého vápna, kde se hlavičkou dokázal prosadit Bobby Reid. Jeden z hostů se ještě pokoušel míč vyhlavičkovat, což se mu nakonec nepovedlo.

Uplynuly čtyři minuty a Fulham přidal druhý přesný zásah. Postupná kombinace nakonec nabídla zpětnou nahrávku na Ainu, který měl za pokutovým územím až příliš prostoru. Pravý obránce ve službách Fulhamu se do balónu opřel levou nohou, přičemž zamířil naprosto přesně ke vzdálenější brankové konstrukci.

Další zajímavou situaci utkání přineslo až téměř v závěru. Domácí neuvěřitelně v 81. minutě odmítli možnost jít do tříbrankového vedení. Nejprve na brankové čáře zakročil Townsend, následně dorážel Reid, který pro změnu trefil Ajayiho.

Fulham vyhrál poprvé v sezoně a díky vítězství poskočil na sedmnáctou příčku se čtyřmi body. West Brom má o bod méně a je osmnáctý.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Brighton & Hove Albion 2:1

01.11.2020 20:15

Góly: 13. Harry Kane (pen.), 73. Gareth Bale - 56. Tariq Lamptey

Ve velkou bitvu se změnil duel sedmého kola Premier League mezi Tottenhamem a Brightonem. Domácí šli do vedení po Kaneově penaltě, po přestávce však srovnal Lamptey. O vítězství Spurs tak prvním gólem po návratu rozhodl Bale.

V dresu hostí si svou premiéru v anglické nejvyšší soutěži odbyl brankáře Sánchez, který hned v šesté minutě musel do akce. To když ho solidní ranou z hranice vápna prověřil jeho krajan Reguilón. O pět minut později přišel jeden z klíčových momentů utkání. Na hranici šestnáctky naskočil Lallana do Kanea, na což sudí zareagoval nařízením pokutového kopu. Sám faulovaný Harry Kane se k němu postavil a s přehledem otevřel skóre utkání.

Vyrovnáno bylo deset minut po přestávce. Seagulls předvedli pohlednou akci, kterou zakončoval Groß přihrávkou na Tariqa Lampteyho. Ten si balón posunul a z druhého doteku propálil přízemní ranou na zadní tyč vše, co mu stálo v cestě. I tento gól byl poměrně sporný, neboť mu předcházel Marchův zákroku na Hojbjerga na hraně pravidel.

Vrátit Kohoutům vedení mohl po třech čtvrtinách utkání Lamela, jehož zajímavá střela ze střední vzdálenosti skončila na tyči. Následně si ještě málem Veltman srazil balón do sítě. Na svého spoluhráče vzápětí navázal Kane, který selhal v tutové příležitosti po rohovém kopu a namísto poloodkryté klece trefil tyč.

Rozhodnout tak musel navrátilec z Realu Madrid Gareth Bale. Velšan si počkal na nadýchaný Reguilónův centr a hlavičkou ze zhruba osmi metrů uklidil míč za brankářova záda. Díky tomu Spurs zvítězili a v tabulce se posunuli dokonce na druhé místo. Jejich soupeř Brighton je aktuálně na šestnácté pozici.

Více informací k zápasu

Manchester United - Arsenal FC 0:1

01.11.2020 17:30

Góly: 69. Pierre-Emerick Aubameyang (pen.)

Obvyklé rčení "do třetice všeho dobrého" se v případě londýnského Arsenalu proměnilo v třicítku. Právě na třicátý pokus totiž severolondýnský klub dokázal v Premier League uspět na hřišti soupeře z tradiční velké šestky, když vyzrál na Manchester United v poměru 1:0. O jedinou branku nepříliš záživného utkání se krátce po hodině hry postaral Pierre-Emerick Aubameyang z pokutového kopu. Manažer hostí Mikel Arteta se navíc stal prvním koučem Arsenalu od klubové legendy Herberta Chapmana, jenž dokázal United napoprvé porazit jak doma, tak venku.

Zatímco základní sestava United vypadala dle předzápasových očekávání, Mikel Arteta zaujal opominutím záložní dvojice Xhaka - Ceballos, jejichž místo zaujali Thomas Partey a Mohamed Elneny, a také nasazení Roba Holdinga, jenž se neočekávaně rychle stihl dát zdravotně do pořádku. Stejně tak bylo překvapením, že první půle byla plně v režii Arsenalu. Hosté poctivým přistupováním ve vysokém počtu hráčů pravidelně narušovali rozehrávku soupeře hned v samém počátku a k ohrožení branky Bernda Lena pustili United jen jedinkrát, když se po Rashfordově povedené kolmici dostal do zakončení z úhlu Mason Greenwood.

Přestože měli konstantně více ze hry "Kanonýři", zakončení jim stejně jako v minulém kole proti Leicesteru vůbec nevycházelo. Největší nebezpečí pro Davida de Geu přicházelo skrze pravou stranu a krajního beka Héctora Bellerína, jenž pravidelně hledal v šestnáctce své spoluhráče v nebezpečných pozicích. V prvních dvou případech ale na poslední chvíli zvládla zakročit defenziva United, a když už se mezi obránci soupeře zjevil osamocený Bukayo Saka, nedokázal svou hlavičku ukočírovat a zamířil příliš vysoko. Stejně navíc dopadl i Willian, který se po dobrém pressingu ocitl na hranici šestnáctky v slibné pozici, avšak rána jeho slabší levačkou za De Geova strnulého přihlížení pouze škrtla o břevno. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Po změně stran se sice United viditelně pokoušeli o větší aktivitu směrem dopředu i skrze změnu rozestavení, ovšem první větší příležitost připadla znovu Arsenalu. Další laciná ztráta míče ve středu pole nastartovala rychlý kontr hostí, na jehož konci pálil Pierre-Emerick Aubameyang, jehož pokus zamířil i s přispěním stínujícího Maguira těsně vedle. Sám kapitán Manchesteru posléze kontroval vlastní šancí, když se dostal k hlavičkovému pokusu na zadní tyči, ovšem branku netrefil.

Za svou převahu se nakonec hosté přece jen dočkali odměny v 69. minutě a architektem průlomu skóre nemohl být nikdo jiný než neúnavný Héctor Bellerín. Španělský obránce stihl převzít Willianovu kolmici v pokutovém území před napadajícím Pogbou, jenž tak místo míče trefil Bellerínovu achilovku a sudí Mike Dean neváhal s odpískáním penalty, což vzápětí posvětil i jeho kolega u videa. Nabídnutou příležitosti kapitán hostí Aubameyang nepohrdl a poslal míč přesně k De Geově levé tyči.

Domácímu manažerovi Solskjaerovi tak nezbylo nic jiného než poslat na trávník letní ofenzivní posily Edinsona Cavaniho s Donnym van de Beekem a United se s jejich příchodem skutečně zvládali více usadit na útočné polovině, ovšem pozorná obrana Arsenalu je pouštěla pouze k nepřesným dalekonosným pokusům. Přesto mohlo být šest minut před koncem zničehonic srovnáno, když Van de Beekův střílený centr tečoval Elneny nešikovně do vlastní branky a jen díky šťastnému nastřelení Lenovy hlavy se míč odrazil od tyče zpět do hry.

Závěrečné minuty včetně čtyřminutového nastavení již sice patřily ryze domácím, avšak jejich tlak už přišel příliš pozdě. Arsenal i s pomocí defenzivních střídání Mustafiho či Maitlanda-Nilese zahustil prostor před vlastní brankou a vyjma neškodné střely Matiće přímo do Lenovy náruče již United k ničemu nepustil a může slavit cenný triumf z Old Trafford, zatímco United stále čekají na první domácí ligový triumf v nové sezoně.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Everton FC 2:1

01.11.2020 15:00

Góly: 56. Callum Wilson (pen.), 84. Callum Wilson - 90+1. Dominic Calvert-Lewin

Everton podruhé v řadě ztratil všechny body a přišel o vedení v soutěži. Po porážce ze Southamptonu padly "Karamelky" také v Newcastlu a po ztrátě komfortního náskoku jsou rázem jedním z mnoha celků v nabité tabulce. Domácí se po výhře posunuli do středu ligového pelotonu.

Po cenné remíze ve Wolverhamptonu došlo v sestavě Magpies k jediné změně, když Fraser putoval na lavičku a od první minuty tentokrát nastoupil Sean Longstaff. V bráně Evertonu dostal místo odpočívající jedničky Pickforda šanci Olsen. Díky absenci disciplinárně potrestaného Digneho se na levý kraj obrany postavil Nkounkou, na tom pravém zase dostal před Godfreym přednost Kenny. V záloze zase chyběli James s Iwobim, které nahradili Delph a Gomes.

V sedmé minutě jako první zahrozily "Straky". Wilson převzal pas od Murphyho, jenž vypálil nad břevno. Jinak se ale úvod zápasu vyvíjel jako opatrná šachová partie. Až po půlhodině hry měl gól na kopačce Saint-Maximin, jehož po rychlém přechodu do útoku vyzval ke skórování Wilson, jenže útočník domácích trefil pouze Olsena. Hosté toho v první pětačtyřicetiminutovce moc nepřevedli, pouze Doucouré a Delph si do statistik připsali nepřesné střelecké pokusy.

Také Sigurdsson čtyři minuty po změně stran potvrdil, že střelecké kopačky nechaly Toffees zřejmě v Liverpoolu. Naopak "Straky" se prosadily hned z první šance ve druhé půli. Gomes totiž ve vlastním vápně fauloval Wilsona a sám faulovaný poslal Newcastle po precizně proměněné penaltě do vedení. V 58. minutě byl Wilson opět ve středu dění, když posunul míč na seana Longstaffa, který zblízka napálil Olsena.

Domácí opět zahrozili v 71. minutě, kdy se ke střele uvolnil Murphy, jenže výsledný projektil skončil na tribuně. Za dalších třináct minut již Magpies navýšili svůj náskok. Střídající Fraser si naběhl na pas Lewise a poté co utekl obraně "Karamelek", našel se štěstím Wilsona, jenž snadno uklidil míč do odkryté branky. V nastavení se Evertonu povedlo snížit, když Iwobiho pobídku před bránu těsně před brankářem Darlowem tečoval Calvert-Lewin, avšak tři body zůstali v St. James' Parku.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Southampton FC 3:4

01.11.2020 13:00

Góly: 62. Tyrone Mings, 90+3. Ollie Watkins (pen.), 90+7. Jack Grealish - 20. Jannik Vestergaard, 34. James Ward-Prowse, 45. James Ward-Prowse, 58. Danny Ings

Nenápadně stoupající Southampton si na hřišti Aston Villy připsal čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů a rázem se v nabité tabulce Premier League posunul výrazně dopředu. Téměř jisté tři body však v Birminghamu málem ztratil, neboť domácí výrazně stáhli čtyřgólové manko. Nakonec ale cenná výhra putuje na jih Anglie.

Aston Villa si naopak po skvostném startu připsala druhou porážku za sebou. Alarmující je zejména počet inkasovaných branek, neboť za poslední dvě kola inkasovala sedmkrát. Tentokrát svěřenci manažera Deana Smitha zaspali především v první půli, což je nakonec stálo celé utkání.

Poté, co Villans před týdnem klopýtli proti Leedsu, došlo v jejich sestavě k jediné změně, když Trézégueta nahradil Traoré. Jedna proměna se odehrála též na druhé straně barikády. Redmond totiž tentokrát seděl jen na lavici náhradníků a místo něj dostal šanci Walcott.

Poprvé se Southamptonu povedlo rozvlnit síť již po třech minutách, kdy po rohovém kopu dotlačil míč za záda domácího brankáře Adams, jeho zásah ale neplatil kvůli ofsajdu. Za dalších pět minut měl gól na noze Walcott, avšak po úniku trefil břevno. Do třetice se už hosté radovali. Ward-Prowse rozehrál přímý kop na hlavu Vestergaarda, jenž se hlavou trefil do horního rohu Martínezovy svatyně - 0:1.

Villans vstup do utkání vůbec nevyšel, Traoré navíc musel kvůli zranění brzy uvolnit místo pro Trézégueta. I tak ale ve 33. minutě inkasovali hosté podruhé. Ward-Prowse tentokrát ze standardní situace vystřelil přímo na bránu a trefil se přesně k tyči. Těsně před přestávkou si šikovný záložník Saints dal repete. Opět zakroutil balón ze standardní situace a Martínez se znovu ujal role diváka - 0:3.

Během poločasové pauzy se hráči Aston Villy jistě chtěli povzbudit a v 53. minutě málem korigovali skóre, avšak zakončení Trézégueta po pasu od Grealishe zastavil gólman McCarthy. Pět minut poté ovšem domácí zchladil Ings, jenž se odhodlal k technické střele, na kterou bezmocný Martínez opět nedosáhl - 0:4. Krátce nato konečně skóroval také Villans. Rozehrávka rohového kopu se jim sice moc nepovedla, přesto se balón dostal pře bránu, kde se hlavou prosadil Mings.

V 70. minutě mohl další naději pro Villu vykřesat Trézéguet, ale jeho volej zneškodnil McCarthy. Egyptský reprezentant ohrozil bránu Southamptonu ještě v dalších dvou šancích, neuspěl však ani jednou. V 81. minutě si na rohový kop Barkleyho naskočil Mings, jenže tentokrát mířil nad břevno. Střelu Douglase Luize za dalších devět minut zase lapil McCarthy.

Až v nastaveném čase se i s brankami Aston Villy roztrhl pytel. Snížení na 2:4 daroval soupeři střídající hostující záložník Diallo, jenž ve vlastním pokutovém území nedovoleně zastavil Grealishe a nařízenou penaltu bez potíží proměnil Watkins. Těsně před závěrečným hvizdem pak zkusil z dálky štěstí Grealish, jenž nachytal McCarthyho v nedbalkách a snížil na rozdíl jediného gólu. Na změnu stavu 3:4 už ale domácím nezbyl čas.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - West Ham United 2:1

31.10.2020 18:30

Góly: 42. Mohamed Salah (pen.), 85. Diogo Jota - 10. Pablo Fornals

Alespoň nakrátko se do čela anglické Premier League dostal obhájce titulu Liverpool, který si v náročném zápase poradil s West Hamem 2:1. Prohrával sice po Fornalsově trefě, z penalty však ještě před pauzou srovnal Salah a v závěru rozhodl Jota.

Hned první větší příležitost přinesla gól. Zleva letěl do vápna slušný centr od Masuaka, který sice dokázal Gomez odvrátit, avšak jen k Pablu Fornalsovi. Ten si balón zpracoval na prsa a přízemní ranou překonal Alissona. Reds se poprvé přiblížili vyrovnání v sedmatřicáté minutě. Po Maného pasu zakončoval z voleje Robertson, ovšem mířidla se mu výrazně vychýlila a on vypálil vysoko nad.

Přesto se do šaten odcházelo za nerozhodného stavu. Mohamed Salah se v pokutovém území pokoušel projít kolem Masuaka, který ho sice zastavil, jenže jen za pomoci faulu. Byla tedy nařízena penalta, ke které se postavil sám faulovaný Egypťan. Kop provedl zkušeně, počkal si na pohyb brankáře a po zemi doprostřed proměnil.

Druhá půle se nenesla v příliš záživném duchu a větší vzrušení přišlo až po její půlhodině. Jota vrátil míč pod sebe Manému, po jehož střele opět Jota dorážel míč do poloodkryté klece. Jenže senegalský křídelník mezitím nepěkně zajel do ležícího Fabianského, na což byl sudí upozorněn jeho videoasistentem a po zhlédnutí obrazovky rozhodl, že gólu nebylo docíleno v souladu s pravidly.

Diogo Jota se i tak stal hlavním hrdinou zápasu na Anfieldu. Po kombinaci za pokutovým územím Hammers vyslal Shaqiri portugalského útočníka na zteč, ten už si pak tváří v tvář Fabianskému věděl rady a ranou na bližší tyč skóroval.

Jak už bylo zmíněno výše, Reds se díky těmto třem bodům vyšplhali do čela tabulky, sesadit je v tomto kole může jen městský rival Everton. Zajímavostí také je, že se Kloppova družina pyšní nejlepší ofenzivou a zároveň má i nejhorší defenzivu v soutěži. Kladiváři potřetí v řadě nedokázali zvítězit a v tabulce jsou až na třináctém místě.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Chelsea FC 0:3

31.10.2020 16:00

Góly: 26. Hakim Ziyech, 63. Kurt Zouma, 70. Timo Werner

Chelsea potvrdila roli favorita a ze stadiónu Burnley si po výsledku 3:0 veze všechny tři body. Franka Lamparda krom pohodlného vítězství může rozhodně těšit i fakt, že jeho svěřenci v lize už podruhé za sebou neinkasovali a ve všech soutěžích se momentálně mohou pochlubit dokonce čtyřzápasovou sérií bez obdržené branky. To Sean Dyche musí dumat nad tím, jak své svěřence probudit k lepším výkonům a výsledkům, současný jeden získaný bod a poslední místo v tabulce už je důvodem k menší panice.

Byli to přitom domácí, kteří do utkání vstoupili lépe a už po čtyřech minutách hry se do obří příležitosti řítil Barnes, který se osamocený ocitl před brankářem Mendym. Hrubě však nezvládl zakončení, když pokus o přehození hostujícího brankáře skončil o dobré dva metry nad břevnem. Chelsea se do rytmu dostávala postupně, s přibývajícími minutami však kompletně ovládla střed pole a trojice Kanté, Mount, Havertz začala svého soka výrazně přehrávat. Domácí však velmi dobře bránili vlastní pokutové území, a tak se na vyložené šance čekalo marně. Trochu vzruchu přinesl přetažený centr Jamese, na který si brousil zuby Chilwell, jenže byl lehce přistrčen obráncem domácích a šance tak vyšuměla do ztracena. Hosté se samozřejmě dožadovali odpískání pokutového kopu, píšťalka sudího však zůstala němá. Vedoucímu gólu hostí sice předcházel souvislý tlak, ale šlo vlastně o první pořádně nebezpečnou střelu, která se vešla mezi tři tyče branky Burnley. Po hezké kombinaci mezi Havertzem a Wernerem se ke zpětné přihrávce dostal Abraham, jednoduše míč přiklepl osamocenému Zyiechovi, který prudkou přízemní střelou na bližší tyč překvapil brankáře Popa a otevřel skóre zápasu.

Domácí trenér o pauze vyburcoval své svěřence a ti do úvodních minut druhého dějství vyběhli jako polití živou vodou. Vyrovnat mohl nejprve Westwood, jeho rána ze střední vzdálenosti ale branku Mendyho minula, neujala se pak ani střela z hranice vápna z kopaček Tarkowskiho, která letěla nad. Udeřilo tak na druhé straně - rohový kop v podání Mounta si našel zcela neobsazeného Zoumu, který prudkou hlavičkou z hranice malého vápna hostům vystřelil dvoubrankové vedení. Dvacet minut před koncem to pak bylo již o tři góly, to když rychlý protiútok po ose James - Zyiech vyšperkoval druhý jmenovaný precizní přihrávkou na nabíhajícího Wernera, který rychlým obstřelem poslal míč potřetí za záda bezmocného Popa.

Čtvrtý přesný zásah mohl přidat v poslední desetiminutovce střídající Giroud, který centr Chilwella sice usměrnil do sítě, jenže mu byl správně odmáván a odpískán ofsajd a skóre se tak znovu neměnilo. Chelsea to ovšem nemuselo vůbec mrzet, pohodlně si totiž dokráčela k vítězství 3:0 a poskočení na čtvrté místo tabulky.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Manchester City 0:1

31.10.2020 13:30

Góly: 28. Kyle Walker

První sobotní zápas anglické Premier League nabídl na stadionu Bramall Lane jediný gól. Přestože jej vstřelil odchovanec místního klubu Sheffieldu United, jednalo se o vítěznou trefu hostí, neboť autorem branky byl zadák Manchesteru City Kyle Walker. Přestože měli Citizens utkání pod kontrolou a mohli své vedení několikrát navýšit, musí se nakonec spokojit jen s těsným triumfem 1:0.

Hráči Manchesteru do utkání nastoupili aktivně a zasypali brankáře Ramsdalea sérií střeleckých pokusů, ovšem Torres, Laporte ani Rodri v zakončení neuspěli. Rozhodující moment zápasu přišel v osmadvacáté minutě. Uzdravivší Kevin de Bruyne poslal zdánlivě nenápadnou přihrávku před pokutové území, kde dostal přibíhající Walker od domácí defenzivy až příliš mnoho prostoru a jeho křižnou přízemní ránu anglického beka nezvládl zablokovat žádný z obránců ani samotný Ramsdale.

Teprve inkasovaný gól jako by domácí nakopl a přispěl k jejich zlepšenému výkonu. Obzvláště po změně stran byla obrana Manchesteru podrobena nejednou zatěžkávací zkouškou, ovšem ve všech případech prošla na výbornou. Snad jen v 70. minutě Citizens zaspali při bránění aktivního Sandera Berge, jenž posunul míč do slibné pozice Johnu Lundstramovi, ale ten svou ránu poslal příliš vysoko a nezbylo mu nic jiného než frustrovaně schovat tvář do dlaní.

Zatímco Manchester City se výhrou 1:0 posouvá přinejmenším dočasně na sedmé místo a prodloužil svou stávající šňůru neporazitelnosti na sedm zápasů, Sheffield United pokračuje v letošní mizérii a stále čeká s jediným bodem na kontě na své první ligové vítězství.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Crystal Palace 2:0

30.10.2020 21:00

Góly: 18. Rayan Aït Nouri, 27. Daniel Podence

Fotbalisté Wolverhamptonu Wanderers porazili v rámci sedmého kola Premier League Crystal Palace 2:0. Zápas domácí rozhodli už v první polovině, kdy se trefili Royan Ait Nouri a Daniel Podence. Hosté navíc závěr dohrávali bez vyloučeného Milivojeviče.

První zákrok měl na kontě v 9. minutě Guaita. Neves totiž parádně uvolnil Daniela Podence, který udělal dva rychlé kroky a zkoušel technický obstřel na zadní tyč. Gólman Crystal Palace se zavěsil do vzduchu a zvládl vyrazit na roh, který se domácím vůbec nevydařil.

Centr Daniela Podence od postranní čáry v 18. minutě nedokázal účinně odvrátit Cheikhou Kouyaté a krajní obránce domácích Royan Ait Nouri byl připravený k zakončení z voleje. Míč trefil zcela ideálně a ten tak bez problémů zaplaval ke vzdálenější tyči branky Crystal Palace.

Na Molineux Stadium zadunělo břevno. Leander Dendoncker si počkal na ideální odraz míče, který napálil rovnou do brankové konstrukce. Domácí už mohli dávno vést o dva góly.

Netrvalo to dlouho a druhý gól skutečně přišel, a to ve 27. minutě. A znovu padl po krásném centru od pravé postranní čáry, jenž tentokrát obstaral Pedro Neto. Ve vápně zůstal zcela volný Daniel Podence, navíc si parádně vybral umístění své střely, kterou poslal přímo proti pohybu brankáře Vicenteho Guaity.

Ve 38. minutě sudí nařídil penaltu ve prospěch Crystal Palace. Willy Boly štrejchl o nohu Patricka van Aanholta a rozhodčí ukázal na puntík. VAR však kontroloval ofsajdovou situaci a pokutový kop se nakonec nekonal. Patrick van Aanholt stál totiž v ofsajdu.

Po rohovém kopu v 74. minutě jako na saních projeli vápnem Raúl Jiménez a Leander Dendoncker. Ani jeden z nich ale míč nezasáhl, v opačném případě by zcela jistě padla třetí branka.

V 87. minutě šli hosté do deseti. Luka Milivojević trefil Joãa Moutinha velmi nemístně a po zkontrolování videa nebylo jiné volby než udělit červenou kartu.

Wolves poskočili na průběžné třetí místo se třinácti body, Crystal Palace je devátý a bodů má deset.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC751117:1516
2.Leicester City750217:915
3.Tottenham Hotspur742118:914
4.Everton FC741215:1113
5.Southampton FC741214:1213
6.Wolverhampton Wanderers74128:813
7.Chelsea FC733116:912
8.Aston Villa640215:912
9.Arsenal FC74039:712
10.Manchester City63219:811
11.Newcastle United732210:1111
12.Leeds United731313:1310
13.Crystal Palace73138:1110
14.West Ham United722313:108
15.Manchester United62139:137
16.Brighton & Hove Albion712411:145
17.Fulham FC71157:144
18.West Bromwich Albion70346:163
19.Sheffield United70163:101
20.Burnley FC60153:121

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1112)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele