35. kolo
08.05.2021 21:15 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Radost hráčů Liverpoolu (© AFP)

Reds zvládli domácí zkoušku se Southamptonem

Liverpool vyhrál na domácí půdě ve 35. kole Premier League se Southaptonem 2:0. Skóre v prvním poločase otevřel Sadio Mané, pojistku v závěru přidal Thiago Alcântara.

Blízko vedoucímu gólu byl ve 20. minutě Mohamed Salah. Po nedůrazu v hostující obraně dostal nahrávku od Maného, z pravé strany ale na Forstera nevyzrál. O pět minut později měl za cíl dovést povedenou akci Maného do gólového konce Diogo Jota. Balón si hodil mezi dva protihráče, načež udělal Vestergaardovi kličku na pravou stranu, ale na brankáře nevyzrál.

Domácí byli při chuti a po chvíli měli další šanci. Na centr z pravé strany naskočil kapitán Georginio Wijnaldum, který Forstera překonal, brankáře zachránila horní tyč.

Po půlhodině hry se o slovo přihlásili také Saints. V krátkém časovém sledu musel předvést Alisson dva těžké zákroky. Nejprve skvěle zmenšil střelecký úhel Adamsovi, posléze si poradil i s pokusem Walcotta.

Hosté mohli ve 31. minutě litovat svých předchozích neproměněných šancí. Kloppova družina totiž rozjela rychlý útok na opačnou stranu a výsledkem byl vedoucí gól. Na centr Salaha si naskočil přes Walkera-Peterse senegalský reprezentant Sadio Mané, jenž z bezprostřední blízkosti poslal míč do sítě.

O pět minut později Mohamed Salah nevyužil ani druhou velkou příležitost v utkání. Sám před gólmanem šel do kličky, která mu vyšla, ale posléze déle podržel balón, protože na brankovou čáru sběhli bránit hned tři protihráči. Egypťan nakonec trefil Vestergaarda.

Hosté mohli srovnat gólem "do šatny". Nathan Tella si naskočil na centr zleva, ale hlavičku umístil do středu bránu, tedy přímo do rukou Alissona.

Po šancemi nabité první půli se ve druhém poločase poměrně dlouho nic nedělo. Až ve 78. minutě Che Adams vystihl mizernou rozehrávku Alissona, ale zachoval se příliš zbrkle. Místo lobu sáhl k zakončení po zemi, které brazilský gólman dokázal zpacifikovat.

V 82. minutě dostal Sadio Mané balón do brány, ale ani se neradoval, protože si sám byl moc dobře vědom svého ofsajdového postavení. Konzultace s VAR nebyla nutná, celou situaci dobře vyhodnotil i pomezní.

Domácí se však druhého gólu nakonec dočkali, a to v 90. minutě. Firmino přihrál na střed Thiagu Alcântarovi, který si navedl míč na hranici šestnáctky, odkud vyslal nechytatelnou střelu do pravého dolního rohu.

Liverpool tak poskočil v tabulce na šesté místo před Tottenham, Southampton je šestnáctý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele