35. kolo
07.05.2021 21:00 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

Paul Dummett (© AFP)

Newcastle zesměšnil Leicester, který si komplikuje boj o Ligu mistrů

Newcastle naprosto zboural veškerá předzápasová očekávání a Leicester na jeho vlastním hřišti dokonale zesměšnil. "Straky" bez slitování trestaly sebemenší zaváhání v domácích řadách, a byť v závěru dovolily "Liškám" dvakrát skórovat, odvezly si na sever Anglie nečekaně všechny body.

"Magpies" tak mají po překvapivém úspěchu již téměř jistou záchranu. Leicester si naopak stejně jako loni začíná zbytečně komplikovat možný postup do příštího ročníku evropské Ligy mistrů. "Foxes" totiž ostudnou porážkou daly šanci pronásledovatelům k tomu, aby na družinu manažera Brendana Rodgerse zatlačili.

Lišky přitom začaly nadějně. V páté minutě na centr Maddisona těsně nedoskočil Tielemenas, chvíli poté zase pálil sám Maddison do náruče připraveného brankáře Newcastlu Dúbravky. Hosté poprvé zahrozili ve třinácté minutě, kdy po standardní situaci rozehrané Shelveym hlavičkoval těsně vedle brány Fernández. Ještě větší tutovku spálil o tři minuty později Saint-Maximin, který po rychlém brejku nechal vyniknou tváří v tvář stojícího gólmana domácích Schmeichela.

Leicester se nicméně nepoučil a ve 22. minutě již Straky udeřily. Söyüncü špatně zpracoval míč, čehož využil Willock, který s kulatým nesmyslem uprchl a přízemní střelou na zadní tyč otevřel skóre. Odpověď od Foxes mohla přijít za tři minuty. Tielemans našel z volného kopu naskakujícího Fofanu, toho však bravurně vychytal Dúbravka.

Ve 34. minutě už ale Lišky inkasovaly podruhé. Dummett při rohovém kopu přetlačil v důrazném souboji Fofanu a hlavou zblízka navýšil vedení Magpies. Záhy mohlo přijít snížení. Albrightonův centr z levé strany propadl až k Iheanachovi, proti němuž ovšem zasáhl Dúbravka. Těsně před přestávkou se zase přes obranu Newcastlu dostal Vardy, jenže i jeho oblouček Dúbravka zneškodnil.

Devět minut po změně stran měl slovenský brankář i trochu štěstí, když rána Maddisona z přímého kopu skončila po teči ve zdi těsně vedle tyče. Nepřesná byla také hlavička Ndidiho z následného rohového kopu. To hosté pálili ostrými. Castagne po hodině hry místo uhašení nebezpečí přistrčil míč do sprintu Wilsonovi, ten obešel Schmeichela a zakončením do odkryté svatyně upravil na 0:3.

Také na další šanci Leicesteru odpověděly Straky nejlepším možným způsobem. Zatímco Péreze v 69. minutě vychytal Dúbravka, o čtyři minuty později poslal Almirón skvělou průnikovou přihrávku na Wilsona, jenž sice na první pokus trefil tyč, avšak z dorážky již poslal balón do sítě.

Domácí začali sázet branky až v poslední desetiminutovce. Nejprve Vardy nabil Albrightonovi, jenž vymetl šibenici a připravil Dúbravku o čisté konto. V 87. minutě zase poslal míč po zemi k tyči Iheanacho. Korekce skóre nicméně přišla od Leicesteru příliš pozdě.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
kissak

Straky záchraně určitě ne - 3:0.

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Pokud jde o záchnanu,tak o tom je rozhodnuté.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 (2:0)

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Len aby sa Leicesteru nestalo to, čo minulú sezónu, keď na konci prišli o LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele