Premier League - preview 35. kola: Fulham má poslední šanci

07.05.2021, 08:52, aktualizováno 10.05.2021, 08:51
Previews
Craven Cottage (© AFP)
Fulham znovu nevyhrává, jeho situace je kritická a dnes večer může být definitivně zpečetěn osud londýnského klubu v Premier League. Cottagers hrají doma s Burnley a nesmějí prohrát, vzhledem k situaci by pro ně velkou "výhru" nepředstavovala ani remíza...
Fulham FC - Burnley FC  (pondělí 21:00)
Fulham má zřejmě poslední šanci odvrátit sestup. Na Craven Cottage totiž dorazí Burnley, které před "Chalupáři" drží první pozici nad pásmem sestupu. Cokoliv jiného než výhra domácích zřejmě definitivně rozluští, které mančafty se budou pakovat do League Championship.

Po vítězství na půdě Liverpoolu na začátku března se zdálo, že by Fulham ještě mohl zamotat boj o udržení v nejvyšší anglické soutěži. Od nečekaného úspěchu však Cottagers ani jednou nezvítězili a v tabulce neučinili žádný progres. Po šesti zápasech bez výhry se zkrátka zdá, že mužstvo z Londýna zachrání v Premier League už pouze mimořádná souhra zdánlivě nepravděpodobných okolností.

Klíč k možné záchraně vede pouze přes úspěšné zvládnutí pondělního duelu. Burnley totiž sídlí v tabulce o jednu příčku výše než Fulham, k dobru má ale komfortní devítibodový náskok. Také Clarets ovšem v poslední době sbírají především porážky, což je pro Cottagers dobré znamení. Hostům každopádně stačí neprohrát a o jejich záchraně v podstatě nebude pochyb.

Domácí na Burnley vyrukují v téměř kompletním složení, zdravotní problémy řeší pouze záložníci Harrison Reed s Tomem Cairneym. Clarets dlouhodobě postrádají středopolaře Robbieho Bradyho a obránce Kevina Longa, nejisté jsou navíc starty brankáře Nicka Popea a útočníka Chrise Wooda.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Aréola - Aina, Andersen, Adarabioyo, Robinson - Reed, Lemina - Reid, Loftus-Cheek, Lookman - Maja
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Brownhill, Cork, Westwood, McNeil - Wood, Vydra
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.43 - 3.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Wolverhampton Wanderers - Brighton & Hove Albion  (neděle 13:00)
Wolverhampton Wanderers hostí v duelu 35. kola anglické nejvyšší soutěže Brighton. Domácí jsou na dvanácté příčce, hosté jsou patnáctí a na svého soka ztrácí pět bodů.

Wolverhampton Wanderers sice v minulém kole promarnil vedení v derby s West Bromwichem, když remizoval 1:1, ale i nadále zůstává jediným týmem v Premier League, který neprohrál v žádném utkání, ve kterém se prosadil jako první. V posledních devíti kolech však Wolves vyhráli jen dvakrát a vstřelili pouze dva góly během prvního poločasu.

Doma na Molineux se "Vlci" budou snažit odčinit poslední prohru 0:4 s Burnley, která byla jeho nejtěžší domácí ligovou porážkou od března 2012, nicméně dvakrát v řadě zde neskórovali naposledy v lednu 2019. Pět z předchozích šesti domácích vítězných duelů Wolves v lize skončilo rozdílem jediné branky a ve čtyřech udrželi domácí čisté konto. Těsné to tedy může být i tentokrát.

Brighton porazil v minulém kole Leeds a udělal velký krok k záchraně, přičemž vyhrál teprve třetí utkání v roli favorita. Hosté přerušili sérii čtyř zápasů bez výhry a udrželi své již dvanácté čisté ligové konto, což dosud překonaly pouze čtyři týmy.

Svěřenci kouče Pottera získali více bodů venku než doma, ale gólů v těchto duelech moc nepadá. V osmi z předchozích jedenácti venkovních vystoupení Brightonu totiž padly maximálně dva. Seagulls navíc prohráli šest ze sedmi venkovních ligových klání, v nichž inkasovali jako první.

Poslední vzájemný zápas skončil divokou remízou 3:3.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Semedo, Coady, Saids, Nouri - Dendoncker, Neves - Otasowie, Ferreira, Traore - Silva.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sanchez - White, Dunk, Webster - Veltman, Gross, Bissouma, Burn - Maupay - Trossard, Welbeck.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.22 - 3.33 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aston Villa - Manchester United  (neděle 15:05)
Manchester City v sobotu odmítl oslavit mistrovský titul, další teoretickou možnost má ale v neděli v případě, že by Rudí ďáblové prohráli na půdě Aston Villy. Svěřenci Ole Gunnara Solskjaera sice mají v nohách těžký program - a před sebou navíc nevídaně těžké závěrečné dva týdny sezóny - přesto by ale bylo překvapením, kdyby na půdě v posledních týdnech nepříliš výrazné Aston Villy zaváhali.

Aston Villa v polovině sezóny vypadala, že se pořádně popere o účast v pohárové Evropě. Svěřenci Deana Smithe nebývale šlapali, nacházeli se na prvních pěti místech tabulky a i čísla hodnotící jejich hru odpovídala celku, který by se mohl bít o nejlepší ligovou čtveřici. Jenže od té doby se toho už hodně změnilo - Aston Villu zasáhla nejprve pandemie koronaviru, následovala také ztráta formy některých hráčů a v neposlední řadě také zranění klíčového hráče Jacka Grealishe, což v celkovém součtu znamenalo propad až na momentální jedenáctou příčku. V lize to poslední dobou také není žádná sláva, Villans z posledních šesti klání vyhráli jen dvě, když porazili Fulham a překvapivě Everton, krom toho se jim ještě podařilo v nastavení zachránit remízu s West Bromwichem, načež pak podlehli Tottenhamu, Liverpoolu a Manchesteru City.

To Manchester United může sezónu hodnotit jako povedenou, i když k tomu, aby se dala kompletně označit za úspěšnou, ještě Ole Gunnar Solskjaer potřebuje vyhrát finále Evropské ligy proti Villarrealu a přinést tak na Old Trafford opět nějakou tu trofej. V týdnu jeho svěřenci zvládli odvetu semifinále proti AS Řím, kde se jim i přes prohru 2:3 podařilo uhájit vysoký náskok z prvního duelu - pravdou ale je, že defenziva hostí rozhodně nefungovala tak, jak by si její lodivod představoval, jelikož soupeři nabídla až překvapivě vysoké množství šancí. V ligové soutěži se pak Rudí ďáblové nachází na druhé příčce s třináctibodovou ztrátou na první Manchester City, zároveň však mají odehráno o dva zápasy méně. Dohnat se jim už svého městského rivala stoprocentně nepodaří, čeho však ještě United mohou docílit, to je oddálení mistrovských oslav svého městského rivala - pokud by Manchester United vyhrál své nejbližší tři zápasy, pak se Citizens z titulu nebudou radovat dříve než příští pátek, kdy na svém stadiónu hostí Newcastle.

Aston Villa bude i nadále postrádat zraněného kapitána Grealishe, k dispozici pak nebude ani záložník Morgan Sanson. V táboře hostí nejsou hlášeny žádné nové zdravotní potíže, Solskjaer tak má k dispozici takřka kompletní kádr, nicméně vzhledem k náročnému programu se dá čekat výrazná rotace základní sestavy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.44 - 3.96 - 1.82
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Ham United - Everton FC  (neděle 17:30)
Velmi důležitý zápas v boji o Champions League čeká na fotbalisty West Hamu United. Sobotní překvapivá výhra londýnské Chelsea na půdě Manchesteru City znamená, že i v případě výhry Hammers zůstane rozdíl mezi oběma celky tříbodový. Co je ale pro Kladiváře zajímavější, je páteční prohra Leicesteru - na ten se mohou Kladiváři dotáhnout už na pouhé dva body a vzhledem k těžkému losu svěřenců Brendana Rodgerse tak je reálně možné, že je West Ham do konce sezóny v ligové tabulce předežene.

West Ham zažívá skutečně báječnou sezónu, ačkoliv před jejím startem jen málokdo čekal, že by fotbalisté z východního Londýna mohli až do konce sezóny bojovat o účast v Lize mistrů. Taková je však realita a navíc to vypadá, že svěřencům Davida Moyese nedochází dech. Ti sice před čtrnácti dny překvapivě padli na půdě Newcastlu, o týden později pak těsně nezvládli duel s londýnským rivalem Chelsea, zpátky na vítěznou vlnu se ale dostali opět v pondělí, když se jim díky brankám Antonia podařilo přehrát Burnley 2:1. Hammers navíc mají do konce sezóny příznivý los, duel s Evertonem je rozhodně tím nejtěžším, který je ještě čeká - a pokud by se jim ho podařilo zvládnout, měli by do závěrečných 14 dní dobrou výchozí pozici a zejména Leicester by se musel opravdu strachovat, aby je tento londýnský celek nepředehnal.

Everton po letech trápení zažívá také povedenější sezónu, navzdory tomu se asi od závěrečných týdnů čekalo více. Svěřenci Carla Ancelottiho ztratili formu a z posledních sedmi duelů se jim podařilo vyhrát jen jediný, když se jim s obrovským štěstím podařilo vyhrát na půdě Arsenalu. Jinak si na své konto připsali tři porážky s Chelsea, Burnley a Aston Villou a další tři remízy s Tottenhamem, Brightonem a Crystal Palace. Everton stále může atakovat pohárové příčky - může se dotáhnout na sedmý Tottenham, přičemž toto místo by zajišťovalo vstupenku do nové Konferenční ligy - nicméně boj o Ligu mistrů z toho již letos nebude.

West Hamu se do tréninku v týdnu vrátil kapitán Declan Rice, nedělní zápas však s největší pravděpodobností ještě nestihne. Připraveni jsou ale už Aaron Cresswell a Michail Antonio, David Moyes by tak měl mít k dispozici takřka kompletní kádr. Evertonu se vrací záložník Doucoure, Carlo Ancelotti však bude stále postrádat záložníka Jamese Rodrigueze.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.64 - 3.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - West Bromwich Albion  (neděle 20:00)
Nedělní program anglické Premier League uzavře duel Arsenalu s West Bromwichem Albion, který již tak trochu postrádá patřičnou dávku dramatičnosti. Oba celky sice pořád mají teoretickou naději na kvalifikaci do evropských pohárů, respektive udržení prvoligové příslušnosti, ovšem tyto cíle se již pohybují spíše v teoretické rovině a s největší pravděpodobností tak závěrečná ligová kola představují pouhou dohru nezdařeného ročníku, na nějž budou chtít tyto kluby rychle zapomenout.

Arsenalu se tato sezona definitivně zbořila ve čtvrtek, kdy v semifinále Evropské ligy nedokázal zvrátit prohru 1:2 z prvního duelu na půdě Villarrealu a do rozhodujícího zápasu o trofej i postup do Ligy mistrů tak na úkor "Kanonýrů" postoupil jejich bývalý kouč Unai Emery. V lize se Arsenal pohybuje až na desátém místě se sedmibodovým odstupem na sedmý Tottenham, odkud lze postoupit alespoň do kvalifikace nově vytvořené Evropské konferenční ligy, což by samo o sobě bylo jen velmi chabou náplastí.

Také West Bromwich již bude zbylá utkání dohrávat spíše z povinnosti, neboť z devatenáctého místa ztrácí na záchranu čtyři kola před koncem propastných deset bodů a v případě prohry na Emirates Stadium bude jeho přesun do druhé ligy zpečetěn i matematicky, což by pro manažera Sama Allardyce znamenalo vůbec první sestup v jeho letité trenérské kariéře. Birminghamský klub se sice v posledních týdnech výrazně zvednul a prohrál jediný z posledních pěti zápasů, avšak na záchranu sezony se tak již stalo příliš pozdě.

Na straně domácích lze očekávat výraznou rotaci kádru oproti čtvrtečnímu duelu, kde naopak kouč Mikel Arteta nasadil všechny přední hráče takřka bez ohledu na jejich chatrný zdravotní stav. Zůstává však otázkou, jak španělský manažer se zbytkem sezony naloží a zda například dostanou větší šanci mladí odchovanci či se začne stavět na hráčích, s nimiž Arteta počítá pro příští sezonu, pokud ovšem u londýnského klubu do té doby sám vydrží. Baggies se pro tento duel budou muset obejít bez Ainsleyho Maitlanda-Nilese, jenž zde hostuje právě v Arsenalu a nemůže tak proti svému mateřskému klubu nastoupit.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Chambers, Holding, Gabriel, Cédric - Elneny, Ceballos - Willian, Smith Rowe, Pépé - Martinelli
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Furlong, Ajayi, Bartley, Townsend - Yokuslu, Gallagher - Phillips, Pereira, Robinson - Diagne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.50 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leeds United - Tottenham Hotspur  (sobota 13:30)
Nový lodivod přinesl do Tottenhamu svěží sílu, díky níž "Kohouti" pořád doufají, že se po letní pauze opět představí v Evropě. Pokud však londýnský tým hodlá udržet naději, měl by uspět také v Leedsu, který přitom nedávno obral o body ještě větší ryby.

Leeds se v březnu nadechl k šestizápasové šňůře bez porážky, která skončila až minulý víkend. V Brightonu vyšli "Whites" gólově již podruhé v řadě naprázdno, čímž jen potvrdili, že střelecký apetit v poslední době hledají. Manažer Marcelo Bielsa je přitom vyhlášen zábavnou kopanou, která zpravidla přináší branky na obou stranách hřiště.

Pří zkoumání výsledku Whites je však důležité se podívat, proti komu Bielsova družina hrála. Leeds se před výletem do Brightonu utkal s oběma celky z Manchesteru i Liverpoolem a ani v jednom případě neprohrál, přičemž na hřišti Manchesteru City dokonce překvapivě zvítězil. I tak mančaft z West Yorkshire osciluje mezi první a druhou polovinou tabulky a na příčky zajišťující postup do pohárové Evropy již ztrácí.

Tottenham se naopak po odvolání kouče Josého Mourinha oklepal a nakročil k tomu, aby si pro následující sezonu zajistil účast alespoň v Evropské lize. Spurs pod novým manažerem Ryanem Masonem nejprve otočili utkání se Southamptonem a následně díky hattricku Garetha Balea rozdrtili již stoprocentně sestupující Sheffield.

Londýnský klub tak poskočil na šesté místo, z něhož by po konci ročníku postoupil do již zmíněné Evropské ligy. Mason a spol. každopádně nemají nic jistého. Na rozdíl od stíhajících Liverpoolu a Tottenhamu odehráli o jeden zápas navíc, musí tedy čekat, jak týmy od řeky Mersey odpoví. Po odchodu Mourinha se nicméně v Tottenhamu viditelně pročistil vzduch, což fanoušci rozhodně kvitují.

Příznivce Spurs může rovněž těšit pohled na marodku jejich oblíbeného mužstva, neboť kromě krajního obránce Bena Daviese má Mason k dispozici kompletně zdravý kádr. Na straně Leedsu je situace poněkud komplikovanější. Kapitán Liam Cooper se sice po disciplinárním trestu vrací do hry, avšak křídelník Hélder Costa si v probíhající sezoně již nezahraje. Nejisté jsou navíc starty záložníků Kalvina Phillipse s Raphinhou.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Llorente, Cooper, Alioski - Koch - Harrison, Phillips, Roberts, Dallas - Bamford
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilón - Lo Celso, Højbjerg - Son, Alli, Bale - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.18 - 3.95 - 1.87
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sheffield United - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Crystal Palace sice čekají tři zápasy na bodový zisk, záchrana by jim už ale neměla uniknout. To osud Sheffieldu byl již dávno zpečetěn a "Blades" již hrají jen o pár čestných bodů před návratem do Championship.

Tři zápasy, skóre 2:8. Palace to v poslední době moc nejde ani na jednom konci hřiště. Přesto "Eagles" být v klidu. Na osmnáctý Fulham mají jedenáctibodový náskok a do pásma sestupu by je dostala již jen v podstatě nereálná souhra okolností.

Sheffield zase od zmíněného Fulhamu dělí bodů deset, nikoliv však k dobru, ale ke škodě United. "Blades" v probíhající sezoně bodovali jen v sedmi utkáních a z Premier League se po dvouleté anabázi rozloučí jako zpráskaní psi.

Manažera Sheffieldu Paula Heckingbottoma může těšit alespoň to, že do hry se mu vrací obránce Kean Bryan a záložníci Chris Basham se Sanderem Bergem. Palace zase vítají zpět uzdravené zadáky Jamese Tomkinse s Nathanielem Clynem.
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Baldock, Egan, Basham - Bogle, Norwood, Fleck, Osborn, Stevens - McGoldrick, Brewster
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Kouyaté, Dann, Mitchell - Townsend, Milivojević, Riedewald, Eze - Benteke, Zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 3.18 - 2.61
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester City - Chelsea FC  (sobota 18:30)
Pikantní souboj uvidí v sobotu anglická Premier League, na Etihad Stadium se totiž odehraje kopie finále Champions League - proti sobě se totiž postaví celky Manchesteru City a Chelsea. A aby toho nebylo málo, domácí celek může v případě výhry začít oslavovat mistrovský titul! Thomas Tuchel však rozhodně nedá kůži lacino, na lavičce Chelsea zatím prohrál jen dva soutěžní duely a v zápasech proti těm největším klubům si zatím vede na výbornou.

Manchester City to konečně dokázal! Po venkovní výhře 2:1 na hřišti PSG si Pep Guardiola do odvety připravil konzervativnější taktiku, jeho celek strávil větší množství času bez míče a vyrážel do rychlých kontrů - a jak ukázalo výsledné skóre, španělskému kouči tento záměr vyšel na výbornou. Díky dvěma brankám Mahreze tak Manchester City svého soka přehrál 2:0 a postoupil do svého vůbec prvního finále Ligy mistrů v historii. V ligové soutěži se zase Citizens před týdnem přiblížili oslavám mistrovského titulu, když zdolali Crystal Palace pohodlně 2:0 a momentálně jim tak chybí jedna jediná výhra, aby dali svému ligovému prvenství definitivní razítko. Zda to přijde hned v sobotu proti Chelsea, to se uvidí.

Thomas Tuchel zažívá na lavičce londýnského celku také výborné časy. V posledních týdnech zvládl všechny těžké duely - v semifinále FA Cupu jeho celek přehrál Manchester City a postoupil do finále, v důležitém ligovém klání na půdě West Hamu zase díky brance Wernera zvítězil 1:0 a posunul se do první čtyřky. Německého kouče musela potěšit i páteční ztráta Leicesteru, díky které by Chelsea v případě výhry mohla poskočit na třetí příčku tabulky.

V Champions League si zase Chelsea vyšlápla na slavný Real Madrid a celkové skóre 3:1 neodráží průběh obou zápasů - Chelsea totiž měla vstřelit minimálně o dvě branky více. Německého stratéga jistě těší, že návrat do formy hlásí jak Timo Werner, tak Kai Havertz, tak ale i Christian Pulišič a Thomas Tuchel tak má opravdu široký výběr ofenzivních možností. V podstatě jen s jedinou věcí momentálně nemůže být lodivod Chelsea spokojený - a tou je nízká produktivita. Není totiž zápas, kde by fotbalisté Chelsea nezahodili alespoň dvě vyložené šance - přitom pokud hráči Chelsea chtějí sezónu zakončit se dvěma poháry na kontě, musí být před brankou soupeře daleko přesnější.

Manchesteru City bude chybět vykartovaný stoper John Stones, který si odpyká poslední ze svého třízápasového trestu za vyloučení ze zápasu s Leedsem. K dispozici nebude ani španělský stoper Garcia, kterého trápí vysoké horečky. Na straně hostí nemůže Thomas Tuchel počítat se zraněným záložníkem Kovačičem, jinak má ale k dispozici kompletní kádr. Vzhledem k náročnému programu a faktu, že jeho svěřenci měli o jeden den odpočinku méně než domácí, však kouč Chelsea naznačil, že bude muset učinit několik změn v základní sestavě.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Rúben Dias, Laporte, Zinčenko - Rodri, Gündogan - Mahrez, De Bruyne, Foden - Bernardo Silva
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Azpilicueta, Zouma, Rüdiger - James, Kanté, Jorginho, Alonso - Ziyech, Pulišič - Havertz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.35 - 4.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Southampton FC  (sobota 21:15)
Fotbalisté Liverpoolu hostí v utkání 35. kola Premier League Southampton. Domácí by potřebovali zabrat v boji o top čtyřku, momentálně jsou na sedmém místě. Hosté jsou patnáctí a stále trochu namočení do boje o záchranu.

Loňský mistr Liverpool neprohrál už pět zápasů v Premier League v řadě, i když v posledních dvou jen remizoval, a stále bojuje o první čtyřku. "Merseysiders" ale nebudou z posledních dvou výsledků nadšeni, protože v obou případech inkasovali vyrovnávací branku po 75. minutě hry, včetně té poslední, kterou dostali na Anfieldu v čase 94:58. Jednalo se o nejpozději inkasovaný ligový gól, který zde Liverpool dostal minimálně od sezóny 2006/07. Zranitelnost v závěrech poločasů v domácích duelech není pro svěřence kouče Kloppa bohužel ničím novým, protože tři z předchozích čtyř branek zde dostali mezi 40. minutou a poločasovou přestávkou. Liverpool udržel letos doma v lize jen tři čistá konta a žádné v minulých osmi případech, takže nebude velkým překvapením, pokud něco podobného uvidíme i tentokrát.

Southampton vyhrál od poloviny prosince na půdě soupeře v Premier League jen jednou, ale v případě zisku tří bodů by si mohl definitivně zajistit záchranu. Hosté ovšem nedali venku ve zmíněných předchozích 11 případech gól hned šestkrát a na stadionu Liverpoolu se jim to nepovedlo již čtyřikrát v řadě. V minulém kole nicméně dokázali uhrát remízu s Leicesterem ačkoliv už v prvních deseti minutách přišli o vyloučeného hráče, což se jim letos stalo již dvakrát. Svěřenci kouče Hasenhüttla inkasovali ve venkovních ligových zápasech již čtrnáct branek po 60. minutě hry, zatímco sami dali v tomto úseku jen dvě. I proto letos ztratili v případě, že v ligovém utkání vedli, nejvíce bodů ze všech.

Minulý vzájemný duel skončil v lednu překvapivou výhrou Southapotonu 1:0. Jediný gól utkání si připsal útočník Danny Ings, který je zároveň s deseti brankami nejlepší střelec týmu. Jeho start je však zatím nejistý kvůli zranění stehna.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allison - Alexander-Arnold, Kabak, Phillips, Robertson - Thiago, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Stephens - Diallo, Ward-Prowse - Armstrong, Tella - Redmond, Adams.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 6.00 - 9.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - Newcastle United  (pátek 21:00)
Fotbalisté Leicesteru City vyzvou v předehrávce 35. kola Premier League Newcastle United. Oba celky dělí v tabulce propastných 27 bodů, domácí jsou třetí, hosté na sedmnáctém místě, které je zároveň poslední nesestupové.

Třetí Leicester potřebuje k jistotě druhého postupu do Ligy mistrů v historii uhrát v závěrečných čtyřech kolech osm bodů. Foxes body v obou předchozích zápasech Premier League zachraňovaly a letos získaly v duelech, ve kterých prohrávaly, už 19 bodů, což předčil pouze Manchester United. V letošních ligových utkáních Leicesteru padlo už 100 branek, více jich fanoušci viděli jen v zápasech Leedsu. I tentokrát se tak jistě můžeme těšit na zajímavou podívanou.

Leicester nepodává doma úplně přesvědčivé výkony a nedokázal zde zvítězit v téměř polovině všech utkání, přičemž jen jedno jeho domácí střetnutí ale skončilo nerozhodně, což je společný nejnižší počet v lize. Proti současným posledním osmi týmům tabulky se na domácí půdě ovšem svěřencům kouče Rodgerse daří a v pěti případech vyhráli dokonce minimálně o dva góly.

I přes nevýrazné výkony v posledních kolech chybí Newcastlu k jistotě záchrany pouhé čtyři body. Kouč Steve Bruce ale ještě současné nejlepší čtyři celky nedokázal porazit a Newcastle letos ve všech šesti soubojích s nimi inkasoval minimálně dva góly. Hosté ostatně dostali gól ve 29 ze všech letošních 34 utkání. Jen dva týmy získaly letos venku méně bodů než Newcastle, který v těchto zápasech nebyl moc produktivní. Méně branek dal venku pouze Sheffield, přičemž Newcastle se na půdě soupeře v prvním poločase trefil jen dvakrát, což představuje velmi malý podíl z jeho čtrnácti venkovních tref. V osmi z devíti případů, kdy prohrál, to navíc bylo minimálně o dva góly.

Poslední vzájemný zápas Leicesteru s Newcastlem se odehrál na začátku ledna v 17. kole a Lišky zvítězily 2:1. Skóre otevřel po přestávce James Maddison, poté navýšil vedení svého celku Youri Tielemans. Branku naděje vstřelil v 82. minutě Andy Carroll, to však bylo ze strany Magpies vše.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Söyüncü, Evans, Fofana - Castagne, Ndidi, Tielemans, Thomas - Maddison - Iheanacho, Vardy.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Fernández, Clark, Dummett - Murphy, Willock, Shelvey, Almirón, Ritchie - Saint-Maximin, Wilson.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.03 - 8.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City34255471:2480
2.Manchester United331910464:3567
3.Leicester City34196961:3963
4.Chelsea FC341710753:3161
5.West Ham United341771055:4458
6.Tottenham Hotspur341681060:3856
7.Liverpool FC33159955:3954
8.Everton FC331571145:4252
9.Arsenal FC341471346:3749
10.Aston Villa331461348:3848
11.Leeds United341451550:5247
12.Wolverhampton Wanderers341191433:4642
13.Crystal Palace331081534:5638
14.Brighton & Hove Albion348131335:3937
15.Southampton FC331071641:5937
16.Burnley FC34991631:4736
17.Newcastle United34991636:5636
18.Fulham FC345121725:4527
19.West Bromwich Albion345111831:6526
20.Sheffield United34522718:6017

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (812)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele