35. kolo
09.05.2021 13:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Wolverhamptonu (© AFP)

Wolverhampton otočil vývoj s Brightonem díky gólu v poslední minutě

Wolverhampton znovu nepředvedl nijak oslnivý výkon a s houževnatým Brightonem dlouho prohrával, nicméně ve druhém poločase využil dlouhou přesilovku a rozdílovou brankou v 90. minutě nakonec otočil vývoj ve svůj prospěch. Po těsné výhře 2:1 se nachází na dvanácté pozici s pětačtyřiceti body a ještě má šanci se posunout do horní poloviny Premier League. Naopak hosté stále nejsou zachráněni a budou čekat na pondělní dohrávku Fulhamu.

Svěřenci manažera Grahama Pottera se však nacházejí v luxusní situaci, jelikož před osmnáctým Fulhamem disponují desetibodový náskokem a v případě jeho porážky s Burnley si definitivně zajistí udržení mezi anglickou elitou i pro nadcházející ročník. Domácí začali aktivněji a první možnost si vypracovali po čtyřech odehraných minutách, ale skákavou střelu Vitinha z hranice šestnáctky parádně odvrátil do zámezí brankář Sánchez.

Hosté z ničeho nic udeřili po necelé čtvrthodině hry, kdy se po rohovém kopu Große z pravé strany pověsil do vzduchu obrovitý obránce Lewis Dunk a svou hlavičku usměrnil přímo k pravé konstrukci. Stejný hráč mohl navýšit náskok svého týmu ve 25. minutě, kdy opět hlavičkoval po rohovém kopu, nicméně jeho oblouček z dvanácti metrů tentokráte vytěsnil parádně jednoruč pozorný gólman Rui Patrício.

Domácí po změně stran přidali a ani po pěti minutách chtěl srovnat Morgan Gibbs-White, nicméně z mírného úhlu si na Sáncheze nepřišel. Brighton si výrazně zkomplikoval situaci v 53. minutě. Právě Dunk totiž zatáhl za záchrannou brzdu a ve vyložené brankové možnosti stáhl k zemi rozběhnutého Fábia Silvu, za což mu rozhodčí Moss po zásluze udělil přímou červenou kartu. "Vlci" v následujícím průběhu obléhali šestnáctku svého houževnatého soupeře.

Zhruba v polovině druhého dějství nebezpečně vypálil Moutinho a španělský strážce se znovu vytáhl s vynikajícím zákrokem, avšak zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem přeci jen kapituloval. Adama Traoré si elegantně vyměnil balón se Silvou a z osmi metrů zamířil přímo k bližší tyči. Mírný favorit tohoto zápasu mohl otočit vývoj v 84. minutě, jenomže Gibbs-White ve stoprocentní příležitosti trestuhodně přestřelil prázdnou hostující branku.

Stejný hráč napravil své zaváhání o šest minut později, neboť převzal odražený míč, chytře si položil bránícího Whitea a vzápětí skóroval střelou do levého spodního rohu. Brighton dokonce dohrával toto utkání o devíti, jelikož v sedmé nastavené minutě neudržel nervy na uzdě Neal Maupay a po hlasité kritice Mosse byl okamžitě vyloučen.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele