35. kolo
09.05.2021 20:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Emile Smith Rowe (© AFP)

Premiérové góly Smitha Rowea s Willianem stvrdily sestup West Bromu

Po velkém zklamání v podobě vyřazení ze semifinále Evropské ligy si Arsenal alespoň trochu spravil chuť proti West Bromwichi Albion. Po jedné trefě si připsali Emile Smith Rowe a Willian, pro něž šlo shodně o první ligový gól v dresu Arsenalu, a také Nicolas Pépé, za hosty pouze korigoval velkým sólovým gólem Pereira. Výsledek 3:1 ve prospěch domácích znamená, že tým Sama Allardyce je po Sheffieldu United druhým najisto sestupujícím.

Domácí se v úvodu zápasu marně hledali, čehož West Bromwich málem využil k brzkému průlomu skóre. Obzvláště aktivní byl Matheus Pereira, jehož kroucená rána zpoza pokutového území prosvištěla k úlevě Bernda Lena jen velmi těsně horního růžku branky.

Na přelomu půlhodiny hry se však Arsenal přece jen dostal do zápasu a využil přílišného prostoru od nedůsledné defenzivy soupeře. Jako obvykle nebezpečný Bukayo Saka, jenž hojně podporoval útok "Kanonýrů" i z pozice levého beka, poslal na přední tyč přízemní centr přesně do kroku nabíhajícího Emila Smitha Rowea, jenž bez váhání napálil míč do sítě a připsal si první kariérní gól v Premier League.

Z Arsenalu jako by průlomem skóre spadlo napětí a nemohoucnost, zatímco s hosty naopak inkasovaná branka viditelně zamávala. O pouhých šest minut později se tak skóre nepřekvapivě měnilo znovu. Nicolas Pépé dostal i díky dobrému náběhu Caluma Chamberse příležitost zaseknout si míč do středu hřiště a výtečnou křižnou ranou levačkou propálil brankáře Johnstonea.

Po změně stran zprvu domácí bezpečně kontrolovali nabytý náskok a měli i několik šancí předčasně rozhodnout o svém vítězství, ale Pépého prudkou ránu Johnstone zneškodnil a na další výtečný centr Saky těsně nedosáhl jak Martinelli, tak Smith Rowe. Místo toho tak hosté zničehonic udeřili z rychlého protiútoku, který byl takřka celý v režii neúnavného Pereiry. Brazilský ofenzivní záložník si to směle namířil proti přesile a proklestil svou přízemní ránu přesně k tyči mimo dosah marně se natahujícího Lena.

Ze zdánlivě pohodově rozehraného utkání se pro domácí rázem stalo drama, a Leno musel řešit několik nepříjemných závarů ve vlastní šestnáctce včetně několika nebezpečných hlaviček Furlonga a Pereirova rohu, který se točil přímo do brány. V poslední minutě základní hrací doby ale Arsenal přece jen dokázal dostat zápas plně zpět pod kontrolu, když si Willian na Bartleym vymodlil faul před pokutovým územím a parádním přímým kopem do horního růžku vstřelil svůj první gól v dresu Arsenalu.

Severolondýnský celek tak zvítězil 3:1 a nadále drží alespoň teoretickou naději na pohárové příčky, zatímco pro West Bromwich Albion tento výsledek znamená definitivní jistotu sestupu.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele