32. kolo
30.03.2019 16:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley překvapilo rozjetý Wolverhampton a zvítězilo 2:0

Burnely dokázalo přerušit svou sérii čtyř ligových proher v řadě za sebou ve vhodnou chvíli a nyní oživilo své naděje na záchranu, když před vlastními fanoušky zdolalo rozjetý Wolverhampton v poměru 2:0. Hosté tak podruhé během krátké chvíle prohráli na půdě kandidáta sestupu (před měsícem v Huddersfieldu 0:1) a nenavázali na nedávný senzační úspěch ze čtvrtfinále FA Cupu, kdy zdolali favorizovaný Manchester United po výsledku 2:1.

Wolves v předchozích deseti duelech prohrál jen jednou, o to je jeho porážka na stadionu trápícího se Burnley překvapivější. Domácí naopak díky tomuto úspěchu opustili sestupové příčky a posunuli se na sedmnácté místo se třiceti body, před osmnáctým Cardiffem drží dvoubodový náskok a za šestnáctým Southamptonem zaostávají o tři body. Teď měli úchvatný vstup do sobotního utkání, když se dostali do vedení již po necelých dvou minutách hry.

Po přímém volném kopu z levé strany si seběhl k bližší tyči Wood a z mírného úhlu orazítkoval bližší konstrukci, od které se balón odrazil do vracejícího se Conora Coadyho a pak do sítě, jednalo se o hodně smolný moment pro hostující celek. Od tohoto okamžiku se Burnely zatáhlo do defenzívy a tradičně bránilo nejtěsnější náskok. V prvním poločase k ničemu nebezpečnému už nedošlo a hra se rozhýbala až po změně stran.

Vyrovnat mohl Cavaleiro, který obdržel zpětnou přihrávku do volného prostoru od Jonnyho Castra, jenže svá mířidla neseřídil přesně a horní tyčku zhruba o metr přestřelil. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem byl znovu vidět Castro, který po přesném pasu z levého křídla hlavičkoval k levé tyči. Nicméně jistému gólu zabránil skvělým zákrokem gólman Heaton, když míč brilantně ukryl ve svých rukavicích.

Burnley se mohlo definitivně uklidnit v 77. minutě. Jeho náskok totiž pojistil Dwight McNeil po pobídce od Tarkowskiho. Vzápětí vypálil z dvanácti metrů a svůj nezištný přízemní pokus uklidnil přímo do zadního dolního rohu, brankář Patrício se stačil pouze ohlédnout. Za další tři minuty odmítl snížení střídající Doherty po centru od Moutinha a hlavičkoval o decimetry nad břevno, skóre se proto nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik to stálo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele