32. kolo
30.03.2019 18:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Everton si po Chelsea vyšlápl i na West Ham a bojuje o sedmé místo

Boj ve středu tabulky o navýšení šance na kvalifikaci do příštího ročníku Evropské ligy vyzněl lépe pro Everton, který na půdě West Hamu United zvítězil suverénně 2:0. Hosté v Londýně rozhodli o svém triumfu již do přestávky, kdy se trefili Zouma s Bernardem, a tým Manuela Pellegriniho jen marně hledal odpověď.

Po sezoně plné výpadků a neuspokojivých výsledků se tak zdá, že evertonští se konečně pod vedením Marca Silvy začínají zvedat, neboť vůbec poprvé od října loňského roku ukořistili dvě ligová vítězství za sebou. Tofees tak poskočili do horní poloviny tabulky na deváté místo se ztrátou jediného bodu na sedmý Wolverhampton, zatímco jejich protivník je až jedenáctý.

Oba celky navázaly přesně tam, kde před reprezentační pauzou skončily. Zatímco Everton měl v zádech cenný skalp Chelsea a formu nyní potvrdil na West Hamu, který v předešlých šesti domácích utkáních neprohrál, Hammers stejně jako v minulém kole s Huddersfieldem krutě nezvládli vstup do zápasu a nabrali opět dvoubrankové manko, jež se jim už v tomto případě nepodařilo zvrátit.

Ze zápasu uběhlo sotva pět minut, když se Kurt Zouma snadno protlačil před Issu Diopa, aby se dostal do zakončení po Sigurdssonově rohovém kopu, a jeho pokus se od země odrazil přesně do horního růžku branky. Hosté zůstávali při chuti i nadále a nebýt Lukasze Fabianského v brance West Hamu, bylo by skóre brzy daleko jednostrannější. Polský brankář totiž napravil selhání obránců před sebou třemi kvalitními zákroky proti šancím Calverta-Lewina, Sigurdssona a Bernarda.

Po půlhodině hry však ani výtečný Fabianski druhému gólu přece jen nezabránil. Povedená narážečka Colemana s Bernardem vyústila v palebnou pozici z bezprostřední blízkosti pro druhého jmenovaného, jenž si připsal svůj vůbec první kariérní zásah v Premier League. Manuel Pellegrini sice zareagoval poločasovým nasazením Javiera Hernándeze s Michailem Antoniem, ale ani to zlepšení jeho týmu nepomohlo. Ba naopak, Kladiváři za celou druhou půli nezaznamenali ani jednu jedinou přesnou střelu mezi tři tyče.

Nespokojené domácí publikum tak muselo protrpět utkání až do konce a Evertonu ani nechybělo mnoho k ještě dominantnějšímu prvenství, kdyby v závěru Richarlison svou hlavičku nenasměroval jen do břevna.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
MCFC_8

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
OnlyWHU

3:2 COYI!!!

Reagovat
OnlyWHU

Soupeř byl lepší. Teď na Chelsea. Peres a Obiang v základu, vysvětlí mi to někdo? Živím naději, že konec sezony nebude takový. Zklamání. COYI!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele