Premier League - preview 32. kola

30.03.2019, 08:31, aktualizováno 01.04.2019, 08:33
Previews
Boj o pozice zaručující Ligu mistrů je v Anglii hodně vyrovnaný a týká se i Arsenalu, který se dnes může posunout na třetí příčku. Kanonýři mají o bod méně než Manchester United a Tottenham, k dispozici pak pondělní dohrávku proti Newcastlu...
Arsenal FC - Newcastle United  (pondělí 21:00)
O dohrávku dvaatřicátého kola Premier League se postarají Arsenal s Newcastlem. Oba celky se před reprezentační přestávkou nacházely v dobrém rozpoložení a stoupaly tabulkou vzhůru, ovšem papírovým favoritem jsou jednoznačně domácí, kteří na Emirates Stadium v tomto kalendářním roce ještě v ligových kláních neztratili ani bod a nyní mají možnost poskočit dokonce na třetí místo.

Kouč Kanonýrů Unai Emery má nyní dokonce možnost zaznamenat jubilejní desátou domácí ligovou výhru v řadě, což se Arsenalu naposledy povedlo v sezoně 19997/98, shodou okolností rovněž v první celé sezoně Arséna Wengera. Na rozdíl od situace před pár týdny však musí severolondýnský klub řešit několik možných absencí obvyklých hráčů základní sestavy. Vedle vykartovaného Lucase Torreiry si totiž během působení v národním týmu přivodil zranění Granit Xhaka a nejistý je také start Aarona Ramseyho.

Emery však na předzápasové tiskové konferenci zůstával pozitivní: "Někteří hráči byli ušetřeni tréninku v pátek ráno, aby měli aspoň jeden den volna, než se k nám přidají. Týká se to Aarona Ramseyho a Dinose Mavropanose. Oba mohou být v pořádku a v pondělí nastoupit. Xhaka také odpočíval, ještě si na něj počkáme. Podle prvních zpráv lékařů by mohl být na pondělí připraven i on."

Newcastle má za sebou již s největší pravděpodobností úspěšnou sezonu, neboť k dosažení vytoužené záchrany prvoligové příslušnosti má na spadnutí. Magpies s pětatřiceti body a sedmibodovým odstupem od sestupu drží třináctou příčku a mohou v závěru sezony směle pokukovat i po vyrovnání loňského desátého místa.

Rafael Benítez se ovšem bude muset obejít bez defenzivní stálice Fabiana Schära, jenž si již v této sezoně vysloužil deset žlutých karet a odpykává si dvouzápasový distanc. Švýcarský stoper však nejspíše nenastoupil tak jako tak, neboť v kvalifikačním zápase s Gruzií ztratil vědomí, byť utkání dohrál. "Bereme tyto záležitosti opravdu vážně a věnovali jsme tomu maximální pozornost," prohlásil Benítez. "Prodělal jeden test na místě a druhý pak s námi, abychom se ujistili, že je v pořádku, a vypadá to dobře."
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Sokratis, Koscielny, Monreal - Maitland-Niles, Guendouzi, Xhaka, Kolašinac - Özil - Lacazette, Aubameyang
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Lejeune, Lascelles, Dummett - Yedlin, Hayden, Diamé, Ritchie - Pérez, Almirón - Rondón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.15 - 8.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cardiff City - Chelsea FC  (neděle 15:05)
Chelsea se krátce po třetí hodině představí na stadionu v Cardiffu a v souboji s místním celkem potřebuje nutně získat tři body. Boj o Ligu mistrů se v Premier League hodně zdramatizoval a každá další ztráta představuje značnou komplikaci. Velkou motivaci uspět mají i domácí, kteří bojují o záchranu a na nesestupové pozice ztrácejí už pět bodů. Chelsea s Cardiffem nikdy neprohrála, první zápas na Stamford Bridge ovládla jasně 4:1.

Cardiff doufá, že se mu podaří navázat na výhru proti West Hamu, která přišla těsně před reprezentační pauzou. V Chelsea má ale hodně neoblíbeného protivníka, kterého nikdy v historii neporazil.

Na druhou stranu Chelsea není v bůhvíjaké formě a v předchozích dvou kolech ztratila, čímž si zkomplikovala boj o Ligu mistrů. Situace kolem čtvrtého místa je v Premier League hodně vyrovnaná. Chelsea je v tabulce šestá a na čtvrtý Manchester United ztrácí čtyři body, Blues však mají svoje utkání s Cardiffem k dobru. "Proti Cardiffu to bude těžký zápas. Když jsme s nimi hráli na Stamford Bridge, začali velmi dobře. Je to solidní tým, hrají 4-4-1-1, jsou i silní vzadu, i když se jim zranil Sol Bamba," varoval před soupeřem Ross Barkley, který se vrátil do týmu Chelsea po reprezentačních povinnostech v dresu Albionu.

Kouč Maurizio Sarri chce od svých svěřenců stoprocentní výkon a pochopitelně tři body. Cokoliv jiného bude pro Blues znamenat citelnou ztrátu. Londýnský klub nebude v Cardiffu kompletní, chybějí mu totiž zranění Loftus-Cheek a obránce Davide Zappacosta.

Kompletní nebudou ani Bluebirds. O zranění Sola Bamby už se zmiňoval Ross Barkley a další absenci představuje Callum Paterson. Cardiff ztrácí na nesestupové pozice už pět bodů, na druhou stranu sedmnácté Burnley má o dva odehrané zápasy více.
Cardiff City - pravděpodobná sestava:
Etheridge - Bennett, Morrison, Manga, Peltier - Gunnarsson, Ralls - Hoilett, Camarasa, Murphy - Niasse
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Rüdiger, David Luiz, Emerson - Kanté, Jorginho, Barkley - Pedro, Hazard, Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.50 - 4.70 - 1.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Liverpool FC - Tottenham Hotspur  (neděle 17:30)
Ještě před měsícem mohli příznivci Tottenhamu Hotspur vzhlížet k nadcházejícímu duelu proti Liverpoolu jako k jednomu z určujících zápasů v jejich boji o titul, jenže poslední týdny jejich výtečně rozehranou sezonu rázem změnily v tuhý boj o udržení alespoň do čtvrtého místa. Londýnský celek přijíždí na Anfield Road v roli outsidera, navíc po reprezentační pauze s čerstvou ztrátou ve středu pole.

Vedle Harryho Winkse, jenž pokračuje v rehabilitaci po zranění třísel, totiž v kvalifikačním zápase mistrovství Evropy musel v samotném úvodu utkání s Českou republikou opustit trávník anglický reprezentant Eric Dier, jehož rovněž zradila třísla, a do nedělního měření sil tak nezasáhne. Drobné zranění si při hraní za národní tým Pobřeží Slonoviny připsal také Serge Aurier, a tak může Mauricio Pochettino jen závidět svému protějškovi Jürgenu Kloppovi, jenž má k dispozici takřka kompletní kádr.

Na dobré cestě k návratu do hry jsou totiž i dlouhodobě zranění Joe Gomez s Alexem Oxladem-Chamberlainem, byť proti Tottenhamu ještě do hry nenastoupí. Vítanou zprávou pro domácí je rovněž stav Trenta Alexandera-Arnolda s Xherdanem Shaqirim, kteří vinou zranění vynechali své reprezentační povinnosti, ovšem díky tomu by měli být připraveni naskočit do hry. Domácí tak budou favoritem, který po včerejší výhře Manchesteru City v tabulce nutně potřebuje zvítězit, aby se udržel v těsném kontaktu v boji o titul.

Zatímco domácí na Anfield Road neprohráli již stěží uvěřitelných 36 zápasů v řadě, Spurs naopak drží černou sérii čtyř po sobě jdoucích ligových kol bez vítězství, a pokud neuspějí ani tentokráte, půjde o jejich vůbec nejhorší sérii za posledních sedm let.

Statistiky navíc hostům v tomto ohledu nesdělují nic dobrého, neboť proti Reds dokázali v lize zvítězit pouze jednou z předešlých dvanácti vzájemných střetnutí a na Anfieldu zvládli naposledy ukořistit prvenství v květnu 2011. Snad jediným hráčem Kohoutů, který má na liverpoolský stadion příjemné vzpomínky, je Harry Kane, jenž zde v posledních čtyřech ligových duelech zaznamenal tři góly a jednu asistenci.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Fabinho, Henderson - Salah, Firmino, Mané
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Alderweireld, Sánchez, Vertonghen - Trippier, Sissoko, Alli, Rose - Eriksen - Son, Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.38 - 5.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fulham FC - Manchester City  (sobota 13:30)
Hned na samém startu 32. kola může anglická Premier League poznat nového lídra tabulky. Od 13:30 totiž Manchester City nastoupí na půdě takřka najisto sestupujícího Fulhamu a v případě vítězství překoná dosavadní dvoubodové manko na vedoucí Liverpool, který ke svému zápasu s Tottenhamem nastoupí o den později.

Nutno však podotknout, že Citizens mají navíc odložené utkání doma s Cardiffem v záloze, a tak mají obhajobu ligového titulu plně ve svých rukou. Náročný nadcházející program včetně semifinálového klání FA Cupu či čtvrtfinále Ligy mistrů ke všemu tým Pepa Guardioly může absolvovat takřka v kompletním složení s pouhou výjimkou Fabiana Delpha a náhradního brankáře Claudia Brava.

Samotné složení základní jedenáctky Manchesteru je tím pádem jednou velkou neznámou, neboť návrat do hry po vleklých zraněních hlásí i Kevin de Bruyne, John Stones či Benjamin Mendy a fit jsou také Fernandinho, Kompany nebo Otamendi. Snad jen na hrotu útoku lze najisto očekávat Sergia Agüera, který má v posledních čtyřech zápasech s Fulhamem průměr gólu na zápas a přidal za tu dobu i dvě asistence.

Aktuální forma Fulhamu již může být jen sotva horší. Cottagers prohráli již sedm zápasů v řadě a na první nesestupovou pozici již ztrácí propastných třináct bodů, přičemž jejich maximální možný zisk ze zbytku sezony činí bodů jednadvacet. Aby toho nebylo málo, proti týmům velké šestky londýnský celek prohrál 25 z posledních 26 duelů, přičemž onou jedinou výjimkou je památná remíza na Old Trafford z února 2014. Tým Scotta Parkera tak buďto zaznamená jedinečné zmrtvýchvstání, anebo příští sezonu stráví opět po roce v druholigovém Championshipu.

Největším fulhamským problémem je po celou sezonu skrznaskrz děravá defenziva, se sedmdesáti obdrženými góly suverénně nejhorší z celé ligy. V posledních jedenácti ligových duelech Fulham vždy inkasoval alespoň dvakrát, což proti naopak nejlepšímu útoku soutěže nevěstí v sobotu nic dobrého. Domácím by v tomto ohledu mohl pomoci Tim Ream, pokud se po reprezentační pauze vyrovná s pozdním příjezdem z Ameriky.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Christie, Chambers, Ream, Bryan - Anguissa, McDonald - Ayité, Cairney, Babel - Mitrović
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Laporte, Zinchenko - De Bruyne, Fernandinho, D. Silva - B. Silva, Agüero, Sterling
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 23.50 - 12.30 - 1.11
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brighton & Hove Albion - Southampton FC  (sobota 16:00)
O důležité body v boji o záchranu se v sobotu odpoledne bude hrát v Brightonu. Domácí jsou na patnáctém místě tabulky a na jejich trávník dorazí šestnáctý Southampton, oba celky mohou udělat důležitý krok na cestě za přežitím v Premier League...

Brighton si hodně pomohl před reprezentační přestávkou, nejprve doma přetlačil Huddersfield a následně vyloupil stánek Crystal Palace. Zlepšenou formu potvrdil i postupem do semifinále FA Cupu přes Millwall. V tabulce je z toho rázem patnácté místo s pětibodovým náskokem na osmnáctý Cardiff, svěřenci Chrise Hughtona navíc mají k dispozici jednu dohrávku.

"Máme za sebou povedené období, uhráli jsme dvě důležité výhry a samozřejmě postoupili v poháru, což nám hodně pomohlo. Teď na tyto výkony a výsledky pochopitelně musíme navázat, nejdůležitější pro nás jsou body v Premier League. Musíme nadále bojovat, za žádnou cenu nesmíme polevit, týmy pod námi jsou schopné vyhrávat a posunout se tabulkou vzhůru," varuje Hughton.

Brightonu by mohl znovu chybět Florin Andone, rumunský útočník si před třemi týdny obnovil zranění stehenního svalu a o jeho startu se rozhodne až před výkopem. Mimo hru pak určitě bude Pascal Gross.

Ani Southampton na tom aktuálně není vůbec špatně, zvládl poslední dva domácí duely proti Fulhamu a Tottenhamu, mezi něž se vklínila očekávaná porážka na půdě Manchesteru United. Saints zatím posbírali o tři body méně než jejich sobotní soupeř.

"Je to klasický zápas o šest bodů a případný vítěz udělá důležitý krok k záchraně, pro nás by mohl být důležitý i jeden bod. V posledních dvou venkovních duelech proti Arsenalu a Manchesteru United jsme podali dobré výkony a nezískali body. Nebylo by nejhorší nehrát tak dobře a získat nějaké body. Chceme se dostat na hranici čtyřiceti bodů, k tomu potřebujeme tři výhry a jednu remízu. A čím dříve se nám to povede, tím lépe," prohlásil hostující manažer Ralph Hasenhüttl.

Do sestavy Southamptonu se po dlouhé době vracejí Danny Ings a Mario Lemina, mimo hru je naopak útočník Shane Long. Vinou svalového problému pak o zbytek sezony přijde Michael Obafemi.

V Brightonu se dá očekávat vyrovnaná podívaná. Vedle postavení obou týmů v tabulce tomu nahrává i fakt, že remízou skončily všechny tři jejich vzájemné zápasy v Premier League.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.15 - 3.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Zatímco loni platilo Burnley za zjevení Premier League, o rok později je situace na Turf Moor obrácená zcela naruby. Tým Seana Dyche s vypětím všech sil přetrvává jen těsně nad sestupovými příčkami a v sobotní odpoledne se utká s týmem, který jej letos v roli nejpříjemnějšího překvapení nahrazuje, tedy Wolverhamptonem.

Domácí jsou od osmnáctého Cardiffu vzdálení pouze na dva body, přičemž jejich velšský soupeř má stále zápas k dobru, byť na hřišti Manchesteru City. Dyche si tak dobře uvědomuje, že sedm kol před koncem sezony jde do tuhého, a pokud Clarets chtějí prodloužit prvoligovou příslušnost i čtvrtým rokem, musí urychleně ukončit stávající šňůru čtyř porážek.

"Dospěli jsme nyní do bodu, kdy je vše stále v našich rukou, což třeba ještě o Vánocích neplatilo. Myslím, že jsme od té doby ušli velký kus cesty," připomněl Sean Dyche prachbídnou první polovinu sezony, v níž Burnley ukořistilo pouhých dvanáct bodů. "Teď už jich máme třicet, což je docela solidní zisk. Musíme na tom ale nadále stavět. Poslední kola byla samozřejmě dost krutá, ale naše forma je od Vánoc dobrá. Musíme teď zabrat a znovu bodovat, tabulka hovoří jasně," uzavřel Dyche, jehož v sobotu čeká jubilejní třístý zápas na lavičce Clarets.

Proti Wolverhamptonu však domácí nečeká vůbec nic lehkého. Ligový nováček totiž prožívá excelentní sezonu, o čemž vypovídá jak sedmé místo v tabulce, tak účast v semifinále FA Cupu, kam se svěřenci Nuna Espírita Santa dostali těsně před uplynulou reprezentační pauzou na úkor samotného Manchesteru United.

Trenér Wolves tak musel odrážet dotazy, zda se jeho svěřenci dokáží s ohledem na blížící se pohárový duel s Watfordem soustředit na nadcházející ligové zápasy, neboť semifinálová účast v FA Cupu se wolverhamptonským poštěstí poprvé od roku 1998. "Nemyslíme na to, soustředíme se jen na Burnley - jak chceme hrát a co musíme udělat pro to, abychom uspěli proti velmi obtížnému soupeři."

"Burnley je doma velmi dobré, s fyzickou, organizovanou a agresivní hrou," pokračoval Nuno Espírito Santo. "Nejlepší způsob, jak se udržet ve formě, je dívat se jen na nejbližší výzvu a na nic jiného nemyslet. Zápas po zápase, trénink po tréninku. Takovým způsobem fungujeme a budeme v tom pokračovat."

Zatímco domácí se musí vypořádat s nejistým zdravotním stavem Johanna Gudmundssona, jenž vinou poraněného lýtka vynechal pondělní zápas islandské reprezentace, Wolves mají k dispozici takřka kompletní kádr. Lze jen těžko soudit, nakolik bude Santo točit se soupiskou s ohledem na blížící se náročný program, který čítá ligovou "odvetu" s Manchesterem United a ono klání FA Cupu ve Wembley proti Watfordu.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Heaton - Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor - Hendrick, Westwood, Cork, McNeil - Wood, Barnes
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Saiss, Coady, Boly - Doherty, Dendoncker, Neves, Moutinho, Jonny - Jiménez, Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.16 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
Když už se zdálo, že Crystal Palace zdárně vyklouzlo z neoblíbeného boje o záchranu, čekalo fanoušky v Selhurst Parku další z řady letošních zklamání v podobě domácí prohry s Brightonem. Po reprezentační přestávce tak mají svěřenci Roye Hodgsona proti beznadějně poslednímu Huddersfieldu co napravovat, další ztráta by již znamenala obzvláště zbytečné komplikace do závěrečných kol.

Nejenže za sebou mají Eagles bolestnou prohru v zádech a jejich bídné výsledky na domácí půdě z celé Premier League nemají s výjimkou právě Huddersfieldu konkurenci, co se týče bodového zisku i vstřelených branek, ale navíc musí na sobotu řešit i zdravotní potíže svých obvyklých tahounů. Vedle dlouhodobě zraněného Mamadoua Sakha totiž reprezentační přestávku promarodili i Aaron Wan-Bissaka a Wilfried Zaha, jenž sice odcestoval na tisíce kilometrů dalekou vyjížďku za národním týmem Pobřeží Slonoviny, ovšem do žádného ze zápasů nenastoupil ani na minutu.

Stávající situace Huddersfieldu je natolik kritická, že v případě prohry a souběžných triumfů konkurence ze Southamptonu s Burnley bude sestup Terriers definitivně zpečetěn již nyní s šestikolovým předstihem. Manažer Jan Siewert však odmítl, že by se jeho svěřenci touto neúprosnou možností zabývali. "Nic se pro nás nemění, čeká nás o víkendu zápas, na který se připravujeme s cílem zvítězit. Samozřejmě máme i dlouhodobý pohled na naše směřování, jak klubu, tak mě jakožto manažera, ale pozornost nyní upíráme na našeho nadcházejícího soupeře."

"Crystal Palace je velmi rychlý tým, který dovede hrát v různých formacích, na což si musíme dát pozor. Nastoupit o víkendu nemohou jen dva naši hráči, Adama Diakhaby a Demeaco Duhaney. Všichni ostatní mají šanci," doplnil Siewert, jenž přímo zmínil kapitána Schindlera, Jonathana Hogga a také možnost nasazení Dannyho Williamse, jenž se vrátil do plného tréninku po prosincovém zranění kolene. Vepředu budou nejspíše Terriers spoléhat na zimní posilu Karlana Granta, jenž navzdory debutu v novém dresu až na začátku února již nyní drží se třemi zásahy dělenou první příčku v klubové tabulce střelců.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Wan-Bissaka, Tomkins, Dann, Van Aanholt - McArthur, Milivojević, Schlupp - Townsend, Batshuayi, Zaha
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Smith, Schindler, Kongolo, Durm - Stankovic - Hogg, Bacuna - Pritchard - Grant, Mounié
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.45 - 7.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Leicester začal po výměně manažera vyhrávat a v tuto chvíli uzavírá první polovinu tabulky. Lišky navíc mohou myslet ještě výše, jejich manko na sedmý Wolverhampton činí pouze tři body, které mohou získat v sobotu odpoledne proti Bournemouthu...

Domácí koncem února přehráli Brighton, po porážce na půdě Watfordu pak našli recept na jiný londýnský celek Fulham a naposledy uspěli v Burnley. Na svém kontě mají 41 bodů a definitivně za hlavu mohou hodit jakékoli záchranářské starosti.

"Mým cílem v době příchodu bylo zakončit dobře sezonu a následně absolvovat kvalitní přípravu. Bude to pro nás dobrá zkouška, Bournemouth má dobrý tým a v něm rychlé a dynamické hráče," varuje nový manažer domácích Brendan Rodgers.

Leicester má ve svém kádru hned několik zajímavých hráčů a v průběhu léta mohou být na odchodu Harry Maguire či Ben Chilwell, spekulovat se pak může i o dalších jménech. "Vím jenom to, že když máte dobré hráče, vždycky se bude mluvit o nějakém zájmu. A tento tým je plný velmi talentovaných fotbalistů," reaguje na toto téma Rodgers.

Harry Maguire má několik nápadníků a vedle toho naposledy inkasoval červenou kartu, z disciplinárních důvodů se ho tak sobotní duel týkat nebude a jeho místo ve středu obrany zaujme Wes Morgan. Radost naopak může mít Marc Albrighton, ten po svalovém problému začíná s tréninkem a blíží se k návratu do sestavy.

Bournemouth je na tom při pohledu na tabulku i marodku o něco hůře, než Leicester. S 38 body je dvanáctý a mimo hru jsou dlouhodobě Andrew Surman, Simon Francis a Lewis Cook. Hrát vedle nich nemůže Steve Cook, stoprocentně fit nejsou ani Junior Stanislas, Adam Smith a Dan Gosling.

"Stále jsme ve fázi sezony, v níž je možné úplně všechno," uvědomuje si manažer Eddie Howe, jehož svěřenci z posledních dvou zápasů vydolovali čtyři body. "Ve hře je stále spousta bodů, v dalších zápasech se toho může změnit ještě hodně," říká dále.

Leicesteru to proti Bournemouthu nejde a ze sedmi zápasů v Premier League ho ještě ani jednou neporazil, hned pět vzájemných měření sil skončilo remízou.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.89 - 4.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Watford FC  (sobota 16:00)
Manchester United bude v honbě za umístěním v první čtyřce pokračovat v domácím duelu s Watfordem. Nejdůležitější zprávou v průběhu reprezentační pauzy bylo bezesporu jmenování Ole Gunnara Solskjaera dlouhodobým manažerem Rudých ďáblů - norský trenér totiž na Old Trafford podepsal tříletý kontrakt. Tato zpráva se setkala s pozitivními u hlasy u fanoušků i samotných hráčů, ti však nyní musí své nadšení ukázat i na hřišti, jde totiž skutečně o hodně.

Pod velením bývalého útočníka se Rudým ďáblům daří opravdu brilantně. Své účinkování začal sérií šesti ligových výher v řadě, až pak přišlo první zaváhání, když United na konci ledna pouze remizovali s Burnley 2:2, přičemž získaný bod zachraňovali dvěma brankami v úplném závěru. Další ztráta bodů přišla po domácí bezbrankové remíze s Liverpoolem, načež desátého března přišla i první ligová porážka, které družině Solskjaera uštědřil londýnský Arsenal, který na Emirates Stadium zvítězil 2:0. I tak se norský manažer může pyšnit úchvatnou bilancí deseti výher, dvou remíz a jediné porážky. Přičteme-li k tomu senzační postup přes Paříž v milionářské Champions League, tak vedení Rudých ďáblů skutečně nemělo jinou možnost, než Solskjaera jmenovat právoplatným manažerem. Jedinou kaňkou na jeho působení tak je vypadnutí z FA Cupu, kde byli jeho svěřenci poraženi Wolverhamptonem.

Watford může být se svými výkony taktéž spokojen, osmé místo je výrazně nad předsezónní plán tohoto celku. Poslední forma celku navíc nenaznačuje žádné zhoršení, Watford totiž z pěti ligových duelů třikrát zvítězil, když přehrál Everton, Cardiff a brankou v nastaveném čase také Leicester, dvě porážky pak přišly z kopaček jednoznačných favoritů. Z Anfield Road odjely Sršně s hrozivým debaklem 0:5, na Etihadu se proti Manchesteru City přes poločas držely, nakonec je ale semlela kontroverzní branka Raheema Sterlinga, který poté přidal ještě další dva přesné zásahy, na které Watford našel jen jednu odpověď. V sobotu odpoledne je tak v krátkém časovém horizontu čeká konfrontace s třetím velkým favoritem - podaří se Watfordu tentokráte získat nějaký bod?

United by dle nejnovějších zpráv měli mít k dispozici Luka Shawa, Marcuse Rashforda, Nemanju Matiče i Anthony Martiala, mimo by pak i nadále měl být Romelu Lukaku stejně jako Eric Bailly. Hosté nemohou počítat s Tomem Cleverleym.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.31 - 8.23
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Everton FC  (sobota 18:30)
Chvíli to vypadalo, že se bude opakovat klasický stereotypní scénář v podání Kladivářů, kteří po dosažení čtyřicetibodové hranice uberou nohu z plnu a zbytkem sezóny víceméně pouze nějak proplují. Nevídaná otočka s Huddersfieldem však ukázala, že tomu tentokrát tak být vůbec nemusí. Kladiváři se momentálně nachází na deváté pozici se ztrátou pouhých dvou bodů na sedmý Wolverhampton, o motivaci by tak nouzi mít neměli. Everton naproti tomu prožívá značně rozkolísanou sezónu, že se možná blýská na lepší zítřky však ukázala domácí výhra s favorizovanou Chelsea.

West Ham si od začátku února připsal tři výhry, a to konkrétně nad Fulhamem, Newcastlem a Huddersfieldem, dále dva remízové výsledky s favorizovaným Liverpoolem a Crystalem Palace, načež také dvakrát skončil na straně poražených, konkrétně pak v duelech s favorizovaným Manchesterem City a Cardiffem City. Svěřenci Manuela Pellegriniho mají ve zbytku soutěže poměrně těžký los a čekají je duely s Chelsea, Manchesterem United či Tottenhamem, pokud tedy budou chtít poskočit tabulkou výše, musí ze sebe skutečně vymáčknout to nejlepší.

To forma Evertonu se při pohledu na poslední výsledky dá označit za podprůměrnou. Od února Toffees podlehli Wolverhamptonu, Manchesteru City, Watfordu a Newcastlu, přičemž bodovali pouze v zápasech s Cardiffem (výhra), Liverpoolem (remíza) a překvapivě také v domácím utkání s Chelsea, kterou po nevýrazné první půli nakonec přehráli 2:0. Se současným 11. místem však svěřenci Marca Silvy rozhodně nemohou být spokojeni, před sezónou celý tým mířil výše.

West Ham bude postrádat hned šestici hráčů - Samira Nasriho, Winstona Reida, Jarmolenka, Jacka Wilshera, Carlose Sancheze a také Andyho Carrolla. Hosté se budou muset obejít bez stopera Yerryho Miny, nejistý je pak i start Andreho Gomese.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.35 - 2.77
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC31237170:1876
2.Manchester City30242479:2174
3.Tottenham Hotspur30201957:3261
4.Arsenal FC30186663:3960
5.Manchester United30177658:4058
6.Chelsea FC30176750:3357
7.Wolverhampton Wanderers301281038:3644
8.Watford FC301271142:4443
9.West Ham United311261341:4642
10.Leicester City311251440:4341
11.Everton FC311171343:4240
12.AFC Bournemouth311151543:5638
13.Newcastle United31981431:4035
14.Crystal Palace30961536:4133
15.Brighton & Hove Albion29961432:4233
16.Southampton FC30791434:5030
17.Burnley FC31861735:5930
18.Cardiff City30841827:5728
19.Fulham FC31452229:7017
20.Huddersfield Town31352318:5714
Arsenal FC - Newcastle United  (pondělí 21:00)
O dohrávku dvaatřicátého kola Premier League se postarají Arsenal s Newcastlem. Oba celky se před reprezentační přestávkou nacházely v dobrém rozpoložení a stoupaly tabulkou vzhůru, ovšem papírovým favoritem jsou jednoznačně domácí, kteří na Emirates Stadium v tomto kalendářním roce ještě v ligových kláních neztratili ani bod a nyní mají možnost poskočit dokonce na třetí místo.

Kouč Kanonýrů Unai Emery má nyní dokonce možnost zaznamenat jubilejní desátou domácí ligovou výhru v řadě, což se Arsenalu naposledy povedlo v sezoně 19997/98, shodou okolností rovněž v první celé sezoně Arséna Wengera. Na rozdíl od situace před pár týdny však musí severolondýnský klub řešit několik možných absencí obvyklých hráčů základní sestavy. Vedle vykartovaného Lucase Torreiry si totiž během působení v národním týmu přivodil zranění Granit Xhaka a nejistý je také start Aarona Ramseyho.

Emery však na předzápasové tiskové konferenci zůstával pozitivní: "Někteří hráči byli ušetřeni tréninku v pátek ráno, aby měli aspoň jeden den volna, než se k nám přidají. Týká se to Aarona Ramseyho a Dinose Mavropanose. Oba mohou být v pořádku a v pondělí nastoupit. Xhaka také odpočíval, ještě si na něj počkáme. Podle prvních zpráv lékařů by mohl být na pondělí připraven i on."

Newcastle má za sebou již s největší pravděpodobností úspěšnou sezonu, neboť k dosažení vytoužené záchrany prvoligové příslušnosti má na spadnutí. Magpies s pětatřiceti body a sedmibodovým odstupem od sestupu drží třináctou příčku a mohou v závěru sezony směle pokukovat i po vyrovnání loňského desátého místa.

Rafael Benítez se ovšem bude muset obejít bez defenzivní stálice Fabiana Schära, jenž si již v této sezoně vysloužil deset žlutých karet a odpykává si dvouzápasový distanc. Švýcarský stoper však nejspíše nenastoupil tak jako tak, neboť v kvalifikačním zápase s Gruzií ztratil vědomí, byť utkání dohrál. "Bereme tyto záležitosti opravdu vážně a věnovali jsme tomu maximální pozornost," prohlásil Benítez. "Prodělal jeden test na místě a druhý pak s námi, abychom se ujistili, že je v pořádku, a vypadá to dobře."
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Sokratis, Koscielny, Monreal - Maitland-Niles, Guendouzi, Xhaka, Kolašinac - Özil - Lacazette, Aubameyang
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Lejeune, Lascelles, Dummett - Yedlin, Hayden, Diamé, Ritchie - Pérez, Almirón - Rondón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.15 - 8.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cardiff City - Chelsea FC  (neděle 15:05)
Chelsea se krátce po třetí hodině představí na stadionu v Cardiffu a v souboji s místním celkem potřebuje nutně získat tři body. Boj o Ligu mistrů se v Premier League hodně zdramatizoval a každá další ztráta představuje značnou komplikaci. Velkou motivaci uspět mají i domácí, kteří bojují o záchranu a na nesestupové pozice ztrácejí už pět bodů. Chelsea s Cardiffem nikdy neprohrála, první zápas na Stamford Bridge ovládla jasně 4:1.

Cardiff doufá, že se mu podaří navázat na výhru proti West Hamu, která přišla těsně před reprezentační pauzou. V Chelsea má ale hodně neoblíbeného protivníka, kterého nikdy v historii neporazil.

Na druhou stranu Chelsea není v bůhvíjaké formě a v předchozích dvou kolech ztratila, čímž si zkomplikovala boj o Ligu mistrů. Situace kolem čtvrtého místa je v Premier League hodně vyrovnaná. Chelsea je v tabulce šestá a na čtvrtý Manchester United ztrácí čtyři body, Blues však mají svoje utkání s Cardiffem k dobru. "Proti Cardiffu to bude těžký zápas. Když jsme s nimi hráli na Stamford Bridge, začali velmi dobře. Je to solidní tým, hrají 4-4-1-1, jsou i silní vzadu, i když se jim zranil Sol Bamba," varoval před soupeřem Ross Barkley, který se vrátil do týmu Chelsea po reprezentačních povinnostech v dresu Albionu.

Kouč Maurizio Sarri chce od svých svěřenců stoprocentní výkon a pochopitelně tři body. Cokoliv jiného bude pro Blues znamenat citelnou ztrátu. Londýnský klub nebude v Cardiffu kompletní, chybějí mu totiž zranění Loftus-Cheek a obránce Davide Zappacosta.

Kompletní nebudou ani Bluebirds. O zranění Sola Bamby už se zmiňoval Ross Barkley a další absenci představuje Callum Paterson. Cardiff ztrácí na nesestupové pozice už pět bodů, na druhou stranu sedmnácté Burnley má o dva odehrané zápasy více.
Cardiff City - pravděpodobná sestava:
Etheridge - Bennett, Morrison, Manga, Peltier - Gunnarsson, Ralls - Hoilett, Camarasa, Murphy - Niasse
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Rüdiger, David Luiz, Emerson - Kanté, Jorginho, Barkley - Pedro, Hazard, Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.50 - 4.70 - 1.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Liverpool FC - Tottenham Hotspur  (neděle 17:30)
Ještě před měsícem mohli příznivci Tottenhamu Hotspur vzhlížet k nadcházejícímu duelu proti Liverpoolu jako k jednomu z určujících zápasů v jejich boji o titul, jenže poslední týdny jejich výtečně rozehranou sezonu rázem změnily v tuhý boj o udržení alespoň do čtvrtého místa. Londýnský celek přijíždí na Anfield Road v roli outsidera, navíc po reprezentační pauze s čerstvou ztrátou ve středu pole.

Vedle Harryho Winkse, jenž pokračuje v rehabilitaci po zranění třísel, totiž v kvalifikačním zápase mistrovství Evropy musel v samotném úvodu utkání s Českou republikou opustit trávník anglický reprezentant Eric Dier, jehož rovněž zradila třísla, a do nedělního měření sil tak nezasáhne. Drobné zranění si při hraní za národní tým Pobřeží Slonoviny připsal také Serge Aurier, a tak může Mauricio Pochettino jen závidět svému protějškovi Jürgenu Kloppovi, jenž má k dispozici takřka kompletní kádr.

Na dobré cestě k návratu do hry jsou totiž i dlouhodobě zranění Joe Gomez s Alexem Oxladem-Chamberlainem, byť proti Tottenhamu ještě do hry nenastoupí. Vítanou zprávou pro domácí je rovněž stav Trenta Alexandera-Arnolda s Xherdanem Shaqirim, kteří vinou zranění vynechali své reprezentační povinnosti, ovšem díky tomu by měli být připraveni naskočit do hry. Domácí tak budou favoritem, který po včerejší výhře Manchesteru City v tabulce nutně potřebuje zvítězit, aby se udržel v těsném kontaktu v boji o titul.

Zatímco domácí na Anfield Road neprohráli již stěží uvěřitelných 36 zápasů v řadě, Spurs naopak drží černou sérii čtyř po sobě jdoucích ligových kol bez vítězství, a pokud neuspějí ani tentokráte, půjde o jejich vůbec nejhorší sérii za posledních sedm let.

Statistiky navíc hostům v tomto ohledu nesdělují nic dobrého, neboť proti Reds dokázali v lize zvítězit pouze jednou z předešlých dvanácti vzájemných střetnutí a na Anfieldu zvládli naposledy ukořistit prvenství v květnu 2011. Snad jediným hráčem Kohoutů, který má na liverpoolský stadion příjemné vzpomínky, je Harry Kane, jenž zde v posledních čtyřech ligových duelech zaznamenal tři góly a jednu asistenci.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Fabinho, Henderson - Salah, Firmino, Mané
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Alderweireld, Sánchez, Vertonghen - Trippier, Sissoko, Alli, Rose - Eriksen - Son, Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.38 - 5.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fulham FC - Manchester City  (sobota 13:30)
Hned na samém startu 32. kola může anglická Premier League poznat nového lídra tabulky. Od 13:30 totiž Manchester City nastoupí na půdě takřka najisto sestupujícího Fulhamu a v případě vítězství překoná dosavadní dvoubodové manko na vedoucí Liverpool, který ke svému zápasu s Tottenhamem nastoupí o den později.

Nutno však podotknout, že Citizens mají navíc odložené utkání doma s Cardiffem v záloze, a tak mají obhajobu ligového titulu plně ve svých rukou. Náročný nadcházející program včetně semifinálového klání FA Cupu či čtvrtfinále Ligy mistrů ke všemu tým Pepa Guardioly může absolvovat takřka v kompletním složení s pouhou výjimkou Fabiana Delpha a náhradního brankáře Claudia Brava.

Samotné složení základní jedenáctky Manchesteru je tím pádem jednou velkou neznámou, neboť návrat do hry po vleklých zraněních hlásí i Kevin de Bruyne, John Stones či Benjamin Mendy a fit jsou také Fernandinho, Kompany nebo Otamendi. Snad jen na hrotu útoku lze najisto očekávat Sergia Agüera, který má v posledních čtyřech zápasech s Fulhamem průměr gólu na zápas a přidal za tu dobu i dvě asistence.

Aktuální forma Fulhamu již může být jen sotva horší. Cottagers prohráli již sedm zápasů v řadě a na první nesestupovou pozici již ztrácí propastných třináct bodů, přičemž jejich maximální možný zisk ze zbytku sezony činí bodů jednadvacet. Aby toho nebylo málo, proti týmům velké šestky londýnský celek prohrál 25 z posledních 26 duelů, přičemž onou jedinou výjimkou je památná remíza na Old Trafford z února 2014. Tým Scotta Parkera tak buďto zaznamená jedinečné zmrtvýchvstání, anebo příští sezonu stráví opět po roce v druholigovém Championshipu.

Největším fulhamským problémem je po celou sezonu skrznaskrz děravá defenziva, se sedmdesáti obdrženými góly suverénně nejhorší z celé ligy. V posledních jedenácti ligových duelech Fulham vždy inkasoval alespoň dvakrát, což proti naopak nejlepšímu útoku soutěže nevěstí v sobotu nic dobrého. Domácím by v tomto ohledu mohl pomoci Tim Ream, pokud se po reprezentační pauze vyrovná s pozdním příjezdem z Ameriky.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Christie, Chambers, Ream, Bryan - Anguissa, McDonald - Ayité, Cairney, Babel - Mitrović
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Laporte, Zinchenko - De Bruyne, Fernandinho, D. Silva - B. Silva, Agüero, Sterling
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 23.50 - 12.30 - 1.11
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brighton & Hove Albion - Southampton FC  (sobota 16:00)
O důležité body v boji o záchranu se v sobotu odpoledne bude hrát v Brightonu. Domácí jsou na patnáctém místě tabulky a na jejich trávník dorazí šestnáctý Southampton, oba celky mohou udělat důležitý krok na cestě za přežitím v Premier League...

Brighton si hodně pomohl před reprezentační přestávkou, nejprve doma přetlačil Huddersfield a následně vyloupil stánek Crystal Palace. Zlepšenou formu potvrdil i postupem do semifinále FA Cupu přes Millwall. V tabulce je z toho rázem patnácté místo s pětibodovým náskokem na osmnáctý Cardiff, svěřenci Chrise Hughtona navíc mají k dispozici jednu dohrávku.

"Máme za sebou povedené období, uhráli jsme dvě důležité výhry a samozřejmě postoupili v poháru, což nám hodně pomohlo. Teď na tyto výkony a výsledky pochopitelně musíme navázat, nejdůležitější pro nás jsou body v Premier League. Musíme nadále bojovat, za žádnou cenu nesmíme polevit, týmy pod námi jsou schopné vyhrávat a posunout se tabulkou vzhůru," varuje Hughton.

Brightonu by mohl znovu chybět Florin Andone, rumunský útočník si před třemi týdny obnovil zranění stehenního svalu a o jeho startu se rozhodne až před výkopem. Mimo hru pak určitě bude Pascal Gross.

Ani Southampton na tom aktuálně není vůbec špatně, zvládl poslední dva domácí duely proti Fulhamu a Tottenhamu, mezi něž se vklínila očekávaná porážka na půdě Manchesteru United. Saints zatím posbírali o tři body méně než jejich sobotní soupeř.

"Je to klasický zápas o šest bodů a případný vítěz udělá důležitý krok k záchraně, pro nás by mohl být důležitý i jeden bod. V posledních dvou venkovních duelech proti Arsenalu a Manchesteru United jsme podali dobré výkony a nezískali body. Nebylo by nejhorší nehrát tak dobře a získat nějaké body. Chceme se dostat na hranici čtyřiceti bodů, k tomu potřebujeme tři výhry a jednu remízu. A čím dříve se nám to povede, tím lépe," prohlásil hostující manažer Ralph Hasenhüttl.

Do sestavy Southamptonu se po dlouhé době vracejí Danny Ings a Mario Lemina, mimo hru je naopak útočník Shane Long. Vinou svalového problému pak o zbytek sezony přijde Michael Obafemi.

V Brightonu se dá očekávat vyrovnaná podívaná. Vedle postavení obou týmů v tabulce tomu nahrává i fakt, že remízou skončily všechny tři jejich vzájemné zápasy v Premier League.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.15 - 3.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Zatímco loni platilo Burnley za zjevení Premier League, o rok později je situace na Turf Moor obrácená zcela naruby. Tým Seana Dyche s vypětím všech sil přetrvává jen těsně nad sestupovými příčkami a v sobotní odpoledne se utká s týmem, který jej letos v roli nejpříjemnějšího překvapení nahrazuje, tedy Wolverhamptonem.

Domácí jsou od osmnáctého Cardiffu vzdálení pouze na dva body, přičemž jejich velšský soupeř má stále zápas k dobru, byť na hřišti Manchesteru City. Dyche si tak dobře uvědomuje, že sedm kol před koncem sezony jde do tuhého, a pokud Clarets chtějí prodloužit prvoligovou příslušnost i čtvrtým rokem, musí urychleně ukončit stávající šňůru čtyř porážek.

"Dospěli jsme nyní do bodu, kdy je vše stále v našich rukou, což třeba ještě o Vánocích neplatilo. Myslím, že jsme od té doby ušli velký kus cesty," připomněl Sean Dyche prachbídnou první polovinu sezony, v níž Burnley ukořistilo pouhých dvanáct bodů. "Teď už jich máme třicet, což je docela solidní zisk. Musíme na tom ale nadále stavět. Poslední kola byla samozřejmě dost krutá, ale naše forma je od Vánoc dobrá. Musíme teď zabrat a znovu bodovat, tabulka hovoří jasně," uzavřel Dyche, jehož v sobotu čeká jubilejní třístý zápas na lavičce Clarets.

Proti Wolverhamptonu však domácí nečeká vůbec nic lehkého. Ligový nováček totiž prožívá excelentní sezonu, o čemž vypovídá jak sedmé místo v tabulce, tak účast v semifinále FA Cupu, kam se svěřenci Nuna Espírita Santa dostali těsně před uplynulou reprezentační pauzou na úkor samotného Manchesteru United.

Trenér Wolves tak musel odrážet dotazy, zda se jeho svěřenci dokáží s ohledem na blížící se pohárový duel s Watfordem soustředit na nadcházející ligové zápasy, neboť semifinálová účast v FA Cupu se wolverhamptonským poštěstí poprvé od roku 1998. "Nemyslíme na to, soustředíme se jen na Burnley - jak chceme hrát a co musíme udělat pro to, abychom uspěli proti velmi obtížnému soupeři."

"Burnley je doma velmi dobré, s fyzickou, organizovanou a agresivní hrou," pokračoval Nuno Espírito Santo. "Nejlepší způsob, jak se udržet ve formě, je dívat se jen na nejbližší výzvu a na nic jiného nemyslet. Zápas po zápase, trénink po tréninku. Takovým způsobem fungujeme a budeme v tom pokračovat."

Zatímco domácí se musí vypořádat s nejistým zdravotním stavem Johanna Gudmundssona, jenž vinou poraněného lýtka vynechal pondělní zápas islandské reprezentace, Wolves mají k dispozici takřka kompletní kádr. Lze jen těžko soudit, nakolik bude Santo točit se soupiskou s ohledem na blížící se náročný program, který čítá ligovou "odvetu" s Manchesterem United a ono klání FA Cupu ve Wembley proti Watfordu.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Heaton - Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor - Hendrick, Westwood, Cork, McNeil - Wood, Barnes
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Saiss, Coady, Boly - Doherty, Dendoncker, Neves, Moutinho, Jonny - Jiménez, Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.16 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
Když už se zdálo, že Crystal Palace zdárně vyklouzlo z neoblíbeného boje o záchranu, čekalo fanoušky v Selhurst Parku další z řady letošních zklamání v podobě domácí prohry s Brightonem. Po reprezentační přestávce tak mají svěřenci Roye Hodgsona proti beznadějně poslednímu Huddersfieldu co napravovat, další ztráta by již znamenala obzvláště zbytečné komplikace do závěrečných kol.

Nejenže za sebou mají Eagles bolestnou prohru v zádech a jejich bídné výsledky na domácí půdě z celé Premier League nemají s výjimkou právě Huddersfieldu konkurenci, co se týče bodového zisku i vstřelených branek, ale navíc musí na sobotu řešit i zdravotní potíže svých obvyklých tahounů. Vedle dlouhodobě zraněného Mamadoua Sakha totiž reprezentační přestávku promarodili i Aaron Wan-Bissaka a Wilfried Zaha, jenž sice odcestoval na tisíce kilometrů dalekou vyjížďku za národním týmem Pobřeží Slonoviny, ovšem do žádného ze zápasů nenastoupil ani na minutu.

Stávající situace Huddersfieldu je natolik kritická, že v případě prohry a souběžných triumfů konkurence ze Southamptonu s Burnley bude sestup Terriers definitivně zpečetěn již nyní s šestikolovým předstihem. Manažer Jan Siewert však odmítl, že by se jeho svěřenci touto neúprosnou možností zabývali. "Nic se pro nás nemění, čeká nás o víkendu zápas, na který se připravujeme s cílem zvítězit. Samozřejmě máme i dlouhodobý pohled na naše směřování, jak klubu, tak mě jakožto manažera, ale pozornost nyní upíráme na našeho nadcházejícího soupeře."

"Crystal Palace je velmi rychlý tým, který dovede hrát v různých formacích, na což si musíme dát pozor. Nastoupit o víkendu nemohou jen dva naši hráči, Adama Diakhaby a Demeaco Duhaney. Všichni ostatní mají šanci," doplnil Siewert, jenž přímo zmínil kapitána Schindlera, Jonathana Hogga a také možnost nasazení Dannyho Williamse, jenž se vrátil do plného tréninku po prosincovém zranění kolene. Vepředu budou nejspíše Terriers spoléhat na zimní posilu Karlana Granta, jenž navzdory debutu v novém dresu až na začátku února již nyní drží se třemi zásahy dělenou první příčku v klubové tabulce střelců.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Wan-Bissaka, Tomkins, Dann, Van Aanholt - McArthur, Milivojević, Schlupp - Townsend, Batshuayi, Zaha
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Smith, Schindler, Kongolo, Durm - Stankovic - Hogg, Bacuna - Pritchard - Grant, Mounié
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.45 - 7.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Leicester začal po výměně manažera vyhrávat a v tuto chvíli uzavírá první polovinu tabulky. Lišky navíc mohou myslet ještě výše, jejich manko na sedmý Wolverhampton činí pouze tři body, které mohou získat v sobotu odpoledne proti Bournemouthu...

Domácí koncem února přehráli Brighton, po porážce na půdě Watfordu pak našli recept na jiný londýnský celek Fulham a naposledy uspěli v Burnley. Na svém kontě mají 41 bodů a definitivně za hlavu mohou hodit jakékoli záchranářské starosti.

"Mým cílem v době příchodu bylo zakončit dobře sezonu a následně absolvovat kvalitní přípravu. Bude to pro nás dobrá zkouška, Bournemouth má dobrý tým a v něm rychlé a dynamické hráče," varuje nový manažer domácích Brendan Rodgers.

Leicester má ve svém kádru hned několik zajímavých hráčů a v průběhu léta mohou být na odchodu Harry Maguire či Ben Chilwell, spekulovat se pak může i o dalších jménech. "Vím jenom to, že když máte dobré hráče, vždycky se bude mluvit o nějakém zájmu. A tento tým je plný velmi talentovaných fotbalistů," reaguje na toto téma Rodgers.

Harry Maguire má několik nápadníků a vedle toho naposledy inkasoval červenou kartu, z disciplinárních důvodů se ho tak sobotní duel týkat nebude a jeho místo ve středu obrany zaujme Wes Morgan. Radost naopak může mít Marc Albrighton, ten po svalovém problému začíná s tréninkem a blíží se k návratu do sestavy.

Bournemouth je na tom při pohledu na tabulku i marodku o něco hůře, než Leicester. S 38 body je dvanáctý a mimo hru jsou dlouhodobě Andrew Surman, Simon Francis a Lewis Cook. Hrát vedle nich nemůže Steve Cook, stoprocentně fit nejsou ani Junior Stanislas, Adam Smith a Dan Gosling.

"Stále jsme ve fázi sezony, v níž je možné úplně všechno," uvědomuje si manažer Eddie Howe, jehož svěřenci z posledních dvou zápasů vydolovali čtyři body. "Ve hře je stále spousta bodů, v dalších zápasech se toho může změnit ještě hodně," říká dále.

Leicesteru to proti Bournemouthu nejde a ze sedmi zápasů v Premier League ho ještě ani jednou neporazil, hned pět vzájemných měření sil skončilo remízou.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.89 - 4.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Watford FC  (sobota 16:00)
Manchester United bude v honbě za umístěním v první čtyřce pokračovat v domácím duelu s Watfordem. Nejdůležitější zprávou v průběhu reprezentační pauzy bylo bezesporu jmenování Ole Gunnara Solskjaera dlouhodobým manažerem Rudých ďáblů - norský trenér totiž na Old Trafford podepsal tříletý kontrakt. Tato zpráva se setkala s pozitivními u hlasy u fanoušků i samotných hráčů, ti však nyní musí své nadšení ukázat i na hřišti, jde totiž skutečně o hodně.

Pod velením bývalého útočníka se Rudým ďáblům daří opravdu brilantně. Své účinkování začal sérií šesti ligových výher v řadě, až pak přišlo první zaváhání, když United na konci ledna pouze remizovali s Burnley 2:2, přičemž získaný bod zachraňovali dvěma brankami v úplném závěru. Další ztráta bodů přišla po domácí bezbrankové remíze s Liverpoolem, načež desátého března přišla i první ligová porážka, které družině Solskjaera uštědřil londýnský Arsenal, který na Emirates Stadium zvítězil 2:0. I tak se norský manažer může pyšnit úchvatnou bilancí deseti výher, dvou remíz a jediné porážky. Přičteme-li k tomu senzační postup přes Paříž v milionářské Champions League, tak vedení Rudých ďáblů skutečně nemělo jinou možnost, než Solskjaera jmenovat právoplatným manažerem. Jedinou kaňkou na jeho působení tak je vypadnutí z FA Cupu, kde byli jeho svěřenci poraženi Wolverhamptonem.

Watford může být se svými výkony taktéž spokojen, osmé místo je výrazně nad předsezónní plán tohoto celku. Poslední forma celku navíc nenaznačuje žádné zhoršení, Watford totiž z pěti ligových duelů třikrát zvítězil, když přehrál Everton, Cardiff a brankou v nastaveném čase také Leicester, dvě porážky pak přišly z kopaček jednoznačných favoritů. Z Anfield Road odjely Sršně s hrozivým debaklem 0:5, na Etihadu se proti Manchesteru City přes poločas držely, nakonec je ale semlela kontroverzní branka Raheema Sterlinga, který poté přidal ještě další dva přesné zásahy, na které Watford našel jen jednu odpověď. V sobotu odpoledne je tak v krátkém časovém horizontu čeká konfrontace s třetím velkým favoritem - podaří se Watfordu tentokráte získat nějaký bod?

United by dle nejnovějších zpráv měli mít k dispozici Luka Shawa, Marcuse Rashforda, Nemanju Matiče i Anthony Martiala, mimo by pak i nadále měl být Romelu Lukaku stejně jako Eric Bailly. Hosté nemohou počítat s Tomem Cleverleym.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.31 - 8.23
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Everton FC  (sobota 18:30)
Chvíli to vypadalo, že se bude opakovat klasický stereotypní scénář v podání Kladivářů, kteří po dosažení čtyřicetibodové hranice uberou nohu z plnu a zbytkem sezóny víceméně pouze nějak proplují. Nevídaná otočka s Huddersfieldem však ukázala, že tomu tentokrát tak být vůbec nemusí. Kladiváři se momentálně nachází na deváté pozici se ztrátou pouhých dvou bodů na sedmý Wolverhampton, o motivaci by tak nouzi mít neměli. Everton naproti tomu prožívá značně rozkolísanou sezónu, že se možná blýská na lepší zítřky však ukázala domácí výhra s favorizovanou Chelsea.

West Ham si od začátku února připsal tři výhry, a to konkrétně nad Fulhamem, Newcastlem a Huddersfieldem, dále dva remízové výsledky s favorizovaným Liverpoolem a Crystalem Palace, načež také dvakrát skončil na straně poražených, konkrétně pak v duelech s favorizovaným Manchesterem City a Cardiffem City. Svěřenci Manuela Pellegriniho mají ve zbytku soutěže poměrně těžký los a čekají je duely s Chelsea, Manchesterem United či Tottenhamem, pokud tedy budou chtít poskočit tabulkou výše, musí ze sebe skutečně vymáčknout to nejlepší.

To forma Evertonu se při pohledu na poslední výsledky dá označit za podprůměrnou. Od února Toffees podlehli Wolverhamptonu, Manchesteru City, Watfordu a Newcastlu, přičemž bodovali pouze v zápasech s Cardiffem (výhra), Liverpoolem (remíza) a překvapivě také v domácím utkání s Chelsea, kterou po nevýrazné první půli nakonec přehráli 2:0. Se současným 11. místem však svěřenci Marca Silvy rozhodně nemohou být spokojeni, před sezónou celý tým mířil výše.

West Ham bude postrádat hned šestici hráčů - Samira Nasriho, Winstona Reida, Jarmolenka, Jacka Wilshera, Carlose Sancheze a také Andyho Carrolla. Hosté se budou muset obejít bez stopera Yerryho Miny, nejistý je pak i start Andreho Gomese.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.35 - 2.77
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC31237170:1876
2.Manchester City30242479:2174
3.Tottenham Hotspur30201957:3261
4.Arsenal FC30186663:3960
5.Manchester United30177658:4058
6.Chelsea FC30176750:3357
7.Wolverhampton Wanderers301281038:3644
8.Watford FC301271142:4443
9.West Ham United311261341:4642
10.Leicester City311251440:4341
11.Everton FC311171343:4240
12.AFC Bournemouth311151543:5638
13.Newcastle United31981431:4035
14.Crystal Palace30961536:4133
15.Brighton & Hove Albion29961432:4233
16.Southampton FC30791434:5030
17.Burnley FC31861735:5930
18.Cardiff City30841827:5728
19.Fulham FC31452229:7017
20.Huddersfield Town31352318:5714

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (902)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele