Premier League - souhrn 2. kola

17.08.2019, 15:30, aktualizováno 19.08.2019, 22:58
Komentáře a souhrny
Manchester United neuspěl ve Wolverhamptonu. Paul Pogba neproměnil za stavu 1:1 penaltu a tak se oba týmy o body podělily. Manchester City se ve šlágru kola rozešel s Tottenhamem remízou 2:2. Stoprocentní zůstávají po dvou kolech Arsenal a Liverpool, naopak Chelsea neudržela vedení a s Leicesterem se rozešla nerozhodně. Premiérové výhry po návratu do nejvyšší soutěže mají na kontě Norwich City a Sheffield United...

Wolverhampton Wanderers - Manchester United 1:1

19.08.2019 21:00

Góly: 55. Rúben Neves - 27. Anthony Martial

Dohrávka druhého kola mezi Wolverhamptonem a Manchesterem United nakonec vítěze nepřinesla. Blíže k tříbodovému zisku měli hosté, kteří se zásluhou Martiala dostali do vedení a po fantastické vyrovnávací trefě Nevese měli k dispozici výhodu pokutového kopu, jenže Paul Pogba nabídnutou příležitost neproměnil a Wolves tak po výsledku 1:1 stejně jako loni přibírají do sbírky bodový zisk proti favorizovanému klubu z čela tabulky.

Z pohledu United jde oproti loňské sezoně o jisté zlepšení, neboť na stadionu Molineux pod vedením Oleho Gunnara Solskjaera hned dvakrát prohráli, ovšem ani s remízou nemohou být Rudí ďáblové plně spokojeni, obzvláště v kontextu zmíněného pokutového kopu. Spolehlivý zákrok Ruie Patrícia proti prudké, ale neumístěné ráně Pogby jen přiživila debaty o stanovení jednoho určeného penaltového exekutora United, neboť za stávajících okolností nechává Solskjaer své hráče, aby se vždy domluvili mezi sebou až na místě.

První půle nabídla nepříliš záživnou podívanou, v níž se domácí uchýlili k hlubokému obrannému bloku a trpělivě vyčkávali, s čím jejich soupeř s míčem u nohou vyrukuje. K nelibosti místních příznivců se manchesterští ujali vedení hned z první vážnější šance, když se po rychlé kombinaci Lingarda s Rashfordem ocitl v zakončení Anthony Martial a povedenou ranou z hloubi pokutového území si připsal již svůj druhý zásah sezony.

Po změně stran tak Wolves museli od dosavadní taktiky upustit a přesunout hru na opačnou stranu. K vyvážení míče do nebezpečných prostor jim k tomu dopomáhal především střídající Adama Traoré, jenž si podmanil pravou stranu hřiště a obránci United se jeho výpady snažili jen marně zastavit. Jako první měl blízko ke srovnání Raúl Jiménez, jenž v 55. minutě trefil hlavičkou tyč, ovšem sotva minutu nato se již domácí dočkali. Parádně rozehraný rohový kop skončil u neobsazeného Rubéna Nevese, jenž si sice Moutinhův prudký pas nezpracoval ideálně, ale i tak stihl zpoza šestnáctky zavčasu vypálit a lahůdkovou ranou s pomocí břevna překonat marně plachtícího Davida de Geu. Utkání posléze nakrátko zbrzdila videoanalýza gólové situace, která však Moutinhovo postavení na hraně ofsajdu vyhodnotila jako dovolené.

V tu chvíli tribuny na Molineux bouřily v touze zhlédnout další slavné vítězství svého týmu 2:1 tak jako v minulé sezoně, ovšem místo toho udeřilo na opačné straně. Pogbův dravý průnik do vápna zastavil Conor Coady jen za cenu faulu a sudí Jonathan Moss ukázal bez váhání na značku pokutového kopu. Na rozdíl od prvního kola s Chelsea se však k penaltě nepostavil úspěšný střelec Marcus Rashford, nýbrž sám faulovaný Pogba, jehož tvrdou ránu doleva Patrício vystihl a vyrazil do bezpečí. Francouzský reprezentant tak neslavně navázal na čtyři neproměněné penalty z předcházející sezony a tato zahozená příležitost jej může mrzet dvojnásob, neboť United další gól přidat nedokázali a odváží si z Wolverhamptonu pouze bod za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Leicester City 1:1

18.08.2019 17:30

Góly: 7. Mason Mount - 67. Wilfred Ndidi

Ani na třetí pokus nepoznal Frank Lampard na lavičce Chelsea chuť vítězství. Blues šli sice díky energickému výkonu a zaváhání Wilfreda Ndidiho do brzkého vedení zásluhou Mounta, ovšem středopolař Leicesteru v druhé půli svou chybu napravil nekompromisní gólovou hlavičkou a stanovil konečné skóre 1:1.

Lampard tak neslavně napodobil Rafaela Beníteze ze sezony 2012/13, jenž byl doposud posledním manažerem Chelsea bez jediného vítězství v prvních třech soutěžních zápasech. Nový trenér západolondýnského klubu tak na úvod sezony výsledkově zaostává za konkurenty v boji o přední příčky, byť se na rozdíl od svého španělského předchůdce může jakožto klubová legenda spolehnout na výraznou podporu fanoušků, kteří jej v jeho prvním trenérském zápase na Stamford Bridge uvítali ve velkém stylu.

Nadšení přitom nezůstalo jen na tribunách, ale přesunulo se i na hřiště. Blues stejně jako v předešlých duelech pod Lampardovým vedením vstoupili do zápasu zostra a okamžitě branku Kaspera Schmeichela zasypali střeleckými pokusy. Pedro ještě trefil pouze boční síť a první rána Masona Mounta si na dánského gólmana nepřišla, avšak hned vzápětí se anglický mladík v sedmé minutě dočkal svého prvního gólu v modrém dresu. Mount šikovně obral Ndidiho o míč v nebezpečné pozici a pohotovým přízemním zakončením poslal svůj tým do vedení.

Než se hosté stačili vzpamatovat, mohla být jejich ztráta snadno dvojnásobná. Na konci další velké šance se opět ocitl Mount, ale svou hlavičku nasměroval pouze do středu brány k připravenému Schmeichelovi, a možnost Kantého na poslední chvíli zastavil Christian Fuchs, který překvapivě naskočil v základní sestavě místo absentujícího Bena Chilwella.

Po změně stran se už ale dosavadní dominance domácích nekonala. Leicester totiž do druhé půle nastoupil o poznání aktivněji, zatímco na hráčích Chelsea se s přibývajícími minutami začaly projevovat těžké nohy ze středečního 120minutového duelu s Liverpoolem v evropském Superpoháru. První velkou možnost ke srovnání měl James Maddison, jenž zvládl obejít brankáře Kepu Arrizabalagu, ale španělského gólmana stačil zastoupit navrátivší se Jorginho.

V 67. minutě se už ale Foxes dočkali. Maddisonův ostrý roh našel neomylně hlavu Ndidiho, jenž v souboji s Césarem Azpilicuetou zvítězil na plné čáře a tvrdou hlavičkou nedal Kepovi sebemenší šanci. Chvíli nato mohlo být pro domácí ještě hůř, neboť Leicester zůstával při chuti: všudypřítomný Maddison po šikovném průniku mezi dvěma bránícími hráči zblízka přestřelil a Jamie Vardy nasměroval svou kroucenou ránu z levé strany jen těsně vedle. Když se pak v další dobré možnosti neprosadil ani Youri Tielemans, musely se oba celky smířit s nerozhodným stavem 1:1 a shodně stále čekají na první ligový triumf.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Crystal Palace 1:0

18.08.2019 15:00

Góly: 47. John Lundstram

Návrat Sheffieldu United na domovský Bramall Lane v Premier Leagu byl vítězný. Blades stačila jediná přesná trefa a k pohledání vítězství nad Crystal Palace jim stačila precizní obranná práce. Hosté na trefu Lundstrama nenašli odpověď a ani v druhém utkání ročníku nevstřelili gól.

Zatímco domácí vyběhli na trávník ve stejném složení jako před týdnem na půdě Bournemouthu, v sestavě Orlů se poprvé v sezóně objevila hlavní hvězda týmu Zaha. Ten v útoku nahradil Ayewa.

Jako první zkusil v šesté minutě štěstí hostující Benteke, avšak gólmana Hendersona z úhlu příliš neprověřil. Na druhé straně hlavičkoval o pět minut později vedle brány po rohovém kopu Egan. Podobně si za další čtyři minuty počínal Eganův spoluhráč Lundstram. Ve 24. minutě žádali hráči Sheffieldu penaltu, dle jejich mínění totiž zahrál Fajn rukou ve vlastním pokutovém území. Sudí Coote ale nechal hru správně plynout.

Ve 28. minutě si Blades vypracovali menší tlak, který zakončil ránou nad břevno Fleck. Pro středopolaře domácích to byla zároveň poslední akce zápasu, neboť záhy musel kvůli zranění střídat. Za šest minut chtěl brankáře Guaitu ohrozit také Robinson, jenže Váni on svůj pokus nevtěsnal mezi tři tyče. Těsně před přestávkou měl Sheffield obrovskou šanci. Po Van Aanholtově chybě našel Lundstram ve vápně McGoldricka, ten ale slabou střelou trefil téměř překonaného Guaitu.

Dvě minuty po změně stran již domácí vsítili první branku na svém hřišti po návratu do Premier League. Blades rozjeli akci na levé straně, Freemanův pokus vyrazil Guaita pouze k Lundstramovi, jenž se z dorážky do prázdné brány nemýlil. Za Eagles usiloval v 53. minutě o vyrovnání Townsend, jeho tečovanou střelu ale Henderson lapil. Křídelník Crystal Palace se neradoval ani o minutu později, kdy zase zkusil překonat obranu Sheffieldu.

Hosté při snaze o vyrovnání naráželi na dobré připravené hráče Blades, kteří naopak málem znovu udeřili v 70. minutě, O'Connella však po rohovém kopu vychytal Guaita. Neprosadil se ani střídají útočník McBurnie, domácí to ale vůbec nemuselo trápit, neboť útočníky Orlů dokonale odzbrojili a snadno ubránili tři body.

Více informací k zápasu

Manchester City - Tottenham Hotspur 2:2

17.08.2019 18:30

Góly: 20. Raheem Sterling, 35. Sergio Agüero - 23. Erik Lamela, 56. Lucas Moura

Manchester City celý zápas bušil do obrany Tottenhamu a dvakrát se dostal do vedení, hosté však z minima dokázali vytěžit maximum a uhráli na Etihad Stadium remízu 2:2. Vypjatý byl především závěr utkání. Domácí sice vsítili třetí branku, ta však byla na popud videorozhodčího odvolána.

Přestože Citizens před týdnem koncertovali na půdě West Hamu, odhodlal se jejich manažer Guardilola hned ke čtyřem změnám v základní sestavě. Na pozici stopera se místo Stonese postavil Otamendi, Davida Silvu nahradil v středu záložní řady Gündogan a do útočného trozubce se vedle Sterlinga nepostavili Mahrez s Jesusem, nýbrž Bernardo Silva s Agüerem.

Guardiolův protějšek Pochettino nebyl při řezu jedenáctkou Spurs tak radikální. Jeho svěřenci v prvním kole udolali Aston Villu, stalo se tak však především až díky příchodu Eriksena na hřiště, ten tak tentokrát dostal důvěru od úvodního hvizdu. Pouze na lavici náhradníků tak musel na svou šanci čekat Lucas.

Domácí na svého soupeře dle očekávání vletěli a dostali hosty pod enormní tlak. V 11. minutě se hráči Manchesteru dokonce po rohovém kopu dožadovali penalty, tu však sudí Oliver neodpískal a jeho rozhodnutí potvrdil též videorozhodčí. Ve 20. minutě již ale přišel zasloužený gól Citizens. De Bruyne našel z pravé strany na zadní tyči Sterlinga, který usměrnil míč hlavou k tyči.

Z vedení se ale City neradovali dlouho, neboť nečekaně udeřili o tři minuty později. Lamela z nenadání vypálil z dálky a jeho střela zaplula přesně k tyči - 1:1. Domácí sice inkasovaná branka zaskočila, i nadále však pokračovali v aktivní hře. Ve 28. minutě hlavičkoval po přímém kopu Laporte, avšak brankář Lloris neměl příliš práce. Sedm minut na to již francouzský gólman kapituloval. V akci měl opět prsty De Bruyne, jenž tentokrát našel na malém vápně Agüera. Portugalský snajpr již neměl problém dopravit míč do sítě.

Hned minutu po Agüerově trefě se mohl branky dočkat také De Bruyne, jeho rána jen těsně minula tyč Llorisovy svatyně. Bernardo Silva záhy sice mířil mezi tři tyče, ovšem Lloris jistě zasáhl. Ve 43. minutě vyčaroval De Bruyne další skvostný pas do šestnáctky, tentokrát našel Gündogana, který ale střelou z první minul. Těsně před přestávkou se ke střele odhodlal ještě Zinčenko. Vedení Citizens sice nezvýšil, i tak šli domácí do kabin spokojeinější nežli Tottenham.

Druhý poločas začal podobně jako první, tedy aktivitou Manchesteru. Ve 49. minutě musel Lloris likvidovat nepříjemně tečovaný pokus Zinčenka. Dvě minuty poté pálil zase nebezpečně, leč nepřesně De Bruyne. Podobně si v 53. minutě počínal Agüero, zatímco Bernardo Silva o minutu později neomylně našel připraveného Llorise. Kohouti opět nevěděli, kde jim hlava stojí.

O to větší šok přišel v 56. minutě. Střídající Lucas Moura si ihned po příchodu na hřiště naskočil na centr od rohového praporku a zamířil pod břevno. Tottenham vyslal druhou střelu v zápase a podruhé skóroval. Ani za stavu 2:2 se však obrázek na hřišti nezměnil. Manchester nadále bušil do obrany Spurs. Další zákrok si Lloris připsal v 61. minutě po střele Rodriho. Z následného rohového kopu orazítkoval Bernardo Silva břevno.

Závěr duelu patřil samozřejmě Citizens. Špatnou mušku měl však střídající Jesus, dvakrát totiž mířil vedle. Hosté ale v závěru zapečetili svůj hrad a již nepustili domácí do gólovek. Jedna však přece jen přišla a málem se stala pro Spurs osudnou. Jesus po rohovém kopu dopravil míč do brány, jenže Laporte předtím zahrál rukou a branka tak neplatila. Po nervózním závěru se tak body nakonec dělily.

Více informací k zápasu

Aston Villa - AFC Bournemouth 1:2

17.08.2019 16:00

Góly: 71. Douglas Luiz - 2. Joshua King (pen.), 12. Harry Wilson

Dva góly během dvanácti minut a dost. I to stačilo Bournemouthu na venkovní vítězství proti Aston Ville. V úvodu se takto prosadili King a Wilson, ve druhé půli Douglas Luiz svou nádhernou střelou jen mírnil porážku.

Už ve druhé minutě přišla akce Cherries, která rezultovala v penaltu. Hostující hráč totiž odehrál míč těsně před Heatonem a ten jej nešikovně podkopl. Exekuce pokutového kopu se ujal Joshua King a přesnou ranou k tyči otevřel skóre.

Villans mohli srovnat záhy, a sice McGinnovým zdařilým dalekonosným pokusem. Blýskl se však Ramsdale a střelu vytáhl nad břevno. Znovu tak mohli udeřit hosté. Harry Wilson zhruba v pětadvacetimetrové vzdálenosti napřáhl a jeho rána se od obránce odrazila k tyči. Pro brankáře nechytatelné, 0:2.

Iniciativy se chopili domácí, avšak na soupeřova gólmana nevyzrál ani El Ghazi, ani McGinn. O něco později z otočky pálil Wesley, vinou teče bránícího hráče střela ještě změnila směr, přesto si s ní Ramsdale poradil.

Krátce před poločasem musel brankář Třešní být opět v pozoru. McGinnova další rána skončila jen v boční síti, ale tu Trézéguetovu musel likvidovat. Mezitím se zaskvěl i Heaton, který vychytal z blízkosti Wilsona.

V první dvacetiminutovce druhé půle byl hodně na očích Grealish, který nejprve pálil vedle, aby o pár okamžiků později hlavičkoval nad. Ramsdale se do permanence dostal až když pálil Trézéguet. Na střelu Douglase Luíze už ale byl krátký. Defenzivní záložník domácích se dostal k míči ve střední vzdálenosti a nechytatelně jej posla do šibenice.

Ve zbytku utkání už ale Aston Villa žádnou větší šanci neměla a na jejím bodovém kontě nadále svítí nula, zato Bournemouth se vítězstvím vyšvihl do horních pater tabulky.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - West Ham United 1:1

17.08.2019 16:00

Góly: 65. Leandro Trossard - 61. Javier Hernández

Fotbalisté West Hamu napravili úvodní domácí debakl od Citizens jen částečně, Brightonu totiž získali jeden bod za remízu. Po hodině hry je sice dostal do vedení Hernández, avšak to vydrželo jen pár minut do vyrovnávací trefy Trossarda.

První vážnější ohrožení brány přišlo zhruba ve čtvrtině zápasu. Kousek za hranicí velkého vápna napřáhl Stephens a Fabianski jeho dělovku vytáhl jen konečky prstů. Ten musel vyniknout i o pár okamžiků později proti Marchově pokusu na zadní tyč.

Poté už se domácí dočkali míče za zády polské gólmana, a sice po nádherném voleji Trossarda. Jenže centrující Burn se nacházel v ofsajdovém postavení a branka nemohla být uznána. Seagulls to neodradilo a tlačili i nadále, jenže Murrayho hlavička mířila jen nad břevno.

První gólová radost přišla po hodině hry - a překvapivě na straně Kladivářů. Lanzini skvěle načasoval přihrávku na Javiera Hernándeze, který tváří v tvář gólmanovi obstál a otevřel účet utkání.

To si samozřejmě Racci nenechali líbit a pustili se do náporu. Dunk ještě hlavičkoval vedle, o minutu později už ale stadion vypukl nadšením. Po souboji Murrayho s Diopem se míč odrazil k Leandru Trossardovi, který obešel obránce a zpoza vápna skóroval.

Domácí mohli i vyhrát, jenže Maupay ve velké šanci vysoko přestřelil a Pröpper hlavičkoval jen do Fabianského. Brighton se tak dočasně posunul na třetí místo, zato West Ham zůstává hluboko ve druhé polovině tabulky.

Více informací k zápasu

Everton FC - Watford FC 1:0

17.08.2019 16:00

Góly: 10. Bernard

Vzpomínáte na minulou sezónu? Watford loni v srpnu válcoval Premier League, pak porazil i Tottenham a po čtyřech kolech měl plný počet bodů. Letos ve dvou utkáních nedal gól, nemá ani bod a musí se rychle vzchopit. Naopak Everton po bezgólové remíze s Crystal Palace opět divákům moc nenabídl. Jen jediný gól Bernarda, jenž rozhodl o výsledku.

Všechno podstatné se stalo už v desáté minutě, a to poměrně překvapivě. Lucas Digne zdánlivě v tísni odpálil balón z vlastní poloviny někam nazdařbůh, kde shodou okolností nabíhal Bernard do samostatného nájezdu. Rychlá klička doprostřed, rána, titěrná teč Dawsona - ale dostatečná k tomu, aby Ben Foster v brance nestačil zareagovat - 1:0.

Watford se na rozdíl od minulé sezóny v úvodu ročníku trápí. Zatímco před rokem vyhráli Hornets všechny čtyři úvodní klání, letos se nezmůžou dokonce ani na gól. Není proto divu, že nejblíž brance byl v prvním dějství stoper Dawson, jenž po rohovém kopu Holebase trefil břevno. Po změně stran ještě Deeneyho pokus zastavil Pickford, a to bylo od hostů všechno.

A proto se ani fanoušci Evertonu nemuseli dvakrát čertit, když jejich oblíbenci v ofenzivě po zbytek utkání mlčeli. Výkřik Richarlisona totiž vyzněl do prázdna, no a když Bernard před vápnem vybojoval míč pro Keana, nebylo z toho taky nic. Posila z Juventusu totiž následnou střelou o centimetry minula prostor tří tyčí.

Více informací k zápasu

Norwich City - Newcastle United 3:1

17.08.2019 16:00

Góly: 32. Teemu Pukki, 63. Teemu Pukki, 75. Teemu Pukki - 90+3. Jonjo Shelvey

Skvělé čtyři góly stihl za dva zápasy vsítit Teemu Pukki. Útočník Norwiche se jednou trefil v Liverpoolu a v druhém kole dokázal nasázet hattrick. Domácí si tak díky Pukkiho koncertu připsali první výhru po návratu do Premier League, naopak Newcastle zůstává na nule.

Manažer kanárků Farke učinil v sestavě svého celku jedinou změnu, když McLeana ve středu pole nahradil Leitner. Proti svému bývalému zaměstnavateli se tak postavil brankář Krul. Hosté v úvodním kole podlehli Arsenalu, načež manažer Bruce nasadil do základní jedenáctky dva nové muže. Na pravý kraj hřiště se postavil Krafth a zálohu vyztužil Korejec Ki.

První velkou šanci měli v páté minutě domácí, avšak Cantwell po střele z otočky z bezprostřední blízkosti ztroskotal na gólmanovi Magpies Dúbravkovi. Straky odpověděli o čtyři minuty později. Centr z levé strany propadl na druhou stranu ke Krafthovi, ten ale ze slibné pozici pálil z voleje daleko mimo tři tyče. V patnácté minutě se připomněla kvězda Norwiche Pukki. Finský fotbalista se uvolnil ke střele, avšak z ostrého úhlu opět nechal vyniknout Dúbravku.

Souboj Pukkiho s Dúbravkou se opakoval ve 26. minutě opět se šťastnějším koncem pro strážce hostující svatyně, který s pokusem domácího útočníka neměl příliš starosti. Za minutu si na druhé straně naskočil na Haydenovu pobídku Joelinton a hlavičkoval jen těsně vedle tyče. Ve 32. minutě se diváci dočkali první přesné trefy. Joelinton se z voleje opřel do odraženého míče a konečně překonal Dúbravku - 1:0. Tento stav vydržel až do přestávky.

Newcastle začal po změně stran tlakem, ze kterého ale nic nevytěžil a místo toho v 63. minutě podruhé inkasoval. I druhý zásah kanárků obstaral Pukki, jenž se z hranice pokutového území trefil přesně k tyči. Finský fantom dovršil hattrick o dvanáct minut později, kdy si naběhl na přesný pas od Cantwella. Norwich tak zásluhou svého elitního střelce vedl již 3:0.

Krátce po třetí brance mohl čtvrtý zásah Norwiche přidat Stiepermann, ten však pálil přesně doprostřed brány, kde stál připravený Dúbravka. O čestný zásah hostů usiloval Amlirón, nakonec se ujala až střela Shelveyho z nastaveného času, který po přihrávce od Longstaffa překonal Krula přízemní ránou. Od Newcastlu to však byla pouze kosmetická úprava skóre.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Liverpool FC 1:2

17.08.2019 16:00

Góly: 83. Danny Ings - 45+1. Sadio Mané, 71. Roberto Firmino

Liverpool si zahrával s ohněm, nakonec ale závěrečnému tlaku Southamptonu odolal a vrací se do čela Premier League. Domácí tým byl po hrubce Adriána blízko vyrovnání, Danny Ings ale šanci na zisk bodu trestuhodně promarnil. Reds tak především zásluhou navrátilce do základní sestavy Sadia Maného zvítězil na jihu Anglie 2:1.

Od prvních minut Liverpool bušil na vrata domácích, ale míč zpravidla létal napříč vápnem, ať už šlo o nepovedené centry nebo slabé střely. Poprvé se Gunn dotknul balón po tečované střele Milnera. Southampton se ale do tempa také dostal poměrně rychle a po dvaceti minutách začal dominovat.

Po rohu Ward-Prowse dokázal Yoshida mimořádně snadno přehlavičkovat Van Dijka a Adrián musel vytáhnout skvělý zákrok. Tím domácí odstartovali skvělou pasáž, na jejímž konci zasahoval gólman Reds proti nepříjemnému centru - a mohlo být hůř, kdyby závar ve vápně vyřešil Valery tvrdší střelou.

Favorité mohli snadno prohrávat ještě jednou. Další mezeru v defenzivě vycítil Che Adams, jenž si naběhl na perfektní centr Romeua a hlavou osamocený zakončoval. Bohužel pro domácí nad břevno. Ale na konci poločasu se všechno zvrtlo. Ojedinělou individuální akci předvedl Sadio Mané, jenže tomu dáte trochu prostoru a platíte. Parádní rána z hranice vápna rozvlnila síť.

Druhý poločas probíhal dost podobně jako ten první. Začalo to náporem Liverpoolu, třeba Salah běžel po deseti minutách úplně sám, ale přízemní ranou trefil jen Gunna. O dalších deset minut později předvedli hosté po ose Wijnaldum - Mané - Firmino překrásnou akci, ale brazilský šutér v jasné pozici netrefil bránu.

Southampton vzápětí na chvíli sebral otěže zápasu a jal se zvrátit výsledek. Vliv na to měl hlavně střídající Danny Ings, jenž hned po příchodu na plac vykoupal Milnera a pálil těsně nad. A stejně jako v prvním dějství utnul Liverpool naděje Saints v ten nejméně očekávaný moment. Z ničeho nic chybovali domácí u postranní čáry, Mané míč předal Firminovi a ten už se v druhé velké šanci nemýlil.

Utnutým nadějím bizarním způsobem vrátil život Adrián, který prokázal, že nohama to žádný Alisson skutečně není. Nebyl pod tlakem, měl spoustu času, přesto míč při rozehrávce nakopl do Ingse a ten s povděkem snížil na 1:2. A sám bývalý útočník Liverpoolu měl pět minut před koncem na kopačce i vyrovnání. Valeryho centr však v malém vápně fatálně promáchl. A Adrián v tu chvíli začal věřit v Boha.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Burnley FC 2:1

17.08.2019 13:30

Góly: 13. Alexandre Lacazette, 64. Pierre-Emerick Aubameyang - 43. Ashley Barnes

Rozhodně to nebylo jednoznačné utkání. Fotbalistům Arsenalu byli hosté z Burnley v první půli vyrovnaným soupeřem, na Lacazetteho branku z úvodu dokázal před pauzou odpovědět Barnes. Po přestávce ale domácí převzali iniciativu a o vítězný gól se třicet minut před koncem postaral Aubameyang.

Gunners se na soupeře od začátku vrhli. Ve dvanácté minutě za obranou vyplaval zcela nebráněný Lacazette, jehož lavičku Pope konečky prstů vytěsnil na roh. Po něm už se ale domácí radovali. Právě Alexandre Lacazette se dostal zády k bráně k míči, otočil se a prudkou střelou v pádu překonal gólmana.

Po gólu však převzali iniciativu Clarets. Asi nejvíce fanouškům v ochozech zatrnulo, když Tarkowski sám na malém vápně hlavičkoval. Pokus však skvělým reflexem zneškodnil Leno, navíc byl signalizován ofsajd. Arsenalu mohl pojistit vedení Guendouzi, jehož prudkou přízemní střelu z pravé strany nohou vyrazil Pope.

A tak gól do šaten vstřelili hosté. Po akci z levé strany přišla přihrávka do pokutového území, kde ofsajdovou past vyrušil Luíz a umožnil tak Ashleymu Barnesovi z bezprostřední blízkosti skórovat. Muži v červeném se přeci jen před pauzou také ještě radovali, jenže Nelsonův gól po nádherné kombinaci nebyl vinou Monrealova postavení mimo hru uznán.

Během poločasové přestávky rozhodl trenér Emery o nasazení nejdražší letní posily Pépého. Začátek druhé půle však patřil Aubameyangovi. Jeho technická střela s vnější rotací nejprve skončila kousek od rohu brány, po hodině hry jej zase vychytal Pope. Mimochodem, k této střele jej vyzval pěkným pasem právě Pépé.

Přeci jen se ale Pierre-Emerick Aubameyang dočkal. Ceballos ve středu vybojoval míč a předal jej gabonskému kanonýrovi. Ten si balón navedl svým typickým způsobem na střed a utaženou ranou na bližší tyč rozjásal Emirates Stadium.

Burnley se opět snažilo o vyrovnání a aktivně napadalo, byli to ale hráči Arsenalu, kteří v samotném závěru nebyli daleko od gólové radosti. Nejprve po pěkné zpětné přihrávce pálil Torreira jen do brankáře, Pépé s Aubameyangem zase špatně vyřešili protiútok dva na jednoho.

Clarets ovšem tato zaváhání ofenzivy Kanonýrů potrestat nedokázali, ke skórování jim nepomohly ani dva rohové kopy v poslední minutě nastavení. Následný slibně se rozvíjející útok zase hloupým útočným faulem zastavil Barnes, všechny tři body tak zůstaly v Londýně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC22006:26
2.Arsenal FC22003:16
3.Manchester City21107:24
4.Manchester United21105:14
5.Brighton & Hove Albion21104:14
6.Tottenham Hotspur21105:34
7.AFC Bournemouth21103:24
8.Sheffield United21102:14
9.Everton FC21101:04
10.Burnley FC21014:23
11.Norwich City21014:53
12.Leicester City20201:12
 Wolverhampton Wanderers20201:12
14.Crystal Palace20110:11
15.Chelsea FC20111:51
16.West Ham United20111:61
17.Aston Villa20022:50
18.Newcastle United20021:40
19.Southampton FC20021:50
20.Watford FC20020:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (897)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele