32. kolo
31.03.2019 17:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool díky vlastenci v poslední minutě porazil Spurs a jde zpět do čela

Zápas kola mezi Liverpoolem a Tottenhamem ani v nejmenším nezklamal, a to obzvláště s ohledem na samotnou dramatičnost do úplného konce. Domácí se po trefě Firmina ujali brzkého vedení a zprvu měli výrazně navrch, ovšem po změně stran již naopak dominovali hráči Spurs, zásluhou Lucase Moury srovnali a měli i velmi blízko k obratu. Místo toho však v 90. minutě zaváhal Hugo Lloris a Liverpool po nešťastném vlastenci Tobyho Alderweirelda zvítězil 2:1, díky čemuž se posouvá opět do čela tabulky.

Šest kol před koncem tak tak Reds vedou před Manchesterem City o dva body, ovšem obhájce titulu má stále utkání k dobru. Tottenham naopak prožívá vůbec nejhorší období za posledních sedm let, neboť již pětkrát po sobě nevyhrál a boj o udržení kvalifikace do Ligy mistrů se mu čím dál více komplikuje, byť londýnský celek má stále vše ve svých rukou.

Hosté nastoupili v rozestavení s pěti obránci, které se soustředilo na eliminaci liverpoolské útočné trojice, jenže zároveň kvůli tomu dostávali spoustu prostoru na krajích oba křídelní beci Liverpoolu. Nebylo tak žádným překvapením, že první gól večera padl po excelentním centru Andrewa Robertsona, jenž posadil míč přesně na hlavu Roberta Firmina a brazilský forvard sám před Llorisem nezaváhal.

Do přestávky mohl navýšit hubené vedení Liverpoolu Sadio Mané, jenž se v posledních týdnech těší výtečné střelecké formě, ale tentokráte ji potvrdit nedokázal a svou kroucenou ránu z hranice šestnáctky poslal těsně mimo. Stejně si chvíli předtím počínal na druhé straně i Dele Alli a s přibývajícími minutami se Spurs začali dostávat čím dál více do hry, zatímco na kopačky domácích se vkrádala nervozita.

Po změně stran již Mauricio Pochettino upustil od původního herního plánu a čtyřčlenná defenziva s Dannym Rosem v záloze byla rázem o poznání efektivnější variantou. První velkou šanci měl po ráně Kanea Christian Eriksen, k němuž vyrazil míč brankář Alisson, avšak Trent Alexander-Arnold na poslední chvíli stačil záložníkovi Spurs vpadnout do střely a zachránit situaci.

Dvacet minut před koncem se už ale hosté za svou neustávající aktivitu dočkali. Kaneův narychlo rozehraný přímý kop našel na pravé straně Kierana Trippiera, který posunul míč Eriksenovi, a přestože dánský reprezentant netrefil míč čistě, našel neomylně Lucase Mouru, pro nějž nebyl větší problém uklidit jej do sítě.

Bylo tak znovu na Liverpoolu, aby vrhnul síly kupředu, ovšem právě na to hráči Tottenhamu čekali a vyráželi do rychlých protiútoků. Po jednom takovém se dokonce Moussa Sissoko s Heung-Min Sonem zjevili v přečíslení dvou na jednoho, jenže bránící Virgil van Dijk se soustředil především na zamezení gólové přihrávky a přinutil tak francouzského středopolaře k zakončení, které se Sissokovi hrubě nevyvedlo.

Když vzápětí Dele Alli v další slibné pozici vypálil těsně vedle, zdálo se, že utkání na Anfield Road stejně jako loni skončí remízou. V poslední minutě základní hrací doby se však přihodila ještě jedna velká událost, která s rozdělováním bodů přece jen zamíchala. Centr Alexandera-Arnolda na zadní tyč zvládl Mohamed Salah usměrnit hlavou mezi tři tyče, a přestože Hugo Lloris jeho pokus zvládl zneškodnit, místo zachycení míče jej pouze vyrazil vedle sebe přímo do Tobyho Alderweirelda, jenž neměl šanci jakkoli zareagovat a srazil si míč do vlastní branky.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

to by slepky mohly ukopat

Reagovat
MCFC_8

uvidime, bez sance nie su

Reagovat
smazaný uživatel

Sám si slepka se nejprve nauč rozdil mezi kohoutem a slepici

Reagovat
t0mmy33MCFC

ale tak se tak nezlob, jeste kdyz vam preju myslim ze to neni tak hrozne jako Shity a podobne sracky co se pouzivaji proti nam

Reagovat
t0mmy33MCFC

a pokud vim tak kohout ma na hlave velky hrebinek, na vasem logu to nejak nevidim

Reagovat
smazaný uživatel

Nie všedci majú hrebienok... a to ze je to kohút poznáš podľa ocasu...

Reagovat
smazaný uživatel

A zbarvenia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Wanyama, Sissoko - Son, Alli, Eriksen Kane

1 bod bude mať cenu zlata z tohto zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza bude zlata a 3 body budú skoro zazrak vzhľadom na to ako to Spurs na Anfield "ide" ale beriem to tak ze je po dlhej repre pauze a stat sa moze cokolvek

Lloris - Vertonghen, Alderweireld, Davinson - Rose, Sissoko, Eriksen, Trippier - Dele, Son - Kane

COYS

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Liverpool

Reagovat
Assassin11

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele