35. kolo
08.05.2021 13:30 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Rodrigo (© AFP)

Leeds si opět vyšlápl na velkou rybu, doma zdolal Tottenham

Leeds potvrdil, že aspiranty na pohárovou Evropu umí zaskočit. Po Manchesteru City, Liverpoolu a Manchesteru United obrali Whites o body také Tottenham. Domácí až na jednu výjimku přežili řadu šancí soupeře a sami se naopak prosadili třikrát.

Brankář Tottenhamu Lloris se poprvé musel činit již v sedmé minutě, kdy jej křižnou střelou pořádně protáhl Bamford. Chvíli poté pálil po rohovém kopu nad břevno hostující svatyně Struijk, ve třinácté minutě už ale "Kohouti" kapitulovali. Centr Harrisona srazil bránící Reguilón nešťastně na vlastní bránu, což ještě Lloris odvrátil, proti dorážce Dallase už však byl krátký.

Na první zásah Leedsu se nicméně Spurs ještě povedlo odpovědět. Alli totiž ve 25. minutě našel šikovnou průnikovou přihrávkou zcela volného Sona, jenž prostřelil domácího gólmana Mesliera. United si chtěli vzít vedení co nejrychleji zpět. Ačkoli Harrison při zakončení z 28. uklouzl, donutil Llorise k zákroku. Na druhé straně se povedlo Kaneovi rozvlnit síť, jenže radost Tottenhamu překazil asistent rozhodčího, který odmával nesmírně těsné postavení mimo hru.

Místo hostů se tak krátce před odchodem do kabin radovali z vedoucí branky domácí. Agilní Harrison uvolnil na levé straně nabíhajícího Alioskiho, který před bránou vyhledal Bamforda, jenž už míč pouze uklidil zblízka za záda znovu bezmocného Llorise. Čtyři minuty po změně stran překonal Mesliera Kane, avšak zásah kanonýra Spurs opět nemohl platit kvůli ofsajdu, který byl tentokrát jednoznačný.

V 55. minutě to Kane zkusil zpoza pokutového území, jeho přízemní pokus se ale nevměstnal mezi tři tyče. Hned vzápětí chyboval při rozehrávce Struijk, avšak ani Son střelou z úhlu nezaměstnal Mesliera. Po hodině hry nachystal Harrison na druhé straně hřiště palebnou pozici pro Klicha, jehož ránu pod břevno vytěsnil Lloris.

V 71. minutě již musel do akce také Meslier, jenž musel vyrazit míč poté, co Alioski nešťastně tečoval prudký centr Auriera. Následně měl Leeds velké štěstí, neboť Kane trefil z přímého kopu břevno. Za United zahrozil v 76. minutě kdo jiný než Harrizon, který si šikovně narazil s Klichem, jenže poté střílel pánu Bohu do oken. Tottenham odpověděl akcí po levé straně, kde však Lamelu vychytal Meslier.

V závěrečné desetiminutovce nejprve Klichův pokus těsně minul horní roh Llorisovy svatyně, v 84. už ale Leeds přidal třetí branku. Raphinha při brejku dva na jednoho nesobecky nahrál Rodrigovi, který upravil skóre na 3:1.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele