Premier League - souhrn 32. kola

30.03.2019, 15:22, aktualizováno 01.04.2019, 22:53
Komentáře a souhrny
Liverpool zvládl těžké utkání s Tottenhamem a drží se na čele tabulky o dva body před Man City, který naplnil roli favorita proti Fulhamu. Manchester United si poradil s Watfordem, ale z nejlepší čtyřky ho následně odsunula výhra Arsenalu nad Newcastlem United. Chelsea otočila zápas na hřišti Cardiffu. Leicester si pojistil umístění v klidném středu pelotonu. Everton dvěma brankami z první půle vyhrál na půdě West Hamu...

Arsenal FC - Newcastle United 2:0

01.04.2019 21:00

Góly: 30. Aaron Ramsey, 83. Alexandre Lacazette

Pondělní dohrávka Premier League mezi Arsenalem a Newcastlem nabídla velmi jednostrannou podívanou, v níž domácí tým potvrdil roli favorita a připsal si po výsledku 2:0 již desátou domácí ligovou výhru v řadě. Něco takového se Kanonýrům povedlo naposledy v sezoně 1997/98, kdy v londýnském klubu začínal Arséne Wenger, a nyní byl tento triumf svěřenců Unaie Emeryho o to sladší, že znamenal posun na třetí místo před rivala Tottenham.

V posledních zápasech před reprezentační pauzou Arsenal pravidelně na svého soupeře vlétl a zaznamenal rychlý průlom skóre, což Newcastle nehodlal připustit. Hosté se tak od samého úvodu usilovně bránili a Kanonýři si s konsolidovaným blokem před sebou dlouho nevěděli rady. A když už se po dvanácti minutách zničehonic dokázal po rohovém kopu prosadit povedenou ranou z voleje Aaron Ramsey, jeho trefu okamžitě zneplatnil hvizd sudího Taylora, jemuž s pomocí asistenta neuniklo Sokratisovo zatažení za bránícího Lejeuna.

Ramsey, který při absenci Laurenta Koscielného převzal na pondělní večer kapitánskou pásku, se však nenechal odradit a na přelomu půlhodiny hry udeřil znovu. Jedna z mála povedených přímočarých kombinací Arsenalu středem pole měla po Guendouziho kolmici a Ramseyho jemné teči přinést šanci Alexandru Lacazettovi, ovšem míč se od bránících hráčů soupeře odrazil zpět přesně do kroku dobíhajícího Ramseyho, jenž zachoval chladnou hlavu a jemně poslal míč na milimetr přesně ke vzdálenější tyči, od níž se odrazil do sítě.

S inkasovaným gólem v zádech musel Newcastle chtě nechtě více otevřít hru, což na jednu stranu přineslo nadějnou šanci Salomóna Rondóna, ovšem zároveň uvolněnější hráči v červeném dostávali podstatně více prostoru k bleskovým útokům a Martinu Dúbravkovi začínalo být pořádně horko. Vůbec nejblíže k navýšení náskoku měl na sklonku první půle Lacazette po další pestré týmové akci, když se v šestnáctce šikovně obtočil a dokázal Dúbravku obstřelit, jenže na brankové čáře za slovenského brankáře stihl zaskočit Matt Ritchie a brilantně míč hlavou vytěsnil mimo tři tyče. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení domácích 1:0.

Snahu Newcastlu o vyrovnání se domácí po změně stran rozhodli kontrovat vlastním navýšením tempa za stále dominantního držení míče a v dostatečné vzdálenosti od Bernda Lena. Stejně tak ale nepřicházely ani brankové příležitosti na druhé straně a Arsenal se navíc po hodině hry musel vypořádat s předčasným stažením Ramseyho vinou zranění. O to důležitější byl výkon Mesuta Özila, jenž byl po celý zápas viditelně při chuti a byl nedílnou součástí většiny ofenzivních akcí Kanonýrů jako v případě úniku střídajícího Aubameyanga, jenž po Özilově ideálně načasované kolmici přinutil Dúbravku k solidnímu zákroku.

Když už se s přibývajícími minutami zdálo, že Arsenalu se začíná na kopačky vkrádat nervozita a Newcastle se čím dál více zabydloval na útočné polovině, udeřili domácí podruhé. Neúnavný Lacazette přizvedl Guendouziho pobídku Aubameyangovi a pokračoval v náběhu za obranu, kde jej jeho útočný parťák jemnou hlavičkou našel a francouzský forvard akci na jeden dotek završil nonšalantním obloučkem přes vyběhnuvšího Dúbravku.

Pojišťovací gól ukončil poslední zbytky odporu Magpies, zatímco Arsenal pokračoval v honbě za navýšením skóre. Stejně jako v první půli však další Lacazettovu trefu po rohu Taylor opět neuznal kvůli kolizi s Dúbravkou, a tak utkání skončilo přesvědčivou, byť nevysokou výhrou Arsenalu 2:0. Kanonýři tak v tabulce poskočili již na třetí místo, ovšem od šesté Chelsea je dělí pouhé tři body a ze zbývajících sedmi kol sehrají hned pět půdě soupeřů, kde je jejich dosavadní forma oproti té na Emirates Stadium sotva poloviční.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Tottenham Hotspur 2:1

31.03.2019 17:30

Góly: 16. Roberto Firmino, 90. Toby Alderweireld (vl.) - 70. Lucas Moura

Zápas kola mezi Liverpoolem a Tottenhamem ani v nejmenším nezklamal, a to obzvláště s ohledem na samotnou dramatičnost do úplného konce. Domácí se po trefě Firmina ujali brzkého vedení a zprvu měli výrazně navrch, ovšem po změně stran již naopak dominovali hráči Spurs, zásluhou Lucase Moury srovnali a měli i velmi blízko k obratu. Místo toho však v 90. minutě zaváhal Hugo Lloris a Liverpool po nešťastném vlastenci Tobyho Alderweirelda zvítězil 2:1, díky čemuž se posouvá opět do čela tabulky.

Šest kol před koncem tak tak Reds vedou před Manchesterem City o dva body, ovšem obhájce titulu má stále utkání k dobru. Tottenham naopak prožívá vůbec nejhorší období za posledních sedm let, neboť již pětkrát po sobě nevyhrál a boj o udržení kvalifikace do Ligy mistrů se mu čím dál více komplikuje, byť londýnský celek má stále vše ve svých rukou.

Hosté nastoupili v rozestavení s pěti obránci, které se soustředilo na eliminaci liverpoolské útočné trojice, jenže zároveň kvůli tomu dostávali spoustu prostoru na krajích oba křídelní beci Liverpoolu. Nebylo tak žádným překvapením, že první gól večera padl po excelentním centru Andrewa Robertsona, jenž posadil míč přesně na hlavu Roberta Firmina a brazilský forvard sám před Llorisem nezaváhal.

Do přestávky mohl navýšit hubené vedení Liverpoolu Sadio Mané, jenž se v posledních týdnech těší výtečné střelecké formě, ale tentokráte ji potvrdit nedokázal a svou kroucenou ránu z hranice šestnáctky poslal těsně mimo. Stejně si chvíli předtím počínal na druhé straně i Dele Alli a s přibývajícími minutami se Spurs začali dostávat čím dál více do hry, zatímco na kopačky domácích se vkrádala nervozita.

Po změně stran již Mauricio Pochettino upustil od původního herního plánu a čtyřčlenná defenziva s Dannym Rosem v záloze byla rázem o poznání efektivnější variantou. První velkou šanci měl po ráně Kanea Christian Eriksen, k němuž vyrazil míč brankář Alisson, avšak Trent Alexander-Arnold na poslední chvíli stačil záložníkovi Spurs vpadnout do střely a zachránit situaci.

Dvacet minut před koncem se už ale hosté za svou neustávající aktivitu dočkali. Kaneův narychlo rozehraný přímý kop našel na pravé straně Kierana Trippiera, který posunul míč Eriksenovi, a přestože dánský reprezentant netrefil míč čistě, našel neomylně Lucase Mouru, pro nějž nebyl větší problém uklidit jej do sítě.

Bylo tak znovu na Liverpoolu, aby vrhnul síly kupředu, ovšem právě na to hráči Tottenhamu čekali a vyráželi do rychlých protiútoků. Po jednom takovém se dokonce Moussa Sissoko s Heung-Min Sonem zjevili v přečíslení dvou na jednoho, jenže bránící Virgil van Dijk se soustředil především na zamezení gólové přihrávky a přinutil tak francouzského středopolaře k zakončení, které se Sissokovi hrubě nevyvedlo.

Když vzápětí Dele Alli v další slibné pozici vypálil těsně vedle, zdálo se, že utkání na Anfield Road stejně jako loni skončí remízou. V poslední minutě základní hrací doby se však přihodila ještě jedna velká událost, která s rozdělováním bodů přece jen zamíchala. Centr Alexandera-Arnolda na zadní tyč zvládl Mohamed Salah usměrnit hlavou mezi tři tyče, a přestože Hugo Lloris jeho pokus zvládl zneškodnit, místo zachycení míče jej pouze vyrazil vedle sebe přímo do Tobyho Alderweirelda, jenž neměl šanci jakkoli zareagovat a srazil si míč do vlastní branky.

Více informací k zápasu

Cardiff City - Chelsea FC 1:2

31.03.2019 15:05

Góly: 46. Víctor Camarasa - 84. César Azpilicueta, 90. Ruben Loftus-Cheek

Chelsea byla blízko další blamáži, na hřišti Cadiffu totiž ještě šest minut před koncem prohrávala, ale nakonec díky strhujícímu závěru výsledek otočila. Rozhodující branku na 2:1 přitom vstřelil v první minutě nastavení střídající Loftus-Cheek. Co je nejdůležitější, Blues udrželi kontakt se čtvrtým místem, na které ztrácejí jenom jeden bod. Situace Cardiffu se na předposledním místě tabulky zase o něco více zkomplikovala.

Měly to být povinné tři body, ovšem svěřenci manažera Maurizia Sarriho se nakonec na vítězství pořádně nadřeli. Chelsea sice měla po celé utkání výraznou převahu v držení balónu, co se týče zakončení a nebezpečných příležitostí, už to tak slavné nebylo.

S první gólovkou dokonce přispěchali po necelé čtvrthodině domácí, Murphy si zasekávačkou udělal prostor ke střele, ale vzdálenější tyč, kam hodlal mířit, těsně minul. Bohužel utkání se pak změnilo v nepříliš záživnou podívanou mezi dvěma šestnáctkami. Menší pozdvižení vyvolal až nebezpečný přímý kop Williana, kterému scházelo k trefení cíle kousíček.

Bezgólový stav nakonec vydržel do druhého poločasu, ale hned na jeho začátku se postaral o vedoucí gól Cardiff a nádherná trefa Víctora Camarasy. Do vápna Chelsea putoval centr a Camarasa ho rovnou z první napálil nechytatelně do šibenice. Brankář Kepa s tím nemohl absolutně nic dělat. Chelsea byla najednou v problémech a musela výrazně přidat. Po hodině hry přišel rozhýbat ofenzivu Blues Loftus-Cheek a jak se později ukázalo, byl to Sarriho geniální tah.

Blues se ale dlouho trápili a nemohli najít skulinku v defenzivě Cardiffu. Čtvrthodinu před koncem minul vzdálenější tyč William a až situace z 84. minuty znamenala vyrovnání. Precizně zahraný rohový kop prodloužil Alonso na hlavu Césara Azpilicuety a Etheridge s tím nemohl nic dělat. Remíza 1:1 však byla pro Chelsea pořád málo. V nastavení pak strhl výhru na stranu londýnského klubu střídající Loftus-Cheek. Do vápna Cardiffu přilétl další načechraný centr, tentokrát v podání Williana a Loftus-Cheek hlavou uklidil balón k tyči. Chelsea vydřela výhru 2:1 a drží se v kontaktu se čtvrtým místem.

Více informací k zápasu

West Ham United - Everton FC 0:2

30.03.2019 18:30

Góly: 5. Kurt Zouma, 33. Bernard

Boj ve středu tabulky o navýšení šance na kvalifikaci do příštího ročníku Evropské ligy vyzněl lépe pro Everton, který na půdě West Hamu United zvítězil suverénně 2:0. Hosté v Londýně rozhodli o svém triumfu již do přestávky, kdy se trefili Zouma s Bernardem, a tým Manuela Pellegriniho jen marně hledal odpověď.

Po sezoně plné výpadků a neuspokojivých výsledků se tak zdá, že evertonští se konečně pod vedením Marca Silvy začínají zvedat, neboť vůbec poprvé od října loňského roku ukořistili dvě ligová vítězství za sebou. Tofees tak poskočili do horní poloviny tabulky na deváté místo se ztrátou jediného bodu na sedmý Wolverhampton, zatímco jejich protivník je až jedenáctý.

Oba celky navázaly přesně tam, kde před reprezentační pauzou skončily. Zatímco Everton měl v zádech cenný skalp Chelsea a formu nyní potvrdil na West Hamu, který v předešlých šesti domácích utkáních neprohrál, Hammers stejně jako v minulém kole s Huddersfieldem krutě nezvládli vstup do zápasu a nabrali opět dvoubrankové manko, jež se jim už v tomto případě nepodařilo zvrátit.

Ze zápasu uběhlo sotva pět minut, když se Kurt Zouma snadno protlačil před Issu Diopa, aby se dostal do zakončení po Sigurdssonově rohovém kopu, a jeho pokus se od země odrazil přesně do horního růžku branky. Hosté zůstávali při chuti i nadále a nebýt Lukasze Fabianského v brance West Hamu, bylo by skóre brzy daleko jednostrannější. Polský brankář totiž napravil selhání obránců před sebou třemi kvalitními zákroky proti šancím Calverta-Lewina, Sigurdssona a Bernarda.

Po půlhodině hry však ani výtečný Fabianski druhému gólu přece jen nezabránil. Povedená narážečka Colemana s Bernardem vyústila v palebnou pozici z bezprostřední blízkosti pro druhého jmenovaného, jenž si připsal svůj vůbec první kariérní zásah v Premier League. Manuel Pellegrini sice zareagoval poločasovým nasazením Javiera Hernándeze s Michailem Antoniem, ale ani to zlepšení jeho týmu nepomohlo. Ba naopak, Kladiváři za celou druhou půli nezaznamenali ani jednu jedinou přesnou střelu mezi tři tyče.

Nespokojené domácí publikum tak muselo protrpět utkání až do konce a Evertonu ani nechybělo mnoho k ještě dominantnějšímu prvenství, kdyby v závěru Richarlison svou hlavičku nenasměroval jen do břevna.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Southampton FC 0:1

30.03.2019 16:00

Góly: 53. Pierre-Emile Højbjerg

Důležitou bitvu o záchranu lépe zvládli hosté se Southamptonu a díky brance Pierreho Højbjerga osm minut po přestávce se bodově dotáhli na svého sobotního protivníka. V tabulce Premier League jim stále patří šestnácté místo se třiatřiceti body a za Brightonem, který je patnáctý, zaostávají o skóre. Brighton držel balón z téměř šedesáti procent a vyprodukoval i více střeleckých pokusů, ale na bodový zisk mu to nestačilo.

Úvodní poločas nebyl nijak výrazně atraktivní, diváci sledovali urputnou práci obou defenzív a balón se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry. Oba soupeři se snažili hrozit především ze střední vzdálenosti a po rohových kopech, ale ani jeden z brankářů prakticky neměl výraznější práci. Hosté v podstatě zužitkovali první gólovou příležitost v 53. minutě zásluhou třiadvacetiletého dánského záložníka Højbjerga.

Ten po rychlém přečíslení obdržel průnikovou přihrávku na levou stranu pokutového území od Redmonda a pak zblízka z mírného úhlu nasměroval míč k vzdálenější konstrukci mimo dosah gólmana Ryana. O šest minut později zkusil štěstí na opačné straně Knockaert, ale jeho kroucená rána z dvaceti metrů zaplachtila zhruba o metr vedle levé tyče. Brighton i v následujícím průběhu hýřil aktivitou a tlačil se za kýženým vyrovnáním.

Dvacet minut před závěrečným hvizdem byli nejblíže ke svému cíli, neboť pumelice Montoyi z hranice pokutového území orazítkovala horní tyčku a v tuto chvíli scházelo ke gólu vskutku jen několik decimetrů. Ihned na to se Brighton dožadoval odpískání pokutového kopu po souboji ve středu šestnáctky, ovšem rozhodčí Oliver byl neoblomný. V závěrečné dvacetiminutovce hosté pozorně bránili a protivníka vůbec k ničemu nepustili.

Domácí celek tak přišel o svou šňůru tří vítězství v řadě a nenavázal na necelých čtrnáct dní starý úspěch ve čtvrtfinále FA Cupu s druholigovým Millwallem, kterého zdolal po dramatickém penaltovém rozstřelu. V příštím kole bude chtít odčinit toto zaváhání na půdě londýnské Chelsea a určitě ho čeká nesmírně obtížný úkol, Saints se před vlastními fanoušky pokusí zaskočit velkého kandidáta titulu z Liverpoolu.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Wolverhampton Wanderers 2:0

30.03.2019 16:00

Góly: 2. Conor Coady (vl.), 77. Dwight McNeil

Burnely dokázalo přerušit svou sérii čtyř ligových proher v řadě za sebou ve vhodnou chvíli a nyní oživilo své naděje na záchranu, když před vlastními fanoušky zdolalo rozjetý Wolverhampton v poměru 2:0. Hosté tak podruhé během krátké chvíle prohráli na půdě kandidáta sestupu (před měsícem v Huddersfieldu 0:1) a nenavázali na nedávný senzační úspěch ze čtvrtfinále FA Cupu, kdy zdolali favorizovaný Manchester United po výsledku 2:1.

Wolves v předchozích deseti duelech prohrál jen jednou, o to je jeho porážka na stadionu trápícího se Burnley překvapivější. Domácí naopak díky tomuto úspěchu opustili sestupové příčky a posunuli se na sedmnácté místo se třiceti body, před osmnáctým Cardiffem drží dvoubodový náskok a za šestnáctým Southamptonem zaostávají o tři body. Teď měli úchvatný vstup do sobotního utkání, když se dostali do vedení již po necelých dvou minutách hry.

Po přímém volném kopu z levé strany si seběhl k bližší tyči Wood a z mírného úhlu orazítkoval bližší konstrukci, od které se balón odrazil do vracejícího se Conora Coadyho a pak do sítě, jednalo se o hodně smolný moment pro hostující celek. Od tohoto okamžiku se Burnely zatáhlo do defenzívy a tradičně bránilo nejtěsnější náskok. V prvním poločase k ničemu nebezpečnému už nedošlo a hra se rozhýbala až po změně stran.

Vyrovnat mohl Cavaleiro, který obdržel zpětnou přihrávku do volného prostoru od Jonnyho Castra, jenže svá mířidla neseřídil přesně a horní tyčku zhruba o metr přestřelil. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem byl znovu vidět Castro, který po přesném pasu z levého křídla hlavičkoval k levé tyči. Nicméně jistému gólu zabránil skvělým zákrokem gólman Heaton, když míč brilantně ukryl ve svých rukavicích.

Burnley se mohlo definitivně uklidnit v 77. minutě. Jeho náskok totiž pojistil Dwight McNeil po pobídce od Tarkowskiho. Vzápětí vypálil z dvanácti metrů a svůj nezištný přízemní pokus uklidnil přímo do zadního dolního rohu, brankář Patrício se stačil pouze ohlédnout. Za další tři minuty odmítl snížení střídající Doherty po centru od Moutinha a hlavičkoval o decimetry nad břevno, skóre se proto nezměnilo.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Huddersfield Town 2:0

30.03.2019 16:00

Góly: 77. Luka Milivojević (pen.), 88. Patrick van Aanholt

Fotbalisté Huddersfieldu nezvládli ani další záchranářskou bitvu na půdě konkurenčního Crystalu Palace a po porážce 0:2 se stali prvním sestupujícím celkem letošního ročníku Premier League. S pouhými čtrnácti body na kontě mají ztrátu nedostižných devatenácti bodů na sedmnácté Burnely a s nejvyšší soutěží se tak pro příští sezónu rozloučí. Naopak Orli se posunuli na jedenáctou příčku se šestatřiceti body a přiblížili se proto k udržení.

Nicméně jejich vítězství se rozhodně nerodilo hladce, čelili totiž houževnatému protivníkovi a o svém úspěchu rozhodli až dvěma góly v závěrečné čtvrthodině. V úvodním poločase byl nejvíce vidět šestadvacetiletý útočník Zaha, který krátce po odehrané čtvrthodině střílel do odkryté branky, a jen teč bránícího protihráče vytěsnila balón mimo prostor tří tyčí. Ihned na to stejný hráč hlavičkoval ze středu pokutového území a mířil o decimetry vedle přední tyče.

Ve 26. minutě mohli z ničeho nic udeřit hosté, když se po centru z pravého křídla pověsil do vzduchu Löwe a proti jeho hlavičce musel výtečně zasáhnout brankář Guaita. Vzápětí uspěl domácí strážce v dalším souboji proti Löwemu a jeho ránu z levé strany odvrátil do bezpečí. Zhruba deset minut před přestávkou se opět ukázal Zaha, jehož tečovanou dělovku z hranice pokutového území zneškodnil pozorný gólman Huddersfieldu Hamer.

V 54. minutě připravil rodák z Pobřeží Slonoviny ideální palebnou pozici pro Patrica van Aanholta, nicméně Hamer byl i tentokráte ostražitý a míč ukryl ve svých rukavicích. Přesně v polovině druhé půle spálil obrovskou příležitost Townsend, jenž ze sedmi metrů zakončil po zemi trestuhodně o půl metru vedle vzdálenější konstrukce. Rozhodující okamžik se zrodil v rozmezí 76. - 77. minuty, kdy rozhodčí Probert nařídil ve prospěch Crystalu penaltu.

Po faulu Bacuny na Zahu si balón postavil Luka Milivojević a s přehledem se trefil do protipohybu Hamera. Ani ne za dvě minuty mohlo být bleskově srovnáno, jenže Pritchard z nadějné pozice minul zadní tyč o centimetry. V 88. minutě zazdil další stoprocentní šanci Zaha po samostatném úniku, ještě v téže minutě však pojistil náskok Orlů van Aanholt technickou střelou z mírného úhlu do protějšího dolního rohu Hamerovy branky.

Více informací k zápasu

Leicester City - AFC Bournemouth 2:0

30.03.2019 16:00

Góly: 11. Wes Morgan, 82. Jamie Vardy

Leicester zakončil mimořádně povedený březen třetí výhrou v řadě a v tabulce mu patří přijatelné osmé místo. Lišky doma na King Power Stadium zprovodily dvěma brankami Bournemouth, který naopak zůstává ve druhé polovině tabulky, nutno ale podotknout, že bezpečně daleko od sestupových pozic.

Od nástupu Brandona Rodgerse se v Leicesteru mnohé změnilo. Premiéra někdejšího manažera Liverpoolu či Celticu sice nevyšla, ale v následujících třech zápasech už Lišky pod jeho vedením neztratily ani bod.

Proti Bournemouthu začaly nebojácně a v 6. minutě pobavily publikum parádní akcí na jeden dotek, kterou nakonec hosté stihli před Begovićem uhasit. Ne však moment o pět minut později, kdy ze střední vzdálenosti vypálil Chilwell a zásadní tečí usměrnil balón do branky urostlý stoper Wes Morgan, takže Leicester brzy vedl 1:0. Domácí rychlá branka nabudila a Bournemouth měl vůbec problémy dostat se do tempa. Ve 27. minutě zazdil velkou příležitost Jamie Vardy, když poslal balón jen těsně vedle tyče. Celou situaci mohl ještě v prvním poločase Vardy napravit, ale z hranice šestnáctky tak dlouho váhal se střelbou, až se mu pod nohy vrhla hostující obrana. Bournemouth se v prvním poločase zmohl jen na pár střeleckých pokusů, se kterými Schmeichel neměl žádné problémy.

I po změně stran udávali tempo domácí fotbalisté, po přesné kolmici na Vardyho musel Begović rychle z branky a situaci zvládl výborně. Souboje Vardyho s Begovićem byly poměrně časté a navrch v nich měl brankář Bournemouthu. V 67. minutě Vardyho perfektně vychytal v leže nohama. Jamie Vardy se ale nakonec vytoužené trefy dočkal. Osm minut před koncem si naskočil na centr Tielemanse a hlavou od břevna pokořil svého velkého soupeře Begoviće. Bournemouth krom dvou nevýrazných střel na branku za celé utkání nic nevymyslel a z King Power Stadium odjíždí s nepořízenou.

Více informací k zápasu

Manchester United - Watford FC 2:1

30.03.2019 16:00

Góly: 28. Marcus Rashford, 73. Anthony Martial - 90. Abdoulaye Doucouré

Watford takřka celé utkání domácí Manchester United přehrával, jenomže byl málo efektivní a nakonec na Old Trafford prohrál 1:2. Rudí ďáblové získali do tabulky veledůležité tři body, které znamenají, že i po tomto kole jim bude patřit klíčová čtvrtá příčka. Góly Manchesteru obstarali Rashford s Martialem, za Watford stihl minutu před koncem jen snížit Doucouré.

Manchester nakonec vyhrál dost šťastně, neboť v zápase s Watfordem nebyl ani zdaleka lepším týmem. Hosté od začátku dominovali na balónu a byli zkrátka aktivnější. Ve 12. minutě měl Watford nebezpečnou příležitost, kdy centr na zadní tyč tlačil z malého vápna k druhé tyči Deeney, avšak De Gea levou rukou fantasticky zasáhl. O několik minut později zase zkusil střelecké štěstí Britos a španělský brankář i tentokrát situaci zvládl. Watford měl na Old Trafford překvapivou převahu, jenomže mu to nebylo nic platné. Manchester se ubránil dalšímu nájezdu hostů a po rychlém kontru se vyplatil Rashfordův náběh za obranu, útočník technickou střelou k tyči poslal Rudé ďábly do vedení.

Manchester následně ožil a za pět minut měl na kopačce druhý gól Anthony Martial, po závaru před brankou se francouzský útočník dostal ve vyložené pozici ke střele, ale Foster skvěle nohama vyrazil. Závěr poločasu už zase patřil spíše Watfordu, nicméně výsledek 1:0 už se do poločasu nezměnil.

United nechávali soupeře hrát i po změně stran, Pereirovu střelu z hranice šestnáctky vytěsnil De Gea a Hughesův obstřel o pár minut později skončil těsně vedle. Domácí si svým způsobem o vyrovnání koledovali, Watford měl v jednu chvíli 72% držení balónu, což je u týmů, které přijedou na Old Trafford, málo vídaná věc. Tím spíš, že góly dával Manchester United. Čtvrthodinu před koncem si obrana hostů neporadila s bojovným Martialem a ten před brankou v obležení tří hráčů dopravil balón za Fosterova záda.

Druhá branka s Watfordem zamávala, veškeré jeho snažení bylo totiž zbytečné. Manchester to však jednoduché neměl, v poslední minutě dokázal ještě zdramatizovat utkání Abdoulaye Doucouré, který si v rychlosti narazil se Successem a před De Geou uklidil balón do branky. Na vyrovnání měli hosté už málo času a Manchester si vedení 2:1 vzít nenechal.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Manchester City 0:2

30.03.2019 13:30

Góly: 5. Bernardo Silva, 27. Sergio Agüero

Manchester City nedovolil žádné překvapení a ze hřiště Fulhamu si odváží po jistém výkonu všechny body. Domácí tým se za celé utkání nedostal k jediné střele na branku a Citizens o svém vítězství rozhodli už v průběhu prvního poločasu, když se postupně trefili Bernardo Silva a nejlepší střelec soutěže Sergio Agüero. Guardiolův tým se tak vrátil do čela Premier League a bude sledovat, jak si povede jeho největší konkurent Liverpool v souboji s Tottenhamem.

Sestup Fulhamu do nižší soutěže sice ještě není matematicky jistý, ale nikdo už o něm nepochybuje. Šest kol před koncem ztrácí londýnský celek propastných šestnáct bodů. Proti Manchesteru City byl v pozici jasného outsidera, nicméně své příznivce chtěl mile překvapit.

Začátek zápasu ale domácím vůbec nevyšel. Citizens se velice rychle uklidnili první brankou. Fosu-Mensah vyrobil v šesté minutě chybu v rozehrávce a presující soupeř toho okamžitě využil. Bernardo Silva si navedl balón ke středu hřiště a zpoza šestnáctky vyslal přesně umístěnou střelu k tyči, na kterou Rico nedosáhl. Utkání pak mělo jasný průběh, tedy Citizens udávali tempo a Fulham se většinou jenom bránil. Ve 27. minutě už hosté vedli 2:0, když další fatální ztrátu balonu předvedl Joe Bryan, Bernardo Silva pak posunul přihrávku na Sergia Agüera, který zaznamenal již devatenáctou branku v letošním průběhu Premier League. Až do konce poločasu si hráči City nedělali problémy, zvýšit mohl nebezpečnou střelou Gündogan, ovšem branku Rica těsně přestřelil.

Fulham měl po obrátce složitý úkol vrátit se do utkání kontaktní brankou. Potřeboval k tomu ale alespoň jednou vystřelit na branku a to se nepodařilo. Brankář Ederson nemusel za devadesát minut ani jednou zasahovat. To na druhé straně měl Rico více práce a čtvrthodinu před koncem ho po koncovce Walkera zachránila tyčka.

Tým Pepa Guardioly splnil povinnost a na Fulhamu zvítězil bez problému 2:0, čímž se znovu dostává na první místo před Liverpool.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC32247172:1979
2.Manchester City31252481:2177
3.Arsenal FC31196665:3963
4.Tottenham Hotspur312011058:3461
5.Manchester United31187660:4161
6.Chelsea FC31186752:3460
7.Wolverhampton Wanderers311281138:3844
8.Leicester City321351442:4344
9.Everton FC321271345:4243
10.Watford FC311271243:4643
11.West Ham United321261441:4842
12.AFC Bournemouth321151643:5838
13.Crystal Palace311061538:4136
14.Newcastle United32981531:4235
15.Brighton & Hove Albion30961532:4333
16.Southampton FC31891435:5033
17.Burnley FC32961737:5933
18.Cardiff City31841928:5928
19.Fulham FC32452329:7217
20.Huddersfield Town32352418:5914

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (957)

Přidat komentář
diastan

Bernardo neskutečnej kauf

Reagovat
r.mrazik

Jak byl ze začátku marný, tak se s ligou srovnal skvěle

Reagovat
diastan

Tři čtvrtiny sezóny, což už nebylo málo, na to že se mělo jednat o borce co v budoucnu měl kvalitou dohnat Davida. Podepsán ve stejný den jako Ederson. Když pominu Kuna, Fernu, Kevina, Davida a Kompasa a poslední dvě sezony to vypadá i na Sterlinga rozhodně nakonec náš nejlepší nákup.Šlápoty do hoven jsme si vybrali převážně v obraně

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat
Kixi Syhimour

Trochu zamrzí, že není mistr Evropy

Reagovat
Benfica

zatiaľ

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Benfica

Reagovat
Hristo Stoichkov

Toho vám těžce závidím.

Reagovat
ADM

Kde by si ho videl u nas?

Reagovat
smazaný uživatel

Stredný záložník. Pravý stredný alebo ľavý, to je jedno.

Reagovat
ADM

Jo, viem kde hráva zhruba, ale či by ho u nás videl radšej vyššie až niekde skoro v útoku, či na kraji v 4-4-2 alebo klasika..

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jeho strašná výhoda je, že je skvělý všude. Střední záložník, pravý i levý křídlo, vyřešil by spoustu problémů najednou, velmi inteligentní a přizpůsobivý hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

A to doufám, že ho jednou uvidím na falešné devítce. Kdyby přišla absence Kuna a Jesuse.

Reagovat
Hristo Stoichkov

To by zvládnul taky.

Reagovat
Mastný Chobot

milujem takých hráčov

Reagovat
Whitemedia

Hrozně boží hráč, neskutečně jsem ho hajpoval už v Monacu.. nechápu, že se do boje o něj nikdo nevložil.. my jsme místo toho naháněli Bakayoka..

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tam ještě brzo fyzicky odcházel, což byla jediná jeho vada.

Reagovat
Whitemedia

to je věc, která se dá napravit.. dřevo ale bohužel nenapravíš..

Reagovat
Hristo Stoichkov

Určitě, v Barce je na tom Arthur podobně a nepochybuju, že to dá dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

Alexis je lepší

Reagovat
diastan

tož to bez debat o jeden a půl Messiho, zas ale nemůžeme mít úplně všechny

Reagovat
smazaný uživatel

vyfoukli jsme vám ho krásně

Reagovat
diastan

nespím

Reagovat
kiwwi

Otrasné individuálne výkony

Reagovat
r.mrazik

dneska to byla neskutecna bida...stoperi a shaw byli ok...ostatni sileny...nechtelo se jim behat?

taktika uz se zda prectena...

Mata nazdar

Reagovat
MySch017

dnes to s taktikou pod Olem nemalo nič spoločné prakticky od prvej minúty... tie naše lemry vôbec nebehali, to bol strašne odfláknutý výkon.... ako pod Mourinhom proti tímom z TOP4, čistý beton vzadu a čakanie na to, čo urobí súper... takto sme pod Olem nehrali ani v Paríži ako dnes

Reagovat
r.mrazik

ono tezko rict...treba mata v tom stredu nebyla vubec dobra volba...

ale samozrejme i samotni hraci byli na pest

Reagovat
r.mrazik

a doplnim...repre pauza je vzdy na hovno...hlavni tri body

ale koukat se na to fakt nedalo

Reagovat
Tuard.MUTD

Střed hřiště otřesný.

Zbytek ušel....

Reagovat
diastan

Mario to v Marseille pěkně rozjíždí

Reagovat
Devil

Jsme je smetli jak nic zase ……..

Reagovat
nani92

v Ole League sme stále prvý, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jsme

Reagovat
smazaný uživatel

Bída bída ale tři body jsou!

Reagovat
Busby babes

Ole at the wheel a hned nam naserviruje klasickou safovskou upachtenou bidu.

To bylo strasny utrpeni. Naprosto neschopni podrzet balon, Jones na zacatku velmi mimo, hlavne pozicne (ono i ke konci ty jeho vystupy dopredu, kdy za sebou necha diru jak prase... ), Ander a Pogba nic moc, Young klasika, to je porad dokola. Mata mel dobrych cca patnact minut ke konci prvni pule jinak nic. Dneska to proste vubec nefungovalo, s takovou nam Barca pekne nalozi.

Nejleps byl pro me Smalling. Vzadu dobrej, vyhraval svoje souboje, sbiral balony. Jen ta rozehravka je porad bida. A Shaw zahral dobrej zapas. No nic, hlavne ze jsou tri body a do utery je teda co zlepsovat.

Reagovat
iamek

Barcelonu jsem teď dokoukal a byl to stejný hnůj jako my dneska.

Reagovat
ADM

Hralo sa proti ultra betonu. To vy nehrate nie? (Chvalabohu, tesim sa na dvojzapas)

Reagovat
Busby babes

no dneska jsme asi i chteli, ale zaloha byl desnej pruchodak. Ja se uplne nebojim, ze bychom hrali jako dneska, na tyhle velky zapasy se hraci vetsinou nahecuji daleko vic. Ale dneska to byla opravdu velka bida z nasi strany.

Reagovat
Busby babes

ale porad maj Messiho no.

Reagovat
smazaný uživatel

City klasika. United pod Olem zase United, kádr nášlapaný, šlape jim to pěkně. Investice se vyplatily oboum Manchasterům. Ten boj o TOP 4 bude zajímavý, Tottenham, Arsenal, United a jeden z nich ostrouhá. A titul je hodně otevřený. Letošní ročník tedy parádní v tom, jak je spravedlivý a jak jsou týmy srovnány dle chodu klubu. Ti, co něco dělali jsou nahoře a ti, co dělali méně jsou právem níže

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas United jsem neviděl, hodnotím jen výsledek.

Reagovat
Busby babes

to jsme si domysleli.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, já jen, aby si někdo nemyslel, že chválím výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Spravedlivý? No já ti nevim...

Reagovat
Busby babes

neni?

Reagovat
Kixi Syhimour

Jakože dle jeho popisu ano, ale jinak se mi to nezdá

Reagovat
Busby babes

tabulka vzdycky ukaze jak na tom kluby jsou...

Reagovat
Kixi Syhimour

Co ale nemusí nutně souviset se spravedlností

Reagovat
Busby babes

v cem je nespravedliva?

Reagovat
Kixi Syhimour

No, přijde mi, že výraz "tabulka vzdycky ukaze jak na tom kluby jsou..." je dosti sluníčková, však to nemusí souviset se spravedlností

Reagovat
Kixi Syhimour

Být to spravedlivé tak City už mají ban na přestupy

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
technecium

A Klopp by měl zákaz vstupu na trávník a vyjadřování se do médií

Reagovat
Bandita_Harry

ty nemáš dno

Reagovat
technecium

Vždyť vám dělá ostudu. Bez něj bych vám přál.

Reagovat
Bandita_Harry

Prial čo ? úspech v EL ? Alebo kvalifikaciu do LM ak vôbec ? Bez neho by žiadne finále LM nebolo a už vôbec nie boj o titul, nech sa sťažuje na čokoľvek, dúfam že u nás bude ešte veľmi dlho

Reagovat
Kixi Syhimour

A co to má co dočinění se spravedlností?

Reagovat
technecium

Všechno

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale on za své výroky pokutu dostal. Co dostalo City?

Reagovat
technecium

Jen se zeptám, on jim někdo někdy konkrétně dokázal a odsoudil je, že porušili FFP, nebo to je stále ve fázi vyšetřování, respektive před soudem?

Reagovat
Kixi Syhimour

A Paříži něco konkrétního dokázali?

Reagovat
technecium

já nevím, proto se ptám

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak narážím na to, že PSG, alespoň dle toho nedávného článku na EF, nic nezjistili, ale mělo probíhat další vyšetřování, které bylo kvůli "špatným postupům při vyšetřování" zrušeno. I přesto každému dojde zákulisí celého této frašky. Proti City jsou stejná podezření, ale zase nic nezjistí samozřejmě, nicméně jejich nakupování je v,sice pochybné.

Reagovat
Nikikrew

Napr v tom, ze niektoré kluby majú pred sebou ťažšie zápasy, niektorý uz za sebou so stratou. Spravodlivá je az konečná tabuľka

Reagovat
Busby babes

a myslis, ze tymy, ktere ted hraji o to 3-6 misto na konci sezony budou mezi prvnima dvema?

Reagovat
Nikikrew

Tak ja som to písal vo všeobecnosti. Napr my a United, v tejto fáze ešte povedať nevieme kto mal lepšiu sezónu

Reagovat
Busby babes

to souhlasim. ale on to na zacatku napsal jinak. Rekl: city a Pool to delaji nejlip, podobne dobre, posledni roky a proto jsou nejvyse. Pak ty dalsi tymy to posledni roky delaji o neco hur a tomu odpovida postaveni v tabulce.

Reagovat
smazaný uživatel

No nahoře je Liverpool a City. Co k nim chceš dodávat. Práce na přestupech, práce trenérů, předvedená hra. Pod nimi jsou týmy, které to mají těžší, protože třeba v Tottenhamu se moc nenakupovalo. United po Josého odchodu stáhli manko, ale poslední roky pracují dobře, přivádí kvalitní hráče. Arsenal bych řekl, že dobrý, tam také prostě musí koupit lepší hráče, ale herně trenér dělá dobrou práci. A potom je tu Chelsea, která sice nakoupila, ale ne tam kam potřebovala a rozhodně ne potřebnou kvalitu. To se odráží v postavení v tabulce

Reagovat
smazaný uživatel

Otřesný výkon. Zlatý José, takhle už nikdy nevyhrajeme treble

Reagovat
Busby babes

Huddersfield se po sezoně rozloučí s Premier League. Po porážce s Crystal Palace už je jisté, že nedokáže opustit sestupové pozice. (dailymail.co.uk)

Bavi me ten zdroj. Tam by snad melo byt spis neco jako: prvni stupen zakladni skoly...

Reagovat
Horcmen

Lindelof missed out after receiving death threats for pulling out of #SWE squad. 'We felt Victor was better off not playing."

Reagovat
Counter

Prostě kokoti

Reagovat
Gazdo

Ale hej Van Gaal to povedal dobre. Jediny rozdiel medzi Olem a Mourinhom je ten ze Ole vyhrava.

Reagovat
r.mrazik

to bych nerekl...ale treba bych s nim souhlasil v tom,dat sanci mladikum...kdyz rikal,ze par minut neni sance...ze musi dostat zapas

Reagovat
Gazdo

Ja viac menej suhlasim. Keby sa pod olem prehravalo je atmosfera rovnako toxicka ako za moua. Pretoze nejaky vyraznejsi herny prvok vobec nezmenil

Reagovat
Busby babes

to by nebyla. Ole je za prve milacek vsech okolo, takze by mu vysledkove proslo daleko vic, zvlast kdyz je na zacatku. A za druhe jsou kazdej uplne odlisni. Mou si pak proti sobe postve vsechny okolo, tohle u Oleho asi moc nehrozi.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

jo sorry, to nebyla reakce na me.

Reagovat
Busby babes

on je tam imho rozdilnej pristup k te utocne casti. tam maji hraci daleko vic volnosti pod Olem a v tom se to zlepsilo. Porad ale chceme hrat na protiutoky. Coz doma proti tymum typu Watford muze byt problem. Na tomhle to bude chtit zapracovat.

Reagovat
r.mrazik

tezko rict...treba prvni zapasy takhle hrane nebyly

dneska to proste herne dobre vubec nebylo...

Reagovat
Busby babes

vsak jo. jak jsem psal vejs, takovyhle zapasu jsme zazili i pod SAFem spousty.

Reagovat
mithro

Reagovat
C-M@ster

Já si to nemyslím.

Když by Mourinho v 70. minutě viděl, že vedem 1:0, už by vymýšlel jak to odbránit a skončilo by to 1:1.

Při hře nedokázal využít potenciál hráčů jako Pogba, Martial, Rashford nebo Lingard.

Dopředu jsme chodili v menším počtu a jeho vrcholnej trumf byly nákopy na Fellainiho.

Reagovat
Swarley

Reagovat
pingla

snad nemyslíš vážně že ne?

Reagovat
Honza Matoušek

Aguero now has scored same number of goals for Manchester City (228 in 328 games) as Henry had for Arsenal. He’s done it in 48 fewer games.

Reagovat
blade115

Hustý. Ale přitom bych stejně v 10 z 10 případů vybral jako větší legendu PL a lepšího hráče Henryho.

Reagovat
Nikikrew

Aguero je fantastický hrac, ale Henry mal vyšší impact pre tím. Nejde teda o tie góly, ale aj pre asistencie ktorých mal mnoho.

Reagovat
blade115

Kun má těch asistencí určitě taky dost a pro City je už řadu let klíčový, ač není tak nenahraditelný, jako kdysi Henry pro Arsenal. Spíš je to tím, že v Henrym bylo něco naprosto výjimečného, jeho hra dovedla člověka naprosto uchvátit. I to charisma měl úplně někde jinde. Aguero působí spíš jako stroj, který si pokaždé odvede svoji práci, často přidá i něco navíc, což je sice pořád paráda, ale ve výsledku je to "jen" na úrovni takového Cavaniho. Takoví hráči třeba Zlatý míč nikdy vyhrávat nebudou, i kdyby nebylo všech Ronaldů nebo Messiů. Henry měl naproti tomu dotek génia.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pingla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

Reagovat
Honza Matoušek

To co říkáš je, mimochodem, zároveň to, co vždycky posouvalo Suáreze nad něj v jeho období v PL v očích mnoha lidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

velka pravda. Neviem kolko ludi o videlo v tom obdobi, ja ano a poviem ti, ze cely tyzden som sa tesil len a len na Henryho. Ta jednoduchost, rychlost a inteligencia prinasala ovocie a aj krasne futbalove zazitky.

Reagovat
r.mrazik

byl boží...celkove tehdy arsenal s dennisem,piresem a patrickem a henrym...

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
havrys99

Reagovat
Counter

Akorát blbé je, že Henry ten Zlatý míč taky nikdy nevyhrál

Reagovat
fenixLFC

aby som parafrazoval vyjadrenia konspiratorov o vyvratenych dezinformaciach: sice ho nevyhral, ale mohol by!

Reagovat
blade115

Tvl tak to jsem doteď žil v přesvědčení, že jo...

Reagovat
Counter

Dvakrát k tomu měl blízko, ale předběhli ho Nedvěd a Cannavaro.

Reagovat
masly008

Cannavaro nikoho nepředběhl.Tam to dostal Zizou,ale po té červené se to nehodilo do krámu,tak vybrali jeho.A pak shořel v realu.On byl dobrý stoper,ale ne na zlatý míč.Titi by byl až za Zidanem.

Reagovat
Counter

Reagovat
j_mrazik

Ten Cannavaro byl poděl.

Reagovat
smazaný uživatel

aspon někdy to vyhrál obránce ale, ne furt ofenzivní hvězdy, henry byl super, ale na zlatý míč to prostě nebylo

Reagovat
masly008

jenže když tak to měli vyhrát před cannavarem třeba Maldini nebo Nesta.To byli top top stopeři a né tenhle ten.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
masly008

dík za argument,rád jsem pokecal

Reagovat
cristiano.K.

Cannavaro měl úchvatný šampionát, který rozhodl o tom, že vyhrál Zlatý míč, ale to bys ho musel v těch zápasech vidět.

Reagovat
masly008

Zidan měl to MS ještě lepší a nedostal balon jen kvůli té červené ve finále.To byl důvod proč ho dostal Cannavaro né že by byl za celý rok nejlepší.

Reagovat
cristiano.K.

byli hodnoceni na tom šampionátu podobně. Samozřejmě, že rozhodlo chování i tohle hraje svoji roli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Nikikrew

Gratulujem prvej prezidentke SR

Ficek, o rok to budeš mať spočítané

Reagovat
Hachim Mastour

Fico už má nižšiu dôveryhodnosť ako Kotleba podľa prieskumov.

Reagovat
Nikikrew

No zase toto sa mi nepáči

Reagovat
Minister

Reagovat
smazaný uživatel

tych parlamentnych sa dost bojim..momentalne vladne optimizmus, ale mozme dost padnut na hubu

Reagovat
Hachim Mastour

Zaujíma ma kolko z tých 15 Harabinových percent je voličov Kotlebu. Minimálne polovica.

Reagovat
fenixLFC

tak ono za uvahu stoji aj nazor ohladom prieskumu ktory dal kotlebu na druhe miesto. ze sa nemusi jednat o jeho skutocne preferencie ako skor o skok sposobeny kandidaturou v prezidentskych volbach kedze SNS nekandidovala a kotleba s nou bojuje o podobneho volica. vykyvy medzi tymito stranami by tomu nasvedcovali, aj ked pre jasne zavery bude treba dalsie data.

kazdopadne dalsie volby mozu fakt dopadnut akokolvek. smer oslabeny ale najsilnejsi, do toho kopec blbov pocucich na pokrytecke vlastenectvo od SNS a kotlebu, otazka co madari, co vymyslia krestanske strany a v liberalnom tabore SaS progresivne slovensko a nova kiskova strana. to bude iny gulas. bodaj by to chceli vyhra liberali ale to v tejto zaprdenej krajine nehrozi

Reagovat
andrew96

Pokud zůstane pravý střed rozštěpený, tak je bez šance.

Reagovat
Hachim Mastour

Ďalej Sme rodina, ktorá bude mať určite vyššiu podporu ako v 2016.

Reagovat
fenixLFC

dobra poznamka, na tych som uplne zabudol

Reagovat
smazaný uživatel

Optimizmus? Pozri si volebnú účasť.

Reagovat
smazaný uživatel

v nasej bubline

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálne si treba uvedomiť, že v parlamentných voľbách nikto neodstúpi v niekoho prospech, ak bude mať preferencie 16,8% - AKO, či 13,1% - Focus.

Bude sranda...

Reagovat
C-M@ster

Gratuluju Slovákům. U nás bohužel nereálné, temná strana síly je u nás zákeřnější, mocnější a prohnanější.

Reagovat
Busby babes

ja nevim, proc jsou z toho u ns vsichni tak nadseni. Vsak uz predtim meli dobreho prezidenta. Caputova bude asi normalni, fajn, lepsi nez u nas, ale ot neni zas tak tezky.

A vetsine slovaku to stejne bylo u prdele. Volebni ucast 41,7 procenta je velka bida.

Reagovat
smazaný uživatel

Kiska dobrý prezident? Čím si zaslúžil toto pomenovanie?

No, hlavne väčšina nebrala duel Šefčovič vs. Čaputová ako skutočnú voľbu. Zvolila ju necelá štvrtina oprávnených voličov = má slabý demokratický mandát. Volebná účasť niečo málo nad 40 %. Najnižšia čo sa týka druhých kôl?

Reagovat
Mastný Chobot

mala cca toľko isto hlasov ako Gašparovič. Aj jeho slabý mandát si niekedy spochybňoval? Just asking

Reagovat
smazaný uživatel

Vieš, koľko mám +/- rokov ?

Reagovat
Lacko_Boh

16?

Reagovat
Bandita_Harry

+/-

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
twelwer

Reagovat
Kixi Syhimour

32

Reagovat
r.mrazik

fyzicky nebo mentalne?

Reagovat
Busby babes

je super, ze na moji poznamku, ze volebni ucast byla slaba odpovis, ze volebni ucast byla slaba.

Reagovat
smazaný uživatel

Pýtam sa, či je najnižšia, čo sa týka druhých kôl a súvisí to aj so slabou podporou; slabý demokratický mandát .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono je to hlavně dvoukolová volba..

V prvním kole jste od roku 2004 větší účast neměli a ZČ dostala 870k hlasů (Fico 531k, Gaspar 876k, Mečiar 650k), takže mandát obrovskej za největší volební účasti za posledních 15 let.

Co se týká druhého kola, tak menší účast jste měli v roce 2004. V ostatních případech od té doby (tedy ve 2 volbách) větší.

Reagovat
smazaný uživatel

A jen tak mimochodem, čistě z hlediska behaviorální ekonomie / teorie volby, bylo teda předem dost jasné, že v druhém kole bude ta účast menší, vzhledem k tomu mandátu, který dostala v prvním kole. Proto se na obě kola musí hledět komplexně. Nebo co měla dělat? Snažit se, aby v prnvím kole dostala méně hlasů a motivovalo to voliče přijít k druhému, aby byl uspokojen jejím mandátem?

Reagovat
smazaný uživatel

Vďaka za údaje.

Súhlas, až na to, že má obrovský mandát.

Aj v prvom kole bola účasť pod polovicou oprávnených voličov, aj keď oproti minulým voľbám sa navýšila.

O kresle prezidenta rozhodlo ale druhé kolo, ktoré malo väčšina ľudí v paži. Preto slabý demokratický mandát, a z tej menšiny, získala Čaputová väčšinu. To znamená, že frustrácia ľudí z politiky je stále vysoká. Nemá vysokú podporu, tieto prezidentské voľby ukázali to, že ľudia nechcú Smer a že kandidáti sú stále veľmi slabí a nezaujímaví.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Busby babes

btw to s tim slabym mandatem je picovina. proste vyhrala volby, tecka.

Reagovat
mithro

Reagovat
TopinB

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

sranda že sa do druhého kola dostali práve tí dvaja kandidáti, ktorých "väčšina" nebrala ako skutočnú voľbu. Hm to mi nevychadza.

Do ďalších volieb sa hádam "väčšina" Slovenska poučí, že treba ísť voliť, že sa nespočítavajú statusy na facebooku.

Reagovat
smazaný uživatel

Väčšina opravnenych voličov, Ejzy. Čítaj.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak možná právě proto, že se jim to podařilo 2x po sobě

Reagovat
Busby babes

stejne nevim, jestli je vylozene co zavidet. Kiska nic nezmenil. Podobne nadseni vidam uz od Dzurindy a stejne je to porad velmi podobny jak u nas, v nekterych vecech i podstatne horsi. Symbolicka funkce prezidenta, ktery ma velmi male pravomoce to moc nezmeni. Uvidi se u parlamentnich voleb.

Reagovat
smazaný uživatel

To, že doterajší prezidenti nevyuzivali potenciál prezidentského úradu naplno nie je znakom symbolickej funkcie prezidenta. Je to o veľkosti ich osobnosti, aby sa oprostili od ,,ústavných zvyklosti" a ukázali svoju silu v úrade. Čaputová na to osobnostne má, stačí sa chopiť príležitosti.

Reagovat
Busby babes

no hele, tohle oprosteni od ustavnich zvyklosti vidim u nas a je to naopak velkej pruser, byt vama, tak po tomhle zrovna nevolam.

Reagovat
TopinB

Reagovat
r.mrazik

na jednu stranu jo...na druhou maji rozumnou caputovou...my mame starou kundu a slovenskyho stbaka...

Reagovat
Mastný Chobot

Pre mňa je osobne fakt dolezite minimalne to, ze kandidat Smeru nebude vymenovavat sudcov Ustavneho sudu a hlavne noveho generalneho prokurátora, ktory svojimi faktickymi pravomocami je mozno najsilnejsia funkcia v state. Minimalne pre toto je to vitazstvo Zuzany fakt dolezite.

Reagovat
Lacko_Boh

ľudia čakajú mesiaša..je to o malých víťazstvách. Ale ľudia majú radi kandidátov ktorí im dajú riešenie na všetko, s ktorými sa môžu kompletne stotožniť, takých vodcov krásnych :) Ale to nie je slovneská špecialitka.

BTW, môžu mi tu prosím (nemyslím to ironicky) dať ľudia príklady toho kedy Kiska nevyužil svoj potenciál funkcie? A poprípade dať príklad prezidenta s podobnými právomocami ktorý to urobil. Som si istý, že to nebude problém. (možno ironicky, možno nie)

Reagovat
merlick

Kiska takmer neriesil zahranicnu politiku, zato Schuster bol takmer u kazdeho

Reagovat
Lacko_Boh

no dobre, tento pocit zdielam tiez, ale v akych konkretnych krokoch to podla teba nezvladol? Lebo ja neviem.

Reagovat
merlick

tak celkovo, Kiska ma par zaujimavych navstev, vacsina z toho ale iba oficialne navstevy. Vieme o jeho nejakych konkretnych vysledkoch ale? Stretol sa s predstavitelmi Tesly napr., ale vysledok?

"Slovenský prezident Andrej Kiska počas svojej pracovnej návštevy USA navštívil aj tohto talentovaného Slováka a sadol si s ním aj do elektormobilu, o ktorom sníva nejeden z nás. Náš prezident okrem toho, že pochválil Andrejovu prácu, sa zamyslel aj nad problematikou odlivu mozgov z našej krajiny."

Bol tam checknut iba slovaka co tam robi.. nic nedohodol, jeho cesta tam bola "zbytocna", skor reprezentativna uloha v oblasti zahranicnych stykov

atd.atd.. riesil skor domacu politicku situaciu.

https://www.prezident.sk/page/oficialne-a-pracovne-cesty/

- Rakúsko, Viedeň Diskusia s prezidentmi Rakúska a Nemecka o budúcnosti Európskej únie

- Mexiko Rokovanie s prezidentom Mexika, návšteva inkubátora startupov, návšteva univerzity Tech Monterrey...

- Francúzsko, Štrasburg Vystúpenie v pléne Európskeho parlamentu, stretnutie s predsedom Európskeho parlamentu Antoniom Tajanim, stretnutie so slovenskými europoslancami a komisárom Marošom Šefčovičom

- USA, New York, San Francisco Valné zhromaždenie OSN, stretnutia s Porošenkom a Bloombergom, Hyundai/Kia a Honeywell, s Andrejom Karpathym z Tesly, rokovanie vo Facebooku...

Reagovat
Busby babes

fajn, to je samozrejme dobrej duvod. uprimne spis narazim na to nadseni spousty Cechu.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

tak kiska minimalne napomohol vypadnutiu fica. samozrejm z vlastnej vole ho neodvola ale je to rovnaky vplyv ako mala napriklad kovacova sprava o stave slovenska na meciara. nemas vzdy len formalne ale aj neformalne pravomoci

Reagovat
Nikikrew

nepochopitelne ako sa staviame k obcianskym povinnostiam!

Reagovat
fenixLFC

tak volit nie je povinnost, skor ma stve ze ludia na to uplne kaslu a potom pindaju ze je ta politika o hovne. no bodaj by nebola ked nic nerobia...

Reagovat
Nikikrew

Tak sa to len hovori, povinnost to nie je.

Suhlas, neznasam ked niekto povie ze vsetvi kradnu a su rovnaki. WTF toto je len cisty alibizmus a pritom ti to zabere 20 min za 1 rok ( cca)

Reagovat
twelwer

Na kkt je ze stari ovplyvnitelni ludia volit idu lebo to maju zakorenene ako povinnost. Skor nechapem tych mladsich. Nejdu volit a potom sa stazuju.

Reagovat
alcantara

Tak jeden z hlavnych cielov toho mafianskeho zmrda je navodit pocit, ze vsetci su rovnaki, frustrovana obcianska spolocnost je presne to, co potrebuje. Hoci to tak pochopitelne nie je.

Reagovat
jacobT

Reagovat
cubazi
Reagovat
Spasitel

Hanba pre slovenský národ

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
C-M@ster

Proč?

Reagovat
Spasitel

Lebo radšej sa zvolila umelo presadená osoba bez vlastného názoru a vopred naučených reakcií, ktorá podvádzala v advokátskej kariére a matka čo by sa radšej mala starať o svoje dve mladé dcéry. Tiež neznášam Fica a smer ale Šefčovič je inteligentý človek skusený človek v zahraničnej politike a bol by určite lepší reprezentant národa ako nejaká dosadená bábka

Reagovat
alcantara

Komunista, krestan, etc

Reagovat
Nebelung

Tím podvodem myslíš její podnikání v době, kdy to bylo naprosto legální?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Šefčoviča poškodili väzby na Smer. Ľudia už majú dosť Fica a on sa nezbavil jeho tieňa.

Čaputová ťažila z toho, že bola prezentovaná ako zmena, čo je teda blbosť, lebo toto boli voľby prezidentské a vymení Kisku.

Takže žiadna zmena, ale kontinuita, čo ale málokomu došlo.

Už najbližšie voľby, síce s tradične najnižšou účasťou, napovedia viac k rozloženiu síl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Nikikrew

here we go

Reagovat
nani92

Matka čo by mala byť s deťmi

Reagovat
Malresi

Šefčovič doplatil na podporu Smeru. To, že je šikovnejší, inteligentnejší a má za sebou profesijne ďaleko úspešnejšiu minulosť ako Zuzka, navyše v politike - diplomacii, nemôže spochybniť ani jeden volič Zuzky.

Ľudia ho ale nevolili práve kvôli Smeru a preto, že je orientovaný inak viac konzervatívne. Nie preto, že by bola Zuzka lepšou kandidátkou.

Reagovat
smazaný uživatel

šikovnejší, inteligentnejší? Tú profesionálnu minulosť si tam dal len preto aby to znelo dôveryhodnejšie?

Takéto abstraktné, subjektívne pojmy ideš dávať pri porovnávaní kandidátov na prezidenta vám to tu fakt jebe.

Reagovat
Malresi

Akože, really? Si robíš piču dúfam

Alebo nevieš, kde všade Maroš pôsobil ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nehovorím o jeho profesionálnej minulosti.

ale na základe čoho si dovolíš porovnávať inteligenciu prosím ťa? Je to proste hlúpe a znie to zaujato

Reagovat
Malresi

Čo je na tom hlúpe? Na základe práve praxe a schopností, čo všetko v rámci svojej kariéry dosiahol, na základe vystupovania a čo viac?

Veď na tom nie je nič zlé predsa

Reagovat
fenixLFC

ale to neznamena ze musi byt inteligentnejsi alebo sikovnejsi preboha to j to co ti chce povedat. on keby nema vazbu na smer tak by to bol fajn kandidat

Reagovat
twelwer

A este keby nemenil nazory jak chuj a vedel normalne odpovedat. V eu liberal, doma krestan. Odpoved na konkretnu otazku sa mi nepaci. Tiez len populista a karierista. Nuz uvidime co teda ale dokaze Zuzka

Reagovat
twelwer

Reagovat
Mastný Chobot

Sikovnejsi a inteligentnejsi

Reagovat
Malresi

Ako keby nebol Byť to funkcia nevolená občanmi, ale odborníkmi, tak vyhrá bez debaty v okamihu.

Reagovat
Mastný Chobot

Ty si proste hlúpy človek. Na zaklade vystupovania a tak.

Reagovat
smazaný uživatel

slušnosť.

Reagovat
smazaný uživatel

kontext nič, hej?

Reagovat
Mastný Chobot

To Oľo nevníma také veci.

Reagovat
Lacko_Boh

v jeho veku sme boli rovnakí

Reagovat
smazaný uživatel

+/- rovnakí

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
twelwer

Reagovat
smazaný uživatel

Kontext je taký, že Malresi prejavuje svoj subjektívny názor. Za to selektivna argumentácia, tupo-arogantne útoky Dominika v tomto vlákne sú prejavom ne-hluposti, že áno.

K pointe - z čisto profesijného hľadiska je Šefčovič z pochopiteľných dôvodov vhodnejší aj podľa mňa, ale chápem aj to, prečo nezvíťazil (zlá kampaň, pokrytectvo - štylizované za kresťana atp. a hlavne - podpora Smeru).

Reagovat
smazaný uživatel

Štylizovanie sa za*

Reagovat
Mastný Chobot

To, že Malresi prezentuje svoj subjektívny názor za objektívnu pravdu, ale už nespomenieš, že? Dosť tupo-arogantné od teba.

Reagovat
fenixLFC

naco kontext, olino si zapamatal jedno slovicku pochval ho

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
alcantara

Chvalabohu teda, ze nie je.

Reagovat
fenixLFC

byt to funkcia nevoleny obcanmi tak si dam dosadia fica

Reagovat
smazaný uživatel

dosadená kým?

Reagovat
Busby babes

presne, kdo ji pustil z kuchyne!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je krásne na voľbách.

Dokonalí kandidáti neexistujú, niekto so skúsenosťami, ale bezúhonný, liberál aj konzervatívec v jednom. Farár aj kozmonaut, atlét, právnik, ekológ, feminista, ale nie moc, aby bol aj vtipný, mal rád deti, zvýšil nám platy, povedal nám aká sme úžasná samostatná krajina, vyriešil by všetky problémy na osoh všetkých. Aj to by bolo asi málo. Proste na vrub každej osoby idú pochybnosti a nikto nemá nepriestrelný štít. Je treba zvážiť pre a proti každého kandidáta a racionálne sa rozhodnúť.

Druhá vec je, do akých absurdít to ľudia ťahajú. Proste sa vezme tá, v tomto prípade, potenciálne negatívna časť kandidáta(to, že nemá politickú minulosť-skúsenosti) a exponenciálne rastie až do kokotna.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
mithro

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Spasitel

Inteligentná reakcia Typická pre voličov "advokátky"

Reagovat
Spasitel

Pre fenixa to malo byť

Reagovat
fenixLFC

a co ti mam pisat? mas svoje presvedcenie ktore mi je jasne a ktore si iba potvrdil dalsou reakciou a ktore aj tak nezmenis

Reagovat
alcantara

Tie uvodzovky maju znamenat, ze nie je advokatka?

Reagovat
smazaný uživatel

tak technicky vzato je ze SAKu vyškrtlá, ne?

Reagovat
Malresi

Reagovat
alcantara

To ano, ale pytal som sa, ci to nemysli zosmiesnujuco.

Reagovat
smazaný uživatel

Stala sa ňou pravdepodobne nezákonným spôsobom.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je dobre si jednostranne zatvarat oci a ignorovat uplne vsetko co o nej povie druha strana, aj ked toto konkretne je mi u prdele a Zuzka dostala hlas tak ci tak, ale nie je dobre spravat sa ako blahovci, akurat z druhej strany.

Reagovat
Hokaido

O vašich volbách skoro nic nevím, ale takhle by měl uvažovat úplně každý člověk se zdravým rozumem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, jej team nenapadlo, že to niekto vytiahne, resp. možno ani nevedeli o tom. Bagatelizovanie ale nie je namieste.

Reagovat
smazaný uživatel

Čaputová dostala tiež môj hlas.

Reagovat
smazaný uživatel

výnimočný názor na internete toto.

Reagovat
alcantara

Vsak to tu aj dost ludi pisalo. Vzdy vyberas najmensie zlo, nikto nie je dokonaly. A Caputova jednoznacne najmensie zlo je. Ked jedine, co dokazu na nu vyhrabat, je nejaka formalna sracka s koncipientskou praxou, ktora bola navyse legalna, tak potom bude asi v pohode

Reagovat
smazaný uživatel

Keď si robila koncipientsku prax, mala zriadenú živnosť na právne služby, čo je v rozpore so zákonom o advokácii, čo v tom čase advokátska komora nevedela, keďže Čaputová jej to nemala povinnosť oznámiť a nebola zriadená kontrolna komisia ako dnes, čiže prísne formalisticky vzaté získala status advokátky oprávnene, keď zoberieme do úvahy obsah zákona o advokácii a jej faktickú činnosť v tom čase, tak vykonávala pokutnícku činnosť, čo je zakázané, Čiže po nátlaku verejnosti kvôli tomuto požiadala o vyčiarknutie zo zoznamu advokátov. Je to špekulantka, ktorá obchadzala zákon. Ak sa mýlim, opravte ma niekto .

Reagovat
smazaný uživatel

1) v rozporu se zákonem není vykonávat živnostenskou činnost

2) z čeho přesně vyplývá povinnost koncipienta tohle hlásit?

Reagovat
smazaný uživatel

1) v rozpore so zákonom je vykonávať živnosť zameranú na právne služby! A odpoveď na 2) máš tiež v príspevku.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, špatně jsem si to přečetl

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Mastný Chobot

živnosť mala založenú na to, aby mohla pracovať pre Via Iuris, nie? Súhlasím, že to asi nie je najšťastnejšia forma, ale nazývať ju pokútničkou a špekulantkou za to, že robila právne analýzy pre miestnu neziskovku, mi tiež nepríde úplne trefné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ide o pokutníctvo. To sa nehnevaj. Nemám čo k tomu dodať. Obchadzala zákon.

Reagovat
smazaný uživatel

Preto aj požiadala o vyčiarknutie. Dobre spravila.

Reagovat
alcantara

O vyciarknutie poziadala preto, lebo sa nebude advokacii momentalne venovat. Nevymyslaj si, pls

Reagovat
smazaný uživatel

Žasnem nad schopnosťou niektorých ľudí diskutovať o veciach, o ktorých nemajú zistené ani len základné informácie a ešte s drzosťou nakluseš, že si vymýšľam.

https://www.sak.sk/blox/cms/sk/sak/spravy/proxy/select/642/display

Prečítaj si stanovisko SAK.

Čiže - mala pozastevnú činnosť advokátky, aktuálne už advokátkov nie je, keďže požiadala o vyčiarknutie.

Reagovat
alcantara

Ano, poziadala o vyciarknutie. Vies citat, alebo Ta to este nenaucili?

Reagovat
smazaný uživatel

Odporúčam ti ešte raz prečítať stanovisko SAK a porozmýšľať nad tým, čo znamená pozastavenie výkonu advokátky a vyčiarknutie zo zoznamu advokátov. Držím palce v tomto snažení.

Reagovat
alcantara

A co to znamena?

Reagovat
smazaný uživatel

však to není v rozporu s tím, co píše alcantara, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

"O vyciarknutie poziadala preto, lebo sa nebude advokacii momentalne venovat. "

To nie je pravda, pozastavenú činnosť kvôli nevykonávaniu funkcie advokátky už MALA. K 22. 3 podala žiadosť o vyčiarknutie, ak ju vyčiarknu - nebude mať status advokátky.

Zo stanoviska SAK z 22.3. : "Momentálne má od 12.3.2019 pozastavenú činnosť advokáta na vlastnú žiadosť a k dnešnému dňu pani Mgr. Zuzana Čaputová požiadala o vyčiarknutie zo zoznamu advokátov."

Reagovat
alcantara

A pozastavenu ju mala preto, lebo sa jej uz nevenovala kvoli politike...Takze Tvoja pointa?

Reagovat
smazaný uživatel

Už som ju tu napísal viackrát - minimálne obchádzala zákon o advokácii a požiadala o vyčiarknutie zo zoznamu advokátov, čiže už nie je (nebude) advokátka.

Reagovat
alcantara

To nikto ani nerozporoval, ze uz nie je/nebude advokatka.

Mozno porusila nejake formalne pravidla, to pripustam. Banalna vec.

Reagovat
smazaný uživatel

, samozrejme, že z Denníku N sa to nedozvieš.

§ 7, ods.1 písm. c zákona o advokácii

"Komora vyčiarkne zo zoznamu advokátov toho,

kto písomne požiadal komoru o vyčiarknutie zo zoznamu advokátov,"

Reagovat
alcantara

A?

Reagovat
smazaný uživatel

Si natvrdlý? Ol!ver01.04.2019 13:42

Reagovat
smazaný uživatel

"Predpoklady výkonu advokácie

§ 2

(1)

Advokát je ten, kto je zapísaný do zoznamu advokátov, ktorý vedie komora."

Advokát NIE JE ten, kto NIE JE zapísaný do zoznamu advokátov, ktorý vedie komora. Pre natvrdlých by tam mala byť aj negatívna definícia pojmu advokátov. Pretože pochopiť písaný text je kurva ťažké.

Reagovat
smazaný uživatel

*pojmu advokát

Reagovat
alcantara

Ok, necham to tak, pretoze vobec netusim, o co TI ide

Reagovat
smazaný uživatel

Čaputová nie je advokátka.

Reagovat
alcantara

Suhlasim.

Reagovat
smazaný uživatel

No však to je to, co celou dobu říká alcantara. Že by požádala o vyškrtnutí kvůli tomu, že by se cítila, že porušila zákon, nic neindikuje. Což teda dost možná ani tu alcantarovu verzi, to nevím, každopádně nechápu, kde bereš tu svoji jistotu.

Reagovat
alcantara

Reagovat
smazaný uživatel

"Že by požádala o vyškrtnutí kvůli tomu, že by se cítila, že porušila zákon" to sa treba spýtať jej, prečo tak urobila.

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2003/586/20190101

Pozri si zákon o advokácii. Stanovisko SAK, ktoré tu bolo niekokoľkrát kopírované a tiež ti vyjde, čo som písal v tomto vlákne. Máš na to vzdelanie . Nenúťte ma prosím, sa stále opakovať a pozorne si prečítajte, čo som písal v tomto vlákne, prípadne, ako som napísal, ešte aj zákon a stanovisko SAK. Všetko, čo som tu napísal, sa dá z toho vyčítať.

Reagovat
smazaný uživatel

Však celý tohle vlákno je o tomhle tvým vyjádření, nikdo se nehádá o tom, jestli je, nebo není advokátka, to už jsem psal včera nebo předevčírem níže, že není.

"Ide o pokutníctvo. To sa nehnevaj. Nemám čo k tomu dodať. Obchadzala zákon. Preto aj požiadala o vyčiarknutie."

alcantara ti na to napsal, že o vyškrtnutí požádala, protože nevykonávala advokacii, respektive neplánovala ji nadále vykonávat.

Podle mě, pokud odkazuješ alcantaru na to, aby se ji zeptal, proč se nechala vyškrtnout, tak to stejný platí i pro tebe, a pokud mě nevyvedeš z omylu, že víš něco více než my, tak to tvoje první, nahoře v tomto příspěvku uvedený, je prostě neověřitelný.

Proto jsem psal, že to, že se nechala vyškrtnout není vůbec v rozporu s tím, co alcantara psal a píše stále dokola.

Reagovat
smazaný uživatel

Napíšem v tomto vlákne posledný príspevok k tejto téme. A znovu, ako som predpokladal, ma nútiš opakovať sa.

Nedáva zmysel to, čo napísal alcantara: "O vyciarknutie poziadala preto, lebo sa nebude advokacii momentalne venovat. Nevymyslaj si, pls " Prečo to nedáva zmysel? To som tiež napísal, pretože DO 22.3 mala POZASTAVENÚ ČINNOSŤ advokátky (na jej žiadosť) a ku dňu 22.3 požiadala Komoru o vyčiarknutie! Prečo by sa vzdávala STATUSU ADVOKÁTKY len preto, že "nebude" (ako napísal alcantara) vykonávať činnosť / funkciu advokátky, keď mala ČINNOSŤ POZASTAVENÚ?

Nedáva to zmysel a oveľa pravdepobonejšia je tá varianta, ktorú som napísal. Zistila, že minimálne povedané - obchádzala zákon a potom požiadala o vyčiarknutie= nie je advokátka. Či prečo myslíš, že požiadala o vyčiarknutie? Pre svoju krásu?

Howgh.

Reagovat
alcantara

Napriklad pre toto:

Peter Kubina si myslí, že nejde o nič neobvyklé. „Keď sa advokát chystá dlhodobo alebo trvalo venovať činnosti, ktorá mu fakticky alebo právne znemožní vykonávať advokátske povolanie, je preňho dokonca výhodnejšie nechať sa vyčiarknuť než len si pozastaviť výkon advokácie, pretože v takom prípade nemusí platiť poplatky spojené s členstvom v komore a nemusí vôbec riešiť svoj vzťah a povinnosti voči komore.“

Vyčiarknutie podľa neho nebráni neskoršiemu návratu do advokácie a opätovnému zápisu do zoznamu advokátov. Podľa neho nato ani netreba opakovanie advokátskej skúšky. „Žiadateľ nemusí znova absolvovať koncipientskú prax a advokátske skúšky,“ tvrdí advokát Kubina.

Reagovat
smazaný uživatel

ok teda, beriem. Tak potom uvidíme, či znovu nadobudne status advokátky.

Reagovat
Mastný Chobot

Pretože sa chce venovať politike možno? Neviem boii

Reagovat
smazaný uživatel

jako já se začínám obávat, že se dostáváme v kruhu zpět k nedostatku schopností ve výrokové logice. To, že nebude něco vykonávat, nevylučuje to, že už to třeba rok nevykonává. ... co už

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, uznávam, nevedel som, že sa môže vrátiť k výkone advokát. činnosti aj po vyškrtnutí.

Ale to, že obchádzala zákon je podľa mňa celkom zjavné. Potvrdila to aj SAK, akurát v čase koncip. praxe Čaputovej nemala Čaputová povinnosť oznámiť Komore svoju živnosť a nebola zriadená Kontrolná komisia ako dnes, ale to neznamená, že neobchádzala zákon tým, že vykonávala okrem koncipientskej praxe ďališu právnu prax na živnosť. To, že právna prax v čase výkonu koncip. praxe okrem výkonu koncipientskej praxe je zakázaná, sa nezmenilo. Čiže pokutníčka bola. Aktuálne je otázne, či ju Komora prijíme späť, keď to bude Čaputová požadovať.

Reagovat
smazaný uživatel

advokátkou*

Reagovat
smazaný uživatel

A to píšem ešte minimalisticky o obchádzaní zákona .

Dosť možno aj porušovala, ako píše Jameson.

Ale to je už aktuálne jedno. Akurát sa to z Denníku N nedozvieš, keďže v ňom má majetkovú účasť Eset, ktorého spoločníci sú sponzori strany PS, s podporou ktorej kandidovala. Máme tu zarobené na novú chobotnicu po smere. Paráda. Ľudská naivita nepozná hraníc (teraz píšem všeobecne).

Reagovat
twelwer

Co mate vsetci s tym ESETom. Vsade sami eset. Normalne slusne sa spytam. Aky maju oni zaujem na takomto niecom ? ... Ved je to celosvetova firma, ktora dokonca riadne plati dane na Slovensku. Preco iuch vytiahli prave v tychto volbach a nahradzaju nimi Sorosa ?

Reagovat
alcantara

To je Paskov svet. Ten porovnaval zmluvu s US s okupaciou v 68. A to je elita, ktora nas reprezentuje Ocakavam, ze ESET bude za chvilku titulovany oligarchistickymy nalepkami, mozno nejaki Zidia v pozadi, pripadne sa najdu nejake mimovladky, ktorym davaju peniaze. Blaha, Hlavne spravy a spol uz nieco vymyslia.

Reagovat
smazaný uživatel

Je úplne jedno, čo za spoločnosť ESET je a či platí dane, alebo nemá vo svojom vedení ľudí s kauzami.

To, že majú majetkovú účasť v Denníku N a sponzorujú politickú stranu / y zaváňa manipuláciou. A povedzme si úprimne, Denník N nepíše nielenže objektívne, v tom Denníku sa často zavádza.

Či budeme naivní mysliac si, že PS sponzorované korporáciou (teraz je úplne jedno o akú spoločnosť ide) ide do poltiky s cieľom pomôcť Slovensku a občanom SR? Korporácia vrazila prachy do politickej strany a média bez vidiny návratnosti a ZISKU? Sú to podnikatelia, a tí vidia zisk. A to 1 milónom euro zadotovali hlasnú trúbu DenníkN (dohľadateľná info.). Nebuďme naivní.

Reagovat
alcantara

Urcite nepise objektivne, to sa ani neda, da sa iba snazit maximalizovat objektivitu. A kto pise objektivne? No nikto.

Z naivity som vyrastol davno, ale predpokladam, ze ked nieco za to budu chciet, tak sa to dozvieme a je na posudeni kazdeho, ako to prijme. Nechajme ich ten skutok najprv spachat pred tym, ako ich odsudime. Neviem, kolko do N-ka zadotovali, ani ma to velmi netrapi, z velkej casti uz su ale financovani prispievatelmi, takze su v tomto celkom cisti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja PS ani Čaputovú neodsudzujem, ale neverím im kvôli viacerým veciam. A to je normálne, fandiť nebudem žiadnemu politikovi / politickej strane.

Reagovat
alcantara

Ved OK, pre mna je to tiez o vybere najmensieho zla, neidealizujem si cloveka, pretoze nikto idealny nie sme. Z dostupnych info si porovnavam plusy a minusy a nasledne si púodla preferencii vyberiem. Z tychto kandidatov na prezidenta je pre mna jednoznacna volba Caputova, hoci "prekvapivo" ma tiez svoje chyby

Reagovat
smazaný uživatel

beriem to... Hlavne netreba zabudnúť na kritické myslenie.. Vždy, aj keď nie som odovzdal hlas.

Pred piatimi rokmi som dal hlas Kiskovi, čo som oľutoval, ale lepšie ako Fico / SMER by mal všetky možné pozície moci v štáte. Teraz je situácia iná a SMER ide do p. .. čo som rád, ale nastupujú nové politické strany, ktoré smrdia jak lajno...

Reagovat
smazaný uživatel

A ešte niečo, nikto nepíše objektívne, čo sa ani nedá, ale objektivizácia, nezaujatosť a nestrannosť by bodla . Ale to som naivný teraz ja...

Reagovat
alcantara

Porovnavat ESET so Smerom Ano, aj takyto ludia ziju medzi nami

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
alcantara

Pokial viem, zivnost zriadenu na pravne sluzby nemala.

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně tohle by spíše ukazovalo na opak:

Kontrola transpozície práva EÚ do právneho poriadku SR

Deň vzniku oprávnenia: 22.08.2005

Reagovat
alcantara

To robila na zivnost?

Reagovat
smazaný uživatel

Mela ji zapsanou. Jestli ji vyuzivala nevim

Reagovat
Svatej

Hele Oli, já nebudu nic z toho rozporovat, ale co tam vidíš sakra za problém ?

Reagovat
smazaný uživatel

Daj konkrétnejšiu otázku.

Reagovat
Svatej

Pokud to někdo dotáhne tak daleko, že maximální úroveň špíny, kterej na tu osobu jde vytáhnout, je tohle, tak je to za mě naprosto fantastickej úspěch. Je tolik způsobů, kterýma si politici, advokáti, soudci a vlastně každej zamaže ruce, od úplatků, přes dotační podvody, ohýbání i uplný vytírání si prdele zákonem a na ni se vytáhne tohle.. Já nevim, fakt se nemůžu zbavit dojmu, že je to absurdní prkotina, ale možná mi prostě něco uniká...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Samozrejme, ze je. Ved cielom koncipientskej praxe by mala byt vychova schopneho a kvalitneho advokata, co sa v jej pripade urcite stalo. Nejake dementne formalne pravidla popritom su sice pekne, ale v tomto pripade je snad dolezitejsi ciel a vysledok, ako nejake byrokraticke prostriedky. A je aj sporne, ci vobec pochybila, niektori maju nazor, ze to bolo v poriadku.

Reagovat
smazaný uživatel

"cielom koncipientskej praxe by mala byt vychova schopneho a kvalitneho advokata," ktorý bude poskytovať právne služby len v rámci svojej koncipientskej praxe alebo v rámci statusu advokáta. Pochopíš, že poskytovať právne služby mimo toho, čo som napísal, je zakázané? Ty dementne formalne pravidla . Ako som napísal, ide o pokutníctvo, zisti si, čo ten termín znamená...

Reagovat
alcantara

A poskytovala pravne sluzby v ramci svojej zivnosti? To je otazne Ja chapem, ze je to zakazane, proste dementne formalne pravidla

Reagovat
smazaný uživatel

Táto mentalita len ukazuje, v akých mentálnych sračkách sa naša spoločnosť borí. Je absolútne legitímne požadovať od verejných funkcionárov, aby svoje vzdelanie, resp. prax nadobudli čistým spôsobom. V západných štátoch politici kvôli podobným kauzám odstupujú z funkcií. Ale hej, nie je to až také hrozné. Dokazuje to aj fakt, že Čaputová je veľmi preceňovaným človekom vzhľadom na funckiu prezidenta. Počkajme si na jej reálne skutky, aktuálne to nehrá veľkú rolu, ale na charaktere jej to nepridá.

Reagovat
Busby babes

ano, ukazuje. ale spis na tobe. Pokud tohle beres jako duvod, proc by treba nemela byt prezidentkou. Je to pochybeni? samozrejme. Je to zavazne pochybeni? ani omylem. Pomahala v mistni neziskovce, ok, dle zakona to nemela delat, ale to je prestupek na urovni pokuty za rychlou jizdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mala dvojitý príjem a dvojitú prax, čo je zakázané. Netvrdím, že by nemala byť kvôli tomu prezidentkou, nepovažujem to za závažnú kauzu, píšem, že v západných štátoch politici kvôli podobným kauzám odstupujú z funkci a že na charaktere jej to nepridá.

"omahala v mistni neziskovce, ok, dle zakona to nemela delat, ale to je prestupek na urovni pokuty za rychlou jizdu." haha, to je úplne to isté

Reagovat
Busby babes

to neni pravda, ze by kvuli necemu takovemu nejak odstupovali. A neni to to iste, je to na stejne urovni.

Reagovat
kiwwi

Ono to nie je ani pochybenie, ale Olovi to budeš ťažko vysvetľovať

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mul

Reagovat
Kixi Syhimour

jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, ale z toho vlákna nějak vyplývá, že se "pravděpodobně stala advokátkou nezákonným způsobem"?

Reagovat
smazaný uživatel

Áno.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Godwinson

Tak alespoň na Slovensku mají rozum

Reagovat
nani92

po Daňoví druhá najlepšia voľba

Reagovat
alcantara

*Jakubcovi

Reagovat
Lacko_Boh

*Oliverovi

Reagovat
smazaný uživatel

gratuluju a závidím

Reagovat
ADM

Konecne je po volbach, tolko zien z mojho okolia co sa zrazu na FB a IG zaujimalo o politiku .. to bolo neznesitelne.

Reagovat
smazaný uživatel

boze ja len dufam ze sa radikalny feminizmus nerozsiri aj do nasich krajin, lebo vidim nejake varovne signaly u mladych dievcat

Reagovat
fenixLFC

miesto aby ti varili sa zaujimaju o politiku, hrozne

Reagovat
ADM

Zase až takto extrémne to nemyslím, ale každá druhá má odrazu núti ísť voliť Čaputovú a zaujímajú sa o politiku? wtf

Reagovat
fenixLFC

tak uz len to ze sa zaujimaju je pokrok to by som im fakt nevycitl. janse, je to podobne ako ked vsetci zrazu sleduju tu pseudonarodnu debilitu na korculiach pocas MS ale ked aspon jedna z nich vdaka tomu zacne sa viac zaujimat o politiku tak je to uspech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EXoRcIsT

Vyhra vo vsetkych krajoch az na ten moj

Reagovat
Nikikrew

Tak Prešov je skôr smeracky ale napr v mojom okrese vyhral tiež Sefcovic

Reagovat
smazaný uživatel

presov je hlavne ujebany

Reagovat
Swarley

však to se rozhodně nevylučuje...

Reagovat
EXoRcIsT

provokujes

Reagovat
smazaný uživatel

Práve takéto elitárske názory to vyhrocujú.

Reagovat
smazaný uživatel

pravda ale presov je fakt ujebany. preto ho mam rad. teda presovcanov.

Reagovat
smazaný uživatel

presov je podla uplne fajn. tretie najvacsie mesto ale tak zaujimavo na periferii, kulturny uzol a napriek tomu ani vlak tu poriadne nechodi))) kopa klubov, vyborna muzika (sak sa nie nadarmo presovu hovori, ze je to slovensky seattle), univerzita, pekne cetrum, torysa, hore kalvaria. mne sa PO paci a vzdy ked som u nasich v SB tak sa tam rad vyberiem.

Reagovat
smazaný uživatel

veď ja som tu z PO kraja, myslel som to ako celok, čoho súčasťou som.

Reagovat
J0EL

Stockolmsky syndrom proste. Tu staci dat babkam a dedkom vianocny bonus a prist rozdat ruze na MDZ a booom Fico na hrad...

Reagovat
smazaný uživatel

ja som z oscar city, susedny to okres od PO a aj ked vacsiu cast zivota prezit v BA a mimo slovenska, tiez mam hlavybol z nasho okresu ale nedivim sa. zmes malomestsko-dzedzinskeho kostolarstva, zadubenosti, lakomosti, neprajnosti mixnuta (najma na severevychode) pravoslavim a jeho charaktaristickym fatalizmom nic ine prinieste nevie. z vychodu odchadza kto moze, ostavaju tu ludia co tu ziju cely zivot, komunisti ako ako-tak scvilizovali, postavili fabriku, v ktorej cely zivot montovali loziska, kable, sili obleky alebo valcovali plechy a pre nich to bolo jednoduchy svet - ist do prace, zahradka, daco vypit, zabijacka v zime, svadba na dzedzine... takto to tu chodi. ziadne ambicie a cokolvek cudzie mimo rodnej doliny, udolia, valalu je daleky svet, "cudze ludze co nam chcu plano", luterani "to plane ludze" a podobne.... tito ludia su v tejto dobe strateni, stary system im otupil ambicie a dnes sa nevedia zaradit. spominaju na to dobre co bolo, ze sa niekto o nich postaral a to tento postokomunisticky kleptokraticky korporatny pseudokapilazmus im neposkytuje. navyse, vychod je od bratislavy daleko, podla fica tu nic nie je a nedivim sa, ze ludia volia ako volia. to nie je ziadna rebelia, na to su tito ludia tu nas (a to pisem priamo z bytu mojich rodicov v SB) nemaju, skor nic ine nepoznaju a cudziemu neveria. obzvlast ak tam vidia pravnikov, kravaty, obleky, pocuju cudzie frazy, slova, sdgtasia ich gaymi, adopciami, imigrantmi.

Reagovat
EXoRcIsT

okres Presov vyhrala Caputova to len tie hladove doliny Svidnik atd idu za Smerom

Reagovat
Nikikrew

Jj u nás to je rovnaké

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

co je o to smutnejsie ked volia toho kto s ich situaciou nic nerobil aj ked mal na to kopec casu

Reagovat
twelwer

Ja nechapem ze Fico vyhlasi ze tam nic nieje ... dlhodobo na nich kvalitne jebe a oni si to vzdy nadalej volia

Reagovat
smazaný uživatel

A Prešov je hlavne kdh ne? Hlina sa aspon furt tym chvali, jak ma vychod pod palcom.

Reagovat
J0EL

V samotnom Presove ale vyhrala Caputova. Problem je skor v obciach. V podstate cim vacsia diera (nevzdelanost, vyssi priemerny vek v obci, ci podiel "asocialov"), tak tym viac percent pre SMER.

Reagovat
fenixLFC

hlina sa tvari ze ma pod palcom cele krestanstvo na slovensku

Reagovat
smazaný uživatel

v prvom kole okolo PO a SB mijklosko bezne poziskaval cez 10 percent. problem je, ze tuto je hranica medzi krestastvom, nacionalizmom, narodniarstvom a populizmom velmi nejasna a castokrat to vsetko splyva do jedneho.

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

OT: Zuzana Caputova

Reagovat
Malresi

Tak snáď bude Zuzka lepšia prezidentka ako Kiska.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Malresi

Ja viem no...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kiska dal tú látku dosť nízko... má šancu byť lepšou.

Reagovat
smazaný uživatel

Si ani neviem predstaviť, čo by musela robiť alebo nerobiť, aby bola horšia ako najhorší prezident SR

Reagovat
The Krupy

Ty máš v hlave slušný prievan

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem

Reagovat
alcantara

*Najlepsi prezident.

Reagovat
smazaný uživatel

Kováč

Reagovat
The Krupy

Reagovat
misinho7

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Euphael

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
J0EL

Reagovat
Gazdo

Reagovat
stuff

Reagovat
mithro

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Lacko_Boh

pochybujem, uvidíme. Zatiaľ na mňa pôsobí úplne rovnako. Ale to sú detaily, relatívne. Skončilo to najlepšie ako to reálne mohlo dopadnúť. Úprimne, v tejto dobe by som nechcel byť prezident. Vadí mi ten prehaný optimizmus, mladí ľudia by nemali hashtagovat politikov ..je to cringe jak kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

co sa vam tak nepacilo na kiskovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Daňový podvodník, úžernícke praktiky, úmyselne porušil ústavu a to nie raz, prezidentskú kampaň viedol v rozpore so zákonom...

Reagovat
kiwwi

Reagovat
misinho7

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Okrem iného, tak aj kolaborantský prístup k USA. To, že sme v NATO neznamená, že tu na našom území musíme mať vojenské sklady Američanov a že sa na amerických vojakov na našom území nebude vzťahovať jurisdikcia SR. Kiska nekoná v záujmoch SR.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Najvac pokrytecké u vela ludi je kritika 1. SR a jej zahraničnopolitická podriadenosť Nemeckej ríši (Ochranná zmluva medzi SR a Nemeckou ríšou), odkaz novembra 89 a vystahovanie sa sovietskych vojsk z územia ČSR a zároveň podpora podobnej zmluvy medzi terajšou SR a USA, aká bola Ochranná zmluva medzi 1. SR a nacistickým Nemeckom.

Kolaborantska mentalita a malosť, to sme tu mali vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už musí být z tvý strany trolling, pokud považuješ členství v NATO a uzavření Smlouvy o ochr. vzt. za obdobné... Nebo takhle, upřímně už jen kvůli tobě doufám, že to je trolling.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa týka minimálne jurisdikcie, tak áno, je to obdobné. A píšem o zmluve, nie o NATO.

Reagovat
smazaný uživatel

Daj mail, pošlem ti o tom niečo, čo mám uložené. Aj o príprave aktuálnej zmluvy s USA (pozri statusy Eduarda Chmelára na Facebooku) aj o Ochrannej zmluve medzi 1. SR a Nemeckou Ríšou. Na EF sa tak dlhé komentáre nedajú odoslať.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že nemám viac času, no

Reagovat
fenixLFC

jooooj ten chmelarov status plny demagogie a polopravd

Reagovat
merlick

Nacistické Nemecko sa v nej zaviazalo chrániť integritu slovenského územia výmenou za jeho podriadenosť.

to porovnavas sklady na nasom uzemi vs toto?

alebo NATO vs toto?

tebe nic chlapce

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.reed.senate.gov/imo/media/doc/Milcon%20Wall%20Project.pdf?fbclid=IwAR31tHWbjdrVdC7QlW9M7oi7fa9AIe0gC0pJ7_Zh5k_vRxv8NmV1rJkQkUw

"Tu je zoznam projektov, ktorý odoslal Pentagon do Kongresu USA. Sú to projekty, ktoré schválilo ministerstvo obrany Spojených štátov v celkovej sume 12,9 miliardy dolárov a ktoré sa týkajú zmlúv, ktoré ešte neboli uzavreté k 31. decembru 2018. Všimnite si položku Slovensko: je tam vyčlenených 59 miliónov dolárov na vybudovanie regionálneho muničného skladu americkej armády na leteckej základni v Kuchyni plus ďalších 20 miliónov na vybudovanie skladu palív pre USAF. Len zvyšok (4+22 miliónov) je určený na modernizáciu letísk. To znamená, že tri štvrtiny týchto peňazí nie sú investíciou do majetku SR, ale do majetku USA.

Pripomeňme si v tejto súvislosti slová jedného z našich najväčších expertov na medzinárodné právo, profesora Stanislava Mráza z Fakulty medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity v Bratislave, ktorý pre RTVS jednoznačne potvrdil, že „ak sa tu (na našich leteckých základniach) začne budovať infraštruktúra pre americkú armádu, v takom prípade by mohlo ísť o stratu suverenity“. Zároveň v súvislosti s touto hrozbou vysvetlil, že „vojenská technika vždy podlieha právnemu poriadku štátu, ktorého výsostné znaky na sebe má“ a vyslovil názor, že by nebolo dobré, keby naše letiská na Sliači a v Kuchyni skončili ako Ramstein v Nemecku. "

Reagovat
smazaný uživatel

Schutzzone: „Na prevedenie ochrany prevzatej Nemeckou ríšou má nemecká branná moc právo v pásme, ktoré je na západe ohraničené hranicou Slovenského štátu a na východe všeobecnou čiarou východného okraja Malých Karpát, východného okraja Bielych Karpát a východného okraja pohoria Javorníkov, kedykoľvek zriaďovať vojenské objekty a držať ich obsadené silou, ktorú pokladá za potrebnú. Slovenská vláda urobí opatrenia, aby pre tieto stavby potrebná zem a pôda bola daná k dispozícii nemeckej brannej moci. Taktiež dá Slovenská vláda súhlas k úprave, ktorá je potrebná k bezcolnému zásobovaniu nemeckých oddielov a k bezcolným dodávkam z Ríše pre vojenské stavby. V pásme popísanom v ods. 1 vykonáva vojenské výsostné práva nemecká branná moc. Osoby nemeckej štátnej príslušnosti, ktoré sú zamestnané v opísanej oblasti na základe súkromného-zmluvného pomeru stavaním vojenských objektov, podliehajú v tejto veci nemeckému súdnictvu.“

HUBENÁK, L. Nemecko-slovenská ochranná zmluva z roku 1939. Právny obzor, 1969, č.4, s. 355

V posledných dvoch vetách citovaného druhého článku ochrannej zmluvy je ustanovené, že na tomto území nemecká branná moc vykonáva výsostné vojenské práva a že na osoby nemeckého štátneho občianstva tu pôsobiace sa vzťahovali ríšske zákony a tieto osoby podliehali nemeckým súdnym orgánom – ide o uplatnenie princípu tzv. personality práva. Podpísaním Ochrannej zmluvy sa, dá sa povedať, legalizovalo obsadenie časti slovenského územia nemeckou brannou mocou, čím sa do istej mieri obmedzila suverenita štátu (výlučná suverenita nad svojím územím, okrem iného sa obmedzilo aj fungovanie zahraničnej politiky SR z hľadiska vedenia vojny – čl. 3 a čl.4).

Reagovat
smazaný uživatel

"osoby nemeckého štátneho občianstva tu pôsobiace sa vzťahovali ríšske zákony a tieto osoby podliehali nemeckým súdnym orgánom"= nevzťahovala sa na tieto osoby jurisdickia SR. To isté by sa stalo, ak by sme podpísali vojenskú zmluvu s USA. Veľmi pravdepobodné, podľa odborníkov na medzinárodné právo a aj podľa základni Ramstein v Nemecku, by to bolo s americkými vojakmi na Slovensku.

Reagovat
merlick

ano tieto odseky mas dobre, splnil si si domacu ulohu, ale asi zbytocne. Kedze tu ide principialne o ine veci.

Ad 1 - zakladna - asi nikto sudny nechce odovzdat cast svojho uzemia na ktorom by mala jurisdikciu ina moc. Dokonca aj tebou haneny Osusky to povedal v RTVS v jednu nedelu. Ide tu o dohadovanie tejto zmluvy, ktora bola okamzite zmetena zo stola MO. Takto diplomacia nefunguje, ale SNS o nej moc nemoze vediet kedze raz nasada do tankov na Budapest, druhy krat veselo navstevuje clenov dumy ktora je na sankcnych zoznamoch a celkovo je na jej okolie vyvijany tlak.

Ad 2 - ochranna zmluva - ta nam bola nanutena. Zakladne nam nik nenuti. Ano Nemci tu mohli vyuzivat dokonca nase fabriky na ich zbrojene, a nerastne suroviny prechadzali v majetok Nemecka. Taktiez aj v tejto rovine opisujes dve rozdielne veci

Reagovat
smazaný uživatel

Kvôli tomuto som musel ísť osobne do Historického ústavu SAV a hľadať to polovicu dňa. Ale som rád, zaujímavé to bolo.

Reagovat
Busby babes

jj, svobodne rozhodnuti dvou stran o vzajemnem vztahu vs rozhodnuti statu v situaci, kdyby na to nepristoupili, tak je Nemecko proste obsadi a bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepíšeš úplne tak, ako to bolo, aj keď chápem, hej, išlo vtedy de facto o vydieranie zo strany Nemecka.

Ja ale hovorím o niečom inom - aktuálne by išlo o obmedzenie suverenity štátu v niektorých aspektoch, tak ako to bolo pred druhou svetovou vojnou vrácmi vzťahu 1. SR a Nemecka. A to je pointa mojich príspevkov.

Reagovat
Busby babes

hele ja rozumim tomu, ze se ti to nelibi a myslim si treba i to, ze je chyba, ze by se na US vojaky nemela vztahovat slovenske zakony, ale to srovnani s nacistickym nemeckem je proste mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

*Porovnanie so zmluvou s nacistickým Nemeckom, aby sme boli presní. A mimo to nie je.

Reagovat
Busby babes

jasne, to je presnejsi ale proste to srovnani je mimo, protoze postaveni tech dvou stran bylo tenkrat uplne jine nez ted. Pokud byste na to nepristoupili, tak vam americane nic neudelaji. Proste by se pokusili domluvit treba s Polskem.

Reagovat
smazaný uživatel

v tomto je to iné, ale o tom nepíšem. Nepáči sa mi skôr kolaborantsky prístup slovenských politikovi a neinformovanie médii o vyjednávaní zmluvy. A nezverejenie informácií ministerstvom obrany podľa zákona o slobode informácií. Proste, celá táto salamisticka metóda sa mi nepáči.

V Poľsku už základne majú, v ČR je to ako?

Reagovat
Busby babes

V CR zadne nemame, mohl tu byt radar, ale americane to nakonec odpiskali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

škoda

Reagovat
Busby babes

no taky jsme k tomu prispeli.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

len dva poznamky, prva fakticka a druha nad ktorou sa snda zamyslis- fakticka- zverejnit informacie o niecom co este nie je dojednane je proste kravina. si predstav ze ti poslu ako to vyzera ale pocas jednani sa to zmeni a budes vykrikovat ze ta oklamali. nehovoriac o tom ze zmluva je platna az ked ju ratifikuju obe strany a vstupi do platnosti. tak co ti maju posielat? takto ti mozu poslat jedalny listok a bude to rovnako presne ako finalna zmluva

ad na zamyslenie- poliaci uz niekolko rokov ziadaju americanov aby u nich vybudovali stalu vojensku posadku vratane vojakov. maju na to vypravoane plany, slubuju im ulavy na daniach a najma obrvoske mnozstvo penazi, ktorym by sa podielali na budovania prevadzke. nechce sa mi teraz dohladavat presne cisla ale financovali by ked uz nie celu, tak vacsinu stavby. navrh riesi aj pentagon a mal by uz coskoro vydat stanovisko ekd este nevydal. a napriek tomu nie je nic iste, pretoze by bolo otazne odkial by zobrali vojakov, kedze senatorom zo statov odkial by mali ist sa to nebude pacit.

takze si porovnaj moznosti- ked sa vlastenci sns a podobna pakaz tvari ze tu bude stala pritomnost tak sa zamysli co je vyhodnejsie- polsko ktore ta chce dava ti peniaze a podobne alebo slovensko ktore musis dotovat jeho spojenekca pozicia je otazna a este pinda? hore si spominal chmelara- on sa tvari ako velky odbornik ale pritom je to strasny demagog a klamar.

a na zaver, cely vychod sa citi ohrozeny. rumunsko bulharsko polsko pobaltie, vsetci zvysuju ivnesticie do vlastnej obrany a zvysuju schopnost spoluprace aby sa mali sancu aspon chvilu branit. slovensko len sedi a hovori o kolaboracii. a este sa tu spomina ,,zrada'' Zapadu. miesto aby sa uz vetdajsia vlada a Benes snazili o spolupracu a nadviazanie uzsich vazieb tak boli otrasnym spojencom na ktoreho sa nedalo spolahnut pretoze sa len hral na svojom piesocku a cakal ze v pripade nudze sa z neho vsetci poseru. len aby slovensko nakoniec nezostalo znova izolovane ked sa nieco zomelie pretoze plakat kvoli tomu zeby tu mohlo byt par jednotiek vojakov to je fakt na facku

Reagovat
smazaný uživatel

Ad . posledný odstavec

Celý východ sa cíti ohrozený. Preboha a kto ho ohrozuje? Kto ho reálne ohrozuje a robí si naň nároky?

Jediné ohrozenie východu, čo som tu v poslednom čase zažil, boli hordy migrantov. Našťastie nás to vďaka geografickej polohe obišlo, ale o inom ohrození neviem.

P.S. Našu armádu treba samozrejme posilniť, aby bola schopná aj niečo iné, ako len plniť vrecia s pieskom pri povodniach.

Reagovat
fenixLFC

a s takymito by si chcel Olino viest debatu? ktori tvrdia ze ziadne ohrozenie vyhodu nie je pretoze vobec nikto si na vyhcodne hranice nerobi naroky a vobec nezuri vojna u nasho suseda vyplyvajuca z narokov nejakej krajiny. hlavne ze najvacsie ohrozenie co zazili ludia su imigranti ktorych tu ani nezazili, bravo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavne, že som sa dozvedel, kto nás to ohrozuje.

Pobavilo ma, ako predpokladáš, že viem, že v krajine s ktorou susedíme na východe je (bola) vojna, čo považuje š ako ohrozenie, ale nemám považovať za ohrozenie hordy migrantov, ktorí išli po cestách necestách u nášho južného suseda. Ak to vezmem tvojou optikou, tak v Afganistane, Iraku, Sýrii sa asi nebojuje, lebo ty si tie boje na vlastné oči nevidel. Infatilné názory.

Situácia v ktorej sa nachádza UA a to ako k tomu došlo je na veľmi dlhú debatu... toto fórum na to nie je zriadené.

Reagovat
fenixLFC

a ked mi budes tvrdit ze som zaslepeny (lebo to je jedina rekacia ktoru viete) tak si skus najst zavery bezpecnostnych sluzieb vsetkych krajin vychodnej europy. nenajdes jedine slovensku pretoze nasa famozna SNS sa moze posrat a blokovat cely dokument lebo si niekto dovolil na zaklade faktov oznacit za hrozbu kamaratov nekapitana a nepravnika

Reagovat
smazaný uživatel

§ 5 ods. 5 ZÁKONA

zo 17. mája 2000

o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií)

Ministerstvá, ostatné ústredné orgány štátnej správy a orgány miestnej štátnej správy zverejňujú materiály programového, koncepčného a strategického charakteru a texty navrhovaných právnych noriem po ich uvoľnení na medzirezortné pripomienkové konanie.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.defensenews.com/air/2018/08/27/us-air-force-tests-base-in-a-box-in-poland-to-prep-for-future-wars/?fbclid=IwAR1oWzcbuLuvVo1E3Wxo-3JiR8w5aayMtN07kvfx3zLMn89yQLnbrO9ridA

Prečítaj si tento článok, Milan.

Kedy malo Rusko konfikt so štátom NATO? Prečo by sme sa mali ako štát NATO cítiť ohrození? Konzekvencie situácie na Ukrajine a v Pobaltských štátoch sú úplne iné. Odpovedz mi na otázku, s ktorým štátom v regióne východnej Európy malo Rusko vojenský konfikt a ten štát je zároveň aj v NATO?

Vylepšovať obranu znamená = zbrojit proti Rusku aj to verejne deklarovať ako Kiska a aj postaviť na našom území vojenské sklady pre armádu USA na základe zmluvy s USA, hej?

Ty si mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

A okrem toho, v prípade vojenského konfilktu, sklady so zbraňami bývajú jedným z prvých terčov bombardovania.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Kludne, nech ich tu name, ziadny problem

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápem toto zmýšľanie. To, že sme v NATO nám NEUKLADÁ povinnosť podpisovať vojenskú zmluvu s USA. Spojené štáty nám to nemaju ako priamym spôsobom nanútiť, jedine tak cez politických kolaborantov ako Osuský či ten mladý z SaS. Kiska im robí hovorcu už piaty rok, to je zmrdstvo a kolaboracia nechať zaťahovať vlastný štát do vojenských záujmov cudzej mocnosti. Ale vsak, prečo nebyť kolaborant, že. Máme to vyskúšané, naši predkovia v minulosti bojovali za slobodu zbytočne, nechajme si znovu zobrať suverenitu nad svojím územím.

Reagovat
mikelinos

Jak spolu souvisí přítomnost vojenských skladů se ztrátou suverenity?

Reagovat
smazaný uživatel

Neišlo by len o sklady. Ide o zásadu medzinárodného práva.

Reagovat
Hachim Mastour

Martin Klus

Reagovat
smazaný uživatel

Americký Biľak.

Reagovat
Hachim Mastour

Budúci slovenský min. zahr vec. a neskôr prezident.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si blázon .

Reagovat
Hachim Mastour

Bláznivo nereálna alebo bláznivo zlá predstava?

Reagovat
fenixLFC

a kde sa hovori o povinnosti? nikto nam to nenuti, rokuje sa o tom. tvoj postoj je ale vlastne vtipny- ked nam to nikto nediktuje ale chcem to spravit my tak je to vlastne kolaborantsky pristup

niet lahsieho sposobu ako sposobit slovakovi cerveno pred ocami nez sa ohanat ohrozenim suverenity

Reagovat
smazaný uživatel

"a kde sa hovori o povinnosti? "

Navodiť pocit, že vlastne "americkí vojaci sú naši vojaci" sa snažia ľudia ako Osuský a Klus a mýlným spôsobom to spájajú s NATO, dohľadaj si ich vyjadrenia za posledný cca týždeň.

O takejto závažnej otázke by sa mohlo napr. vyhlásiť referendum. Alebo aspoň viesť verejná diskusia, ktorá je aktuálne veľmi chabá. To, že Klus, Osuský a niektorí ľudia z mimovládok robia lobby americkému zbrojárskemu priemyslu je úplne zjavné.

Reagovat
fenixLFC

naco davas otazku ked na nu v omentari ani neodpovies? to ze by to klus alebo ososuky oznacili za povinnost neznamena ze to je povinnost tak neviem co tu fabulujes.

vies preco je verejna diskusia slaba? pretoze najma odporcovia nie su schopni prist s relevantnymi argumentami a hraju to len na emocie. ako som spominal, trepni slova o ohrozeni suverenityy a ludia prestanu rozmyslat

a ty si ziarivy priklad. nikto nam ziadnu zmluvu nenuti, o zmluve sa vyjednava a musi ju schvliat parlament- co by mal niekto tomu tlkovi chmelarovi vysvetlit pretoze evidentne to nevie. rovnako sliac uz bolo z podobnych penazi financovane. a posledne dve poznamky- ked ti niekolko vojakov znamena okupaciu krajiny tak si taka krajina ani samostatnost nezasluzi. nehovoriac o tom ze je usmevne ked tu hovoris ze osusky klus a mimovladky robia lobby americkym zbrojarskym firmam ked je to hrde odborne slusne a narodne SNS, ochranca slovenskych zaujmov, ktore nakupilo americke stihacky v pocte ktory nepotrebujeme. ALe jasne, ono je vacsie lobbovanie pre americke firmy ked chces aby za americke peniaze bolo postavene neico co sa postavi tak ako tak ale za nase, predrazene a kamaratom do vrecka.

takze podme viest verejnu debatu s ludmi ako ty ktori ani len netusia a pocuju na slova narod bubu americania a mimovladky. ale chapem, je to rovnako zavazna vec ako bolo neskutocne nutne referendum za rodinu

Reagovat
smazaný uživatel

zareagujem zajtra, keby niečo, pripomeň sa mi. Nepíšeš realitu ani len o schvalování / podpísaní zmluvy. Skús si o tom niečo naštudovať.

Reagovat
smazaný uživatel

* prípadne v utorok, ako som napísal, pripomeň sa mi, Milan.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Boze, ty si chmulo......s takymi ako ty niet divu, ze SVK je tam kde je....v riti a bez naroku na normalnu buducnost

Reagovat
smazaný uživatel

Ahaaa, dobre, kamarát môj rozumný.

Reagovat
smazaný uživatel

A vlastne, pošli mi do správy mail, lebo tu zas zaserieme diskusiu a posielať jeden ucelený text na 10 EF príspevkov na to fakt nemám náladu, už som to dnes skúšal Cartmanovi a neišlo to, lebo boli príliš dlhé.

Kľudne si sprav fake mail a ja ti tam pošlem súbor, ktorý si môžeš prečítať a zareagovať.

Reagovat
twelwer

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Swarley

dpč

Reagovat
mithro

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
r.mrazik

ty mas kluku slusne vylizano...to se jinak uz rict neda...

Reagovat
smazaný uživatel

Od teba to beriem ako lichôtku, blbeček.

Reagovat
Counter

Sbíráš poslední dny jednu lichotku za druhou.

Reagovat
smazaný uživatel

To je v poriadku, keď človek nedokáže pochopiť text, prípadne vecne a normálne zareagovať, príde s urážkou. To je internet. Takých je veľa .

Reagovat
r.mrazik

nekdo rika,ze s takovyma troubama jako jsi ty,by se melo diskutovat po dobrym,aby se jim to vysvetlilo...

ja tohle nepraktikuju,protoze to ztrata jak pro ne,tak hlavne pro me...omezenec zustane omezencem a je jedno,jak mu to reknes

takze radeji budu psat tyhle kecy,nez abych se poustel do nejaky diskuze...nehlede na to,ze ty tvoje kraviny uz tu ctu nejakou dobu,abych vedel,ze jakakoli diskuze je stejne marna

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre môj, ja som kokot a obmedzenec a ty nie si obmedzenec. Ad hominem argumentácia by ti išla

Reagovat
r.mrazik

to neni zacna argumentace...ja se nepoustim do diskuze,jen tu placam svoje videni po tom,co tu od tebe ctu

ja jsem urcite taky omezenec

Reagovat
smazaný uživatel

Každý sme .

Reagovat
stuff

Reagovat
merlick

tak toto je skor problem na narodnu radu a koaliciu.. ako Kiskov

Reagovat
smazaný uživatel

* ministerstvo obrany, čiže vládu. Alebo poverenie prezidenta ministrovi zahraničných vecí / obrany a následná ratifikácia v NRSR. Toto je aj pre teba, fenixLFC .

Reagovat
merlick

ratifikuje to NRSR a vyjednavaju ministerstva. Preco si tam zatiahol Kisku, lebo sa k tomu vyjadril? Tak to je potom aj Kotleba zato zodpovedny a kazdy kto k tomu nieco povedal

Reagovat
Spalovač šancí

Co bychom dali my za prezidenta, který by u nás chtěl americké vojáky

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo chcete amerických vojakov?

Sentiment, nostalgia? Prečo vôbec nejakých cudzích vojakov?

Reagovat
Spalovač šancí

Negativní historická zkušenost při spoléhání se na sousedy a ostatní blízké "spojence"

Reagovat
smazaný uživatel

Mne najviac to, ze tie hlavne media boli vo vela pripadoch absolutne neobjektine a evidentne s nim mali a maju nadstandarde vztahy a vo vela veciach ho setrili, alebo uplne ignorovali veci, ktore by pri inych politikoch nerobili, snad len s vynimkou aktualit a aj to hlavne iba Daniš dokazal o Kiskovi pisat objektivne. A dalsia vec bola jeho zavislost na poradcoch, casto krat mi prisiel jak babka v ich rukach.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hachim Mastour

vzdychanie

Reagovat
fenixLFC

on bol super, keby ho prekona tak by to bola totalna supa

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace, Zuza jet hot milf ! Zuza>Zeman

Reagovat
elChe

To jako, ze zuza je vetsi milfka, jak zeman?

Reagovat
smazaný uživatel

ale těsně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

PILF

Reagovat
EXoRcIsT

co na nej vsetci vidite mne sa napr nepaci

Reagovat
ADM

Reagovat
nani92

Ma vaginu

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Swarley

viděl jsi Zemana?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ma vaginu?

Reagovat
Swarley

Napadá mě jedno jméno, co se kolem něj motá

Reagovat
smazaný uživatel

Prvá žena v úrade, prvá liberálka, prvá advokátka... bojovníčka proti zlu.

Skrátka pravda a láska v sukni.

Reagovat
Swarley

Pořád lepší než ti staří prolhani kkti v kvádrech, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To sa uvidí.

Reagovat
SCELO

Reagovat
Whitemedia

bojovníčka proti zlu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
merlick

"bojujem proti zlu, ale tym zlom nemyslim nikoho konkretneho" sa zapise do analov

Reagovat
masly008

a ještě jak říkala že budete zemí kde budou chtít lidé umírat (nebo něco v tom smyslu) .asi plánuje slevy na pohřby a místa na krchovu

Reagovat
fenixLFC

si pochopil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je hláška roka...tá je jednoduchšia ako som si myslel, ak to teda povedala.

Predstava, že nejaký Patagónec či Hotentót, v pokročilom štádiu rakoviny, chce na Slovensko, lebo je tu liberálna prezidentka...

Reagovat
alcantara

jj, presne doslova to tak myslela

Reagovat
alcantara

Tak vysvetlovala, ako to mysli, jednoduche hesla sa v kampani alebo na bilbordoch pouzivaju a budu pouzivat, mozno to casom pochopis.

Reagovat
merlick

jednoduche hesla pre jednoduchych ludi

jednoduche hesla (preteba special asi nie viacej ako 3 slova) mozu byt aj vystizne a pomenujuce realny prinos alebo poukazanie na skutocnost, a nie samostrapnujuce sa a hlupunke.

Ale fajn ak ti pride pasovanie sa do role zlo/dobre ako vhodny pristup ku svojim oponentom

Reagovat
alcantara

Tak ja neviem, ako inak nazvat kratkym slovom/heslom to, co sa deje na prokurature, fungovanie Kocnera, (ne)vymozitelnost spravodlivosti, stav zdravotnictva, praktiky s farmarmi atd. Slovo "Zlo" asi nie je najstastnejsie, ale rozhodne to nie je uplne mimo.

Hesla na bilbordoch byvaju jednoduche, to je sposob komunikacie s masou, alebo si to snad este nepobral?

Reagovat
merlick

jednoduche je oznacit niekoho za zlo, a seba za dobro.

teda si opisal panovanie SMERu, ale vsak ona nechcela ukazat priamo na SMER a jej volic ho zato zlo prave oznacil. Nechcela sa tohoto presne vyvarovat?

a ten druhy odsek pls, nevyhranuj sa tak stale :) vsak toto Zuzana presne nechcela, oznacovat niekoho za hlupakov alebo za zlych..

- hlavne ked vysvetlujes 1+ 1 a hras mudreho

Reagovat
alcantara

Nikoho konkretneho za zlo neoznacila. SMER vyvodzujes z toho ty, ja som ho nespomenul a nespomenula ho ani ona. Takze asi na tom nieco bude, ked si si to spojil A ja kludne za seba poviem, ze urcite aj je. Alebo mam snad popierat realitu, nie je to tak? Ma ju popierat ona? Neviem comu vsetkemu sa chcela vyvarovat, ale minimalne viem, ze trefne pomenovala nase problemy a je na nej, akonas v ramci svojich kompetencii dokaze posunut dalej. O 5 rokov to vyhodnotim

A co Ti mam napisat, nevsimol si si, ako funguju politicke kampane? Vysvetlujem kedze to zrejme nechapes. Mozno by bolo lepsie zaobalit vsetky nase problemy do lepsieho slova ako zlo, ale mna to vobec nevyrusuje, pre mne SMER Zlo je.

Reagovat
merlick

tak v poslednej vete hovoris ze SMER zlo je, sam si ho pomenoval a v prvom odstavci ho odmietas ich pomenovanie mnou..

ked oznacis vsetky posty ktore zastava dana strana ako zlo, chodiace abominacie a podobne, tak tym vytvoris terc. Vsetkym je jasne koho pomenuvavas, a ze zato das vetu ze nikoho konkretneho nemyslis.. ved to je trapne, a jedina vec co sa jej da skutocne vycitat ze sa priamo nevymedzika voci konkretnej teme, nie tie hluposti co nanu vytahovali ze sa nevie vyclenit k LGBT, opatere deti a pod.

- k tomu druhemu: ano hesla maju byt jednoduche (ak to potrebuhes mat takto napisane ako na prvom stupni pomocnej skoly), to vie asi kazdy s IQ 85+. Ja som tam len spravil hracku s myslienkou, jednoduche heslo pre jednoduchych ludi. Lebo Zuzana spravila to najjednoduchsie co mohla, oznacila niekoho za zlo a seba za dobro, co jednoduchym ludom staci. Nie cely SMER a fungovanie nasej krajiny je zlo. Ale je jednoduche hadzat vsetkych do vreca a takymto sposobom aj spolarizovat spolocnost.. proci comu sa tak vehementne branila

Reagovat
alcantara

Ja som nic nedomietol, len som ho do tvojho pomenovania nemenoval. Nasledne som ho pomenoval, ved preco to skryvat. To co si konkretne pod zlom predstavuje Caputova, pomenovala celkom podrobne v kampani. Ze je s tym s velkej casti spojeny SMER je udel toho, ze tu desat rokov vladnu sposobom, akym vladnu. Kedy konretne povedala, som Zuzana Caputova a som dobro? Kedy konkretne povedala, ze SMER je zlo? V SMERe su urcite aj dobri ludia, ale samotne pociatky tej strany su zlo a tak sa to tiahne s nimi doteraz. Ja si z mojej pozicie mozem dovolit ten terc vytvorit, pretoze ja nikoho nezaujimam. Caputova by si to dovolit nemala a ani to neurobila.

Reagovat
Hokaido

https://twitter.com/BenDinnery/status/1112057378655084545?s=19

Někteří fanoušci jsou vazbě idioti.

Reagovat
C-M@ster

To nějak nechápu.

Vyhrožovali mu smrtí, protože chyběl v nároďáku, protože se mu narodil syn?

Reagovat
iamek

Herrera 200k chce?

Reagovat
smazaný uživatel

ať táhne

Reagovat
Sandstorm

Tak pokud má nabídku z PSG tak se nelze divit. Je chyba vedení, že to nechali zajít takhle daleko. Na druhou stranu ty jeho výkony před nástupem Oleho nebyly tak dobrý, aby si novou smlouvu zasloužil. Asi bych ho nechal jít, ale znamenalo by to, že budeme potřebovat tak dva nové hráče do středu hřiště a to by mohl být problém.

Reagovat
iamek

PSG nabízí 150, což mi připadá ještě rozumne.

Reagovat
mithro

urcite

Reagovat
smazaný uživatel

Do toho by som proste nesiel, zozenieme aj väcsiu kvalitu pocas leta.

Reagovat
kiwwi

Kde ty na to chodíš...

Reagovat
C-M@ster

Tak ale to je Woodwardova práce.

Když přeplácí hráče, tak pak chtějí i ostatní tolik.

Podobně nezdravá platová situace jako třeba ve Spartě, kde to dělalo stejnej bordel.

Reagovat
r.mrazik

kdyz ma alexis 500,tak anderovo 200 neni tak sileny

Reagovat
Counter

Reagovat
mesyas

Darované a nezasloužené vítězství, už jsem chtěl dneska psát Sarri Out, ale ještě týden si počkám no.

Reagovat
spider_8

Tyjo vůbec nemám z takového vítězství radost. Zvlášť když jsme se mohli zbavit toho šaška a mít ještě šanci zachránit sezonu. Naprosto zoufalý výkon, opět. S něčím takovým nemůžeme vůbec pomýšlet na Ligu Mistrů. Už vidím toho Sarrina jak proti Brightonu posílá zase Barkleyho/Kovačiče a Pedra/Williana namísto Loftuse s Odoiem.

Cardiffu je mi líto. Bojujou o záchranu, zahrajou výborně a nejen, že jim rozhodčí nepískne 2 pentle, ale ještě dostanou gól z metrového offsidu

Reagovat
Snatus

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fakt? Já ten zápas neviděl, ale to fakt tak Chelsea pomohl?

Reagovat
icemike

Sarri lm uhraje, věřím tomu.

Reagovat
Whitemedia

na obrázku u článku by měl být Pawson a nebo jeho pomezní..

Reagovat
Svatej

Na výhře nezáleží, ať Sarri jde. Nechci tohle sledovat.

Reagovat
masly008

jen ať ten hnůj pškně ještě potrolí.si to taky trošku užijte.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi typ fanouska, kterej dela chelsea timhle hnusem. Co si myslis ze chyba je v trenerech ci manazerech? kterejch se u chelsea vystridalo za poslednich 10 let 15? Chelsea akorat doplaci na karmu, respektive sklizi nasledky svych cinu. A to ji vsichni prejeme

Reagovat
TopinB

Reagovat
Swarley

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fandove chelsea nechapou

Reagovat
blade115

Už pustil do světa nějaké prohlášení, jak se vyhrálo díky tomu, že v posledních deseti minutách hráči pochopili jeho fotbal a konečně hráli tak, jak jim řekl?

Reagovat
Swarley

ne ne, mluvil jen o chelsea plastic fans, kteří fandí, jen když se daří...

Reagovat
mesyas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A co o těch pravých, kteří ten klub ničí, protože je to stádo oslů, kteří podporují každé rozhodnutí a neumí se něčemu postavit?

Reagovat
Swarley

Ty neznám, vybavím si jen ty ubrecene, kdy takhle vyhazují trenéra každou chvíli..případně za to může to prohnilé líné jádro týmu a podobne..

Reagovat
smazaný uživatel

Může za to klub, jako celek. Od vedení, přes trenéra a hráče, až po ty pravé fandy. Když tohle spojíš, vznikne z toho momentální Chelsea.

Reagovat
Swarley

Jestli myslíš momentální Chelsea jako od nástupu Abry, tak ok

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím poslední dva roky.

Reagovat
Swarley

Ale vždyť to je pořád to stejný, akorát jméno trenéra se mění

Reagovat
smazaný uživatel

Ale styl fotbalu se mění. A momentální je nejhorší snad za posledních pár let. I za Di Mattea to bylo zábavnější a ten tým měl duši, i když se nedařilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytek při starém, ale Conte s tím průměrem titul udělal. Jo měl štěstí, že Pep ani Klopp to neměli co se týče kádru doladěné, ale na o tom to je. Ta druhá sezóna pod Contem to ukázala.

Reagovat
Svatej

Když se nám za tohle vysmivas, tak máš předpokládám nějakou vlastní teorii

Reagovat
Swarley

jako já ti mám vysvětlovat, proč to děláte?

Reagovat
Svatej

Přirozeně. Buď si to neuvědomujes, nebo to záměrně prodáváš tak, jako by to svádění problémů na prohnilosti byl nejakej zvlášť, kterým zakrýváme krutejsi pravdu, takze mě zajímá, co z toho to teda je.

Reagovat
smazaný uživatel

a presne tohle vycitali svymu vedeni nebo primo Romanovi Par sezon nejsou uplny Top a uz je vyhazujou taky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

To zní, jakoby to ze sebe vypustil nějaký zatrpklý blbec. A Sarri zatrpklý není.

Reagovat
Swarley

Vždyť je to vtipný a jak píše borec nahoře, paklub jako Chelsea si ani jiné fanoušky nezaslouží...děláte svou práci perfektně...

Reagovat
blade115

Vrkú vrkú, jezdec na D5.

Reagovat
Swarley

Tebe to hodně vzalo

Reagovat
blade115

Líbí se mi to, vladis to trefil úplně přesně.

Reagovat
Swarley

jako jestli ti to přijde dobrý, tak už jsi fakt úplně mimo

Reagovat
blade115

Přijde.

Reagovat
Swarley

ok...

Reagovat
Jesse Pinkman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

Dneska máš formu..

Reagovat
Jesse Pinkman

Reagovat
raduinho

Reagovat
spider_8

Ne, řekl že v létě převzal tým, který skončil na pátém místě se ztrátou 30 bodů na prvního. Teď jsme šestí, ztrácíme 20 bodů a to ještě není konec sezony a City nemají tak fantastickou sezonu jako loni. Fakt posun

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea

Reagovat
SpecialOne

za rozhodčí nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

To ufnukany tvrdy jadro mistnich CFC fans

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fanouškům Chelsea se divím, že to vůbec sledují. Venku je krásně a řekl bych, že je smysluplnější trávit čas něčím jiným. K výsledkům stačí nějaká aplikace a pokud tak nutně potřebujete tu hru vidět, tak je spousta sestřihů i delších. Dvě hodiny promarněného času. Ale každého věc samozřejmě.

Reagovat
Hokaido

Já tě chápu, ale v tom případě není nutný ten čas po zápase trávit tady, protože nikoho nezajímá, že už na Chelsea nekoukáš.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak stále ten klub mám rád, takže kde jinde trávit čas povídáním o fotbale, než tady.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Letos ten titul musí vyjít!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak Liverpool tak City si ho zaslouží. Ale minulý rok ho vyhrálo City. Tento rok musí Live.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool musí.

Reagovat
EXoRcIsT

OT: F1 boze clovek fakt fandi a chce aby Ferrari vyhralo alo to su taky idioti ze to nieje mozne

Reagovat
Swarley

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Vettel celou dobu za Ferrari jezdí jako průměrný jezdec co má ok kvalifikace. Něco neuvěřitelného kolik chyb udělal za poslední roky.

A to ještě Leclerc říkal, že by mu došlo palivo kdyby nebyl safety car

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Counter

Ale byl to aspoň s jejich výrazným přispěním úžasný závod, něco takového jako letošní Bahrajn asi ani nepamatuju

Reagovat
Zaschrona

Nejlepší bylo to odstoupení obou Renaultů nezávisle na sobě ve stejné zatáčce. Nic takového jsem ještě neviděl.

Reagovat
Counter

jj, to mi vyloženě spadla čelist A přitom to ani nebyla žádná kolize, prostě ta auta chcípla obě zároveň.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

No pomalu se musím zeptat, jak to bude, když vyhraje Arsenal nebo Chelsea EL a zárověň budou v top 4. do LM půjde poraženej finalista EL nebo 5. tým z PL?

Reagovat
EXoRcIsT

4

Reagovat
elChe

4 tym by sel primo bez predkola pokud se nepletu... Pokud teda ucka nevyhraji lm a skonci sesti treba... Pak ma ctvrtej cernyho petra...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže když Spurs skončijou 4. a Chelsea 6. a zároveň vyhraje EL tak de do LM 5 týmů z Anglie?

Reagovat
elChe

Spurs by hrali el... Ale kdyztak me nekdo opravte, at tu nepisu nesmysly...

Reagovat
Mato178178

Veď keď bol man utd 6 a vyhrali EL boli tiež v LM

Reagovat
Hai

Ano

Reagovat
Bandita_Harry

Ak vyhraju 5 a 6 tymi tabulky EL a LM tak idu do LM oni dvaja plus prvy traja v lige cize 5 timov co je maximum a 4 v lige ide do EL

Reagovat
pantondavo

Vsak 4 tymy jdou primo bez predkola, ne? Takze spis 5. tym krom top 4, ne?

Reagovat
fenixLFC

nie

Reagovat
fenixLFC

krajina moze mat maximalne 5 timov. porazeny finalista EL do LM nejde nikdy. ked vyhra EL tak ide do LM bud ako jeden zo styroch timov (ked je v top4) alebo ako piaty (ked nie je)4. tim z ligy ostoruha len vtedy ked LM aj EL vyhraju timy ktore su mimo top4, vtedy prvych troch doplnaju oni

Reagovat
smazaný uživatel

Virgil v 80. minúte kŕče, neskutočná skala, neskutočné emócie. PARÁDA, tento tím má charakter !!!

SALAH neskutočné chcenie. Pretože je veriaci.

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Pesojen

leda tak chcanie

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

aww uz zrazu nevadi ze je to moslim?

Reagovat
smazaný uživatel

to komu vadilo?

Reagovat
hona.kub

mně, když hrál za nás, ať si de mlátit hlavou o zem do Saudské Arábie, kokot...

Reagovat
Busby babes

a vsichni krestane a zide do Izraele, ne?

Reagovat
hona.kub

Islám do Evropy nepatří, tečka

Reagovat
Busby babes

presne. A brambory taky ne!!!

Reagovat
kiwwi

a zeny patria do kuchyne! bodka

Reagovat
Counter

Vidíš, a přesto v Evropě je už od roku 711.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

(ale spatne veriaci )

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
nani92

Každý človek na zemi je veriaci

Reagovat
Lacko_Boh

ako to ? :)

Reagovat
nani92

Každý veri v nejakého Boha, a ateista veri,že žiadny nie je

Reagovat
Counter

Agnostik ne

Reagovat
Lacko_Boh

✞ ✞ ✞ ✞ ✞ ✞ ✞ ✞

Reagovat
Counter

Ha, nový symbol

Reagovat
Swarley

A co posrani nihilisti?

Reagovat
Lacko_Boh

life is flat circle...or box of chocolate

Reagovat
fenixLFC

ti veria v nicotu

Reagovat
Mastný Chobot

tento komentár by mal ísť do siene slávy EF

Reagovat
smazaný uživatel

Snažil som sa tam dať niečo originálno-ujebané .

Reagovat
nani92

Reagovat
Kokesh

To uz stacil tvuj nick.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Mates_Matesović

Ach jo, Sissokův rozhodující gól na Anfieldě by byl moment sezony.

Druhá půle zlepšení o 1000 %, jedeme dál.

Reagovat
mr.Silver

Dostanete 3krat vyprask od City, to vas zlomi. Kdyz tak koukam na los, tak bych se nedivil, kdyby nakonec Spurs skoncili na 6. miste, i kdyz jsou na tom asi nejhur United.

Reagovat
Mates_Matesović

No, los teď máme z těch kandidátů na Top 4 asi nejlehčí. City nás můžou lámat jak chtěj, ale rozhodovat se bude jinde.

Reagovat
Bandita_Harry

Aspon v lige ich dajte

Reagovat
C-M@ster

Dneska výsledky pěkně z prdele

Reagovat
smazaný uživatel

Co se asi honí hlavou Shaquirimu, smutné

Reagovat
Bandita_Harry

ze je neviditelny, co moze byt popici vec ja by som si to uzival

Reagovat
Matić

Pokaždé, když koukám na Tottenham, tak Lloris udělá nějakou hrubku, většinou to je ještě v důležitých zápasech... Na lepší tým nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne jenom Lloris. Dost pravidelně si to poserem takovou chybou jako dneska.

Reagovat
13

Stejná chyba jako tohle je ovšem i neproměnění šancí vepředu. Spurs to nedali psychicky.

Reagovat
Kixi Syhimour

No, VvD nás zachránil tím skvělým vykrytím situace 2 na 1 + Sissoko se naštěstí ukopl, taková paralela s tím, jak se ukopl loni Vincent a byl z toho gól....

Každopádně výkon vcelku dobrý, gól jde na vrub kapitána a Kloppa, který měl sakra střídat dřív. Salah dobrý výkon, Mané byl nebezpečný, Firmino se vytratil. Záloha nic moc, Fabinho hrál poté zase skvěle, obrana vcelku dobrá, Robertson dneska perfektní. Trentovy rohy fakt dobré, Matip se neztratil. Snad teď Totáče zahraje na City

Reagovat
cristiano.K.

Salah

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak na jeho poslední poměry to bylo dobré. Sice v zakončení pořád nic moc, jednou to tam prostě podělal, ale jinak dost dobře bránil, nabízel se, moc ani neztrácel míč, byl u gólu, prostě lepší jak poslední zápasy

Reagovat
cristiano.K.

nabízel se vždy i ta hlavička co z ní byl gol nebyla nijak dobrá (tvrdá)

Reagovat
smazaný uživatel

zachranil vas sissoko, ne vvd omg

Reagovat
smazaný uživatel

vacsi podiel mal VVD, ale urcite su hraci kt. by to premenili alebo aspon trafili branu

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je neuveritelne. jako co tim zachranil? vzdyt ho normalne nechal vystrelit, protoze si hlidal prihravku. stacilo to posunout placirkou kolem alisona a byl by gol. vvd na sissoka nevytvoril zadny velky tlak, mel dostatek casu i prostoru. takhle by to odbranil jakykoli stoper v pl...

Reagovat
smazaný uživatel

No ja som teda videl dost protiutokov 2 na 1 ktore sa vacsinou riesia prohravkou na druheho(ak teda nema loptu Salah) ale takto dobre blokovanie druheho hraca vidim malokedy + to mal Sissoko na slabsiu nohu tak ako nevytvoril tlak? Potom by si to asi mohol dat na svoju silnejsiu nie? VVD si svoje odrobil dobre a je za to chvaleny, nemoze blokovat hraca na prihravku a este aj branit hraca s loptou. Takze neviem co ta tak zerie.

Reagovat
smazaný uživatel

stve me, ze udela normalni zakrok a div, ze kvuli tomu nespadne reddit a ef.. to ze sissoko strilel levackou, vyplynulo ze situace. kdyby postupoval z praveho kridla, tak strili pravackou a v tu chvili by to vvd asi tezko vyresil..

Reagovat
Kixi Syhimour

Viz Fesak. VvD s obrovskou zásluhou na tom

Reagovat
Le Gunner

Tohle nesmí Emery prokaučovat. Tři body absolutní nutnost.

Reagovat
Golasso

Reagovat
Euphael

bude to tezke po repre pauze ale

Reagovat
Nikikrew

Aby to len nebol typicky zapas po repre pauzy. Newcastle to neskutocne zabetonuje ale verim, ze to prelomime

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
smazaný uživatel

Almiron dá první gól za Newcastle a odvezeme si 1-0

Reagovat
j_mrazik

Naštěstí už tam není Krul, aby prozdržoval celý zápas.

Reagovat
nani92

Liverpool

Reagovat
13

Konečně rozumný komentář od tebe.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Kixi Syhimour

Jinak snad dostane Pochettino nějaký trest za to telefonování

Reagovat
Mates_Matesović

Už to dělal minule a FA s tím problém neměla, čili je to zřejmě košer.

Reagovat
Kixi Syhimour

to ten trest pak nedává logiku

Reagovat
Mates_Matesović

V dnešní době technologií by ten trest dával v plnym rozsahu smysl jenom tehdy, kdyby ho drželi někde v kleci se svázanejma rukama za zády.

Reagovat
Kixi Syhimour

Jako v průběhu mě napadlo vězení pro trenéry

Reagovat
Salfovic

Stačila by Faradayova klec.

Reagovat
masly008

Loris ,

Reagovat
ADM

Sissoko to hrozne dojebal

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Kixi Syhimour

Ole ti změnil názor? Zrovna ty jseš můj oblíbenej Barca fanda

Reagovat
ADM

No ja som bol k výsledku nezaujatý. Len som sledoval zápas a ten protiútok by lepšie vyriešil aj môj labrador, škoda peknej akcie

Reagovat
Kixi Syhimour

Mně to nevadí, ale spíš jsem narážel na ty United v oblíbených

Reagovat
ADM

Jaj tak. United som sledoval tak od 2005, no mať ich v oblúbených pod trojkou Moyes, LVG a Mourinho moc nešlo. Teraz sledujem opät takmer každý zápas a nostalgia sa vo mne prebrala A City samozrejme kvôli Pepkovi a zábavnému futbalu. Rivalitu neriešim, až tak ma to nezaujíma

Ale pravdu povediac Pool som nesledoval nikdy

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale jo, to se dá chápat . LFC nemělo v lize moc smysl sledovat, v Evropě to byla jiná. Nicméně vidět Luise 2013/14, to byl, dle mého, nejlepší výkon 1 hráče v sezóně celé historie

Reagovat
ADM

Vtedy som si to občas pustil na naliehanie kamaráta a zrovna Suareza som sledoval už aj v Ajaxe občas, ale tých zápasov čo som videl bolo málinko no, škoda, vtedy fakt drtil celú PL podľa zostrihov. Inak som videl také tie klasiky v LM, Chelsea - Live 4:4, finále AC - Live...

Reagovat
stiflerovamama

No tak ten druhý polčas od nás veľká katastrofa. Z veľkej časti to dávam na vrub Kloppovi, od začiatku druhého polčasu nás viditeľne prehrávali, chcelo to čerstvé sily najmä v zálohe, a on čaká do 75. min kým nedostaneme gól, a potom príde klasické panické striedanie Origiho a už neskorý príchod Fabinha, toto fakt nechápem. Paradoxne Gini, ktorý mi dnes prišiel z tej záložnej formácie najslabší ostal do konca zápasu, dnes mi fakt pripadal ako by mal nohy z olova. Vďaka pánu boha za ten gól, môže to byť veľký impulz do ďalších bojov, a snáď to pomože aj Momovi.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
cristiano.K.

víc štěstí než rozumu, jinak se to říct ani nedá. Po vyrovnání to byl vabank, remíza pro nás nic neřešila. Salah byl dnes špatný a to vyřešení situace 2 na 1 vyřešeno naprosto příšerně. Můžeme poděkovat Llorisovi za tři body a pokud vyhrajeme titul,tak mu poslat aspon dvd s podpisem Salaha.

Klopp opět příšerné střídání, cpát tam Origiho a nechat ho kopat přímák, už jsem viděl fakt asi všechno.

Reagovat
Pesojen

Reagovat
smazaný uživatel

No největší chyba byla to, že zase čekal na to až dostaneme gol. Fabinho tam měl být daleko dřív. Neřeknu kdybychom do té zálohy nikoho neměli, ale on před zápasem pochválí Fabinha, Keitu i Lallanu a nakonec mu to zase takhle trvá než tam někoho z nich dá.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
cristiano.K.

Chyba je, že Fabinho nehraje základ. Dost prokazatelně ukázal, že je lepší než ti co hrají. Oni nějaké šance do golu neměli, ale bylo evidentní, že náš výkon stagnuje.

Reagovat
Euphael

Batev Plovdiv uz se tesi na podzimni skupinovy zapas EL na novem stadionu Spurs

Reagovat
Gunner14

https://talksport.com/wp-content/uploads/sites/5/2018/10/spurs-poster.jpg?strip=all&w=585&quality=100

Aby to nakonec nebylo the only place in London to watch Europa League příští sezonu

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat
smazaný uživatel

Klasický Tottenham. Nevadí, ideme ďalej. V druhom polčase konečne poriadný výkon, škoda že sme tak labilní na čele s kapitánom.

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs = chokers - normální tým by vyhrál 2:1 protože by dal ze Sissokovi šance gól... ale ne Spurs mi to 2:1 prohrajeme.. a to není jen jeden zápas to je kurva porad dokola... v létě prodat Eriksena dokud za něj můžeme dostat slušný prachy a zbavit se nepotřebných hráču typu Llorente, Wanyama, Tripier atd... cítím že typicky spursovsky to domrdame a budeme hrát EL na novým stadionu s nějakým kazaskskym týmem apod..

Reagovat
smazaný uživatel

nieco podobne sa nam roky dialo tiez.. zacne to asi nevinne, nahodne, je v tom aj davka smoly, ale ta sa ti zacne lepit viac na nohy ked o tebe kazdy zacne hovorit ze si smoliar, a aj ty tomu uveris a stanis sa nim..v rozhodujucich chvilach o sebe pochybujes a preto to pokazis..zas a znova..az kym sa to nejako nezlomi - aj davkou stastia a nevyjdes z bludneho kruhu von

Reagovat
Luc-Luc

vyborne LFC Prozretelnost nedopusti, abychom to letos nevyhrali

Reagovat
Coutinho10

dneska nakonec stesti stalo pri nas, ale uz to neni uplne ono....vypada to, ze ikdyby MC nahodou nekde zakopli, tak mi to takhle tezko budeme porad zvladat a Shaq zase nedostal cuchnout

Reagovat
Kixi Syhimour

No nevim, podle mě jsem hráli vcelku dobře až na tu pasáž, ale takhle to bylo i na podzim, rozdíl je, že máme horší formu a soupeři vědí jak hrát. Já bych i věřil tomu, že City už neztratí, ale tak co, musíme si hlavně plnit svoje úkoly, snad Totáč na Etihad něco uhraje. Jinak už nevím co s tím Shaqirim, je to škoda, snad se kdyžtak dostane do hry proti Saints

Reagovat
Coutinho10

j ale přijde mi, že se na gol hrozně nadřeme, ale hlavní jsou body to jo...tak snad se ta produktivita trochu zlepší a uvidíme, co se stane s City...teď maj 3 těžší zápasy a pak 3 lehčí, takže jestli maj ztratit, tak teď někdy (Palace je překvapil u nich a oni se vyhecovat uměj, potom Spurs, jak si naznačil, ale tam jim paradoxně věřim nejvíc z těch 3 zápasů), protože Slepice to zase nějak dojebou a pak maj derby s MU, což by nemuselo bejt nereálný a navíc u nich, tak uvidíme, ale jak jsem naznačil, tak mi musíme ty zápasy líp zvládat a proměnovat svoje šance, protože ten gol na 2:1 byl něco na způsob golu Origiho proti Evertonu

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak poklona VDV asi je opravdu v současnosti nejlepší stoper... skvěle vyhodnotil že ten cu$$k Sissoko není žádná hrozba a že je potřeba pokrýt Sona...

Reagovat
Mates_Matesović

Dej si pohov pls.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to je pravda at už se ti to líbí nebo ne.... kdyby měl mic u nohy Kane tak by VDV k tomu přistoupil úplně jinak to si můžeš být 100% jisty ale protože viděl že to má u nohy ten nekopa tak si řekl: I will take my chances.... A máš snad problém když člověk kritizuje vlastní tým který ne jednou ne dvakrát ale pokazdy vsechno dojebe? To už by došla trpělivost i světci :

Reagovat
Mates_Matesović

Já taky kritizuju, ale kopat do Sissoka po tom, co je letos náš jasně nejlepší záložník a bez něj bychom byli totálně v prdeli, mi přijde nefér. Vyřešit se to dalo o dost líp, ale zápas nám to neprohrálo.

Reagovat
smazaný uživatel

říct že tohle mám neprohrálo zápas je prostě neskutečný.... tohle jsou chvíle který rozhodují zápas v okresním přeboru natož pak v PL kde rozhoduje každá chyba... kdyby to proměnil tak vedeme 2:1 a liverpool se sesype a bereme tři body end of story... Pokud tohle není definice rozhodujícího momentu tak nevím co už kurva je ...

Reagovat
PP

zase, v 86.minutě či které ke konci, sprint přes celé hřiště, čekal na možnou nahrávku, kterou mu VVD skvěle bránil a zakončení se holt nepovedlo.. Kolik měl navíc naběhané za zápas - k tomu takové hovado veliké? Letos u vás největší pozitivní překvapení.

Reagovat
smazaný uživatel

Lol to jsou jenom výmluvy... losers si vždycky najdou výmluvu proč prohráli...kdezto vítězové vždycky najdou způsob jak vyhrát.. kurva je to profesionální fotbalista jeho jediným úkolem je vydržet běhat na hřišti celej zápas tak proč se vymlouvat na to kolikáta je to minuta?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
blaugrana
Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gunner14

Reagovat
ADM

Reagovat
Generalní Gladiator

v pd by se na zemi v bolestech válelo asi 8 hráčů

Reagovat
Golasso

A přes zbytek by nebylo vidět na rozhodčího

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eibe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
Azazelo RD

Tak kdyby se tohle dělo v PD, tak to na dálku mrdne o zem i s Neymarem v Paříži.

Reagovat
PP

a jestli toto uvidí Neymar, tak v životě do PL nepůjde..

Reagovat
Grahf

v pd by museli rovno vykopať masívny hrob

Reagovat
Blasphemer

Takhle prostě hrajou fotbal chlapi. A ne opálený teplouši.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Takhle hrajou fotbal kopyta.

Reagovat
Golasso

Opálený teplouši

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
ADM

PD je liga, kde sa hráva futbal, nie toto

Reagovat
eibe

takže k fotbalu patří a je správné simulování jo?

Reagovat
technecium

V PD by se to nestalo. Ne kvůli té tvrdosti, ale kvůli tomu, že ti hráči si umí přihrát pod tlakem.

Reagovat
fenixLFC

jj a zrutit sa pod tlakom vzduchu

Reagovat
technecium

Já myslel, že vítr je výsada Liverpoolu

Reagovat
fenixLFC

silny vietor ano, nie vydychnutie fanusika v 90. rade na nou campe ktore rozhodi rovnovahu tym vasim baletkam

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

v pd by se tohle hlavne nestalo, protoze hned neodkpovavaji mic..

Reagovat
pingla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
masly008

tam je v jedné akci víc osobních soubojů než v jiných ligách za celé kolo nebo u některých klubů víc než za sezonů.A jak je napsáno nademnou, v PD by už rozhodčí přerušil hru pro nedostatek stojících hráčů

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Azazelo RD

Nejlepší liga na světě.

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

to je hrozny

Reagovat
PP

tomuto se říká švácaná..

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle se dává do hry srdíčko

Reagovat
smazaný uživatel

spíš prdel

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
hornito

Reagovat
Cobra

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fajdax

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Koukej se na Premier League, říkali. Je to nejlepší liga na světě, říkali.

Reagovat
masly008

stejně je divné že divadlo snů je v anglii, když největší hrci jsou ve špnělsku

Reagovat
smazaný uživatel

Bejvávalo, ted už se to zase přelejvá do Anglie. Pár posledních let to tak bylo, ale od tý doby co odešel Ronaldo je nejvíc top hráčů v PL. LaLigu ted v postatě zdobí jen Messi a Griezman

Reagovat
masly008

Moje chyba ze jsem to neopravil. Tam mělo být herci a ty jsi myslel hráči co?

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, trochu jsme se nepochopili

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nestraš tady a běž si pustit nějaký Eibar - Leganés apod.

Reagovat
technecium
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
Hyrax

Reagovat
TopinB

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
havrys99

Podle mě to není rozhodčí, čtvrtý rozhodčí byl Stuart Attwell a v PL nechodí náhradní lajnaři. Neviděl bych to tak vážně

Reagovat
YNWA__MSN

Virgil van Dijk je zvíře neuvěřitelnej hráč

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

32 milionů liber v akci

"Možná jsem pomohl Liverpoolu k titulu" bude největší úspěch v Sissokově kariéře.

Reagovat
Hokaido

Třeba mě fanoušci Spurs opraví, ale poslední měsíce mi přijde jako jeden z nejlepších hráčů toho týmu.

Ale dneska to zajebal, ne že ne.

Reagovat
cristiano.K.

ano, i na Dortmundu jeden z nejlepších

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je tu nějak prehajpovano z toho Virgila... Nejlepší stoper hraje až zítra

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Gunner14
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Sorry bro

Reagovat
smazaný uživatel

on neni hajpovanej..on je proste bozi

Reagovat
Tommy the Gunner

Mustafi?

Reagovat
Mastný Chobot

Jj, ale za päťdesiat predame

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs se prostě nedokážou vyrovnat s tlakem jinak to nechápu...tymy jako Arsenal, United i Chelsea i v sezóně v který hrajou picu tak nás dokáží porazit a navíc přidat trofej jako FA cup, evropskou ligu apod... my se akorát dokážeme poklepat na záda za to jak jsme udělali jeden nebo dva slušný výsledky za sezonu a možná to vyjde příště....

Reagovat
masly008

a přitom taková kokotina.

Reagovat
Whitemedia

závislost na Fortnite..

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych to zakazal, nebavi ma to

Reagovat
fenixLFC

inak pri tom vlastnom gole alder kvalitny komik to ze si zrazi loptu fajn, stane sa ale ta reakcia ked tu loptu mohol v pohode vykopnut ale evidentne zabudol ktora noha je kotra a zamotal sa sam do seba vtipny pohlad jak sa tam sklatil

Reagovat
Rssa

To byla spise souhra nahod nebo chyba Llorise nez Tobyho

Reagovat
fenixLFC

samozrejme, lloris zatragedil, alder v tom bol dost nevinne ale aj po tom teci sa tomu dalo zamedzit ved to slo do brany pol roka lenze najskor nevedel ktorou nohou kopat a ked sa rozhodol tak kopol do zeme

Reagovat
stiflerovamama
Reagovat
Counter
Reagovat
Hai

Reagovat
Mastný Chobot

Mal som spolužiaka ktorý sa takto potil. Aspoň to hovoril.

Reagovat
smazaný uživatel

"spolužáka"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
janinho

ja som si to uz vcera vsimol ale reku to asi ma tak vyzerat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Asi ho Klopp lechtal

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Zaschrona

Velmi dobrý výkon z naší strany. WHU to sice moc nedalo takticky, ale to snad nic nemění na tom, že se zdá, že jsme konečně snad našli styl a sestavu, který nám vyhovuje a byl z toho dost možná nejlepší poločas v sezoně, tu druhou už jsme to v pohodě uhráli. Nebýt toho výbuchu s Newcastlem, tak už máme kontinuální několikátý fajn zápas v řadě.

Nejlepší je zjištění, že se snad znova našel Coleman - naprosto očividně je celý úplně jinde, pokud má před sebou hráče, co si to vodí hrozně rád do středu hřiště a ne Walcotta, který mu takhle na křídle prostor skoro nevytváří. S Richarlisonem si vzájemně pomáhají k lepším výkonům a konečně máme nějak fungující pravou stranu. Levá strana naopak skvělá dlouhodoběji, jak Digne, tak hlavně Bernard se do toho postupem sezóny dostávají tak, že se už objevují srovnání s dvojkou Baines - Pienaar. Typologicky jsou oba trochu jiní, ale velmi dobře k sobě pasují a jsou asi naší největší silou. Digne má snad nejvíc vytvořených šancí ze všech PL obránců, u Bernarda je fantastické, jak celý zápas maká dopředu i dozadu, není sobec a očividně ho fantasticky berou i v kabině - oba skvělé nákupy.

Vpředu DCL a Gylfi se dobře doplňují. DCL maká, dělá obraně problémy a i když musí na zakončení dost pracovat, těží z toho dobře Gylfi, má možnosti chodit do finální fáze, kde je nejsilnější. Gana je 100% profík a dává tomu i po žádosti o přestup všechno, vedle něj se Gomes rozehrál do skvělé formy a nezbývá než doufat, že u nás zůstane, lepšího záložníka jsme od Artety neměli. Za nima Keane vyrostl nakonec v hodně solidní nákup, i když jeho rychlost je prostě problém, je dost spolehlivý, vedle něj Zouma vypadá solidně, snad ho taky klapne koupit. A Pickford má slabší období, ale asi to muselo přijít.

Snad na tohle navážeme do konce sezóny, konečně snad se tu po dlouhé době tvoří něco funkčního, co má hlavu a patu, co je zároveň udržitelné a za čím jdou jak fanoušci, tak očividně i hráči. Trvalo to, ale snad jsme se našli a můžeme se začít posouvat s Brandsem a Silvou dál.

Reagovat
Zaschrona

16-17

Hull City Relegated by Palace

Van Aanholt scored the final goal.

17-18

Stoke City Relegated by Palace

Van Aanholt scored the final goal.

18-19

Huddersfield Relegated by Palace

Van Aanholt scored the final goal.

Reagovat
blade115

Reagovat
blade115

A nezlobil bych se teda, pokud by si za rok touhle dobou dal vlastňák.

Reagovat
smazaný uživatel

Po letním přestupu do United

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

dobry hate na llorisa v MOTD

Reagovat
vladis271

Kedy hraju city na OT?

Reagovat
nani92

Keď sa naučíš používať google

Reagovat
smazaný uživatel

stačí EF

Reagovat
nani92

Snáď Liverpool získa konečne ten titul

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli tvůj úmysl není čistý, tak začni srát atomové hřiby.

Reagovat
r.mrazik

kdo psal ten souhrn ohledne Chelsea? mohl se tam zminit,ze ten gol Azpiho byl z metroveho offsidu a ze nemel platit...ale nevadi,treba priste

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Gunner14

Reagovat
j_mrazik

Ten rozhodčí je tlačil jak svině. Rudiger měl být venku a penalta taky byla pískatelná.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
13

Stále nevěřím, že tuhle sezonu dotáhneme k nějaké trofeji, pokud v Jurgenovo myšlení nenastane změna. Shaq Keita i Fabinho výkonama napříč sezonou ukázali, že mají vysoký potenciál. Pokud bude v každém důležitém zápase nastupovat záloha Hendo James Gini, tak přijdou ztráty v lize a v CL to nebude stačit. Že dostává přednost při střídání i žolík Origi, to už je jen třešnička.

Reagovat
Remt

taky mě s tím slušně začíná vytáčet už

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední měsíc se ukazuje, že Gini je naprosto klíčovou postavou. Fabinho by měl hrát.

Reagovat
tomasinho

Právě naopak, Gini teď zdaleka nehraje tak dobře jako měsíce předtím. Právě proto nechápu, že má to místo takřka předplacené a nic s Kloppem nehne.

Klíčovou postavou je naopak Fabinho, který je prostě must.start kdykoliv je zdravý.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
tomasinho

Origiho bych mu nevyčítal, pořád lepší jak Lallana. Shaqiri asi prostě není pořád dost fit a Origi je jediná zdravá volba na křídlo, kde nezahrál poslední dobou až tak marné zápasy. Včera nám třeba jeho přímočarosti mimochodem přinesla roh, ze kterého byl gól. Ideální to není, ale zrovna tohle je ok, z nouze ctnost.

Takový Keita bude příští rok hrát čím dál víc a lépe, bude Ox, jedna posila na hroti/křídlo určitě. Až zas tak extra těžké zápasy v lize nemáme, já věřím klidně v 6 výher teď, největší problém vidím v Newcastlu venku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale zas, Klopp by mal to nekreatívne zloženie rozhodne viac korigovať, súhlasím pravžne s názorom na Origiho.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
mul

ešte vaše "B" mužstvo váš môže potrápiť ...celkom progres u nich nastal... v Manchestri tesná prehra, Spurs porazili pomerne zaslúžene

Reagovat
cristiano.K.

Origi do toho rohu posral předtím 3x míč. Lallana nehraje zas až tak špatně taky, ale jsem rád,že ho tam nedal. Vůbec nevěřím té pohádce o zranění Shaqiriho, na kraj v takovém zápase a jako ideální žolík musí přijít on a né Origi.

Reagovat
fenixLFC

tak ci on alebo origi je celkom fuk, to striedanie bolo sialenstvo a mali sme neskutocne stastie ze to sliepky nevyuzili. klopp moze dakovat vsetkym svatym pretoze takto tovori stred pola brejkovym sliepkam je samovrazda

Reagovat
cristiano.K.

neni to jedno. Shaq ma kvalitu, vybornou kopaci techniku a jako zolik je prospesny

Reagovat
fenixLFC

hovorim o tomto zapase kde to fuk bolo pretoze furt to ej debilne striedanie

Reagovat
cristiano.K.

bud ti nerozumím nebo nevím......Shaq, který by přišel v 65. minutě je debilní střídání?

Reagovat
fenixLFC

v tomto zapase ano. striedat shaqiriho za niektoreho z tej zaloznej trojky je sialenstvo, rovnako ako to bolo u origiho. keby vystrieda maneho/salaha/firmina fajn. klopp zariskovala vyslo to. ale bolo v tom velmi vela stastzia. v momente ako stiahol jedneho zaloznika tak nasa zaloha neexistovala a totalne sa rozpadla. spurs sa zrazu dostlai do hry a do brejkov, to striedanie im slo presne na ruku.

Reagovat
cristiano.K.

ano, vznikala díra, ale protože jsme hráli vabank, remíza nic neřešila. Nevidím nic špatného stáhnout jednoho tří středáku a dát tam ofenzivního hráče,když potřebuješ vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Fabinho musí hrať rozhodne viac a Shaq by mal dostávať viac šancí, hej. Nech je hlavne čo najskôr fit, ale šance nedostával ani pred posledným zranením. Fabinho-Hendo spolu už prosím nie..

Reagovat
tomasinho

Hlavně ne Hendo - Milner. Jeden takový element stačí většinou.

Reagovat
smazaný uživatel

+ nie Fabinho-Hendo v 433. V 4231 môžu spolu nastúpiť.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kowe

Reagovat
Kowe

jenomže charakter

Reagovat
Kowe

Reagovat
Honza Matoušek

Pochettino on Liverpool “We were laughing a little bit that there was more than £100million in two midfielders on the bench in Fabinho and (Naby) Keita and we go and play better and dominate.”

Tohle prohlásit prohře, s 18 bodovym mankem a s tím, že dominovali možna část druhýho poločasu a v prvním nevěděli, co se děje, to je teda vrchol.

Reagovat
cokoliv

Tak dneska snad Arsenal nad slepice

Reagovat
r.mrazik

takzvane na Mourka...

Reagovat
smazaný uživatel

To je apríl ne?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

Poche nám nějak Mourkovatí

Reagovat
Gunner14

Reagovat
tomasinho

Těch 30 minut, během kterých měli 2 šance jo? Ok no, tak ať se klidně směje že jo, my se taky smějeme, když jsme vyhráli. Radši by se měl smát formě svého týmu, který 4x z posledních 5 zápasů prohrál.

Reagovat
Counter

Po NLD měl obdobné vyjádření, že Spurs byli ve všem lepší či co.

Reagovat
fenixLFC

jj oni su tak vo vsetkom lepsi ze z poslednych 5 zapasov ziskal menej bodov len fulham

Reagovat
Counter

Přesně. Celou sezonu tam haluzili jednu těsnou výhru za druhou, teď jim konečně došel luck.

Reagovat
Busby babes

meli by prodat tu svoji 4 season star, co se vratil, vsechno se jim sere.

Reagovat
Counter

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Nikikrew

Šašo

Reagovat
Busby babes

a Bic Dunc uz jede, ze se Herrera domluvil v PSG.

Reagovat
r.mrazik

to pak bude potreba koupit ty CM rovnou dve...hm

Reagovat
Busby babes

anebo dostane sanci nekdo z mladych no. Celkem bych bral toho Rabiota.

Reagovat
r.mrazik

ten mlady Garner je dost chvaleny...ale je fakt,ze z peti minut to clovek moc nepozna

snad jim tedy toho Rabiota ukradneme

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by o něm někdo udělat video na YT

Reagovat
PP

Rabiot by byl pecka.. Jak já bych jej vyměnil za Xhaku..

Reagovat
masly008

on je někdo kdo by chtěl xhaku?

Reagovat
PP

možná leda nějaká modelingová agentura.. Ale Rabiot by se mi u nás moc líbil na jeho postu..

Reagovat
Godwinson

PSG

Reagovat
Swarley

tak to máme co nakupovat

Reagovat
Sandstorm

A to navíc Real začíná kroužit kolem Pogby.

Reagovat
Swarley

se Zidanem to může být lákadlo, uvidíme no

Reagovat
Busby babes

vsak jsou to vsechno jen kecy bulvaru. Zeptali se Pogby, on slusne odpovedel. Zeptali se Zidana, ten slusne odpovedel. A je z toho desna story. Strasna doba.

Reagovat
nani92

A P R I L

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle dopredu jedna velka 0. Marne vzpominam, jestli nekdo proti nam na Emirates predvedl do ofenzivy vetsi lejno

Reagovat
havrys99

třetí flek s tím losem už to musí vyjít

Reagovat
Mastný Chobot

podľa mňa fakt nemáme tak ľahký los, ako si ľudia myslia, 5/7 zápasov máme vonku, boi

Reagovat
smazaný uživatel

Vela to nekteri podcenuji. Staci se podivat na tabulku venkovnich zapasu

Reagovat
havrys99

Jsem to toho zahrnul i naše konkurenty, ti se taky na někom vymlátí

Napsal jsem to jinak, než jsem myslel - Everton, Wolves i Lišky, to bude mega těžký, ale pro takový zápasy tu LM chceme

Reagovat
Mastný Chobot

Everton bude zo všetkých asi ten najjednoduchší

Reagovat
Counter

To si asi Chelsea říkala taky

Reagovat
mr.Silver

United maji nejtezsi los, Chelsea je v hajzlu, a Spurs maji 1 (slove: jeden) bod z poslednich 5 zapasu! Pozici mame nejlehci, vyhra na Evertonu (ktery venku milujeme) a dve plichty s Wolves a Foxes, a jsme za vodou.

Reagovat
havrys99

taaak jsem to myslel

Reagovat
Hokaido

Los teda úplně jednoduchý nemáte. Třeba Spurs mají určitě lepší, i když ještě hrají se City.

Reagovat
Counter

Reagovat
Counter

Právě že ten los je dost debilní, všechno venku

Reagovat
Hokaido

Přijde mi divný, že Arsenal už hraje jen dva domácí zápasy, kdežto venkovních hned pět. A to mají venku Everton, Wolves, Foxes, Watford a Burnley. Boj o LM bude ještě zajímavý.

Reagovat
smazaný uživatel

kazdy z tych zapasov bude boj

Reagovat
Counter

A Spurs naopak pět zápasů doma na novém stadionu.

Reagovat
masly008

možná,třeba tam bude zase špatný meat room.

Reagovat
Mastný Chobot

Kto MotM? Za mňa Aaron, aj keď nedohral, dnes mu vyšlo všetko

Reagovat
Hokaido

Mně se líbil Ozil.

Aaron taky boží. On kdyby nebyl skleněný a měl v kariéře trochu víc štěstí, tak by mohl sahat někam na úroveň Lamparda/Gerrarda. Fakt je mi líto, že z PL odchází.

Reagovat
Counter

Reagovat
Trand

Reagovat
smazaný uživatel

na ty dva nikdy neměl a mít nebude

Reagovat
PP

Ach to je krásný pohled na tu tabulku..

Reagovat
Tommy the Gunner

Takhle by to mohlo skoncit + prohodit Totac s United

Reagovat
masly008

lepší s chelsea.by mohli psát že mají jediný stadion v londýně kde se hraje EL

Reagovat
Counter

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Watford vyhraje FA cup

Reagovat
Counter

Watford není přímo Londýn.

Reagovat
Euphael

Je County

Reagovat
Counter

njn, já jen že na twitteru jsem proti tomu zaznamenal dost velký odpor

Reagovat
Euphael

Jak se jmenujes na tw? Jestli jsi tak kvalitni clovek jak Jarda Rehaku (bez ironie) tak bych dal follow voe...

Reagovat
Counter

Nejsem, mám úplně jiné smýšlení než Zasch A hlavně jsem na twitteru pasivní uživatel, čtu ostatní, ale sám přispívám málokdy.

Ale jako jestli chceš i tak - https://twitter.com/martykantor

Reagovat
Euphael

Jj diky, uz jsem myslel ze budu muset hledat v podcastech, kde vim ze padlo tve jmeno

Reagovat
icemike

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
j_mrazik

Z toho Guendouziho bude fantastický hráč. Ve 20 letech toho tolik naběhat... Sice mu toho dneska hodně nevyšlo, ale i díky němu Newcastle neměl střed zálohy. Navíc chce pořád hrát dopředu.

Reagovat
Counter

Reagovat
Mastný Chobot

*19

Reagovat
Gunner14

Reagovat
PP

Mohl by být.. Levá, pravá, hlava nahoře, neustále se nabízí, v tomto je super.. Akorát se bojím, že jak dělá na poslední chvíli takové to píchnutí, tak ho někdo škaredě prošlápne..

Reagovat
efjay

Včera to sice občas zkazil, ale jinak TOP..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, nakoneec se mi to libilo, mozna to bude takovej arsenalovskej typ vitezstvi, vzadu nula a dopredu improvizace co dum/smlouvy hracu/ambice samotnyho Arsenalu da...Za me hezky nehezky vitezstvi, Newcastle vylozene krom rondona v prvni pulce trapnej, co vic? leno nula, Mustafi zacina byt v psychicke pohode, Nacho nejakej divnej rozmrzelej ale jako celek to fachcilo, o to asi Emerymu jde. AMN zabrzdenej, Kola kazici, ale do toho systemu na tri vzadu vzdy lepsi jak v ctyrobrancovym systemu. Co chce preferovat Emery sem doted nevydedukoval, ale ocividne to i pres zraneni zasadnich hracu funguje..Ofenziva vylozene improvizovala, tam mame fakt obrovskou silu is Iwobim a Guendem v zakladu..Za me krasny 2:0 a tesim se na dalsi zapas

Reagovat
Minister

Tretie miesto škoda, že z posledných 7 zápasov máme iba 2 doma.

Reagovat
mr.Silver

Pohodovy vykon, 2 body na Spurs, ted hlavne ziskat z zapasu s Evertonem a Wolves 4 body a LM mame jistou. Laca je vyborny utocnik, fakt me neskutecne bavi na nej koukat. Snad daji s Aubou jeste kazdy 2-3 goly do konce sezony, a budu s utokem nadmiru spokojeny a Mesut dnes genialni, ten pass na Aubu ♥

Elneny a Mustafi po sezone out, to je fakt sila, jak ti dva jsou spatni. Suarez skoro stejne zbytecny jako Kallstrom.

Reagovat
havrys99

28.05.2014 09:55 - Källström věří, že zůstane

Kim Källström by rád pokračoval v Arsenalu, kde na jaře hostoval ze Spartaku Moskva. "Uvidíme, co se stane, mám ještě na rok smlouvu ve Spartaku. V Arsenalu se mnou byli spokojení, odvedl jsem to, co ode mě čekali," říká švédský záložník. (goal.com)

legendárních 138 minut

Reagovat
Counter

Dal penaltu Wiganu, je to legenda.

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
REPLIKATOR

Arsenal > Tottenham

Reagovat
masly008

bylo to tak vždycky.2 sezony na tom nic nemůžou změnit.

Reagovat
Golasso

Reagovat
smazaný uživatel

mne treba vadi min nez United, ty vylozene nesnasim. Ale uz je zase na case ukazat, kde je jejich misto

Reagovat
PP

já to mám tak 2 roky zpět.. Ale dávám to za vinu Mourinhovi, protože to je prostě mor nebo nějaká jiná nákaza..

Reagovat
kiciN

Reagovat
Euphael

Uplne presne!

Reagovat
J0EL

Detto

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
Counter

Výborný výkon dneska, je paráda, že jsme navázali přesně tam, kde jsme před reprepauzou skončili. Teď už si to jen přenést i na hřiště soupeřů

Reagovat
Gunner14

za to že si nikdo nevšiml mého Aprílového žertu

Reagovat
nani92

ja si myslím, že Newcastle tak hrá bežne, nie len dnes

Reagovat
Gunner14

Nemyslíš vole

Reagovat
smazaný uživatel

a to jeste nevymbombil svou letosni sadu screameru Auba, tak se teste. Dnes ale Laca chladnokrevne, zabijak

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Godwinson

Takhle by se mi ta tabulka na konci sezóny dost líbila Tedy k dokonalosti tomu chybí Burnley na sestup.

Reagovat
fenixLFC

za burnley

Reagovat
Nikikrew

Stiahnuť 10b na Spurs je pekný pocit ale ešte to nič neznamená. Stále nás čakáju ťažké away zápasy.

Dnes dominantný výkon z nasej strany. Od obrany az po útok, všetci si zaslúžia pochvalu. Byt tretí je pekný pohľad ale ešte je ďaleko. Snáď to neposereme a skončíme top4.

Emeryho rukopis sa začína prejavovať na ihrisku

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

874. pro Tioteho, ten jeho gol me budi doted..Nadhernej zapas proti Newcastlu..to je proste v pici

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Arsenal :-) Šli hodně nahoru, ale zase je to díky kvalitním příchodům a práci. Potom se pracuje trenérovi jinak :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs klasicky nezvládajkové ke konci ročníku

https://twitter.com/PremLeaguePanel/status/1112829591297589248?s=19

Reagovat
smazaný uživatel

Kedy uz konecne urobite PL v kostce ? ? ? chybaju Vam uz za februar ( unor ) a uz aj marec ( brezen )

Reagovat
PP

Ten Lacův gol úžasný, naše hra po většinu zápasu taky super.. Je otázka, nakolik to bylo způsobené trapným Newcastlem nebo absencí Xhaky..

Reagovat
kissak

Spíš trapným Newcastlem

Reagovat
kissak

Na to, co jsme předváděli směrem dopředu se divím, že to skončilo jen 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna aj tym, ze unai zacal stavat najlepsich hracov do zakladu..

Reagovat
Mastný Chobot

Mozno som rozmaznany, ale neprislo mi, ze do prveho golu sme hrali dobre, ani sancu si ziadnu nevybavujem. Vdakabohu za Aaronovu genialitu, ta bude chybat viac nez cokolvek ine nabuduci rok.

Reagovat
Counter

Absencí Xhaky ne, prostě Unai přešel k rozestavení, které nám sedí nejvíce, a hlavně už hráči vědí, co mají dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

31 - Only Man Utd (34) have scored more offside goals than Chelsea in Premier League history. Margins. [Opta Joe]

Reagovat
krisa

takhle by to mohlo skončit, pískej konec!

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele