32. kolo
30.03.2019 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Southampton těsně vyhrál v Brightonu a zvýšil své naděje na udržení

Důležitou bitvu o záchranu lépe zvládli hosté se Southamptonu a díky brance Pierreho Højbjerga osm minut po přestávce se bodově dotáhli na svého sobotního protivníka. V tabulce Premier League jim stále patří šestnácté místo se třiatřiceti body a za Brightonem, který je patnáctý, zaostávají o skóre. Brighton držel balón z téměř šedesáti procent a vyprodukoval i více střeleckých pokusů, ale na bodový zisk mu to nestačilo.

Úvodní poločas nebyl nijak výrazně atraktivní, diváci sledovali urputnou práci obou defenzív a balón se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry. Oba soupeři se snažili hrozit především ze střední vzdálenosti a po rohových kopech, ale ani jeden z brankářů prakticky neměl výraznější práci. Hosté v podstatě zužitkovali první gólovou příležitost v 53. minutě zásluhou třiadvacetiletého dánského záložníka Højbjerga.

Ten po rychlém přečíslení obdržel průnikovou přihrávku na levou stranu pokutového území od Redmonda a pak zblízka z mírného úhlu nasměroval míč k vzdálenější konstrukci mimo dosah gólmana Ryana. O šest minut později zkusil štěstí na opačné straně Knockaert, ale jeho kroucená rána z dvaceti metrů zaplachtila zhruba o metr vedle levé tyče. Brighton i v následujícím průběhu hýřil aktivitou a tlačil se za kýženým vyrovnáním.

Dvacet minut před závěrečným hvizdem byli nejblíže ke svému cíli, neboť pumelice Montoyi z hranice pokutového území orazítkovala horní tyčku a v tuto chvíli scházelo ke gólu vskutku jen několik decimetrů. Ihned na to se Brighton dožadoval odpískání pokutového kopu po souboji ve středu šestnáctky, ovšem rozhodčí Oliver byl neoblomný. V závěrečné dvacetiminutovce hosté pozorně bránili a protivníka vůbec k ničemu nepustili.

Domácí celek tak přišel o svou šňůru tří vítězství v řadě a nenavázal na necelých čtrnáct dní starý úspěch ve čtvrtfinále FA Cupu s druholigovým Millwallem, kterého zdolal po dramatickém penaltovém rozstřelu. V příštím kole bude chtít odčinit toto zaváhání na půdě londýnské Chelsea a určitě ho čeká nesmírně obtížný úkol, Saints se před vlastními fanoušky pokusí zaskočit velkého kandidáta titulu z Liverpoolu.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele