7. kolo
31.10.2020 16:00 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Radost hráčů Chelsea (© AFP)

Chelsea jasně přehrála Burnley

Chelsea potvrdila roli favorita a ze stadiónu Burnley si po výsledku 3:0 veze všechny tři body. Franka Lamparda krom pohodlného vítězství může rozhodně těšit i fakt, že jeho svěřenci v lize už podruhé za sebou neinkasovali a ve všech soutěžích se momentálně mohou pochlubit dokonce čtyřzápasovou sérií bez obdržené branky. To Sean Dyche musí dumat nad tím, jak své svěřence probudit k lepším výkonům a výsledkům, současný jeden získaný bod a poslední místo v tabulce už je důvodem k menší panice.

Byli to přitom domácí, kteří do utkání vstoupili lépe a už po čtyřech minutách hry se do obří příležitosti řítil Barnes, který se osamocený ocitl před brankářem Mendym. Hrubě však nezvládl zakončení, když pokus o přehození hostujícího brankáře skončil o dobré dva metry nad břevnem. Chelsea se do rytmu dostávala postupně, s přibývajícími minutami však kompletně ovládla střed pole a trojice Kanté, Mount, Havertz začala svého soka výrazně přehrávat. Domácí však velmi dobře bránili vlastní pokutové území, a tak se na vyložené šance čekalo marně. Trochu vzruchu přinesl přetažený centr Jamese, na který si brousil zuby Chilwell, jenže byl lehce přistrčen obráncem domácích a šance tak vyšuměla do ztracena. Hosté se samozřejmě dožadovali odpískání pokutového kopu, píšťalka sudího však zůstala němá. Vedoucímu gólu hostí sice předcházel souvislý tlak, ale šlo vlastně o první pořádně nebezpečnou střelu, která se vešla mezi tři tyče branky Burnley. Po hezké kombinaci mezi Havertzem a Wernerem se ke zpětné přihrávce dostal Abraham, jednoduše míč přiklepl osamocenému Zyiechovi, který prudkou přízemní střelou na bližší tyč překvapil brankáře Popa a otevřel skóre zápasu.

Domácí trenér o pauze vyburcoval své svěřence a ti do úvodních minut druhého dějství vyběhli jako polití živou vodou. Vyrovnat mohl nejprve Westwood, jeho rána ze střední vzdálenosti ale branku Mendyho minula, neujala se pak ani střela z hranice vápna z kopaček Tarkowskiho, která letěla nad. Udeřilo tak na druhé straně - rohový kop v podání Mounta si našel zcela neobsazeného Zoumu, který prudkou hlavičkou z hranice malého vápna hostům vystřelil dvoubrankové vedení. Dvacet minut před koncem to pak bylo již o tři góly, to když rychlý protiútok po ose James - Zyiech vyšperkoval druhý jmenovaný precizní přihrávkou na nabíhajícího Wernera, který rychlým obstřelem poslal míč potřetí za záda bezmocného Popa.

Čtvrtý přesný zásah mohl přidat v poslední desetiminutovce střídající Giroud, který centr Chilwella sice usměrnil do sítě, jenže mu byl správně odmáván a odpískán ofsajd a skóre se tak znovu neměnilo. Chelsea to ovšem nemuselo vůbec mrzet, pohodlně si totiž dokráčela k vítězství 3:0 a poskočení na čtvrté místo tabulky.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
tlaci

0:2

Reagovat
vanGomm

.2.

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele