2. kolo
17.08.2019 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Ani Adriánova hrubka Liverpoolu výhru v Southamptonu nesebrala

Liverpool si zahrával s ohněm, nakonec ale závěrečnému tlaku Southamptonu odolal a vrací se do čela Premier League. Domácí tým byl po hrubce Adriána blízko vyrovnání, Danny Ings ale šanci na zisk bodu trestuhodně promarnil. Reds tak především zásluhou navrátilce do základní sestavy Sadia Maného zvítězil na jihu Anglie 2:1.

Od prvních minut Liverpool bušil na vrata domácích, ale míč zpravidla létal napříč vápnem, ať už šlo o nepovedené centry nebo slabé střely. Poprvé se Gunn dotknul balón po tečované střele Milnera. Southampton se ale do tempa také dostal poměrně rychle a po dvaceti minutách začal dominovat.

Po rohu Ward-Prowse dokázal Yoshida mimořádně snadno přehlavičkovat Van Dijka a Adrián musel vytáhnout skvělý zákrok. Tím domácí odstartovali skvělou pasáž, na jejímž konci zasahoval gólman Reds proti nepříjemnému centru - a mohlo být hůř, kdyby závar ve vápně vyřešil Valery tvrdší střelou.

Favorité mohli snadno prohrávat ještě jednou. Další mezeru v defenzivě vycítil Che Adams, jenž si naběhl na perfektní centr Romeua a hlavou osamocený zakončoval. Bohužel pro domácí nad břevno. Ale na konci poločasu se všechno zvrtlo. Ojedinělou individuální akci předvedl Sadio Mané, jenže tomu dáte trochu prostoru a platíte. Parádní rána z hranice vápna rozvlnila síť.

Druhý poločas probíhal dost podobně jako ten první. Začalo to náporem Liverpoolu, třeba Salah běžel po deseti minutách úplně sám, ale přízemní ranou trefil jen Gunna. O dalších deset minut později předvedli hosté po ose Wijnaldum - Mané - Firmino překrásnou akci, ale brazilský šutér v jasné pozici netrefil bránu.

Southampton vzápětí na chvíli sebral otěže zápasu a jal se zvrátit výsledek. Vliv na to měl hlavně střídající Danny Ings, jenž hned po příchodu na plac vykoupal Milnera a pálil těsně nad. A stejně jako v prvním dějství utnul Liverpool naděje Saints v ten nejméně očekávaný moment. Z ničeho nic chybovali domácí u postranní čáry, Mané míč předal Firminovi a ten už se v druhé velké šanci nemýlil.

Utnutým nadějím bizarním způsobem vrátil život Adrián, který prokázal, že nohama to žádný Alisson skutečně není. Nebyl pod tlakem, měl spoustu času, přesto míč při rozehrávce nakopl do Ingse a ten s povděkem snížil na 1:2. A sám bývalý útočník Liverpoolu měl pět minut před koncem na kopačce i vyrovnání. Valeryho centr však v malém vápně fatálně promáchl. A Adrián v tu chvíli začal věřit v Boha.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
MCFC_8

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

"1:3"

Neco mi rika, ze svati otoci zapas z 0:1 na 2:1 (davam tomu 60%)

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:4, Liverpool v obraně nejistý, v útoku mašina.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele