7. kolo
31.10.2020 13:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Manchester City s Sheffieldem United potvrdil roli favorita

První sobotní zápas anglické Premier League nabídl na stadionu Bramall Lane jediný gól. Přestože jej vstřelil odchovanec místního klubu Sheffieldu United, jednalo se o vítěznou trefu hostí, neboť autorem branky byl zadák Manchesteru City Kyle Walker. Přestože měli Citizens utkání pod kontrolou a mohli své vedení několikrát navýšit, musí se nakonec spokojit jen s těsným triumfem 1:0.

Hráči Manchesteru do utkání nastoupili aktivně a zasypali brankáře Ramsdalea sérií střeleckých pokusů, ovšem Torres, Laporte ani Rodri v zakončení neuspěli. Rozhodující moment zápasu přišel v osmadvacáté minutě. Uzdravivší Kevin de Bruyne poslal zdánlivě nenápadnou přihrávku před pokutové území, kde dostal přibíhající Walker od domácí defenzivy až příliš mnoho prostoru a jeho křižnou přízemní ránu anglického beka nezvládl zablokovat žádný z obránců ani samotný Ramsdale.

Teprve inkasovaný gól jako by domácí nakopl a přispěl k jejich zlepšenému výkonu. Obzvláště po změně stran byla obrana Manchesteru podrobena nejednou zatěžkávací zkouškou, ovšem ve všech případech prošla na výbornou. Snad jen v 70. minutě Citizens zaspali při bránění aktivního Sandera Berge, jenž posunul míč do slibné pozice Johnu Lundstramovi, ale ten svou ránu poslal příliš vysoko a nezbylo mu nic jiného než frustrovaně schovat tvář do dlaní.

Zatímco Manchester City se výhrou 1:0 posouvá přinejmenším dočasně na sedmé místo a prodloužil svou stávající šňůru neporazitelnosti na sedm zápasů, Sheffield United pokračuje v letošní mizérii a stále čeká s jediným bodem na kontě na své první ligové vítězství.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele