32. kolo
31.03.2019 15:05 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Chelsea vydřela výhru nad Cardiffem

Chelsea byla blízko další blamáži, na hřišti Cadiffu totiž ještě šest minut před koncem prohrávala, ale nakonec díky strhujícímu závěru výsledek otočila. Rozhodující branku na 2:1 přitom vstřelil v první minutě nastavení střídající Loftus-Cheek. Co je nejdůležitější, Blues udrželi kontakt se čtvrtým místem, na které ztrácejí jenom jeden bod. Situace Cardiffu se na předposledním místě tabulky zase o něco více zkomplikovala.

Měly to být povinné tři body, ovšem svěřenci manažera Maurizia Sarriho se nakonec na vítězství pořádně nadřeli. Chelsea sice měla po celé utkání výraznou převahu v držení balónu, co se týče zakončení a nebezpečných příležitostí, už to tak slavné nebylo.

S první gólovkou dokonce přispěchali po necelé čtvrthodině domácí, Murphy si zasekávačkou udělal prostor ke střele, ale vzdálenější tyč, kam hodlal mířit, těsně minul. Bohužel utkání se pak změnilo v nepříliš záživnou podívanou mezi dvěma šestnáctkami. Menší pozdvižení vyvolal až nebezpečný přímý kop Williana, kterému scházelo k trefení cíle kousíček.

Bezgólový stav nakonec vydržel do druhého poločasu, ale hned na jeho začátku se postaral o vedoucí gól Cardiff a nádherná trefa Víctora Camarasy. Do vápna Chelsea putoval centr a Camarasa ho rovnou z první napálil nechytatelně do šibenice. Brankář Kepa s tím nemohl absolutně nic dělat. Chelsea byla najednou v problémech a musela výrazně přidat. Po hodině hry přišel rozhýbat ofenzivu Blues Loftus-Cheek a jak se později ukázalo, byl to Sarriho geniální tah.

Blues se ale dlouho trápili a nemohli najít skulinku v defenzivě Cardiffu. Čtvrthodinu před koncem minul vzdálenější tyč William a až situace z 84. minuty znamenala vyrovnání. Precizně zahraný rohový kop prodloužil Alonso na hlavu Césara Azpilicuety a Etheridge s tím nemohl nic dělat. Remíza 1:1 však byla pro Chelsea pořád málo. V nastavení pak strhl výhru na stranu londýnského klubu střídající Loftus-Cheek. Do vápna Cardiffu přilétl další načechraný centr, tentokrát v podání Williana a Loftus-Cheek hlavou uklidil balón k tyči. Chelsea vydřela výhru 2:1 a drží se v kontaktu se čtvrtým místem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele