2. kolo
18.08.2019 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sheffield oslavil první zápas doma výhrou nad Crystal Palace

Návrat Sheffieldu United na domovský Bramall Lane v Premier Leagu byl vítězný. Blades stačila jediná přesná trefa a k pohledání vítězství nad Crystal Palace jim stačila precizní obranná práce. Hosté na trefu Lundstrama nenašli odpověď a ani v druhém utkání ročníku nevstřelili gól.

Zatímco domácí vyběhli na trávník ve stejném složení jako před týdnem na půdě Bournemouthu, v sestavě Orlů se poprvé v sezóně objevila hlavní hvězda týmu Zaha. Ten v útoku nahradil Ayewa.

Jako první zkusil v šesté minutě štěstí hostující Benteke, avšak gólmana Hendersona z úhlu příliš neprověřil. Na druhé straně hlavičkoval o pět minut později vedle brány po rohovém kopu Egan. Podobně si za další čtyři minuty počínal Eganův spoluhráč Lundstram. Ve 24. minutě žádali hráči Sheffieldu penaltu, dle jejich mínění totiž zahrál Fajn rukou ve vlastním pokutovém území. Sudí Coote ale nechal hru správně plynout.

Ve 28. minutě si Blades vypracovali menší tlak, který zakončil ránou nad břevno Fleck. Pro středopolaře domácích to byla zároveň poslední akce zápasu, neboť záhy musel kvůli zranění střídat. Za šest minut chtěl brankáře Guaitu ohrozit také Robinson, jenže Váni on svůj pokus nevtěsnal mezi tři tyče. Těsně před přestávkou měl Sheffield obrovskou šanci. Po Van Aanholtově chybě našel Lundstram ve vápně McGoldricka, ten ale slabou střelou trefil téměř překonaného Guaitu.

Dvě minuty po změně stran již domácí vsítili první branku na svém hřišti po návratu do Premier League. Blades rozjeli akci na levé straně, Freemanův pokus vyrazil Guaita pouze k Lundstramovi, jenž se z dorážky do prázdné brány nemýlil. Za Eagles usiloval v 53. minutě o vyrovnání Townsend, jeho tečovanou střelu ale Henderson lapil. Křídelník Crystal Palace se neradoval ani o minutu později, kdy zase zkusil překonat obranu Sheffieldu.

Hosté při snaze o vyrovnání naráželi na dobré připravené hráče Blades, kteří naopak málem znovu udeřili v 70. minutě, O'Connella však po rohovém kopu vychytal Guaita. Neprosadil se ani střídají útočník McBurnie, domácí to ale vůbec nemuselo trápit, neboť útočníky Orlů dokonale odzbrojili a snadno ubránili tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele