32. kolo
30.03.2019 13:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Citizens splnili povinnost a z Fulhamu vezou tři body

Manchester City nedovolil žádné překvapení a ze hřiště Fulhamu si odváží po jistém výkonu všechny body. Domácí tým se za celé utkání nedostal k jediné střele na branku a Citizens o svém vítězství rozhodli už v průběhu prvního poločasu, když se postupně trefili Bernardo Silva a nejlepší střelec soutěže Sergio Agüero. Guardiolův tým se tak vrátil do čela Premier League a bude sledovat, jak si povede jeho největší konkurent Liverpool v souboji s Tottenhamem.

Sestup Fulhamu do nižší soutěže sice ještě není matematicky jistý, ale nikdo už o něm nepochybuje. Šest kol před koncem ztrácí londýnský celek propastných šestnáct bodů. Proti Manchesteru City byl v pozici jasného outsidera, nicméně své příznivce chtěl mile překvapit.

Začátek zápasu ale domácím vůbec nevyšel. Citizens se velice rychle uklidnili první brankou. Fosu-Mensah vyrobil v šesté minutě chybu v rozehrávce a presující soupeř toho okamžitě využil. Bernardo Silva si navedl balón ke středu hřiště a zpoza šestnáctky vyslal přesně umístěnou střelu k tyči, na kterou Rico nedosáhl. Utkání pak mělo jasný průběh, tedy Citizens udávali tempo a Fulham se většinou jenom bránil. Ve 27. minutě už hosté vedli 2:0, když další fatální ztrátu balonu předvedl Joe Bryan, Bernardo Silva pak posunul přihrávku na Sergia Agüera, který zaznamenal již devatenáctou branku v letošním průběhu Premier League. Až do konce poločasu si hráči City nedělali problémy, zvýšit mohl nebezpečnou střelou Gündogan, ovšem branku Rica těsně přestřelil.

Fulham měl po obrátce složitý úkol vrátit se do utkání kontaktní brankou. Potřeboval k tomu ale alespoň jednou vystřelit na branku a to se nepodařilo. Brankář Ederson nemusel za devadesát minut ani jednou zasahovat. To na druhé straně měl Rico více práce a čtvrthodinu před koncem ho po koncovce Walkera zachránila tyčka.

Tým Pepa Guardioly splnil povinnost a na Fulhamu zvítězil bez problému 2:0, čímž se znovu dostává na první místo před Liverpool.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

CITY

Reagovat
t0mmy33MCFC

No snad mate pravdu borci a nebudeme se s nima trapit jak LFC... musime zakoncit ten famozni Unor, Brezen a pak rozjet stejne uspesnej Duben!

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele