2. kolo
18.08.2019 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Chelsea opět nevyhrála a s Leicesterem se rozešla smírně

Ani na třetí pokus nepoznal Frank Lampard na lavičce Chelsea chuť vítězství. Blues šli sice díky energickému výkonu a zaváhání Wilfreda Ndidiho do brzkého vedení zásluhou Mounta, ovšem středopolař Leicesteru v druhé půli svou chybu napravil nekompromisní gólovou hlavičkou a stanovil konečné skóre 1:1.

Lampard tak neslavně napodobil Rafaela Beníteze ze sezony 2012/13, jenž byl doposud posledním manažerem Chelsea bez jediného vítězství v prvních třech soutěžních zápasech. Nový trenér západolondýnského klubu tak na úvod sezony výsledkově zaostává za konkurenty v boji o přední příčky, byť se na rozdíl od svého španělského předchůdce může jakožto klubová legenda spolehnout na výraznou podporu fanoušků, kteří jej v jeho prvním trenérském zápase na Stamford Bridge uvítali ve velkém stylu.

Nadšení přitom nezůstalo jen na tribunách, ale přesunulo se i na hřiště. Blues stejně jako v předešlých duelech pod Lampardovým vedením vstoupili do zápasu zostra a okamžitě branku Kaspera Schmeichela zasypali střeleckými pokusy. Pedro ještě trefil pouze boční síť a první rána Masona Mounta si na dánského gólmana nepřišla, avšak hned vzápětí se anglický mladík v sedmé minutě dočkal svého prvního gólu v modrém dresu. Mount šikovně obral Ndidiho o míč v nebezpečné pozici a pohotovým přízemním zakončením poslal svůj tým do vedení.

Než se hosté stačili vzpamatovat, mohla být jejich ztráta snadno dvojnásobná. Na konci další velké šance se opět ocitl Mount, ale svou hlavičku nasměroval pouze do středu brány k připravenému Schmeichelovi, a možnost Kantého na poslední chvíli zastavil Christian Fuchs, který překvapivě naskočil v základní sestavě místo absentujícího Bena Chilwella.

Po změně stran se už ale dosavadní dominance domácích nekonala. Leicester totiž do druhé půle nastoupil o poznání aktivněji, zatímco na hráčích Chelsea se s přibývajícími minutami začaly projevovat těžké nohy ze středečního 120minutového duelu s Liverpoolem v evropském Superpoháru. První velkou možnost ke srovnání měl James Maddison, jenž zvládl obejít brankáře Kepu Arrizabalagu, ale španělského gólmana stačil zastoupit navrátivší se Jorginho.

V 67. minutě se už ale Foxes dočkali. Maddisonův ostrý roh našel neomylně hlavu Ndidiho, jenž v souboji s Césarem Azpilicuetou zvítězil na plné čáře a tvrdou hlavičkou nedal Kepovi sebemenší šanci. Chvíli nato mohlo být pro domácí ještě hůř, neboť Leicester zůstával při chuti: všudypřítomný Maddison po šikovném průniku mezi dvěma bránícími hráči zblízka přestřelil a Jamie Vardy nasměroval svou kroucenou ránu z levé strany jen těsně vedle. Když se pak v další dobré možnosti neprosadil ani Youri Tielemans, musely se oba celky smířit s nerozhodným stavem 1:1 a shodně stále čekají na první ligový triumf.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

4:2 (Zouma, Pedro, 2x Abraham)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 (Barkley, Mount, Giroud)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele