7. kolo
01.11.2020 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Everton padl i v Newcastlu a ztratil místo na ligovém trůnu

Everton podruhé v řadě ztratil všechny body a přišel o vedení v soutěži. Po porážce ze Southamptonu padly "Karamelky" také v Newcastlu a po ztrátě komfortního náskoku jsou rázem jedním z mnoha celků v nabité tabulce. Domácí se po výhře posunuli do středu ligového pelotonu.

Po cenné remíze ve Wolverhamptonu došlo v sestavě Magpies k jediné změně, když Fraser putoval na lavičku a od první minuty tentokrát nastoupil Sean Longstaff. V bráně Evertonu dostal místo odpočívající jedničky Pickforda šanci Olsen. Díky absenci disciplinárně potrestaného Digneho se na levý kraj obrany postavil Nkounkou, na tom pravém zase dostal před Godfreym přednost Kenny. V záloze zase chyběli James s Iwobim, které nahradili Delph a Gomes.

V sedmé minutě jako první zahrozily "Straky". Wilson převzal pas od Murphyho, jenž vypálil nad břevno. Jinak se ale úvod zápasu vyvíjel jako opatrná šachová partie. Až po půlhodině hry měl gól na kopačce Saint-Maximin, jehož po rychlém přechodu do útoku vyzval ke skórování Wilson, jenže útočník domácích trefil pouze Olsena. Hosté toho v první pětačtyřicetiminutovce moc nepřevedli, pouze Doucouré a Delph si do statistik připsali nepřesné střelecké pokusy.

Také Sigurdsson čtyři minuty po změně stran potvrdil, že střelecké kopačky nechaly Toffees zřejmě v Liverpoolu. Naopak "Straky" se prosadily hned z první šance ve druhé půli. Gomes totiž ve vlastním vápně fauloval Wilsona a sám faulovaný poslal Newcastle po precizně proměněné penaltě do vedení. V 58. minutě byl Wilson opět ve středu dění, když posunul míč na seana Longstaffa, který zblízka napálil Olsena.

Domácí opět zahrozili v 71. minutě, kdy se ke střele uvolnil Murphy, jenže výsledný projektil skončil na tribuně. Za dalších třináct minut již Magpies navýšili svůj náskok. Střídající Fraser si naběhl na pas Lewise a poté co utekl obraně "Karamelek", našel se štěstím Wilsona, jenž snadno uklidil míč do odkryté branky. V nastavení se Evertonu povedlo snížit, když Iwobiho pobídku před bránu těsně před brankářem Darlowem tečoval Calvert-Lewin, avšak tři body zůstali v St. James' Parku.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
NuFc23

1:1

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele