2. kolo
17.08.2019 13:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Arsenal se nadřel, vítězství proti Burnley ale získal

Rozhodně to nebylo jednoznačné utkání. Fotbalistům Arsenalu byli hosté z Burnley v první půli vyrovnaným soupeřem, na Lacazetteho branku z úvodu dokázal před pauzou odpovědět Barnes. Po přestávce ale domácí převzali iniciativu a o vítězný gól se třicet minut před koncem postaral Aubameyang.

Gunners se na soupeře od začátku vrhli. Ve dvanácté minutě za obranou vyplaval zcela nebráněný Lacazette, jehož lavičku Pope konečky prstů vytěsnil na roh. Po něm už se ale domácí radovali. Právě Alexandre Lacazette se dostal zády k bráně k míči, otočil se a prudkou střelou v pádu překonal gólmana.

Po gólu však převzali iniciativu Clarets. Asi nejvíce fanouškům v ochozech zatrnulo, když Tarkowski sám na malém vápně hlavičkoval. Pokus však skvělým reflexem zneškodnil Leno, navíc byl signalizován ofsajd. Arsenalu mohl pojistit vedení Guendouzi, jehož prudkou přízemní střelu z pravé strany nohou vyrazil Pope.

A tak gól do šaten vstřelili hosté. Po akci z levé strany přišla přihrávka do pokutového území, kde ofsajdovou past vyrušil Luíz a umožnil tak Ashleymu Barnesovi z bezprostřední blízkosti skórovat. Muži v červeném se přeci jen před pauzou také ještě radovali, jenže Nelsonův gól po nádherné kombinaci nebyl vinou Monrealova postavení mimo hru uznán.

Během poločasové přestávky rozhodl trenér Emery o nasazení nejdražší letní posily Pépého. Začátek druhé půle však patřil Aubameyangovi. Jeho technická střela s vnější rotací nejprve skončila kousek od rohu brány, po hodině hry jej zase vychytal Pope. Mimochodem, k této střele jej vyzval pěkným pasem právě Pépé.

Přeci jen se ale Pierre-Emerick Aubameyang dočkal. Ceballos ve středu vybojoval míč a předal jej gabonskému kanonýrovi. Ten si balón navedl svým typickým způsobem na střed a utaženou ranou na bližší tyč rozjásal Emirates Stadium.

Burnley se opět snažilo o vyrovnání a aktivně napadalo, byli to ale hráči Arsenalu, kteří v samotném závěru nebyli daleko od gólové radosti. Nejprve po pěkné zpětné přihrávce pálil Torreira jen do brankáře, Pépé s Aubameyangem zase špatně vyřešili protiútok dva na jednoho.

Clarets ovšem tato zaváhání ofenzivy Kanonýrů potrestat nedokázali, ke skórování jim nepomohly ani dva rohové kopy v poslední minutě nastavení. Následný slibně se rozvíjející útok zase hloupým útočným faulem zastavil Barnes, všechny tři body tak zůstaly v Londýně.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
justcall

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele