32. kolo
30.03.2019 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester doma porazil Watford 2:1 a drží se na čtvrtém místě

Watford takřka celé utkání domácí Manchester United přehrával, jenomže byl málo efektivní a nakonec na Old Trafford prohrál 1:2. Rudí ďáblové získali do tabulky veledůležité tři body, které znamenají, že i po tomto kole jim bude patřit klíčová čtvrtá příčka. Góly Manchesteru obstarali Rashford s Martialem, za Watford stihl minutu před koncem jen snížit Doucouré.

Manchester nakonec vyhrál dost šťastně, neboť v zápase s Watfordem nebyl ani zdaleka lepším týmem. Hosté od začátku dominovali na balónu a byli zkrátka aktivnější. Ve 12. minutě měl Watford nebezpečnou příležitost, kdy centr na zadní tyč tlačil z malého vápna k druhé tyči Deeney, avšak De Gea levou rukou fantasticky zasáhl. O několik minut později zase zkusil střelecké štěstí Britos a španělský brankář i tentokrát situaci zvládl. Watford měl na Old Trafford překvapivou převahu, jenomže mu to nebylo nic platné. Manchester se ubránil dalšímu nájezdu hostů a po rychlém kontru se vyplatil Rashfordův náběh za obranu, útočník technickou střelou k tyči poslal Rudé ďábly do vedení.

Manchester následně ožil a za pět minut měl na kopačce druhý gól Anthony Martial, po závaru před brankou se francouzský útočník dostal ve vyložené pozici ke střele, ale Foster skvěle nohama vyrazil. Závěr poločasu už zase patřil spíše Watfordu, nicméně výsledek 1:0 už se do poločasu nezměnil.

United nechávali soupeře hrát i po změně stran, Pereirovu střelu z hranice šestnáctky vytěsnil De Gea a Hughesův obstřel o pár minut později skončil těsně vedle. Domácí si svým způsobem o vyrovnání koledovali, Watford měl v jednu chvíli 72% držení balónu, což je u týmů, které přijedou na Old Trafford, málo vídaná věc. Tím spíš, že góly dával Manchester United. Čtvrthodinu před koncem si obrana hostů neporadila s bojovným Martialem a ten před brankou v obležení tří hráčů dopravil balón za Fosterova záda.

Druhá branka s Watfordem zamávala, veškeré jeho snažení bylo totiž zbytečné. Manchester to však jednoduché neměl, v poslední minutě dokázal ještě zdramatizovat utkání Abdoulaye Doucouré, který si v rychlosti narazil se Successem a před De Geou uklidil balón do branky. Na vyrovnání měli hosté už málo času a Manchester si vedení 2:1 vzít nenechal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele