Premier League - souhrn 35. kola: Fulham třetím sestupujícím

07.05.2021, 22:55, aktualizováno 10.05.2021, 22:56
Komentáře a souhrny
Ashley Westwood (© AFP)
Fulham v pondělní dohrávce podlehl Burnley a stal se třetím sestupujícím. Manchester City neudržel vedení nad Chelsea a s oslavami titulu musí počkat, vše ještě oddálil obrat United proti Aston Ville. Leicester vůbec nezvládl domácí zápas s Newcastlem a nakonec prohrál 2:4, ještě deset minut před koncem přitom prohrával o čtyři branky. Lišky se tak dostávají do podobné situace jako loni, West Ham však jejich zaváhání nevyužil...

Fulham FC - Burnley FC 0:2

10.05.2021 21:00

Góly: 35. Ashley Westwood, 44. Chris Wood

Fulham je třetím jistým sestupujícím. Svěřenci Scotta Parkera duel o všechno nezvládli a po nevýrazném výkonu svému sokovi podlehli po výsledku 0:2. Fulhamu nevyšel už první poločas, ve kterém se hosté prosadili dvakrát, když nejprve skóre otevřel po přihrávce Vydry Westwood, načež těsně před pauzou zvýšil rozdíl ve skóre ve formě hrající Wood. V druhé půli už domácí předvedli jen zoufalou snahu o obrat, která ale kýžený efekt nepřinesla, a tak si v příštím ročníku zahrají pouze druhou nejvyšší soutěž.

Většina prvního poločasu se odehrávala ve středu pole, oba celky se totiž k zakončení dostávaly jen skutečně sporadicky. Mírnou územní převahu sice měli domácí, jenže ji nedokázali zužitkovat a přetavit v jakékoliv nadějné příležitosti. Jako blesk z čistého nebe tak přišla úvodní branka zápasu v podání hostů, která se mimochodem nezaujatým divákům rozhodně musela líbit. Akci rozjel obránce Lowton, který krásným dlouhým pasem našel rozeběhnutého Vydru. Ten se neukvapil, míč si zpracoval a u brankové čáry krásně vyškolil domácího obránce, přes kterého pak také nabídl míč na stříbrném podnose dobíhajícímu Westwoodovi, který nabídnutou příležitostí nepohrdl a zblízka otevřel skóre zápasu.

Těsně před poločasem pak byla situace pro svěřence Scotta Parkera už přímo kritická. Míč se za vápnem dostal k Woodovi, ten si jej trochu se štěstím vyměnil se záložníkem Brownhillem a z vápna pak skákající balón napálil přesně do šibenice - Aréola byl naprosto bezmocný. Třetí branku mohl o minutu později přidat Vydra, ten ale po nákopu brankáře Popea a přiťuknutí parťáka Wooda pálil z hranice vápna těsně nad.

Fulham v druhém poločase věděl, že hraje o všechno a potřebuje menší zázrak, aby si udržel naději na záchranu. Domácí tak vystupňovali svou aktivitu, jenže se utápěli v častých nepřesnostech. V jedné z mála příležitostí se chybě hostující obrany ocitl záložník Anguissa, ten však po přiklepnutí Lookmana napálil z hranice vápna pouze břevno, od kterého se míč odrazil ke smůle domácích před brankovou čáru. V samém závěru mohl ještě třetí branku přidat Rodriguez, toho ale vychytal brankář Aréola, a tak utkání dospělo k výhře hostí v poměru 2:0. Prohra pro Fulham znamená, že se po boku Sheffieldu United a West Bromwiche Albion stává třetím sestupujícím a v příští sezóně na něj čekají pouze zápasy druhé nejvyšší soutěže.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - West Bromwich Albion 3:1

09.05.2021 20:00

Góly: 29. Emile Smith Rowe, 35. Nicolas Pépé, 90. Willian - 67. Matheus Pereira

Po velkém zklamání v podobě vyřazení ze semifinále Evropské ligy si Arsenal alespoň trochu spravil chuť proti West Bromwichi Albion. Po jedné trefě si připsali Emile Smith Rowe a Willian, pro něž šlo shodně o první ligový gól v dresu Arsenalu, a také Nicolas Pépé, za hosty pouze korigoval velkým sólovým gólem Pereira. Výsledek 3:1 ve prospěch domácích znamená, že tým Sama Allardyce je po Sheffieldu United druhým najisto sestupujícím.

Domácí se v úvodu zápasu marně hledali, čehož West Bromwich málem využil k brzkému průlomu skóre. Obzvláště aktivní byl Matheus Pereira, jehož kroucená rána zpoza pokutového území prosvištěla k úlevě Bernda Lena jen velmi těsně horního růžku branky.

Na přelomu půlhodiny hry se však Arsenal přece jen dostal do zápasu a využil přílišného prostoru od nedůsledné defenzivy soupeře. Jako obvykle nebezpečný Bukayo Saka, jenž hojně podporoval útok "Kanonýrů" i z pozice levého beka, poslal na přední tyč přízemní centr přesně do kroku nabíhajícího Emila Smitha Rowea, jenž bez váhání napálil míč do sítě a připsal si první kariérní gól v Premier League.

Z Arsenalu jako by průlomem skóre spadlo napětí a nemohoucnost, zatímco s hosty naopak inkasovaná branka viditelně zamávala. O pouhých šest minut později se tak skóre nepřekvapivě měnilo znovu. Nicolas Pépé dostal i díky dobrému náběhu Caluma Chamberse příležitost zaseknout si míč do středu hřiště a výtečnou křižnou ranou levačkou propálil brankáře Johnstonea.

Po změně stran zprvu domácí bezpečně kontrolovali nabytý náskok a měli i několik šancí předčasně rozhodnout o svém vítězství, ale Pépého prudkou ránu Johnstone zneškodnil a na další výtečný centr Saky těsně nedosáhl jak Martinelli, tak Smith Rowe. Místo toho tak hosté zničehonic udeřili z rychlého protiútoku, který byl takřka celý v režii neúnavného Pereiry. Brazilský ofenzivní záložník si to směle namířil proti přesile a proklestil svou přízemní ránu přesně k tyči mimo dosah marně se natahujícího Lena.

Ze zdánlivě pohodově rozehraného utkání se pro domácí rázem stalo drama, a Leno musel řešit několik nepříjemných závarů ve vlastní šestnáctce včetně několika nebezpečných hlaviček Furlonga a Pereirova rohu, který se točil přímo do brány. V poslední minutě základní hrací doby ale Arsenal přece jen dokázal dostat zápas plně zpět pod kontrolu, když si Willian na Bartleym vymodlil faul před pokutovým územím a parádním přímým kopem do horního růžku vstřelil svůj první gól v dresu Arsenalu.

Severolondýnský celek tak zvítězil 3:1 a nadále drží alespoň teoretickou naději na pohárové příčky, zatímco pro West Bromwich Albion tento výsledek znamená definitivní jistotu sestupu.

Více informací k zápasu

West Ham United - Everton FC 0:1

09.05.2021 17:30

Góly: 24. Dominic Calvert-Lewin

West Hamu United prohrál v duelu 35. kola Premier League s Evertonem 0:1. Vítěznou branku obstaral Dominic Calvert-Lewin.

Everton se ze své první šance v zápase dostal ve 24. minutě do vedení. Po nenápadné akci si na Godfreyho průnikovou přihrávku naběhl Dominic Calvert-Lewin, který přízemní střelou prostřelil gólmana.

Po třech minutách mohlo být vyrovnáno. Saïd Benrahma dostal přihrávku do pokutového území, jenže příliš dlouho váhal se zakončením a Coleman jeho ránu stačil srazit na roh. Za chvilku už zase Everton zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna. Do míče se opřel Gylfi Sigurdsson, jehož střelu přes zeď skvěle vyrazil Łukasz Fabiański.

Až ve 40. minutě se domácí dostali do obrovské šance. Skvělý centr poslal do vápna Pablo Fornals. Ve vápně se uvolnil Saïd Benrahma, ale hlavou zakončil těsně nad břevno.

Po hodině hry se mezi střelce mohl zapsat Vladimír Coufal. Krásnou přihrávkou jej k zakončení vybídl Fornals, ale český hráč přízemní ránu napálil do tyče.

Pět minut před koncem mohlo být rozhodnuto. Dominic Calvert-Lewin poslal pobídku na malé vápno, ale střídající King hlavičkoval jen do tyče.

West Hamu se díky další ztrátě vzdaluje vidina účasti v příštím ročníku Ligy mistrů. Z pátého místa totiž na čtvrtý Leicester ztrácí tři kola před koncem pět bodů. Svěřenci manažera Moyese se tak budou muset spíše ohlížet za sebe, aby uhájili alespoň pátou příčku. Everton naopak bude ještě usilovat o posun vpřed, momentálně je osmý.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Manchester United 1:3

09.05.2021 15:05

Góly: 24. Bertrand Traoré - 52. Bruno Fernandes (pen.), 56. Mason Greenwood, 87. Edinson Cavani

Po prvním poločase utkání ve Villa Parku si mohli hráči a fanoušci Manchesteru City pochvalovat dosavadní vývoj. Po přestávce jim ale úsměv ztuhl, jelikož jejich městský rival United dokázal nepříznivě se vyvíjející střet s Aston Villou otočit ve svůj prospěch, čímž oddálil korunovaci nového mistra Premier League.

United začali slibně již zkraje zápasu. V šesté minutě si Shaw po autovém vhazování narazil míč s Rashfordem a poté vnikl do pokutového území, jeho zakončení ale vyrazil domácí brankář Martínez. Za dalších deset minut poslal Pogba pas za obranu domácích, kam si naběhl Rashford, ten ještě posunul míč na nabíhajícího Fernandese, který však z první nenašel prostor mezi třemi tyčemi.

Po 20 minutách hry se ovšem zničehonic dostali do vedení Villans. McTominay přišel o balón před vlastním pokutovým územím a následně se ke kulatému nesmyslu dostal Bertrand Traoré, jenž míč napálil z poměrně ostrého úhlu parádně a naprosto nechytatelně do horního rohu brány Manchesteru United.

"Rudí ďáblové" chtěli pochopitelně vyrovnat co nejdříve. Ve 39. minutě pálil po přihrávce od Fernandese Rashford, Martínez ale míč za svá záda nepustil a úspěšný zákrok si strážce domácí svatyně připsal hned vzápětí kdy lapil pokus Greenwooda. Na druhé straně zkoušel štěstí těsně před odchodem do kabin Watkins, jehož ránu zastavila levá ruka gólmana hostů Hendersona.

Šest minut po změně stran začal v pokutovém území Aston Villy tancovat Pogba, pro což neměl pochopení Douglas Luiz, jenž středopolaře Red Devils poslal k zemi. Luizův zákrok nicméně vyhodnotil sudí Kavanagh jako nedovolený a Manchester United kopal penaltu, kterou suverénně proměnil Fernandes - 1:1.

Nedlouho po vyrovnání dokonal Manchester obrat. Greenwood se v 56. minutě po přihrávce Wan-Bissaky odpoutal od svého strážce a z otočky překonal Martíneze přízemní střelou na bližší tyč. Střelecké snažení svých spoluhráčů poněkud nechtěně podpořil v 60. minutě také stoper Maguire, jenž při obranném zákroku protáhl vlastního brankáře Hendersona.

Poté už United zase pálili na tu správnou kasu, byť ji Rashford v 63. minutě netrefil. Villans chtěli ještě utkání zdramatizovat, avšak až na pár náznaků se na nic dalšího nezmohli. Naopak hosté se prosadili ještě jednou. Cavani totiž v 88. minutě potvrdil, jak skvělým je hlavičkářem, když právě "kebulí" zužitkoval Rashfordův centr.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Brighton & Hove Albion 2:1

09.05.2021 13:00

Góly: 76. Adama Traoré, 90. Morgan Gibbs-White - 13. Lewis Dunk

Wolverhampton znovu nepředvedl nijak oslnivý výkon a s houževnatým Brightonem dlouho prohrával, nicméně ve druhém poločase využil dlouhou přesilovku a rozdílovou brankou v 90. minutě nakonec otočil vývoj ve svůj prospěch. Po těsné výhře 2:1 se nachází na dvanácté pozici s pětačtyřiceti body a ještě má šanci se posunout do horní poloviny Premier League. Naopak hosté stále nejsou zachráněni a budou čekat na pondělní dohrávku Fulhamu.

Svěřenci manažera Grahama Pottera se však nacházejí v luxusní situaci, jelikož před osmnáctým Fulhamem disponují desetibodový náskokem a v případě jeho porážky s Burnley si definitivně zajistí udržení mezi anglickou elitou i pro nadcházející ročník. Domácí začali aktivněji a první možnost si vypracovali po čtyřech odehraných minutách, ale skákavou střelu Vitinha z hranice šestnáctky parádně odvrátil do zámezí brankář Sánchez.

Hosté z ničeho nic udeřili po necelé čtvrthodině hry, kdy se po rohovém kopu Große z pravé strany pověsil do vzduchu obrovitý obránce Lewis Dunk a svou hlavičku usměrnil přímo k pravé konstrukci. Stejný hráč mohl navýšit náskok svého týmu ve 25. minutě, kdy opět hlavičkoval po rohovém kopu, nicméně jeho oblouček z dvanácti metrů tentokráte vytěsnil parádně jednoruč pozorný gólman Rui Patrício.

Domácí po změně stran přidali a ani po pěti minutách chtěl srovnat Morgan Gibbs-White, nicméně z mírného úhlu si na Sáncheze nepřišel. Brighton si výrazně zkomplikoval situaci v 53. minutě. Právě Dunk totiž zatáhl za záchrannou brzdu a ve vyložené brankové možnosti stáhl k zemi rozběhnutého Fábia Silvu, za což mu rozhodčí Moss po zásluze udělil přímou červenou kartu. "Vlci" v následujícím průběhu obléhali šestnáctku svého houževnatého soupeře.

Zhruba v polovině druhého dějství nebezpečně vypálil Moutinho a španělský strážce se znovu vytáhl s vynikajícím zákrokem, avšak zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem přeci jen kapituloval. Adama Traoré si elegantně vyměnil balón se Silvou a z osmi metrů zamířil přímo k bližší tyči. Mírný favorit tohoto zápasu mohl otočit vývoj v 84. minutě, jenomže Gibbs-White ve stoprocentní příležitosti trestuhodně přestřelil prázdnou hostující branku.

Stejný hráč napravil své zaváhání o šest minut později, neboť převzal odražený míč, chytře si položil bránícího Whitea a vzápětí skóroval střelou do levého spodního rohu. Brighton dokonce dohrával toto utkání o devíti, jelikož v sedmé nastavené minutě neudržel nervy na uzdě Neal Maupay a po hlasité kritice Mosse byl okamžitě vyloučen.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Southampton FC 2:0

08.05.2021 21:15

Góly: 31. Sadio Mané, 90. Thiago Alcântara

Liverpool vyhrál na domácí půdě ve 35. kole Premier League se Southaptonem 2:0. Skóre v prvním poločase otevřel Sadio Mané, pojistku v závěru přidal Thiago Alcântara.

Blízko vedoucímu gólu byl ve 20. minutě Mohamed Salah. Po nedůrazu v hostující obraně dostal nahrávku od Maného, z pravé strany ale na Forstera nevyzrál. O pět minut později měl za cíl dovést povedenou akci Maného do gólového konce Diogo Jota. Balón si hodil mezi dva protihráče, načež udělal Vestergaardovi kličku na pravou stranu, ale na brankáře nevyzrál.

Domácí byli při chuti a po chvíli měli další šanci. Na centr z pravé strany naskočil kapitán Georginio Wijnaldum, který Forstera překonal, brankáře zachránila horní tyč.

Po půlhodině hry se o slovo přihlásili také Saints. V krátkém časovém sledu musel předvést Alisson dva těžké zákroky. Nejprve skvěle zmenšil střelecký úhel Adamsovi, posléze si poradil i s pokusem Walcotta.

Hosté mohli ve 31. minutě litovat svých předchozích neproměněných šancí. Kloppova družina totiž rozjela rychlý útok na opačnou stranu a výsledkem byl vedoucí gól. Na centr Salaha si naskočil přes Walkera-Peterse senegalský reprezentant Sadio Mané, jenž z bezprostřední blízkosti poslal míč do sítě.

O pět minut později Mohamed Salah nevyužil ani druhou velkou příležitost v utkání. Sám před gólmanem šel do kličky, která mu vyšla, ale posléze déle podržel balón, protože na brankovou čáru sběhli bránit hned tři protihráči. Egypťan nakonec trefil Vestergaarda.

Hosté mohli srovnat gólem "do šatny". Nathan Tella si naskočil na centr zleva, ale hlavičku umístil do středu bránu, tedy přímo do rukou Alissona.

Po šancemi nabité první půli se ve druhém poločase poměrně dlouho nic nedělo. Až ve 78. minutě Che Adams vystihl mizernou rozehrávku Alissona, ale zachoval se příliš zbrkle. Místo lobu sáhl k zakončení po zemi, které brazilský gólman dokázal zpacifikovat.

V 82. minutě dostal Sadio Mané balón do brány, ale ani se neradoval, protože si sám byl moc dobře vědom svého ofsajdového postavení. Konzultace s VAR nebyla nutná, celou situaci dobře vyhodnotil i pomezní.

Domácí se však druhého gólu nakonec dočkali, a to v 90. minutě. Firmino přihrál na střed Thiagu Alcântarovi, který si navedl míč na hranici šestnáctky, odkud vyslal nechytatelnou střelu do pravého dolního rohu.

Liverpool tak poskočil v tabulce na šesté místo před Tottenham, Southampton je šestnáctý.

Více informací k zápasu

Manchester City - Chelsea FC 1:2

08.05.2021 18:30

Góly: 44. Raheem Sterling - 63. Hakim Ziyech, 90+2. Marcos Alonso

Chelsea v pikantním souboji zvítězila na půdě Manchesteru City a udělala důležitý krok směrem k Champions League. Pro The Blues se přitom zápas nevyvíjel dobře, po prvním poločase díky brance Sterlinga prohrávala a v nastaveném čase prvního dějství ještě musela čelit penaltě, kterou ale Agüero neproměnil a soupeře tak ponechal ve hře. A toho Tuchelovi svěřenci perfektně využili v druhém dějství, kdy se trefil nejprve Ziyech, načež v nastaveném čase dílo dokonal obránce Alonso a posunul tak Chelsea na třetí místo.

První půle nabídla dosti taktickou bitvu, příležitostí k vidění zrovna mnoho nebylo a po většinu času se hra odehrávala ve středu pole. O něco lepším celkem byli ale přece jenom domácí, kteří se ale přes pozorný defenzivní blok soupeře nebyli schopni pořádně prosadit. Na druhé straně se v ojedinělé šanci ocitl Werner, který do sítě dopravil střelu Jamese, nacházel se ale ve více jak metrovém ofsajdu, a tak se sám ani neradoval. O chvíli později se německý reprezentant nacházel v dalším parádním náběhu, před vybíhajícím Edersonem si však míč ukopl k rohovému praporku a šance tak vyzněla do ztracena.

Manchester City na první velkou příležitost čekal do nastaveného času prvního dějství, hned z toho ale byla branka. Na dlouhý míč Cancela si naběhl Jesus, který využil zaváhání vracejícího se Christensena a míč na zlatém podnose připravil kolegovi z útoku Agüerovi. Ten ale naprosto nepochopitelně balón nezpracoval, zachránil jej ale dobíhající Sterling, který bez váhání míč napálil do sítě. A o necelou minutu později mohl být rozdíl ve skóre dvoubrankový. Mladík Gilmour totiž v pokutovém území srazil Jesuse a byla nařízena penalta. K té se postavil Agüero, který zvolil zakončení v podobě dloubáčku do středu branky, k jeho smůle se však brankář Mendy nepohnul a pokutový kop tak lapil.

Mrzet to Manchester City mohlo po patnácti minutách druhé půle. To se totiž ve středu pole nechal lacino o míč obrat Rodri, rychlý kontr potáhl Ziyech, který si míč vyměnil s Azpilicuetou a z hranice vápna pak vyslal prudkou přízemní ránu, kterou Ederson nedokázal vytěsnit mimo tři tyče. Hosté v dalších minutách stupňovali svou aktivitu a byl to opět Werner, kterému se podařilo dostat míč do sítě, i tentokráte se ale nacházel ve výrazném ofsajdu a branka tak nemohla být uznána.

Deset minut před koncem pak Gilmour s Pulišičem vyřadili střed pole Manchesteru City, americký křídelník pak balón před vápnem předložil nabíhajícímu Jamesovi, který trefil přesně osamoceného Odoie, který překonal Edersona - jenže ke smůle Chelsea nahoru opět vyletěl praporek asistenta rozhodčího. Na druhé straně zahrozil mladík Foden, který si naběhl na přesný centr Gündogana a z malého vápna těsně minul zadní tyč.

Když už to vypadalo, že klání dospěje k bezbrankové remíze, vydal se na zteč soupeřovy svatyně Hudson-Odoi, hezkou kolmicí oslovil Wernera, který míč protlačil přes bránící stopery na nabíhajícího Alonsa, který z prostoru penalty s velkým štěstím dostal míč do sítě a rozhodl o důležité výhře Chelsea v poměru 2:1.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Crystal Palace 0:2

08.05.2021 16:00

Góly: 2. Christian Benteke, 88. Eberechi Eze

Fotbalisté již jistého sestupujícího Sheffieldu United prohráli v utkání 35. kola Premier League s Crystal Palace 0:2. Branky si připsali Christian Benteke a Eberechi Eze.

Hosté se vedení ujali hned ve druhé minutě. Rychlou akci vyšperkoval Eberechi Eze přihrávkou na Christiana Bentekeho, který s pomocí teče dostal míč za záda domácího gólmana.

Další gólovou možnost mělo Crystal Palace před koncem první půle. Christian Benteke si naskočil úplně osamocený na malém vápně na centr, ovšem jeho hlavičku fantastickým zákrokem vytáhl Aaron Ramsdale.

Sheffield měl svou první šanci až v 51. minutě. Centr totiž prolétl bez teče k zadní tyči, kde byl úplně volný John Egan. Tomu se úplně nepovedla střela, balón poslal vysoko nad.

Christian Benteke se v 74. minutě dostal před svého soka, a tak míč uzmul jako první. Následovala přihrávka na hranici vápna a krásná Townsendova střela na zadní tyč, která skončila jen těsně vedle

Dvě minuty před koncem základní hrací doby bylo rozhodnuto. Eberechi Eze předvedl individuální akci už z poloviny hřiště. Nakonec se s míčem dostal až do vápna, kde otřel svou střelu o jednoho ze soupeřů, a ta zamířila k zadní tyči.

Crystal Palace si výhrou zajistilo matematickou jistotu záchrany, Sheffield je poslední o devět bodů.

Více informací k zápasu

Leeds United - Tottenham Hotspur 3:1

08.05.2021 13:30

Góly: 13. Stuart Dallas, 42. Patrick Bamford, 84. Rodrigo - 25. Heung-min Son

Leeds potvrdil, že aspiranty na pohárovou Evropu umí zaskočit. Po Manchesteru City, Liverpoolu a Manchesteru United obrali Whites o body také Tottenham. Domácí až na jednu výjimku přežili řadu šancí soupeře a sami se naopak prosadili třikrát.

Brankář Tottenhamu Lloris se poprvé musel činit již v sedmé minutě, kdy jej křižnou střelou pořádně protáhl Bamford. Chvíli poté pálil po rohovém kopu nad břevno hostující svatyně Struijk, ve třinácté minutě už ale "Kohouti" kapitulovali. Centr Harrisona srazil bránící Reguilón nešťastně na vlastní bránu, což ještě Lloris odvrátil, proti dorážce Dallase už však byl krátký.

Na první zásah Leedsu se nicméně Spurs ještě povedlo odpovědět. Alli totiž ve 25. minutě našel šikovnou průnikovou přihrávkou zcela volného Sona, jenž prostřelil domácího gólmana Mesliera. United si chtěli vzít vedení co nejrychleji zpět. Ačkoli Harrison při zakončení z 28. uklouzl, donutil Llorise k zákroku. Na druhé straně se povedlo Kaneovi rozvlnit síť, jenže radost Tottenhamu překazil asistent rozhodčího, který odmával nesmírně těsné postavení mimo hru.

Místo hostů se tak krátce před odchodem do kabin radovali z vedoucí branky domácí. Agilní Harrison uvolnil na levé straně nabíhajícího Alioskiho, který před bránou vyhledal Bamforda, jenž už míč pouze uklidil zblízka za záda znovu bezmocného Llorise. Čtyři minuty po změně stran překonal Mesliera Kane, avšak zásah kanonýra Spurs opět nemohl platit kvůli ofsajdu, který byl tentokrát jednoznačný.

V 55. minutě to Kane zkusil zpoza pokutového území, jeho přízemní pokus se ale nevměstnal mezi tři tyče. Hned vzápětí chyboval při rozehrávce Struijk, avšak ani Son střelou z úhlu nezaměstnal Mesliera. Po hodině hry nachystal Harrison na druhé straně hřiště palebnou pozici pro Klicha, jehož ránu pod břevno vytěsnil Lloris.

V 71. minutě již musel do akce také Meslier, jenž musel vyrazit míč poté, co Alioski nešťastně tečoval prudký centr Auriera. Následně měl Leeds velké štěstí, neboť Kane trefil z přímého kopu břevno. Za United zahrozil v 76. minutě kdo jiný než Harrizon, který si šikovně narazil s Klichem, jenže poté střílel pánu Bohu do oken. Tottenham odpověděl akcí po levé straně, kde však Lamelu vychytal Meslier.

V závěrečné desetiminutovce nejprve Klichův pokus těsně minul horní roh Llorisovy svatyně, v 84. už ale Leeds přidal třetí branku. Raphinha při brejku dva na jednoho nesobecky nahrál Rodrigovi, který upravil skóre na 3:1.

Více informací k zápasu

Leicester City - Newcastle United 2:4

07.05.2021 21:00

Góly: 80. Mark Albrighton, 87. Kelechi Iheanacho - 22. Joseph Willock, 34. Paul Dummett, 65. Callum Wilson, 74. Callum Wilson

Newcastle naprosto zboural veškerá předzápasová očekávání a Leicester na jeho vlastním hřišti dokonale zesměšnil. "Straky" bez slitování trestaly sebemenší zaváhání v domácích řadách, a byť v závěru dovolily "Liškám" dvakrát skórovat, odvezly si na sever Anglie nečekaně všechny body.

"Magpies" tak mají po překvapivém úspěchu již téměř jistou záchranu. Leicester si naopak stejně jako loni začíná zbytečně komplikovat možný postup do příštího ročníku evropské Ligy mistrů. "Foxes" totiž ostudnou porážkou daly šanci pronásledovatelům k tomu, aby na družinu manažera Brendana Rodgerse zatlačili.

Lišky přitom začaly nadějně. V páté minutě na centr Maddisona těsně nedoskočil Tielemenas, chvíli poté zase pálil sám Maddison do náruče připraveného brankáře Newcastlu Dúbravky. Hosté poprvé zahrozili ve třinácté minutě, kdy po standardní situaci rozehrané Shelveym hlavičkoval těsně vedle brány Fernández. Ještě větší tutovku spálil o tři minuty později Saint-Maximin, který po rychlém brejku nechal vyniknou tváří v tvář stojícího gólmana domácích Schmeichela.

Leicester se nicméně nepoučil a ve 22. minutě již Straky udeřily. Söyüncü špatně zpracoval míč, čehož využil Willock, který s kulatým nesmyslem uprchl a přízemní střelou na zadní tyč otevřel skóre. Odpověď od Foxes mohla přijít za tři minuty. Tielemans našel z volného kopu naskakujícího Fofanu, toho však bravurně vychytal Dúbravka.

Ve 34. minutě už ale Lišky inkasovaly podruhé. Dummett při rohovém kopu přetlačil v důrazném souboji Fofanu a hlavou zblízka navýšil vedení Magpies. Záhy mohlo přijít snížení. Albrightonův centr z levé strany propadl až k Iheanachovi, proti němuž ovšem zasáhl Dúbravka. Těsně před přestávkou se zase přes obranu Newcastlu dostal Vardy, jenže i jeho oblouček Dúbravka zneškodnil.

Devět minut po změně stran měl slovenský brankář i trochu štěstí, když rána Maddisona z přímého kopu skončila po teči ve zdi těsně vedle tyče. Nepřesná byla také hlavička Ndidiho z následného rohového kopu. To hosté pálili ostrými. Castagne po hodině hry místo uhašení nebezpečí přistrčil míč do sprintu Wilsonovi, ten obešel Schmeichela a zakončením do odkryté svatyně upravil na 0:3.

Také na další šanci Leicesteru odpověděly Straky nejlepším možným způsobem. Zatímco Péreze v 69. minutě vychytal Dúbravka, o čtyři minuty později poslal Almirón skvělou průnikovou přihrávku na Wilsona, jenž sice na první pokus trefil tyč, avšak z dorážky již poslal balón do sítě.

Domácí začali sázet branky až v poslední desetiminutovce. Nejprve Vardy nabil Albrightonovi, jenž vymetl šibenici a připravil Dúbravku o čisté konto. V 87. minutě zase poslal míč po zemi k tyči Iheanacho. Korekce skóre nicméně přišla od Leicesteru příliš pozdě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City35255572:2680
2.Manchester United342010467:3670
3.Chelsea FC351810755:3264
4.Leicester City351961063:4363
5.West Ham United351771155:4558
6.Liverpool FC34169957:3957
7.Tottenham Hotspur351681161:4156
8.Everton FC341671146:4255
9.Arsenal FC351571349:3852
10.Leeds United351551553:5350
11.Aston Villa341461449:4148
12.Wolverhampton Wanderers351291435:4745
13.Crystal Palace341181536:5641
14.Burnley FC351091633:4739
15.Newcastle United351091640:5839
16.Brighton & Hove Albion358131436:4137
17.Southampton FC341071741:6137
18.Fulham FC355121825:4727
19.West Bromwich Albion355111932:6826
20.Sheffield United35522818:6217

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (360)

Přidat komentář
kissak

Tak snad po dnešním supervýsledku, EPL pro Straky i na příští sezónu.

Reagovat
Liquid

dámy a pánové z řad vedení EF, nechtěli byste přidat nějakou záložku k samotným ligám jaké jsou pravidla pro účast v pohárech, případně pravidla pro shody v tabulce, někde je to skóre, někde jsou to vzájemný zápasy, případně to někde šoupnout třeba k tabulce, teď s tou 3.soutěží - konferenční ligou v tom je ještě větší zmatek a člověk z hlavy hned neví, kam jde vítěz ligového poháru, vítěz FA Cupu tím spíš, když se to pravidelně posunuje v tabulce, tak že nyní tam máme 5. a 6.EL a 7.KL, a stále z těchto 3 týmů to tedy budou 2 z pohárů, čiže jinak by z tabulky do jedné z těch soutěží nikdo nešel ??

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Kop do titulků

Reagovat
Freedo

Kluci chystaj EF Premium, kde to bude jedna z featur. Shodou okolností jsem slyšel, jak se o tom bavili v tramvaji.

Reagovat
Talker

https://www.eurofotbal.cz/clanky/evropske-koeficienty-po-poharovem-tydnu-10-498945/

Celkem pravidelně tu jsou tyhle články, navíc se to každoročně mění podle umístění.

Reagovat
Manik...

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

pravidla pro shody v tabulce hodím do poznámek, s tím zbytkem to bude složitější, tam se dopředu nezařídíme, na začátku sezony se tabulka vybarví podle tou dobou jasných míst v pohárech a pak se bude měnit po každém dohraném poháru

Reagovat
Liquid

díky

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Kily

zatím jsem to naházel u těch nejzajímavějších soutěží, zbytek pak bude po skončení, sezony jsou u konce a do několika týdnů budu procházet a případně opravovat výsledky a tabulky, od nové sezony to pak bude všude hned od importu zápasů do databáze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a zajtra my zremizujeme

Reagovat
cristiano.K.

nie, Josef

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

JoZef

Reagovat
cristiano.K.

Chovanec

Reagovat
noustres

Ne, že mohou přijít o LM, ale oni o ní přijdou. Los je mega a je zájem tam protlačit "jiný" tým.

Reagovat
smazaný uživatel

JakY jiný tým ?

Reagovat
smazaný uživatel

west ham

Reagovat
eder

Tak ještě, že ten kolaps lišek přišel jen v utkání francouzské ligy, to je zas tak moc mrzet nemusí...

Reagovat
Bayern +

Naprosto fantastický výsledok. Dúfam, že Leicester skolabuje vo všetkých zápasoch do konca sezóny

Reagovat
r.mrazik

Hah...jestli to Rogers a lišky zas projedou...

Liverpool vyhraje dohravky a je za nimi jen 3 body

Reagovat
pantondavo

A Loserpool vyhraje, jo?

Reagovat
r.mrazik

Možné je všechno. Špatný tym to přeci jen není

Reagovat
pantondavo

No letos je oznaceni spatny tym urazka slova spatny.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
vladis271

je to veľké ak, lebo by sa asi muselo vyhrať u Vás. Ale líšky hrajú u vás na Chelsea a posledné kolo doma so Spurs.

Reagovat
r.mrazik

Oni ten los mají celkem brutální právě, takže bych se nedivil...

Reagovat
smazaný uživatel

Včera po zápase na Sky běžel dokument o Entertainers - ofenzivní parádě Newcastlu v 90. letech. Všem doporučuju ke shlídnutí, má to necelou půlhoďku.

https://www.fullmatchesandshows.com/2021/05/07/newcastle-the-entertainers-7th-may-2021/

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý příběh od Henryho o Bergkampovi - https://www.fullmatchesandshows.com/2021/05/07/premier-league-hall-of-fame-alan-shearer-thierry-henry-26th-april-2021/

Prý byl v tréninku takovej Nedvěd a člověk by měl pocit, že zrovna on bude takovej ten bohém, co se na tréninku nenadře.

Reagovat
j_mrazik

Tak jsem to viděl celý a musím říct, že super.

Reagovat
smazaný uživatel

Mason znovu veľmi zvláštné striedania. V útoku si myslím problém nebol, a on dá dole kreatívneho Alliho a Balea, ktorý pokojne može dať gól z ničoho. Potrebovali sme niekoho do zálohy, kto vie nahrať loptu. Lo Celso, dnes i Hojbjerg, Aurier a Reguilón nula bodov. Tam nebola žiadna kvalita na lopte, len to odkopli alebo zakopli. A hned sa na nas valil ďalší útok Leedsu. Čo predvádzal zvlášť Aurier, to nemalo s profesionálom nič spoločné. Jak tam kričal po Alderweireldovi, nech to nahráva brankárovi predsa. Naopak si dnes myslím, že stopéri v tom zostali sami. Krajní beci a stred zálohy smerom dozadu vobec nefungovali. Systém celý zlý. Nemalo to ani hlavu, ani patu.A navyše tam chýbala kvalita. Zvlášť Hojbjerg a Lo Celso, ležerné, pomalé prihrávky. Nepresné, na paty, do šírky. Nikto nezakričí, nikto nezrobí nič navyše.

Mason musí po sezóne skončiť, akékoľvek reči typu, že na to mal málo času alebo že vyhral proti Sheffield United neberiem. Nevidno tam žiadnu organizáciu hry. Posiela tam podľa mojho názoru nesprávnych hráčov z lavičky.

Reagovat
John Obi Mikel

Slepice vyhodili trenéra s velkým T, tak to tedy mají. Do konce sezóny už nevyhrají.

Reagovat
masly008

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Pharrell

Reagovat
j_mrazik

Že se to rýmuje, neznamená, že to tak bude.

Reagovat
John Obi Mikel

Stát se to může. Mají Vlky, Villu a Lišky.

Reagovat
Mates_Matesović

No, v létě prostě musí přijít brutální přestavba, jinak to nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Out: Aurier, Doherty, Davinson, Winks, Sissoko, Lamela, Vinicius, Rose, Dier, Davies, Gazzaniga, Hart, Foyth,

In: Aarons, Skipp, Toney, Andersen, Sessegnon, Boateng, Maignan

A keby bolo na mne, tak pošlem preč i Lo Celsa a Ndombelého.

Reagovat
jack_donaghy

keby je na tebe tak prec ide 15 hracov a pride 7

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam vidim 13 na odchode, z toho Rose, Foyth, Gazzaniga za nas tuto sezonu neodohrali ani minutu a Hart s Viniciusom len par minut. Radsej nikto na ihrisku nez Sissoko, takze to super sedi.

Reagovat
jack_donaghy

ano 13 a v poslednom riadku si pridal dalsich dvoch, teda 13 + 2 = 15

Reagovat
smazaný uživatel

To je werwolf, on je mimo realitu. S tymi jeho prichodmi/odchodmi by sme hrali o 15 miesto aj v FMku nie to este v realite. Najradsej by sa zbavil kazdeho a priviedol Toneyho, Andersena a Boatenga, ktori by nehrali ani za Brighton

Reagovat
smazaný uživatel

Andersen je lepší stopér jak všetci naši akuálny dokopy. Boateng je víťaz LM, skvelý stopér, dekáda za Bayern. Čo viac chceš do obrany? Toney je dal 31 gólov Championshipe, predtým skvelá sezóna v Peterborough v League One. Navyše je HG. V čom je horší jak Vinicius?

Reagovat
smazaný uživatel

Andersen je tam skvely az s Fulhamom zostupuje Nie je to ziadny traged to je jasne, ale ak chceme hrat o LM tak max 4. stoper. Taky Toby je stale inde a to uz ma najlepsie za sebou. Boateng je priemerak za zenitom, uplne zbytocny hrac za urcite vela penazi. Toho by som nebral ani ako 4. stopera.

My potrebujeme 2 novych stoperov typu Skriniar/Mings. Proste overenu kvalitu okamzite do zakladu. Na 3-4 stopera posily nepotrebujeme, Rodon a Toby na to stacia.

Ale ano ak chceme hrat o stred tabulky tak Andersen/Boateng budu ideal

A k tomu Toneymu... Kolko uz takych bolo co strielali v Champe, to nie je ziadne meritko pre tim co chce hrat o najvyssie priecky PL. Vinicius je tiez uroven champu toho sa tiez treba zbavit a skusit presvedcit niekoho ako Wilson aby prisiel hrat druhe husle za Harryho. Alebo skusit dalsie hostovanie typu Vini a zaroven davat viac sanci nasim mladym nech sa ukazu.

Reagovat
smazaný uživatel

Skriniar/Mings spolu za min. 120 mega. Andersen za 20 a Boateng za podpisový bonus. Treba brať veci trochu reálne. Bez divákov, bez NFL zápasov a bez LM tie prostriedky jednoducho nebudú.

K čomu nám je Wilson, keď je permanentne zranený. To už možme aj Carrolla vziať, ten bude aspoň zadarmo. Fulham síce vypadol, ale Andersen tam bol len od Januára a tú obranu odvtedy mali jednu z lepších v lige.

Reagovat
smazaný uživatel

Skriniar + Mings za okolo 100 mega. Ano, to su nakupy a hraci, ktori nas posunu vyssie. Treba sa s tym zmierit ze takto to teraz funguje.

Ak chceme byt nadalej klub bez ambicii s peknym stadionom tak potom nech chodia Andersenovia, ale taki nas nikam nevytiahnu, bude to zase iba zaplata za inych este horsich priemerakov.

Ked sa zbavime deadwoodu, ktory tvori asi tak 7 hracov + dobre spenazime Ndombeleho, ktory by bol v takom spanielsku hviezda tak sa musi najst na kvalitne posily (4-5 hracov) aspon 200 mega. Ak sa nenajde a ak deadwood nepredame, tak sa budeme musiet zmierit s tym ze era klubu okolo Kanea sa konci, treba ho nechat odist a zacat odzaciatku s tym ze budeme par rokov bojovat o 7-10 miesto. To je realita.

Reagovat
smazaný uživatel

Inkasovali len o 6 gólov viac ako my, a to sú o 11 priečok nižšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Realita =

Out: Kane, Bale, Ndombele, Vinicius, Rose

In: Tazko povedat ale ziadnu slavu neocakavam. Vratime sa minimalne na par rokov do stredu tabulky k trapnym muzstvam ako Arsenal a podobne sragory

Reagovat
jack_donaghy

Myslim, ze keby sa podari zlakat dobreho trenera tak budete atakovat LM. Taky Favre napr. by mi tam sedel.

Reagovat
Reggie

Jakoze by sel Maignan na lavicku? Nebo by sedel Lloris? Ani jedno mi neprijde moc realny teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris odíde. V lete 2022 mu končí zmluva a ja to vidím na PSG za Pochem.

Reagovat
Reggie

Aha, ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevie niekto, preco je na MU proti Lesteru kurz 2.22, ked MU hra doma, je vo forme a Lester stratil formu?

Reagovat
Infernoqt

Protože máme tři zápasy v pěti dnech

Reagovat
Miguel19

Nevim jestli ta výhra je super, protože třikrát v sezoně porazit City, to by byl slušnej zázrak.

Každopádně po tom prvním poločase kdy to mohlo být 0:2 jsme nádherně zabrali. Druhý poločas jsme byli jasně lepší a šli jsme za tím.

Štěstí bylo při nás, jelikož situace Zouma/Sterling se mohla pískat jako penalta..

Reagovat
iamek

Byla by hodně přísná, ale letos se piskalo za min. Já bych ji nepiskl.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Svatej

Reagovat
r.mrazik

Za mě tedy jasná...

Reagovat
Hokaido

V kontextu ostatních penalt určitě ano. Naštěstí ji nepískli.

Reagovat
r.mrazik

Já už Varu nerozumí. Rozhodně byla tahle penalta jasnější, než krerou piskl v prvním poločase..no nic.jsou to kouzelníci videa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RKBoy

pripomenulo mi to ten zápas ešte za Conteho ,kde sme tiež v 2. polčase úplne otočili a dali 3 goly.

Reagovat
Error

Wat, samozrejme, ze ta vyhra je super. Ve finale bude sezonni bilance vzajemnych zapasu uplne nepodstatna, naopak v boji o prvni ctyrku je to boost jako krava, a body se kterymi asi nikdo nepocital. A jen at City vidi, ze maji rovnocenneho soupere a nikdo se z nich neposere dopredu. Porazi je trikrat v rade, proc ne.

Reagovat
Talker

Navíc pár hráčů si zvýšilo sebevědomí tou výhrou. Tohle je prostě super bonus, finále se bude hrát zase od nuly, ale my budeme mít pár hráčů, kteří vyklepli City letos.

Reagovat
RKBoy

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Manik...

Reagovat
Miguel19

Však to bylo s nadsázkou. Hlavní je dostat se do LM...

Reagovat
celeb

tak na to vam staci vyhrat LM

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Pep bude hľadať určite dm, ten Rodri je vtip.

Reagovat
MCFC_8

Nebude, dnes bolo vela zmien, jednoducho to nesadlo

Reagovat
Sharpcfc

Jako moc nerozumim tem penaltam v PL. Ta na Jesuse totalni joke a tu eventualni Sterlingovu bych akceptoval. Nicmene Pepek musi nadavat o sto sest a Tuchel celkem jede ve velkem stylu ty velke zapasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Zouma tam Sterlingovi nic neudelal...podle me spravne neodpiskane a ta prvni ? Tu bych neodpiskal na druhy strane ani Chelsea, hodne prisna.

Jinak Tuchel po nastupu rikal, ze chce z Chelsea udelat muzstvo, proti kteremu nebude chtit nikdo hrat a zatim je to dost pravdivy

Reagovat
r.mrazik

Prej nic neudělal...

Reagovat
Salfovic

A co mu udělal ?

Reagovat
Whitemedia

Skoro ho zabil.

Reagovat
r.mrazik

To je důvod většiny penalt

Reagovat
smazaný uživatel

No nic, vsak ruce mel nahore....Sterling to jen zkousel, klasika u nej

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
icka

Reagovat
Csaplárova past

Po druhé za sebou v krátkém čase CIty padlo. Skvělá psychická výhoda do finále LM pro Chelsea.

Reagovat
MCFC_8

No neviem ci vyhoda ked vacsina hracov dnesnej zakladnej zostavy bude vo finale sediet...ale uzite si to

Reagovat
smazaný uživatel

Náhoda to ale nebude. Očividně na nás umí

Reagovat
M0rb1D4S

Každý zápas je jiný a u nás bude taky více než polovina sestavy obměněná. Navíc očividně Tuchel tyhle zápasy zvládá.

Reagovat
celeb

to je pravda. Finale LM Tuchelovi idu jak po masle, narozdiel od neschopneho Pepka, ktory este vo finale nevyhral ... wait a second.

Reagovat
Csaplárova past

Co je tohle za argument? Lavička CIty je mnohem kvalitnější než lavička Chelsea.

Reagovat
MCFC_8

Logicky...hraci ako Aguero, Jesus, Torres, Ake, Mendy a v poslednom case aj Cancelo su z formy a preto nehravaju zapasy a ak Pep zarotuje ako dnes, ze vymeni 9 hracov v zaklade tak to je citit

Reagovat
PP

už pomalu ani to ne..

Reagovat
RKBoy

nie.

Reagovat
noustres

Pokud Chelsea toto vyhrála, zákonitě LM nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses zas chytrej jak rádio

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně, konečně jsme na té úrovni, kde máme být. Konečně člověk nemusí odcházet za stavu 1:0 od zápasu, protože ví, že Chelsea má sílu s Tuchelem na to ty zápasy otáčet. Konečně hrajeme s týmy jako City, které je nejlepším týmem Anglie o parník, zase vyrovnané zápasy a co víc, my je i porážíme. Snad je to start období, kdy se začneme zase bít o titul v Pl......

Reagovat
fenixLFC

a potom pridu zapasy s timami kde musite hrat a je to utrpenie...

Reagovat
herbage

u toho gólu Kanea, není těm rozhodčím, co sedí z VAR, trapně, když kreslí ty lajny? Já bych se hanbou propadl, kdybych tam kreslil na pixel lajny a podle toho posuzoval ofsajd/neofsajd. PL si hraje na nejlepší ligovou soutěž světa, ale tímhle jde celá regulérnost ligy do prdele

Reagovat
Talker

Tak dříve to bylo baj voko podle úhlu, jak stál pomezní. Tohle je o tom, že fotbal jako sport se musí vyvinout (především pravidla), aby dokázala následovat technologický rozvoj. Pravidla na to reagují zkostnatěle, pomalu.

Tohle bude vyřešeno v nejlepším případě za 2-3 roky (a stále to budou kontroverzní rozhodnutí, dokud bude existovat ofsajd, kdy se dá vždy bavit o milimetrech). Jediné, co by fungovalo by bylo začipovat kopačky a nechat to automaticky rozpoznat. A i tam by to bylo o milimetry a brblalo by se.

Reagovat
Salfovic

Jenže tam by to ten systém dokázal určit na milimetr přesně, současná tv technika to nedokáže ani na několik cm.

Reagovat
Talker

Pokud myslíš ten systém čipů, tak tam by šlo o pozici čipu, jestli je v centru chodidla, kde je poloha těla atd. Stále by to bylo kontroverzní (pro starší fanoušky především).

Reagovat
Mimalu

tak zas v tomto případě pomezní odmával ofsajd, tady maximálně VAR mohl opravit jeho chybu

Reagovat
wwwx

Já bych prostě zavedl cut-off 30 cm (cca délka chodidla), který by vrátil část rozhodovací pravomoci pomeznímu rozhodčímu a zároveň zachoval důležitost VARu:

a) Pomezní zvedne praporek, hlavní nechá dohrát situaci:

a1) Jednalo se o offside třeba o půl milimetru -> offside, gol neplatí.

a2) Offside není -> gól platí

b) Rozhodčí nezvedne praporek:

b1) video neodhalí offside -> gol platí

b2) kalibrovaná hyper-duper linie ukáže, že hráč byl částí svého těla použitelnou pro dosažení

branky za předposledním hráčem soupeře o více než 30,00 cm -> gól neplatí

b3) hráč sice stál v těsném offisidu, ale ne více než o 30,00 cm -> gól platí

Reagovat
Talker

A co by se změnilo? VAR by nakreslili čáru a posunuli o 30cm a měřili stále milimetry/centimetry, jestli to je o 29.9 nebo o 30.1.

Reagovat
wwwx

Že se pustí víc hraničních situací, padne víc gólů a pomezní zase bude mít část reálné prvomoci při posuzování. Někde tu hranici nastavit musíš a bude to působit líp, když bude čára v prostoru než na nějaké vyboulenině na trenkách nebo tkaničce. Nebo lepší (méně radikální) než ten Wengerův návrh. Ten problém milimetr sem milimetr tam při nasazení VARu už budeš řešit vždycky.

Reagovat
Talker

Jen bys tím posunul vnímání toho, kdo bude nasranej a nakolik. Tohle jen posouvá problém o 30cm jinam.

Reagovat
wwwx

Není to dokonalé řešení (pochybuju, že takové je), líbit se Ti určitě nemusí. Předtím byl problém, že rozhodčí občas nezamávali dvoumetrové ofsidy. Dnes je problém, že jeden z hráčů má bradu o 1 cm dál než ten druhý zadek. Když se ta decision line posune kousek do prostoru, lidi a hráči už nebudou mít před očima ten kontrast, mohlo by to zapůsobit i psychologicky, třeba zmírnit pocit křivdy. Ve výsledku se pak rozhdčímu i divákům na obrazovce akorát ukážou dvě čáry a nápis offside / no offside. Na něčí stranu se ten rozhdčí přiklonit musí a výše uvedený princip by zachoval přesnost moderních technologií s kouzlem rozmarnosti lidského faktoru.

Reagovat
vitasrp

To si vůbec nemyslím, pokud seš za obráncem o nějakých 30 cm, už je to dost a tam se prostě nemůžeš divit, když ti to někdo mávne nebo to pak VAR otočí.

Tyhle milimetrový, skoro žádný ofsajdy jsou to, co lidi strašně sere, protože ještě dva roky to nikoho nenapadlo řešit, má to fakt minimální vliv na hru a akorát to lidem bere radost z gólů, protože je vždycky třeba počkat, zda tam hráč neměl špičku kopačky. Ten největší problém je prostě pocitovej - bude snažší akceptovat 31 cm ofsajd (byť 29 cm by třeba nevedlo ke změně rozhodnutí) než tyhle 1-2 cm ofsajdy.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Talker

Já to teda nevidím - stále se budou měřit milimetry od loktu, jen se posune čára o kousek jinam a bude se zkoumat, jestli to je 29.9 nebo 30.01cm. Prakticky jen posuneš to vnímání trošku.

Reagovat
mikelinos

Reagovat
Mimalu

ale mentálně to zkoumání u hranice 30 cm bude skousnutelnější protože budeš tušit, že to prostě ofsajd byl

Reagovat
r.mrazik

Pořád je to jen o čísle...teď je logicky 0, oni chtějí 30 cm...je to směšný

Reagovat
herbage

zkrátka zavést systém jako v Německu - dvě tlusté čáry, např. šířka zmiňovaných 30 cm. Pokud se jakkoliv překrývají - není ofsajd. Nepřekrývají se - ofsajd. Další bezpodmínečný bod je, aby v momentě, kdy kreslí druhou lajnu, tak aby neviděl první lajnu. To přeci jde proti jakékoliv logice a minimálně podvědomě to rozhodčí musí ovlivnit. Nakreslit 2 lajny naslepo a nejlépe třeba do 5 vteřin každou, to je ten nejtransparentnější způsob, jaký může být. Ten stávající systém je totální výsměch

Reagovat
J0EL

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Talker

To už zní líp, já myslel, že chtějí en posouvat tu milimetrovou čáru jjinam.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vitasrp

Souhlas, jenom bych to udělal tak, že pokud se překrývají, tak prostě zůstává rozhodnutí asistenta rozhodčího. Za mě by to bylo rozhodně lepší, protože by se tím

pádem opravovaly jenom jednoznačný a výrazný chybky.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mönchengladbach

Tvl co jim Tuchel míchá do žrádla, že takhle na konci sezóny brutálně během tří dnů fyzicky přejedou ve druhých poločasech Real a City???

Trpišovský musí být u vytržení.

Reagovat
mithro

In only his 9th PL home game, Thiago Alcantara moves ahead of Cameron Borthwick-Jackson (1) and level with Marouane Fellaini (2) in number of league wins at Anfield. Fantastic achievement. Fair play.

ale teda, neoveroval som to

Reagovat
Kixi Syhimour

je to dost možné

Reagovat
fenixLFC

thiago dal v PL tuto sezonu doma viac golov ako pogba

Reagovat
Counter

Arguably to teď nemají nejtěžší fandové Arsenalu nebo Tottenhamu, ale ti fandové Chelsea, kteří stále nepřekousli vyhazov Lamparda a jsou zarytými Tuchelovými odpůrci. Takřka perfektní výsledky v lize s posunem na třetí místo, finále FA Cupu, finále Ligy mistrů po rozebrání Atlética s Realem...

A dokonce i Gilmour jim hraje v základu.

Kdyby neexistoval Tammy, museli by si ho vymyslet.

Reagovat
iamek

Reagovat
Talker

Hele já třeba nechtěl, aby Lampard šel, ale Tuchel s tím kádrem dělá mnohem lepší výsledky. Takže ta realita je taková, že jsme si kvalitativně polepšili. Lampard odvedl svojí práci, přestavěl kádr a za to mu patří dík. Smetanu slíznou jiní, na to už jsou fanoušci Chelsea zvyklí.

Co se týče stížností, tak ty mají vždycky fanoušci nějakých týmů. My budeme mít Abrahama, Gilmoura a CHO, vy budete mít Artetu, výsledky a něco jiného.

Reagovat
RKBoy

lenže naše stažnosti sú s tými ich priam irelevantné.

možeme plakat ,že nehrá viac tamten hráč ,alebo prečo hrá viac ten, stále ide o ten tímový úspech ,ku ktorému máme nakročené a o čom celý tento šport je.

Reagovat
Talker

S tím souhlasím, vždyť Tuchel tu dostával čočku akorát v době, kdy se v lize nějak extra nevedlo. V tuhle chvíli jsem nějaké velké stížnosti neviděl.

A jak sám říkat, plakat můžeme. Já třeba doufám, že po dnešním výkonu James bude hrát v dalším zápase v základu kvůli výkonu a pokud ne, úplně nadšený nebudu .

Reagovat
spider_8

Reagovat
mikelinos

Že Tuchel slízává smetanu

Reagovat
Talker

Je to podobné jako u Ranieriho (nevím, jestli tu dobu pamatuješ). Taky postavil fantastický tým, byl vyhozen a pak přišel takticky nabušený trenér a vyhrával tituly. A taky jsme mimochodem odpálili hromadu mladých hráčů tehdy, kdy mi to bylo velmi líto.

Reagovat
mikelinos

Jasně, Lampard položil nějaky základy, dal týmu tvář, ale slíznutí smetany bych si teda představil jinak než z nevýraznýho týmu udělat výsledkovou mašinu

Reagovat
Talker

Tak já se nebavím o této sezoně, ale o následující dekádě, kdy z toho budou všichni těžit. Vem si, kdyby zůstal Sarri (nebo přišel pragmatik ala Mourinho), tak by ten tým byl v tragickém stavu.

Reagovat
Busby babes

prave ze mu moc tvar nedal, ne?

Reagovat
jack_donaghy

trocha objasni prosim ako lampard prestaval kader. Bol zakaz prestupov, proste hral s tym co bolo. Prestupy pred sezonou neviem ci su viac jeho dielo alebo ineho manazmentu.

Reagovat
Svatej

Zas a znova, Talker to tu osal xkrat. Lampard měl dostatecnej tym na to, aby to hral i bez obmeny. Giroud, Pedro, Willian, Luiz, Bakayoko, Drinkwater Barkley, Azpi.. mohl to v pohodě stavet na tehlech, presto se rozhodl jit jinym smerem a stavil mlady. Rozhodně nehrál jen s tim, co bylo.

Reagovat
cristiano.K.

A kdo tomu dal ty základy, jestli se můžu slušně zeptat? V moment kdy se Lampard vyhazoval, si to zkrátka nezasloužil, to je celá pointa.

Navíc, co se stalo Lampardovi si může stát Tuchelovi v příští sezoně a stací k tomu strašně málo. Neexistuje snad horší místo pro trenování. 3x po sobě nevyhraješ a čau, to jsou šílený podmínky pro trénování.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Talker

Tak nešlo o 3 zápasy, ale souhlas. Lampard udělal naprosto úžasnou (manažerskou) práci, vytvořil talentovaný tým, ze kterého budeme těžit.

Bohužel se z toho trošku posral, urputně trval na 1-2 rozestaveních tuto sezonu a nezkoušel se přizpůsobit jako loni.

Já doufám, že se v budoucnu zase vrátí a přebuduje nám tým znova, až to bude potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou strašný kecy. Ale fakt strašný. Vždyť ten rozdíl mezi ním a Tuchelem na hřišti je snad ve všem , to je jak kdyby dřív trenér nebyl

Reagovat
Svatej

Kdo vi, jak bychom mluvili, kdyby nebyl Werner parodií na zakoncovatele. Lampard by mel o dobrych 9 bodu vic a klidně to mohl celý ustat. Celej ten dojem z jeho trenerskych (ne)schopností si veřejnost tvori jen z toho jeho závěru, pritom do ty ztraty formy to vubec nebylo mizerný..

Reagovat
Talker

Vždyť první sezona byla výborná i z pohledu trenérské práce. Využil prakticky všechny systémy, které existují, rotoval hráče a podařilo se 4. místo s týmem, který tam nikdo netipoval.

Nepodařila se mu zima (před kterou jsem mimochodem varoval, protože se nám nepodařila ani předchozí sezonu), kdy byla halda zranění, návratů po zranění, covid a podobně. Nehledě asi na 6 nových hráčů v základu. Lampard tomu rozhodně nepomohl.

Co se týče taktiky, trénování atd, tak je Tuchel o světelné roky dál.

Reagovat
Trand

Já nečekal, že je takhle posune a když se o něm spekulovalo k nám po Wengerovi, tak jsem ho nechtěl. Ale to co předvádí od příchodu do Chelsea je neskutečný, líp tu práci asi ani odvádět nejde (říkám jen na základě výsledků, reálně jsem viděl půlku poločasu Chelsea proti Realu). Za mě fakt zlepšení.

Reagovat
Whitemedia

Hodně dlouho trvalo, než se na to dalo dívat, ale výsledky měl. Teď už je to daleko lepší a navíc ty výsledky sbírá i nadále, takže za mě super.

Reagovat
Heisenberg

Poučení pro nás, že nemůžeme ohrnovat nos, jakýkoliv dobrý manažer bude lepší než ten bezpohlavní fotbal bez výsledků od současného maestra.

Reagovat
Whitemedia

Začínám vymýšlet, když si to tedy tak krásně sesumíroval. Nesnáším Tomáše, protože v létě přivede Choupa a Suleho.

Reagovat
Counter

Reagovat
Svatej

O me se tu xkrat napise, ze to s tim svým extrémistickým pristupem prehanim, ale presne tyhle prispevky dělají dokonalej opak. Bylo by dobrý si vymyslet uz něco jinýho, než tu dokola blít stejnou frazi, založenou na mych slovech, kterou jsem uz nejmíň třikrát rozvedl a objasnil.

Vůbec je vážně fantastický, jakým způsobem fugujeme.

Kdyz přijde nepopulární trenér a fanbase ho začne branit a hájit pri kazdym fuckupu, tak se v ocich ostatních zaryjí jako pokrytecký a nesoudný hovada. Jakmile se ale někdo rozhodne, ze mu určitej pristup klubu nebo trenéra nesedí do současných osobních hodnot, tu myšlenku se nebojí vyjádřit, tak je to zase špatně, protože ostatní to vidí jinak. Asi by bylo úplně nejlepší, kdyby měly vsechny diskuzní fóra jeden spolecnej názor, vše by se dost usnadnilo.

Reagovat
Svatej

Mně*..

Reagovat
Talker

Tak ono fuckup... On je přivedený (a hodnocený) na základě výsledků. Takže se není čemu divit, že se snaží co nejlépe udržet si tu práci.

Já s hromadou věcí nesouhlasím (odepsání Tammyho, Azpi na RWB, minimum šancí pro CHO, systém, který nedává možnost hrát 4 ofenzivní hráče), ale Tuchel přišel s tím, že jsme výsledkově ve sračkách a má nás dostat na správnou cestu.

Což prostě udělal. Sice nás to bude stát v létě Tammyho, ale co se dá dělat. Snad se mu podaří pracovat s tím zbytkem a pokračovat v tom, co tu vytvořil Lampard.

Reagovat
Svatej

Druhej odstavec je vedenej v obecný rovině. Většinou byl stredovodem tehlech situaci José.

Ja určitý veci chápu taky, zas nejsem v tom tak nepruznej, ale stále ve mne prevazuje spis ta frustrace nez nějaký nadšení z par výsledků, protože jsem byl ochotnej klidne rocnik, nebo dva bez uspechu v pohodě prezit. + Mam starost spíš o to, jak to bude fungovat dal, kdyz pojedeme timhle stylem.. ale to uz jsem psal jinde i ickovi a ted mi doslo, ze jsem muntan zapomněl odpovědět..

Reagovat
Talker

Mě to začíná bavit, jak tam nejsou ty výsledky 0:0 nebo 1:1. To byla největší otrava.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
icka

Reagovat
Busby babes

pockej, cast nasich fans porad breci nad Mourinhem a je ole out po kazdy nepovedeny prihravce. Ti ted musi zazivat uplny peklo.

Reagovat
Jollae

Chelsea by mala skapat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Cup cup.

Reagovat
Svatej

proč me to rozesmálo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Až teraz pozerám na žreb Leicesteru. Ak vyhráme zvyšné zápasy, túm LM dáme.Lenže vyhrať na OT.

Reagovat
M0rb1D4S

A kde bereš tu jistotu, že West Ham nevyhraje zbývající 4 zápasy? Protože jejich los taky není nic extra obtížného.

Reagovat
Miguel19

Dneska snad kříž

Reagovat
M0rb1D4S

Jako taky bych byl rád, abychom měli co nejdřív jistotu té čtverky, ale nemůže ze hry jenom tak vyřadit WHU, které má konzistentnější formu, než Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

už vidím ako damev WBA a Burnley

Reagovat
Busby babes

tak bude hodne zalezet v jake sestave nastoupime.

Reagovat
vladis271

na nás v plnej sile. Proti líškam budete rotovať. Ale s tým sa počíta. Musíme Vás poraziť.

Reagovat
cristiano.K.

Včera fakt zajímavej zápas, spoustu šancí na obou stranách. Salah dost evidentně nechce vyhrát střelce. Mané potřebuje taky tři šance na gol. Poločas mohl být klidně 3:1. Pak Becker namaže,aby to vzápětí mohl vyčapat, trochu infarktáček. Thiago příští rok bude skvělej. Obrana špatná, ale věřím ve čtvrté místo.

Reagovat
John Obi Mikel

Tahle sezóna je stejně dokonalá. Southampton, který byl myslim v prosinci na dostřel pohárů se teď plácá na 16.místě.

Reagovat
John Obi Mikel

4. ledna, po výhře nad Liverpoolem, byli šestí.

Reagovat
Salfovic

Kolikátej už je to obrat ManU a není to už nějaký rekord ?

Reagovat
Busby babes

31 bodu z pozice, kdy prohravame.

Reagovat
Svatej

Wow, to je fakt šílený

Reagovat
Grahf

desiaty

Reagovat
Grahf

jo a je to rekord v PL

Reagovat
Busby babes

videl jsem jen druhej polocas, ale to bylo dobry. Dulezity 3 body, ted uz ta top 4 je asi hotova, bylo by dobry uhrat to druhe misto.

Jinak letos mame 4 prohry, nejmin v cele lize, venku jsme jeste neprohrali. Ole. Staci male zlepseni do pristiho roku, z par tech remiz budou vyhry a jsme zase bliz.

Reagovat
iamek

Taky jen druhy poločas. Je naivní si myslet, ze příští rok budeme mít zase tak málo proher. Druhé místo by bylo top

Reagovat
Busby babes

proc by to melo byt naivni.

Reagovat
iamek

Takovou sezónu už neda. To by fakt muselo být top posílení. Btw četl jsi dneska, ze klidně ddg i Hendo můžou zůstat? Prý velcí kamarádi, respektuji se a lepší se díky konkurenci.

Reagovat
Busby babes

necetl, ale tak proc ne no. Ono spis bude problem v tom, ze DDG proste nema kam jit...

Reagovat
iamek

Oblak údajně požádal o odchod do PL. Samozřejmě se hned zmiňuje MU

Reagovat
Busby babes

jo no, golmana nutne potrebujeme.

Reagovat
Jordi Alba

No, před 2 rokama se nechával slyšet, že dokud bude mít Atlético nejvyšší ambice, tak nemá v plánu odcházet. Že by chtěl odejít zrovna po tom, co asi uhrajou ligu.

Reagovat
Dawon

Jestli jsou kamaradi, tak je to sice fajn, ale mit +- pul mega tydne v brankarskych platech je proste docela silenost Ty prachy sou fakt zoufale potreba jinde, jestli se chcem dal posouvat.

Reagovat
smazaný uživatel

ty mas zas kramy dnes ne

Reagovat
iamek

Ne. Dam si nick medvídka

Reagovat
smazaný uživatel

horsie by to s tebou nebolo no

Reagovat
Mato178178

a hlavne na zaciatku sezony bola priserna forma potom sa ro postupne zlepsilo

Reagovat
Busby babes

mame 3 prohry z prvnich 6 zapasu. od te doby jsme prohrali 1 zapas v lize.

Reagovat
Busby babes

s Sheffiledem.

Reagovat
smazaný uživatel

Druhy polcas pohodicka, ale do zaveru sezony bez Harryho, tak toho sa bojim.

Reagovat
Busby babes

btw ta cervena pro Watkinse docela prisna ne? me to teda prislo vic penalta nez dive... Hendo balon netrefil vubec, jen Watkinse. Kterej teda mozna sel k zemi o neco driv ale i tak...

Reagovat
Grahf

watkins letel už predtým, než k nemu henderson vobec dobehol A ani si nie som istý, či sa ho henderson dotkol. Však VAR by to opravil, ne?

Reagovat
Busby babes

to jestli by to VAR opravil si uz nejsem vubec jistej. mozna o zlomek vteriny driv sel dolu, ale ukazali jen zpomalenej zaber, tam to vzdycky vypada horsi.

Reagovat
ajouki

Mně přišlo, že kdyby Watkins nepadal, tak to mohl být ošklivý zákrok na koleno. Henderson ho trefil, ale protože Watkins "simuloval", tak ve výsledku ten kontakt byl jen drobný. A teď co měl teda Watkins dělat? Měl se nechat sestřelit? Tak jako tak už míč hrát nemohl, Henderson byl v souboji pozdě a už by se mu nevyhnul.

Reagovat
Busby babes

co mel delat nevim, jen mi to prislo vic faul nez simulace. v momente kdy Henderson netrefil balon, tak jen vbehl do cesty utocnikovi no. Tohle se moc nepiska, ale nejspis by melo.

Reagovat
Grahf

Bruno Fernandes has scored 13 penalties for Manchester United in all competitions in 2020-21—a club record for a single season

Reagovat
Busby babes

We have gone ahead in just 13 games this season in the Premier League. Only Wolves (10), West Brom (8) and Sheffield United (8) have gone ahead less than us.

mozna bychom teda mohli zacit, nevim, neprohravat? pry jsme vickrat 1:0 prohravali nez vedli.

Reagovat
Hokaido

Přijde mi, že kdykoliv se jsem se za posledních pět let podíval na tabulku, tak Crystal Palace jsou vždy třináctí.

Reagovat
RKBoy

ty si s fandením Chelsea už skončil?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Whitemedia

ostuda

Reagovat
Hokaido

Chtěl jsem, po vyhazovu Lamparda jsem byl fakt nasranej. Ale zjistil jsem, že to není tak jednoduchý a pořád Chelsea přeju. Jediná změna je nakonec fakt to, že ji tady nemám v oblíbených.

Reagovat
smazaný uživatel

Instinkt gloryhuntera se projevil.

Reagovat
hitZor

Spíš anti-gloryhuntera, když nám přestal fandit, když se nám daří a máme šanci po devíti letech na výhru v LM.

Reagovat
Front hell

To fanouškovi spurs nehrozí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

ak byvas casto nasrany, ked tvoj oblubeny klub vyhodi trenera, tak si si nevybral najvhodnejsi klub na fandenie...

Reagovat
Hokaido

Souhlasím, bohužel se to blbě mění.

Chelsea jsem začal fandit z nějakých důvodu a teď je všechno jinak. Ono je to jako s tou sekyrou. Koupíš ji, za pět let vyměníš topůrko, za dalších pět let hlavu. Je to pořád ta samá sekyra?

A takhle to mám s Chelsea.

Reagovat
Talker

Tak ono záleží, ono některé odchody zas můžeš oslavit. Třeba Mourka, někteří oslavili Sarriho, někteří smutnili při Contem.

Ono když najme klub trenéra, kterého nemáš rád, tak ti bud přiroste k srdci a pokud ne, tak oslavíš jeho odchod v blízké budoucnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Points per game in the Premier League as Manchester United manager:

Ole Gunnar Solskjaer – 1.91 from 92 games

Jose Mourinho – 1.89 from 93 games

Louis van Gaal – 1.79 from 76 games

David Moyes – 1.68 from 34 games

Reagovat
hitZor

SAF bude mít asi přes 2, ne?

Reagovat
Jardin

Našel jsem 2,2 bodu na zapas, 83,4 bodu na sezonu

Reagovat
Busby babes

OGS on Maguire: "Might be a few weeks might be a few days." Says he hopes Maguire fit for final but not sure. Is ankle problem.

Takze Chuckle brothers volume 2. Lindelof Bailly.

Reagovat
r.mrazik

Úterý a čtvrtek hrát asi fakt nebude...

Reagovat
Busby babes

doufam. ma ted dva tydny na to aby se dal dokupy, tak snad to co nejvic doleci nez pujde hrat

Reagovat
r.mrazik

Mohl by...snad bude na finále pořádku. Chyběl by extrémně

Reagovat
smazaný uživatel

Bruno spravi z Oleho este aj dobreho trenera, ach. To je hracik

Reagovat
Busby babes

protoze Ole je dobrej trener.

Reagovat
jenage

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

a určitě i tělocvikář

Reagovat
Busby babes

navic.

Reagovat
Whitemedia

bral bych ho, ve školách jsem měl za tělocvikáře vždy nervní idioty

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/utdarena/status/1390994510658871297

tady jsem k tomu cetl dobrej nazor...

Just because a manager has a clearly identifiable football ‘philosophy’ does not make him inherently better than others. It is merely one element amongst the many. Placing so much emphasis on it—salience bias comes into this—leads one to inaccurately appraise quality.

For example, many United fans immediately praised Arteta as better than Ole simply due to him implementing a footballing style on Arsenal. However, when looking at the questions above there were few answers. So, is he better because he merely had a style? Well, no.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Busby babes

sorry, jsem tam nedal ty questions:

“He has a style of play!” OK, well:

• is it inherently effective against the league?

• is it conducive to his squad?

• will the players be happy with it?

• can he implement it quickly?

• can he deal with its negatives?

• etc.

Reagovat
smazaný uživatel

Zidane je taky presne takovy pripad. Jako trener je co se tyce taktiky neuveritelne flexibilni, neboji se experimentovat (byt nekdy to nevyjde viz Chelsea), vysledky ma, trofeje ma, je skvelej man manager atd. Ale vzhledem k tomu, ze nema jasne danou filozofii nebo styl hry, tak proste casto schytas vysmech za to kdyz si dovolis ho srovnavat treba s Pepem nebo o nem obecne rict, ze patri mezi nejlepsi trenery na svete.

Reagovat
Le Gunner

Možná je to slovíčkaření a zní to trochu paradoxně, ale ono se za tu filozofii (nebo možná spíše vlnu trenérských přístupů) může považovat právě ta flexibilita vůči týmu a hráčům. On ten výsledek může být prakticky totožný jako u trenéru s viditelným systémem - jeden zápas vyjde naprosto dokonale, druhý je totální fiasko. Zdá se mi (a to nemám podložené statistikami), že to "volnomyšlenkářství" více inklinuje k šanci na neúspěch, ale ve výsledku to pro fanouška může být větší zábava a satisfakce, když jsou výsledky. Trochu mi to zkrátka připomíná "starý fotbal", jakkoliv samozřejmě vždy existovali velcí taktici s rozeznatelným herním rukopisem...

Reagovat
smazaný uživatel

nekaz mi to

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Busby babes

takze top 4 mame jasnou. proti Leicesteru ted idelane becko.

neco jako DDG, Telles, Baily, Axel, Williams - Matic, VDB - Mata, Mason, Cavani... pripadne misto Cavaniho nekoho z tech mladych utocniku.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se nebál tam hodit toho Amada, myslím že už je čas, aklimatizoval se dost dlouho

Reagovat
Busby babes

vidis, na toho jsem zapomnel. tak Amad misto Cavaniho.

Reagovat
Wazza228

Hodně naivní představa, ale bylo by to super Ten Telles a VDB nutnost. Amad by byl super. Teď by bylo nejlepší rozehrát náhradníky, aby mohli případně oživit finále EL a neutavit nejdůležitější hráče (Shaw, Bruno, Pogba, Cavani)... Maguire snad bude v pořádku.

Reagovat
Busby babes

ja vim.

Reagovat
Salfovic

Přesně s béčkem prohrát proti Lestru a pak s áčkem porazit Pool.

Reagovat
Dawon

Ja jsem fakt hrozne zvedavy, jestli na tohle bude mit koule. TOP 4 je jista, i to 2. misto uz je extremne blizko, ceka nas derby, kde muzeme vyrazne "uskodit" nejvetsimu rivalovi, fakt by hrozne davalo smysl, aby tam postavil becko a proti LFC zase plnou silu. Hrat 3 zapasy v 5 dnech muze byt totalni vrazda a to riziko zraneni pred finale EL me tam hrozne strasi.

Ceho se asi bojim nejvic je to, ze hrajem proti liskam, coz je porad primy konkurent o umisteni (ackoliv teda s jejich formou to opravdu na stihaci jizdu nevypada).

Reagovat
Busby babes

souhlasim.

Tam muze byt jeste problem trochu reputacni. Vis jak to bude pusobit kdyz proti Liskam nastoupime s beckem, prohrajem a pak v plne sile pripadne porazime Pool. Defakto bychom tim rozhodli o tom, ze Pool v LM nebude. to by byl shitstrorm o regulernosti souteze.

Reagovat
PhilipS

A je po Lize Mistrů. Uhrát to bez nejlepšího stopera Ogbonny bylo hrozně těžký. Moyes to ale prohrál jinde, s nasazováním Noblea a pětičlennou obranou. Škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Rice strašně tomu týmu chybí

Reagovat
PhilipS

Rice mi tolik nechyběl. Moyes tam měl dát Lanziniho nebo Fornalse dřív. Průser byl, že půl sezóny chyběl Antonio a Ogbonna.

Reagovat
Bayern +

V poslednej dobe brutálne chýbal Masuaku. Či sa Vám to páči alebo nie, s ním v zostave naberalo to 3-5-2 úplne iný rozmer, to je proste fakt.

Ale chápem, že nás okrem Moyesovych rozhodnutí stali dosť bodov zranenia, úzky káder a nepochybne aj rekord v v počte nastrelenych brankovych konštrukcii v sezóne.

Reagovat
Tommy the Gunner

I evropska liga bude uspech, loni se jen tak tak zachranili.

Reagovat
berliner

Snad to klapne a uvidime West Ham aspon v nejakem Evropskem Poharu

Reagovat
hitZor

A ideálně aby se v té EL na jaře potkali se Slávií.

Reagovat
berliner

Proc az na jare,ja bych byl rad aby se s nimi utkali uz na podzim ve skupine,a aby to byla skupina smrti, ze ktery, by sel dal West Ham, ale Slavia ne

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Stephanos

OT: můj sportovní web v novém formátu, hlavně hokej, fotbal, analýzy a FM blog v jednom. Pro zájemce, kdokoliv by měl nápad na zpracování tématu pište na e:mail Stephanovalovy@seznam.cz s nadpisem Twisport. Případně napiště, kdybyste chtěli inzerci. Domluvíme se.

http://twisport.cz/

Reagovat
smazaný uživatel

IMHO jestli nevyhraje Live, tak už to má Chelsea jisté v top 4

Reagovat
Zaschrona

Pokud nic jiného, tak Ancelotti zvládl vybudovat dobrou defenzivní strukturu, která opakovaně zvládá mít dobré výsledky venku a ve větších zápasech. Co je ale úplně zjevné - v podstatě nemáme žádný reálný útočný plán mimo hru na standardky a urychlení hry na útočníky dopředu, jsme šíleně pomalí a málo kreativní. Veliká nutnost v létě něco konečně dělat s pravou stranu týmu.

Stejně je to ale škoda, že v sezoně, kdy máme venku 11 výher z 17 zápasů, tak jsme doma vyhráli zápasů jen 5. Takhle ve čtvrtek, bohužel, zápas skoro o všechno, pokud ještě chceme do Evropy.

Reagovat
iamek
Reagovat
iamek

Aha to je v klubu. Tak nic

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Svatej

Reagovat
vladis271

Reagovat
avicii

Reagovat
hitZor

Reagovat
Ligter

Reagovat
Busby babes

ono bychom asi nechteli mit obrance, co by byl nejlepsi takhle v cele lize. znamenalo by to, ze vubec nebranime

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

When you’re not looking at MU stats only, which is what you’ve posted, he’s 4th on the headed clearances and that’s it. Appears nowhere else in the best defensive stats.

Reagovat
Hokaido

lol

Reagovat
J0EL

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
hitZor

Reagovat
vodka

no, ale z top 6 vychází už mnohem líp. Je jasné, že bloků a hlav bude mít Mee s Tarkowskim víc

Reagovat
Busby babes

na druhou stranu, ta jeho dominance ve vzduchu je pro nas dost dulezita. nicmene ten puvodni post je taky nicnerikajici, proste jen odehral nejvic minut no.

Reagovat
J0EL

Heh, nie uplne. Zavisi ci beries v uvahu percentualnu uspesnost alebo len pocet ako taky.

Reagovat
J0EL

Mala byt reakcia na teba vyssie. Busby babes10.05.2021 09:45#

Reagovat
protiproudu

První ze 4, not bad hovno stats.

Reagovat
Whitemedia

Nejlepší moment sezony právě nastal

Reagovat
Mimalu

jsi zlý

Reagovat
Gunner14

Willian pán trvalo to jenom 37 zápasů, čekal jsem že se to vyšplhá tak na 50 než mu někdo dá penaltu z lítosti.

Reagovat
Busby babes

Willian nova smlouva.

Reagovat
smazaný uživatel

Big Sam prvýkrát zostupuje. A to vraj nemalo rok 2020 nič prekonať.

Reagovat
vladis271

chvalabohu. Ten by si nás vychutnal. Takto snád nebudú kúsať.

Reagovat
tony223

Poopravím, poprvé sestupuje z Premier League.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
berliner

Willian

Reagovat
vladis271

Aspon mohli dať MU líšky na 21:00. Oni ich just dajú na 19:00. Nie žeby im tie 2 hodky v regenerácii tak pomohli. Ale aj tak.

Reagovat
Greny

Měli hrát s Liverpoolem v termínu co byl nebo prohrát kontumačně a nemuselo se to resit

Reagovat
Busby babes

meli to prekopat uplne abychom hrali s vama az v nedeli a vy v utery/stredu s WBA

Reagovat
mithro

dnes podrzime leicester v LM

Reagovat
martin.b

Z našeho pohledu je to stejně jedno, vypadá to na stoperský duo Phillips, Fabinho a to nám nevěřím ani z 1%, hlavně s ohledem na průchozí zálohu a nespočet z toho hrozících breaků.

Reagovat
Mastný Chobot

on that being Smith Rowe's first of many Premier League goals...

It says a lot in terms of where we are. He's having an incredible season ever since he started to play in December. But he's scoring his first Premier League goal. An incredible season for a No 10 of Arsenal means he needs to score 15 goals and give 10 assists. Then you are right up there with the top guys in Europe and in the league. He's got the ability to do it but he hasn't done it. We need to stay calm with him, give him the right support and step by step I think he will be getting there.

on Willian scoring his first Arsenal goal...

Willian has done it in the past, that's the big difference. He's done it for many years and has achieved everything in the game. Somehow this season we haven't managed to get the best out of him. He had some spells where we could see highlights of things he can do and today was a good example of that.

Čo je toto za jebnuté vyjadrenia?

Reagovat
Liveral

No ty krávo

Reagovat
SunFells

Reagovat
Busby babes

k tomu ESR je to ok, ne? proste trochu chrani od prehnanych ocekavani. Delali jsme s Masonem podobne...

Reagovat
Mastný Chobot

Skôr mi to teda pripadá, ako keby mu dával za vinu, že sme desiati

"It says a lot in terms of where we are, He's got the ability to do it but he hasn't done it"

Reagovat
Mastný Chobot

deviati

Reagovat
Liveral

Jn, taky z toho nějak cejtim tón: Pokud Emil nezačne sázet góly každej zápas tak se v tom základu dlouho neudrží ale možná jsem jenom zaujatej.

Reagovat
Nikikrew

ESR hra na azda najtazsej roly v zostave a ta zodpovednost je obrovska. Wenger velmi tlacil na Ozila aby mal este lepsie statistiky. Bruno v United, KDB v City, Mason v Chelsea su velmi pekne priklady. ESR nato este nema taku kvalitu takze Mikel by si taketo vylety mohol este odpustit ale pointa je zrejma a logicka

Reagovat
Nikikrew

Mount*

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tommy the Gunner

Twl

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon nepise ESR ako drbo

Reagovat
Mastný Chobot

Smithhy-Rowwy by bolo ešte ako tak akceptovateľné

Reagovat
Trand

Reagovat
j_mrazik

Všechno špatně.

Reagovat
Nikikrew

V podstate pravdu ma len v tom, ze ak chceme uspiet v lige (dajme tomu kvalifikacia LM), musia vsetci zaloznici, najma AM, CM zacat pravidelne skorovat. Tato sezona bola v tomto zalostna, ved ESR prvy gol za 5 mesiacov, to je velmi malo, Odegard 1 gol, slabota. Ale ked si zoberieme ze ESR je stale mlady hrac a bol to prave on a Saka, ktory tahali tu akoze ofenzivu, kritika na jeho mieste je neopravnena. Kazdopadne chcelo by to noveho zaloznika, ESR nema nato nas dostat do top4, este nie

Reagovat
Busby babes

The numbers are entirely extraordinary. If for some reason you decided to only count the points Manchester United have won after falling behind in games, they wouldn’t get relegated. They have won more games from behind (10) than a quarter of the division’s teams have managed via any means. United have won more games from behind than games in which Manchester City have been behind. Manchester United have ended up winning two-thirds of the games in which they’ve fallen behind this season; for context, the next best record in this particular niche statistic is Leicester, whose four wins from 14 deficits still comes in at under 30 per cent. United have been behind at some stage in half their Premier League wins this season.

Reagovat
r.mrazik

tohle se fakt musi zlepsit,protoze takove "stesti" nelze mit donekonecna

Reagovat
Busby babes

to neni stesti, proste se to hraje 90 minut no.

Reagovat
smazaný uživatel

je to o kvalite, ziadne stastie

Reagovat
Talker

Ono štěstí a smůla jsou divné pojmy. Ono stačí, aby nebyli ofenzivní hráči ve formě nebo hůře proměnovali šance či se někdo zranil a prostě hromadu zápasů ztratíte tím, že budete dohánět skore.

Reagovat
vodka

nebo v prvních poločasech budeme hrát od začátku a nebudou ty kiksy po standardkách a trapných rozehrách...

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/utdarena/status/1391683625146589185

Tottenham - first half FC

United - second half FC.

Reagovat
Grahf
Reagovat
iamek

Edinson Cavani has signed his contract extension with Manchester United, here we go! #MUFC

The agreement has been completed, Cavani has accepted to stay after Man Utd board and Solskjaer were pushing to keep him. Confirmed and done deal.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
iamek

15+5 a 2 penalty získal. Podcenili jsme ho . A jen 1960 minut odehraných.

Reagovat
Busby babes

ja se bal, ze to bude dalsi Falcao nebo nekdo, kdo si jde pro velkej duchod. Takze jsem rad, ze se to nenaplnilo. Palic celkem je, ale zas se do tech sanci dostava porad, takze nakonec gol da.

A pak teda tohle:

https://twitter.com/lmechegaray/status/1304199259705806848

To je bozi, Cavani baletak.

Reagovat
Hlahart

Taky jsem se mega bál. Tím spíše, když si vybral sedmičku

Reagovat
Miguel19

Nejlepší váš útočník

Reagovat
mikelinos

Všichni jsme se ti tu smáli, ale co bychom za výměnu s Wernerem dali...

Reagovat
Busby babes

Werner ma v lize 6+11, to je ok na prvni sezonu.

Reagovat
mikelinos

6 golů za 33 zápasů ... skvělý no

Reagovat
Svatej

Reagovat
icemike

17 zařízených gólů, plus penalty, hodně penalt

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

jako buď začne proměňovat a bude z něj zvíře a nebo zopakuje stejnou sezonu a to bude málo, zatím fakt těžko hodnotit

někde jsem četl, že je první hráč od Hazarda, co má v premiérové sezoně 10+ asistencí i gólů (včetně pohárů)

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Whitemedia

Všichni určitě ne.

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
Hlahart

Reagovat
smazaný uživatel

velmi dobre

Reagovat
pingla

dobrý zápas od Burnley, hlavně první půlku Wood, Vydra, Tarkowski skvělé výkony škoda Fulhamu, bez branek se nedá vyhrávat a sbírat body

Reagovat
janinho

tak teraz by uz mozno mohol chytat aj rodak, ked uz o nic nejde, ci? a ak im nahodou o rok znova vychyta postup do PL, tak nech ho nezabudnu kokoti znova odpisat.

Reagovat
fenixLFC

to ze im pomohol v druhej lige neznamena ze ma na prvu. areola je proste lepsi....

Reagovat
janinho

to ze je areola asi lepsi (urcite skusenejsi) neznamena ze rodak nema na PL. ked ho vyhlasili za brankara roka v Champse tak si myslim ze si tu sancu zasluzil. zobrali draheho Areolu a aj tak zostupuju.

Reagovat
smazaný uživatel

mas tazke srdce len preto, ze je o Slovak. Taky je sport.

Reagovat
janinho

ved samozrejme ze o tom viem prave vdaka tomu ze je slovak. preto som sledovl jeho vykony celu minulu sezonu. ja viem ze taky je sport, ze lopta je gulata a zacina sa od 0:0. ale tak, on si tu sancu ukazat sa podla mna zasluzil a ak tou sancou mal byt 1 zapas proti arsenalu, tak dakujem pekne.

martinez bol v v arsenale 8 rokov, posielali ho na milion hostovani. teraz dostal sancu sa ukazat v PL ako 1.brankar a je v zostavach roka.

proste brankarsky post nebol akurat ten ktory mali vo fulhame po minulej sezone primarne riesit. v tom kadri mali kopec inych pozicii kam mohli hladat hracov ktori zarabaju tusim 3,5 mega rocne.

Reagovat
QooBo

Reagovat
fenixLFC

zas uprimne to ze bol oceneny v champe nic moc neznamena. ved si zober kolko najlepsich strelcov sa potom presadilo v PL, ked jeden tak moc. a najma noviackovia si nemozu dovolit nejaky sentiment. jasne vypadli tak ako tak takze je mozne vraviet co by keby.

Reagovat
janinho

ved ja netvrdim, ze ak by chytal rodak tak budu hrat o europske pohare. len to, ze ho proste odpisali bez toho aby dostal sancu sa vobec ukazat. budem sa opakovat, ale ak uz niekam potrebovali vlozit 3,5 mega pre hraca na hostovanie, tak brankarsky post asi nebol ten ktory trebalo primarne riesit.

ocenenie v champse neznamena ze sa z teba rozklepu nohy harrymu kaneovi, ale sam dobre vies ze uspiet v champse je kolkokrat tazsie nez v top ligach kvoli tomu stylu aky sa tam hrava. a ako som pisal, neznamena to ze ti budu hrat v PL pred zapasom fanfary ale o nejakych kvalitach to urcite vypoveda. a potom mladeho chlapca posadia na lavicku po 1.kole a aj to chytal len kvoli tomu, ze areolu podpisali len velmi tesne predtym. inak by rodak podla mna stale cakal na start v PL. sice ma zmluvu na dalsie 3 sezony ale po tom ako sa zachovali by som na jeho mieste chcel prestupit.

Reagovat
fenixLFC

proste sa nezhodneme na tom, ze ked im pomohol z horsej ligy tak by mal dsotavat nejake sance. 3 a pol mega za areolu je skvely obchod a hraca co by ich posunul za taky peniaz nezozenu takze to je fuk. proste to ze uspel v nizsej lige znamena len to ze ma kvalitu na tu nizsiu ligu, nic viac nic menej. nepride mi to od nich ako nejaky zakerny krok po ktorom by mal hned chciet ist urazene prec. posily sa vodia furt a nikto mu urcite nesluboval dozivotny zaklad

Reagovat
janinho

v tom ze sa nezhodneme suhlasim ale pri nas 2 je to standardom.

skus mi len nejak vysvetlit ze ako je mozne, ze ak ich brankar bol vyhlaseny najlepsim brankarom champsu a podla teba to neznamena ze si zasluzi nejake sance v PL tak preco si ich zasluzi ktokolvek z kadru kto v tych vykonoch v champse nijak nevynikal.

zbytocne sa budeme bavit na KEBY, lebo to ci keby Rodak bol ich 1.brankar tak by sa mozno v tej lige zachranili nemoze nikto vediet. mozno ano, mozno nie.

v com je to hostovanie areolu za 3,5 mega v cistom (v hrubom ich stal podla mojho odhadu teda asi 7 mega) az taky skvely obchod neviem. ja som na tych jeho vykonoch nic svetoborneho nepostrehol.

neviem ci tebe by sa pacilo keby si vychytal niekomu postup, on ta potom posadi na celu sezonu na lavku a potom ti povedal "tak ta nasa draha posila pojde zase o dum dal a ty nam pod vychytat ten postup znova aby sme ta znova mohli posadit na lavku".

mozno keby toto vyhovovalo tomu martinezovi tak cely zivot bude v arsenale robit nahradnika alebo bude chodit po hostovackach.

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
Grahf

pozeral som aj garyho jedenástku, foden, alebo walker tam nemajú čo robiť.

Reagovat
r.mrazik

zalezi na pohledu...problem s tim nemam

Reagovat
smazaný uživatel

záleží na pohledu to můžeš ale použít jako argument na vše, s čím nesouhlasíš, ne?

Reagovat
r.mrazik

ja nepisu,ze nesouhlasim...beru oduvodneni Nevilla i Carraghera a zalezi,jakym stylem se na to koukaji...ani s jednou volbou nemam problem

Reagovat
r.mrazik

a Soucek prichod roku...

Reagovat
iamek

U Toma Heatona schází už jen formality. Jako trojka proč ne

Reagovat
ManUnited

Zrovna tam nás bota netlačí ale

Reagovat
iamek

To jako vedení má řešit jen jeden přestup nebo jak? Odchází Grant a Romero. Zkušená trojka je povinnost

Reagovat
ManUnited

Tak hlavně, aby se ty podstatný přestupy vyřešily ten Grant je ofiko?

Reagovat
Busby babes

pockej az to bude nase jedina posila.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele