2. kolo
19.08.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Wolverhampton Wanderers - Manchester United 1:1

Dohrávka druhého kola mezi Wolverhamptonem a Manchesterem United nakonec vítěze nepřinesla. Blíže k tříbodovému zisku měli hosté, kteří se zásluhou Martiala dostali do vedení a po fantastické vyrovnávací trefě Nevese měli k dispozici výhodu pokutového kopu, jenže Paul Pogba nabídnutou příležitost neproměnil a Wolves tak po výsledku 1:1 stejně jako loni přibírají do sbírky bodový zisk proti favorizovanému klubu z čela tabulky.

Z pohledu United jde oproti loňské sezoně o jisté zlepšení, neboť na stadionu Molineux pod vedením Oleho Gunnara Solskjaera hned dvakrát prohráli, ovšem ani s remízou nemohou být Rudí ďáblové plně spokojeni, obzvláště v kontextu zmíněného pokutového kopu. Spolehlivý zákrok Ruie Patrícia proti prudké, ale neumístěné ráně Pogby jen přiživila debaty o stanovení jednoho určeného penaltového exekutora United, neboť za stávajících okolností nechává Solskjaer své hráče, aby se vždy domluvili mezi sebou až na místě.

První půle nabídla nepříliš záživnou podívanou, v níž se domácí uchýlili k hlubokému obrannému bloku a trpělivě vyčkávali, s čím jejich soupeř s míčem u nohou vyrukuje. K nelibosti místních příznivců se manchesterští ujali vedení hned z první vážnější šance, když se po rychlé kombinaci Lingarda s Rashfordem ocitl v zakončení Anthony Martial a povedenou ranou z hloubi pokutového území si připsal již svůj druhý zásah sezony.

Po změně stran tak Wolves museli od dosavadní taktiky upustit a přesunout hru na opačnou stranu. K vyvážení míče do nebezpečných prostor jim k tomu dopomáhal především střídající Adama Traoré, jenž si podmanil pravou stranu hřiště a obránci United se jeho výpady snažili jen marně zastavit. Jako první měl blízko ke srovnání Raúl Jiménez, jenž v 55. minutě trefil hlavičkou tyč, ovšem sotva minutu nato se již domácí dočkali. Parádně rozehraný rohový kop skončil u neobsazeného Rubéna Nevese, jenž si sice Moutinhův prudký pas nezpracoval ideálně, ale i tak stihl zpoza šestnáctky zavčasu vypálit a lahůdkovou ranou s pomocí břevna překonat marně plachtícího Davida de Geu. Utkání posléze nakrátko zbrzdila videoanalýza gólové situace, která však Moutinhovo postavení na hraně ofsajdu vyhodnotila jako dovolené.

V tu chvíli tribuny na Molineux bouřily v touze zhlédnout další slavné vítězství svého týmu 2:1 tak jako v minulé sezoně, ovšem místo toho udeřilo na opačné straně. Pogbův dravý průnik do vápna zastavil Conor Coady jen za cenu faulu a sudí Jonathan Moss ukázal bez váhání na značku pokutového kopu. Na rozdíl od prvního kola s Chelsea se však k penaltě nepostavil úspěšný střelec Marcus Rashford, nýbrž sám faulovaný Pogba, jehož tvrdou ránu doleva Patrício vystihl a vyrazil do bezpečí. Francouzský reprezentant tak neslavně navázal na čtyři neproměněné penalty z předcházející sezony a tato zahozená příležitost jej může mrzet dvojnásob, neboť United další gól přidat nedokázali a odváží si z Wolverhamptonu pouze bod za remízu 1:1.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
diastan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
MCFC_8

2:2

Reagovat
Vsadim gule

0:3

Reagovat
PePiG7

0-2 Rash, Maguire

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

pravdepodobne 1:2, i ked radsej by som bol za tri body s clean sheat :D

za united martial, rashfor

Reagovat
Raany10

1:3

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Pharrell

Reagovat
freewill

Pogbu nakopat do zádele - tohle francouzské poleno se cpe na penáltu přesto, že každou třetí zkur*í - kopyto s enormním ego. Nechápu proč ho neprodali ...

Reagovat
Vsadim gule

Tebe měli prodat..

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, či predať, ale zakázal by som mu penalty, lebo ich pravidelne nepremieňa.Tá penalta bola katastrofálna, polovysoká, zle umiestnená, proste presne pre brankára, ktorý si riskne jednu stranu a uhádne ju. Tréner mal striedať skôr a mal ísť preč Rushford, vôbec mu nevyšiel zápas a postupne stratil sebavedomie, preto zrejme ani nešiel na penaltu. Ten McTominay síce behá, ale má základné tech. nedostatky, loptu spracuje na 2x. Celkove MU má bojovných a behavých hráčov, ale chýba im tech. vyspelosť, kľučku urobí len ten mladý James.V malom priestore nedokážu kombinovať, lopta im zavadzia. Je o také typické anglické mužstvo z minulosti - dlhé prihrávky, nakopávané lopty. Matu poslal neskoro na plaz.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele