7. kolo
01.11.2020 13:00 CET
3 : 4
(0:3)

Reportáž

James Ward-Prowse (© AFP)

Southampton si koledoval, nakonec však Aston Villu porazil a nadále stoupá

Nenápadně stoupající Southampton si na hřišti Aston Villy připsal čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů a rázem se v nabité tabulce Premier League posunul výrazně dopředu. Téměř jisté tři body však v Birminghamu málem ztratil, neboť domácí výrazně stáhli čtyřgólové manko. Nakonec ale cenná výhra putuje na jih Anglie.

Aston Villa si naopak po skvostném startu připsala druhou porážku za sebou. Alarmující je zejména počet inkasovaných branek, neboť za poslední dvě kola inkasovala sedmkrát. Tentokrát svěřenci manažera Deana Smitha zaspali především v první půli, což je nakonec stálo celé utkání.

Poté, co Villans před týdnem klopýtli proti Leedsu, došlo v jejich sestavě k jediné změně, když Trézégueta nahradil Traoré. Jedna proměna se odehrála též na druhé straně barikády. Redmond totiž tentokrát seděl jen na lavici náhradníků a místo něj dostal šanci Walcott.

Poprvé se Southamptonu povedlo rozvlnit síť již po třech minutách, kdy po rohovém kopu dotlačil míč za záda domácího brankáře Adams, jeho zásah ale neplatil kvůli ofsajdu. Za dalších pět minut měl gól na noze Walcott, avšak po úniku trefil břevno. Do třetice se už hosté radovali. Ward-Prowse rozehrál přímý kop na hlavu Vestergaarda, jenž se hlavou trefil do horního rohu Martínezovy svatyně - 0:1.

Villans vstup do utkání vůbec nevyšel, Traoré navíc musel kvůli zranění brzy uvolnit místo pro Trézégueta. I tak ale ve 33. minutě inkasovali hosté podruhé. Ward-Prowse tentokrát ze standardní situace vystřelil přímo na bránu a trefil se přesně k tyči. Těsně před přestávkou si šikovný záložník Saints dal repete. Opět zakroutil balón ze standardní situace a Martínez se znovu ujal role diváka - 0:3.

Během poločasové pauzy se hráči Aston Villy jistě chtěli povzbudit a v 53. minutě málem korigovali skóre, avšak zakončení Trézégueta po pasu od Grealishe zastavil gólman McCarthy. Pět minut poté ovšem domácí zchladil Ings, jenž se odhodlal k technické střele, na kterou bezmocný Martínez opět nedosáhl - 0:4. Krátce nato konečně skóroval také Villans. Rozehrávka rohového kopu se jim sice moc nepovedla, přesto se balón dostal pře bránu, kde se hlavou prosadil Mings.

V 70. minutě mohl další naději pro Villu vykřesat Trézéguet, ale jeho volej zneškodnil McCarthy. Egyptský reprezentant ohrozil bránu Southamptonu ještě v dalších dvou šancích, neuspěl však ani jednou. V 81. minutě si na rohový kop Barkleyho naskočil Mings, jenže tentokrát mířil nad břevno. Střelu Douglase Luize za dalších devět minut zase lapil McCarthy.

Až v nastaveném čase se i s brankami Aston Villy roztrhl pytel. Snížení na 2:4 daroval soupeři střídající hostující záložník Diallo, jenž ve vlastním pokutovém území nedovoleně zastavil Grealishe a nařízenou penaltu bez potíží proměnil Watkins. Těsně před závěrečným hvizdem pak zkusil z dálky štěstí Grealish, jenž nachytal McCarthyho v nedbalkách a snížil na rozdíl jediného gólu. Na změnu stavu 3:4 už ale domácím nezbyl čas.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele