35. kolo
08.05.2021 18:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Marcos Alonso (© AFP)

Chelsea porazila Manchester City a posunula se na třetí místo

Chelsea v pikantním souboji zvítězila na půdě Manchesteru City a udělala důležitý krok směrem k Champions League. Pro The Blues se přitom zápas nevyvíjel dobře, po prvním poločase díky brance Sterlinga prohrávala a v nastaveném čase prvního dějství ještě musela čelit penaltě, kterou ale Agüero neproměnil a soupeře tak ponechal ve hře. A toho Tuchelovi svěřenci perfektně využili v druhém dějství, kdy se trefil nejprve Ziyech, načež v nastaveném čase dílo dokonal obránce Alonso a posunul tak Chelsea na třetí místo.

První půle nabídla dosti taktickou bitvu, příležitostí k vidění zrovna mnoho nebylo a po většinu času se hra odehrávala ve středu pole. O něco lepším celkem byli ale přece jenom domácí, kteří se ale přes pozorný defenzivní blok soupeře nebyli schopni pořádně prosadit. Na druhé straně se v ojedinělé šanci ocitl Werner, který do sítě dopravil střelu Jamese, nacházel se ale ve více jak metrovém ofsajdu, a tak se sám ani neradoval. O chvíli později se německý reprezentant nacházel v dalším parádním náběhu, před vybíhajícím Edersonem si však míč ukopl k rohovému praporku a šance tak vyzněla do ztracena.

Manchester City na první velkou příležitost čekal do nastaveného času prvního dějství, hned z toho ale byla branka. Na dlouhý míč Cancela si naběhl Jesus, který využil zaváhání vracejícího se Christensena a míč na zlatém podnose připravil kolegovi z útoku Agüerovi. Ten ale naprosto nepochopitelně balón nezpracoval, zachránil jej ale dobíhající Sterling, který bez váhání míč napálil do sítě. A o necelou minutu později mohl být rozdíl ve skóre dvoubrankový. Mladík Gilmour totiž v pokutovém území srazil Jesuse a byla nařízena penalta. K té se postavil Agüero, který zvolil zakončení v podobě dloubáčku do středu branky, k jeho smůle se však brankář Mendy nepohnul a pokutový kop tak lapil.

Mrzet to Manchester City mohlo po patnácti minutách druhé půle. To se totiž ve středu pole nechal lacino o míč obrat Rodri, rychlý kontr potáhl Ziyech, který si míč vyměnil s Azpilicuetou a z hranice vápna pak vyslal prudkou přízemní ránu, kterou Ederson nedokázal vytěsnit mimo tři tyče. Hosté v dalších minutách stupňovali svou aktivitu a byl to opět Werner, kterému se podařilo dostat míč do sítě, i tentokráte se ale nacházel ve výrazném ofsajdu a branka tak nemohla být uznána.

Deset minut před koncem pak Gilmour s Pulišičem vyřadili střed pole Manchesteru City, americký křídelník pak balón před vápnem předložil nabíhajícímu Jamesovi, který trefil přesně osamoceného Odoie, který překonal Edersona - jenže ke smůle Chelsea nahoru opět vyletěl praporek asistenta rozhodčího. Na druhé straně zahrozil mladík Foden, který si naběhl na přesný centr Gündogana a z malého vápna těsně minul zadní tyč.

Když už to vypadalo, že klání dospěje k bezbrankové remíze, vydal se na zteč soupeřovy svatyně Hudson-Odoi, hezkou kolmicí oslovil Wernera, který míč protlačil přes bránící stopery na nabíhajícího Alonsa, který z prostoru penalty s velkým štěstím dostal míč do sítě a rozhodl o důležité výhře Chelsea v poměru 2:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (6)

Přidat komentář
MCFC_8

Loading...

Reagovat
t0mmy33MCFC

tohle by mela byt generalka na finale, oba potrebují vyhrat, bude to zajimave, ale moc golu necekam, spis rozhodne jeden, snad zase Kevin

Reagovat
MCFC_8

Ja vezmem aj remizu, vyhru si kludne nechajme na finale

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
frederik

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele