32. kolo
30.03.2019 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Leicester vyhrál potřetí v řadě, Bournemouth vyřídil dvěma góly

Leicester zakončil mimořádně povedený březen třetí výhrou v řadě a v tabulce mu patří přijatelné osmé místo. Lišky doma na King Power Stadium zprovodily dvěma brankami Bournemouth, který naopak zůstává ve druhé polovině tabulky, nutno ale podotknout, že bezpečně daleko od sestupových pozic.

Od nástupu Brandona Rodgerse se v Leicesteru mnohé změnilo. Premiéra někdejšího manažera Liverpoolu či Celticu sice nevyšla, ale v následujících třech zápasech už Lišky pod jeho vedením neztratily ani bod.

Proti Bournemouthu začaly nebojácně a v 6. minutě pobavily publikum parádní akcí na jeden dotek, kterou nakonec hosté stihli před Begovićem uhasit. Ne však moment o pět minut později, kdy ze střední vzdálenosti vypálil Chilwell a zásadní tečí usměrnil balón do branky urostlý stoper Wes Morgan, takže Leicester brzy vedl 1:0. Domácí rychlá branka nabudila a Bournemouth měl vůbec problémy dostat se do tempa. Ve 27. minutě zazdil velkou příležitost Jamie Vardy, když poslal balón jen těsně vedle tyče. Celou situaci mohl ještě v prvním poločase Vardy napravit, ale z hranice šestnáctky tak dlouho váhal se střelbou, až se mu pod nohy vrhla hostující obrana. Bournemouth se v prvním poločase zmohl jen na pár střeleckých pokusů, se kterými Schmeichel neměl žádné problémy.

I po změně stran udávali tempo domácí fotbalisté, po přesné kolmici na Vardyho musel Begović rychle z branky a situaci zvládl výborně. Souboje Vardyho s Begovićem byly poměrně časté a navrch v nich měl brankář Bournemouthu. V 67. minutě Vardyho perfektně vychytal v leže nohama. Jamie Vardy se ale nakonec vytoužené trefy dočkal. Osm minut před koncem si naskočil na centr Tielemanse a hlavou od břevna pokořil svého velkého soupeře Begoviće. Bournemouth krom dvou nevýrazných střel na branku za celé utkání nic nevymyslel a z King Power Stadium odjíždí s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele