2. kolo
17.08.2019 18:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Tottenham odolal velkému tlaku a s Manchesterem City remizoval

Manchester City celý zápas bušil do obrany Tottenhamu a dvakrát se dostal do vedení, hosté však z minima dokázali vytěžit maximum a uhráli na Etihad Stadium remízu 2:2. Vypjatý byl především závěr utkání. Domácí sice vsítili třetí branku, ta však byla na popud videorozhodčího odvolána.

Přestože Citizens před týdnem koncertovali na půdě West Hamu, odhodlal se jejich manažer Guardilola hned ke čtyřem změnám v základní sestavě. Na pozici stopera se místo Stonese postavil Otamendi, Davida Silvu nahradil v středu záložní řady Gündogan a do útočného trozubce se vedle Sterlinga nepostavili Mahrez s Jesusem, nýbrž Bernardo Silva s Agüerem.

Guardiolův protějšek Pochettino nebyl při řezu jedenáctkou Spurs tak radikální. Jeho svěřenci v prvním kole udolali Aston Villu, stalo se tak však především až díky příchodu Eriksena na hřiště, ten tak tentokrát dostal důvěru od úvodního hvizdu. Pouze na lavici náhradníků tak musel na svou šanci čekat Lucas.

Domácí na svého soupeře dle očekávání vletěli a dostali hosty pod enormní tlak. V 11. minutě se hráči Manchesteru dokonce po rohovém kopu dožadovali penalty, tu však sudí Oliver neodpískal a jeho rozhodnutí potvrdil též videorozhodčí. Ve 20. minutě již ale přišel zasloužený gól Citizens. De Bruyne našel z pravé strany na zadní tyči Sterlinga, který usměrnil míč hlavou k tyči.

Z vedení se ale City neradovali dlouho, neboť nečekaně udeřili o tři minuty později. Lamela z nenadání vypálil z dálky a jeho střela zaplula přesně k tyči - 1:1. Domácí sice inkasovaná branka zaskočila, i nadále však pokračovali v aktivní hře. Ve 28. minutě hlavičkoval po přímém kopu Laporte, avšak brankář Lloris neměl příliš práce. Sedm minut na to již francouzský gólman kapituloval. V akci měl opět prsty De Bruyne, jenž tentokrát našel na malém vápně Agüera. Portugalský snajpr již neměl problém dopravit míč do sítě.

Hned minutu po Agüerově trefě se mohl branky dočkat také De Bruyne, jeho rána jen těsně minula tyč Llorisovy svatyně. Bernardo Silva záhy sice mířil mezi tři tyče, ovšem Lloris jistě zasáhl. Ve 43. minutě vyčaroval De Bruyne další skvostný pas do šestnáctky, tentokrát našel Gündogana, který ale střelou z první minul. Těsně před přestávkou se ke střele odhodlal ještě Zinčenko. Vedení Citizens sice nezvýšil, i tak šli domácí do kabin spokojeinější nežli Tottenham.

Druhý poločas začal podobně jako první, tedy aktivitou Manchesteru. Ve 49. minutě musel Lloris likvidovat nepříjemně tečovaný pokus Zinčenka. Dvě minuty poté pálil zase nebezpečně, leč nepřesně De Bruyne. Podobně si v 53. minutě počínal Agüero, zatímco Bernardo Silva o minutu později neomylně našel připraveného Llorise. Kohouti opět nevěděli, kde jim hlava stojí.

O to větší šok přišel v 56. minutě. Střídající Lucas Moura si ihned po příchodu na hřiště naskočil na centr od rohového praporku a zamířil pod břevno. Tottenham vyslal druhou střelu v zápase a podruhé skóroval. Ani za stavu 2:2 se však obrázek na hřišti nezměnil. Manchester nadále bušil do obrany Spurs. Další zákrok si Lloris připsal v 61. minutě po střele Rodriho. Z následného rohového kopu orazítkoval Bernardo Silva břevno.

Závěr duelu patřil samozřejmě Citizens. Špatnou mušku měl však střídající Jesus, dvakrát totiž mířil vedle. Hosté ale v závěru zapečetili svůj hrad a již nepustili domácí do gólovek. Jedna však přece jen přišla a málem se stala pro Spurs osudnou. Jesus po rohovém kopu dopravil míč do brány, jenže Laporte předtím zahrál rukou a branka tak neplatila. Po nervózním závěru se tak body nakonec dělily.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
diastan

2:1...Kurz ma, ale klasicky value...

Reagovat
t0mmy33MCFC

dost prehnany kurz no

Reagovat
MCFC_8

Kurz je prehnany, to je pravda, ale asi to je aj tym ze budu bez Alliho a aj suspendovaneho Sona

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
MCFC_8

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0, ztratí oba.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
MCFC_8

Toto je neskutocna smola a neskutocne stastie slepic...aj ked oba goly co sme dostali nechapem, 1. podla mna Ederson musi chytat a 2. nam da gol hlavou po rohu najmensi hrac...FUCKING VAR

Reagovat
t0mmy33MCFC

Sorry všem ale tohle sou takový mrdky šťastný až to není možný podruhé za poslední léta sem se radoval jak prase mlatil do sedačky ve vlaku a opět darmo

Reagovat
MCFC_8

Presne to iste, 30:3 na strely, tolko sanci nepremenenych, neskutocne a este sa mi zda ze nikto z hracov slepic nereklamoval ruku pripomina mi to nase zapasy s Evertonom par rokov dozadu, kopa sanci, dominancia a straty bodov

Reagovat
smazaný uživatel

takze to nebyla ruka?

Reagovat
Pharrell

Reagovat
DUCK11
Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Kontroverzní VAR už letos 2x zasáhlo v zápasech Man.City-Tottenham (LM/PL) .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele