35. kolo
09.05.2021 15:05 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Edinson Cavani (© AFP)

Manchester United otočil zápas proti Aston Ville a odmítli korunovaci nového mistra

Po prvním poločase utkání ve Villa Parku si mohli hráči a fanoušci Manchesteru City pochvalovat dosavadní vývoj. Po přestávce jim ale úsměv ztuhl, jelikož jejich městský rival United dokázal nepříznivě se vyvíjející střet s Aston Villou otočit ve svůj prospěch, čímž oddálil korunovaci nového mistra Premier League.

United začali slibně již zkraje zápasu. V šesté minutě si Shaw po autovém vhazování narazil míč s Rashfordem a poté vnikl do pokutového území, jeho zakončení ale vyrazil domácí brankář Martínez. Za dalších deset minut poslal Pogba pas za obranu domácích, kam si naběhl Rashford, ten ještě posunul míč na nabíhajícího Fernandese, který však z první nenašel prostor mezi třemi tyčemi.

Po 20 minutách hry se ovšem zničehonic dostali do vedení Villans. McTominay přišel o balón před vlastním pokutovým územím a následně se ke kulatému nesmyslu dostal Bertrand Traoré, jenž míč napálil z poměrně ostrého úhlu parádně a naprosto nechytatelně do horního rohu brány Manchesteru United.

"Rudí ďáblové" chtěli pochopitelně vyrovnat co nejdříve. Ve 39. minutě pálil po přihrávce od Fernandese Rashford, Martínez ale míč za svá záda nepustil a úspěšný zákrok si strážce domácí svatyně připsal hned vzápětí kdy lapil pokus Greenwooda. Na druhé straně zkoušel štěstí těsně před odchodem do kabin Watkins, jehož ránu zastavila levá ruka gólmana hostů Hendersona.

Šest minut po změně stran začal v pokutovém území Aston Villy tancovat Pogba, pro což neměl pochopení Douglas Luiz, jenž středopolaře Red Devils poslal k zemi. Luizův zákrok nicméně vyhodnotil sudí Kavanagh jako nedovolený a Manchester United kopal penaltu, kterou suverénně proměnil Fernandes - 1:1.

Nedlouho po vyrovnání dokonal Manchester obrat. Greenwood se v 56. minutě po přihrávce Wan-Bissaky odpoutal od svého strážce a z otočky překonal Martíneze přízemní střelou na bližší tyč. Střelecké snažení svých spoluhráčů poněkud nechtěně podpořil v 60. minutě také stoper Maguire, jenž při obranném zákroku protáhl vlastního brankáře Hendersona.

Poté už United zase pálili na tu správnou kasu, byť ji Rashford v 63. minutě netrefil. Villans chtěli ještě utkání zdramatizovat, avšak až na pár náznaků se na nic dalšího nezmohli. Naopak hosté se prosadili ještě jednou. Cavani totiž v 88. minutě potvrdil, jak skvělým je hlavičkářem, když právě "kebulí" zužitkoval Rashfordův centr.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
jn38

o ruce united ve napne nic? to se asi jen tak preslo

Reagovat
Kuba94

To se proti nám nepíská a ani nepíše

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele