7. kolo
02.11.2020 21:00 CET
1 : 4
(0:2)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Leicester porazil Leeds a posunul se na druhé místo

Parádní utkání bylo k vidění na Elland Road, kde nakonec po lítém boji zvítězil hostující Leicester a posunul se na průběžnou druhou příčku tabulky. Domácí sice podali sympatický výkon, jenže kvůli hrubkám v zadních řadách nakonec zůstali bez bodu a musí se spokojit s prozatímní dvanáctou pozicí v tabulce.

Utkání se již od prvních minut odehrávalo ve velkém tempu a první větší příležitosti na sebe také nenechali dlouho čekat. Už po dvou minutách mohl skóre otevřít Bamford, jenž se v minulém kole blýskl dokonce hattrickem, jenže dobrou formu nepotvrdil, když se po přiťuknutí Harrisona ocitl na malém vápně zcela osamocen, jenže svou hlavičku nasměroval jen do náručí Kaspera Schmeichela. O dalších pár vteřin jej zahozená šance musel mrzet dvojnásob, obrovskou minelu totiž vyrobil domácí stoper Koch, který zpětnou přihrávkou exkluzivně namazal Vardymu. Ten se ve vyložené šanci neukvapil a míč ještě předložil nabíhajícímu Barnesovi, který už odkrytou svatyni jednoduše nemohl netrefit. Tentýž hráč mohl o pár minut později vedení hostů navýšit, tentokráte jeho střelu z hranice vápna ale zneškodnil hezkým zákrokem brankář Meslier.

Leicesteru se však do poločasu vedení přece jenom podařilo navýšit, to když si na centr Albrightona naskočil Vardy, jeho hlavičku ještě Meslier zlikvidoval, jenže odražený míč si nenašel nikdo jiný než dobíhající Tielemans, který už měl v konfrontaci s ležícím brankářem domácích poměrně snadnou úlohu. Na druhé straně mohl Leeds vrátit do hry opět Bamford, jenže ten prostě a jednoduše neměl svůj den. Po parádní prostrkávačce Aylinga si ve vyložené pozici špatně zpracoval balón a na dlouhou nohu pak již vyběhnuvšího brankáře Schmeichela prostřelit nedokázal.

Co se nepodařilo v poločase prvním Bamfordovi, to dokázal velmi rychle po změně stran obránce Dallas. Na jeho kroucený centr si naskakovala celá řada hráčů, žádný z nich však míč nedokázal zasáhnout a ke smůle hostí tento zakroucený balón zapadl přesně za vzdálenější tyč bezmocného brankáře Leicesteru. Vyrovnání měl na kopačce o deset minut později záložník Hernández, jeho technická střela ovšem přistála přesně na spojnici břevna a tyče. Další nebezpečí pro hosty představovala rána záložníka Klicha, s tou si však strážce hostující svatyně poměrně snadno poradil.

A jelikož domácí posílali stále více a více hráčů vpřed, zákonitě udeřilo na druhé straně. Po parádním uvolnění Maddisona následovala ještě hezčí přihrávka tohoto hráče na nabíhajícího Ündera, který celou akci ještě vyšperkoval další přihrávkou na Vardyho, jenž opět zakončoval do prázdné branky. Konečnou podobu výsledku pak dal pár minut před závěrečným hvizdem z pokutového kopu Tielemans a hosté se tak mohli radovat z přesvědčivého vítězství 4:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
LeedsUnited

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele