7. kolo
01.11.2020 20:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Gareth Bale (© AFP)

Bale prvním gólem po návratu rozhodl o vítězství Tottenhamu

Ve velkou bitvu se změnil duel sedmého kola Premier League mezi Tottenhamem a Brightonem. Domácí šli do vedení po Kaneově penaltě, po přestávce však srovnal Lamptey. O vítězství Spurs tak prvním gólem po návratu rozhodl Bale.

V dresu hostí si svou premiéru v anglické nejvyšší soutěži odbyl brankáře Sánchez, který hned v šesté minutě musel do akce. To když ho solidní ranou z hranice vápna prověřil jeho krajan Reguilón. O pět minut později přišel jeden z klíčových momentů utkání. Na hranici šestnáctky naskočil Lallana do Kanea, na což sudí zareagoval nařízením pokutového kopu. Sám faulovaný Harry Kane se k němu postavil a s přehledem otevřel skóre utkání.

Vyrovnáno bylo deset minut po přestávce. Seagulls předvedli pohlednou akci, kterou zakončoval Groß přihrávkou na Tariqa Lampteyho. Ten si balón posunul a z druhého doteku propálil přízemní ranou na zadní tyč vše, co mu stálo v cestě. I tento gól byl poměrně sporný, neboť mu předcházel Marchův zákroku na Hojbjerga na hraně pravidel.

Vrátit Kohoutům vedení mohl po třech čtvrtinách utkání Lamela, jehož zajímavá střela ze střední vzdálenosti skončila na tyči. Následně si ještě málem Veltman srazil balón do sítě. Na svého spoluhráče vzápětí navázal Kane, který selhal v tutové příležitosti po rohovém kopu a namísto poloodkryté klece trefil tyč.

Rozhodnout tak musel navrátilec z Realu Madrid Gareth Bale. Velšan si počkal na nadýchaný Reguilónův centr a hlavičkou ze zhruba osmi metrů uklidil míč za brankářova záda. Díky tomu Spurs zvítězili a v tabulce se posunuli dokonce na druhé místo. Jejich soupeř Brighton je aktuálně na šestnácté pozici.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výkonom proti Antverpám si pár hráčov zavrelo dvere do základu a i na lavičku. Vidím to na jasnú jedenástku a nedeľa nemože prísť skor, aby sme sa pokúsili napráviť hanbu. Základ sa nám začína pekne kryštalizovať, čo je fajn.

Lloris - Doherty, Alderweireld, Dier, Reguilon - Hojbjerg, Sissoko - Lucas, Ndombelé, Son - Kane

Reagovat
GarethBaleCZ

Snad už bude Ndombélé co nejdřív schopný odehrát celý zápas, Mou na něj hodně spolíhá a když není na hřišti, tak ta záloha je neskutečně jalová směrem dopředu.

Reagovat
tlaci

Snad 2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele