7. kolo
31.10.2020 18:30 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Diogo Jota (© AFP)

Liverpool proti West Hamu otočil a jde do čela

Alespoň nakrátko se do čela anglické Premier League dostal obhájce titulu Liverpool, který si v náročném zápase poradil s West Hamem 2:1. Prohrával sice po Fornalsově trefě, z penalty však ještě před pauzou srovnal Salah a v závěru rozhodl Jota.

Hned první větší příležitost přinesla gól. Zleva letěl do vápna slušný centr od Masuaka, který sice dokázal Gomez odvrátit, avšak jen k Pablu Fornalsovi. Ten si balón zpracoval na prsa a přízemní ranou překonal Alissona. Reds se poprvé přiblížili vyrovnání v sedmatřicáté minutě. Po Maného pasu zakončoval z voleje Robertson, ovšem mířidla se mu výrazně vychýlila a on vypálil vysoko nad.

Přesto se do šaten odcházelo za nerozhodného stavu. Mohamed Salah se v pokutovém území pokoušel projít kolem Masuaka, který ho sice zastavil, jenže jen za pomoci faulu. Byla tedy nařízena penalta, ke které se postavil sám faulovaný Egypťan. Kop provedl zkušeně, počkal si na pohyb brankáře a po zemi doprostřed proměnil.

Druhá půle se nenesla v příliš záživném duchu a větší vzrušení přišlo až po její půlhodině. Jota vrátil míč pod sebe Manému, po jehož střele opět Jota dorážel míč do poloodkryté klece. Jenže senegalský křídelník mezitím nepěkně zajel do ležícího Fabianského, na což byl sudí upozorněn jeho videoasistentem a po zhlédnutí obrazovky rozhodl, že gólu nebylo docíleno v souladu s pravidly.

Diogo Jota se i tak stal hlavním hrdinou zápasu na Anfieldu. Po kombinaci za pokutovým územím Hammers vyslal Shaqiri portugalského útočníka na zteč, ten už si pak tváří v tvář Fabianskému věděl rady a ranou na bližší tyč skóroval.

Jak už bylo zmíněno výše, Reds se díky těmto třem bodům vyšplhali do čela tabulky, sesadit je v tomto kole může jen městský rival Everton. Zajímavostí také je, že se Kloppova družina pyšní nejlepší ofenzivou a zároveň má i nejhorší defenzivu v soutěži. Kladiváři potřetí v řadě nedokázali zvítězit a v tabulce jsou až na třináctém místě.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
M1ck0

Snad bude alespoň Fabinho zpět...2:1

Reagovat
LokoLFC

2:1 nebo 1:1

Reagovat
oli9

Hele co jste všichni priposrani.. 3 body budou

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám dnes v nasazení Benrahmy, ten by mohl oslabené defenzive Liverpoolu dělat problémy škoda jen zranění Antonia. Tip 1:2, za nás Souček, Bowen COYI

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
OnlyWHU

Škoda. Plichta byla reálná - penalta dost přísná. Ve druhý půli jsme to moc zatáhli a po chybě přišel trest. Zase jsme to odmakali, ale trochu mě trápí proměňování šancí. Teď se od nás budou očekávat body, a to bude možná ještě těžší. Jo, v PL už téměř nejsou lehký soupeři. COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele