Premier League - souhrn 15. kola

26.12.2020, 15:25, aktualizováno 27.12.2020, 22:12
Komentáře a souhrny
Sadio Mané (© AFP)
Vedoucí Liverpool neudržel vedení a s West Bromem se rozešel smírně. Manchester United se v Leicesteru dvakrát ujal vedení, přesto nakonec bere pouze bod za remízu 2:2. Red Devils tak na "Lišky" nadále ztrácí bod, stále však mají zápas k dobru. Opět nevyhrál Tottenham, jenž remizoval na půdě Wolves. Arsenal ukončil trápení a v derby zdolal Chelsea, Manchester City přehrál Newcastle a Everton veze body ze Sheffieldu...

Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur 1:1

27.12.2020 20:15

Góly: 86. Romain Saïss - 1. Tanguy Ndombélé

Chybělo tak málo a José Mourinho si opět mohl promnout ruce, jak mu jeho tradiční plán vyšel k dokonalosti. Svěřenci portugalského kouče totiž jako obvykle v letošní sezoně udeřili hned z první střely na bránu a na půdě Wolverhamptonu se již od první minuty ujali vedení, které po zbytek utkání úspěšně navzdory soupeřově tlaku udržovali. Pár minut před koncem se však Wolves přece jen za svou aktivitu dočkali odměny v podobě vyrovnání a berou tak bod za remízu 1:1.

Stejně jako nedávno proti Liverpoolu se Spurs stalo osudným bránění standardní situace, když Romain Saïss udeřil hlavou z rohového kopu a smazal tak na poslední chvíli úvodní branku Tanguye Ndombélého. Rozdíl mezi oběma mužstvy tak zůstává i nadále pětibodový, s Wolves na jedenáctém místě a Tottenhamem na pátém.

Lepší vstup do zápasu si hosté ani nemohli představit. Hned po pouhých 57 vteřinách vrátil Ben Davies odvrácený roh zpět k pokutovému území pro volného Ndombélého, jenž přízemní ranou zaskočil Ruie Patrícia a poslal svůj tým do vedení od první minuty. Hosté málem srovnali nedlouho poté, když typický průnik Adamy Traorého přes trojici protihráčů zařídil brankovou příležitost pro Daniela Podenceho, jenže forvard Wolves přiměl Huga Llorise jen k pohodlnému zákroku.

Krátce nato se na druhé straně dostal hned ke dvojímu zakončení krajní bek Spurs Sergio Reguilón, ale nejprve svou hlavičku z centru Ndombélého poslal mimo tři tyče a poté v 21. minutě po další špičkové práci autora prvního gólu poslal svou ránu přesně do náruče připraveného Patrícia. Právě tato střela se nakonec ukázala být tou poslední, kterou Spurs v zápase brankáře Wolves zaměstnali.

Nejlepší příležitost Wolves ke srovnání připadla v první půli Fabiu Silvovi, jemuž připravil palebnou pozici povedeným pasem Nelson Semedo, avšak tvrdá rána portugalského útočníka zamířila těsně vedle tyče. Další potenciální gólovku měli domácí na dosah bezprostředně po změně stran, když se dožadovali penalty za zákrok Diera na Silvu, ovšem jak rozhodčí Tierney, tak jeho kolegové u videa tento incident přešli.

Ani to ovšem hráče ve žlutém neodradilo od neutuchajícího tlaku, stejně jako neproměněné šance Silvy, Neta či Nevese, a pět minut před koncem přišla zasloužená odměna. Netův rohový kop našel přesně hlavu Saisse, jenž předskočil Daviese a míč umně nasměroval do sítě. Rozjetí Wolves měli v tu chvíli našlápnuto dokonce na strhující obrat, jenže smolař večera Silva ani do třetice nedokázal svou příležitost náležitě zakončit. Utkání tak skončilo dělbou bodů 1:1, s níž ve výsledku nebude příliš spokojena ani jedna strana.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - West Bromwich Albion 1:1

27.12.2020 17:30

Góly: 12. Sadio Mané - 82. Semi Ajayi

Manažer Sam Allardyce si výrazně napravil svou reputaci poté, co jeho svěřenci naposledy doma jednoznačně nestačili na Aston Villu. A zatímco premiéra na lavičce West Bromwichi se mu výrazně nevydařila, tentokráte opravdu zabral a odvezl domů velmi potřebný bod z půdy Liverpoolu. Ten naopak ztratil hodně nečekaně v boji o nynější první místo v tabulce.

Teprve pár dnů si fotbalisté WBA zvykají na nové pořádky kouče, který nahradil svého předchůdce Slavena Biliče za účelem ligové záchrany. A hned si hosté na své konto připsali vážně hodně cenný výsledek. V součtu s duelem na hřišti Manchesteru City, konaném v půlce prosince, který ovšem měl ještě pod správou chorvatský stratég, zaskočili dalšího favorita.

Přitom The Reds byli zajisté hodně povzbuzeni o minulé sedmigólové vítězství na půdě Crystalu Palace. A že by neměli mít problémy se ziskem následné výhry taktéž proti aktuálně předposlednímu celku průběžného pořadí, ukázala už 12. minuta utkání, to když si Mané zpracoval ve vápně na prsa prudký centr od Matipa a z voleje překonal brankáře Johnstona.

Následně se však výběr manažera Jürgena Kloppa do ofenzívy již tolik nehnal, jako by neměl nějaký velký zájem svůj náskok pojistit. A možná že opatrnější a bázlivější taktika nebyla tou správnou volbou. Ne že by jeho soupeř začal nějakým způsobem přebírat otěže utkání, vůbec ne, byl ovšem Liverpoolu stále na dostřel. A ve druhém dějství se přece dotlačil k vyrovnání.

V 72. minutě byl blízko vstřelené brance Ahearne-Grant, svou levačkou ovšem rychlý brejk nezužitkoval a ztroskotal na gólmanovi Alissonovi. Nicméně o deset minut později Matheus Pereira poslal pas do šestnáctky z pravé strany, odtud hlavou zacílil Ajayi, a i když se zdálo, že míč po odrazu od tyčky skončí mimo nebezpečí, doputoval nakonec za brankovou čáru.

Více informací k zápasu

West Ham United - Brighton & Hove Albion 2:2

27.12.2020 15:15

Góly: 60. Benjamin Johnson, 82. Tomáš Souček - 44. Neal Maupay, 70. Lewis Dunk

West Ham nakonec v duelu s Brightonem vybojoval bod za remízu 2:2. Hammers absolutně prospali první poločas a zaslouženě prohrávali, po zlepšeném výkonu v dějstvím druhém se jim nakonec podařilo dvakrát vyrovnat a získat bod. Byli to ale hosté, kdo byl takřka po celý zápas lepší, Graham Potter bude po utkání jistě cítit určitou pachuť, jelikož jeho svěřenci měli dostatek šancí, aby utkání vyhráli.

První půle domácímu týmu hrubě nevyšla, byl až příliš pasivní, vůbec nekontroloval střed pole a vesměs vše nebezpečné se odehrávalo před brankou Fabiańskiho. První nebezpečná příležitost připadla na kopačky Welbecka, ten ale z úhlu branku vůbec netrefil. O chvíli později vyzkoušel své štěstí také Maupay, jeho ránu ale zblokoval Ogbonna. Po centru Marche se zase do zakončení prodral aktivní Welbeck, ani tentokráte však míč nenasměroval na branku.

Po půlhodině hry se za záda domácí obrany prohnal March, z ostrého úhlu ale pálil jen do boční sítě. Před poločasovým hvizdem se ovšem hosté přece jenom dočkali vedoucí branky - centr Marche dokázala obrana hostí zblokovat, před dotírajícím Welbeckem míč ještě stihl vypíchnout Rice, jenže míč si našel osamocený Maupay a pohotově jej poslal do sítě.

Na startu druhého dějství se k hlavičce prodral Haller, jeho zakončení ale našlo pouze rukavice připraveného Sancheze. Po hodině hry ale West Ham přece jen vyrovnal - Jarmolenko odcentroval do vápna, po skrumáži pak Lanzini přiklepl míč Johnsonovi, který parádní ranou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Z remízového stavu se však domácí neradovali dlouho - 20 minut před koncem si totiž na rohový kop naběhl Dunk a se štěstím dostal míč za záda Fabiańskiho. Videorozhodčí ještě zkoumal, zda nedošlo k hraní rukou, nakonec ale branku uznal.

Konečnou podobu výsledku dal v 82. minutě záložník Souček, který si naskočil na rohový kop Cresswella a z hranice malého vápna West Hamu vystřelil remízu 2:2.

Více informací k zápasu

Leeds United - Burnley FC 1:0

27.12.2020 13:00

Góly: 5. Patrick Bamford (pen.)

Burnley přišlo na hřišti Leedsu o šňůru neporazitelnosti, avšak Clarets mohou cítit na jazyku pachuť, neboť o body přišli i kvůli chybě sudího. Tak či onak, svěřenci manažera Seana Dyche zůstávají těsně nad sestupovým pásmem, United se v tabulce drží o něco výš.

Úvodní a nakonec též jediná gólová akce se zrodila již ve čtvrté minutě zápasu. Unikajícího Bamforda sestřelil gólman Burnley Pope ve vlastním pokutovém území a sudí Jones odpískal penaltu pro Leeds. Její exekuci si vzal na starost sám faulovaný, který bez potíží skóroval. Za hosty chtěl v desáté minutě odpovědět Mee, jeho hlavička ale skončila v zámezí.

Za dalších deset minut se již hosté radovali z vyrovnání. Brankář Leedsu Meslier šel hodně odvážně za centrovaným balónem, přičemž ale sestřelil Meeho a merunu v rukavicích neudržel. Balón pak do brány uklidil Barnes, ovšem rozhodčí odpískal faul hráče hostí. Pokud už se však Jones odhodlal přerušit hru, měl spíš potrestat Mesliera. Burnley se mohlo právem cítit okradeno o gól.

United tak i za pomoci arbitra nadále drželi vedení, které mohli navýšit po půlhodině hry, avšak Harrison ve vyložené šanci trefil jen spoluhráče před sebou. Těsně před pauzou pak nepřesně hlavičkoval Rodrigo. Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté, což demonstrovali Lowton s Brownhillem, ovšem Meslier s jejich pokusy neměl mnoho starostí.

Domácí byli nadále nebezpečnější. V 72. minutě táhl protiútok Leedsu Hernández, který nakonec vzal na svá bedra také zakončení, ale Pope se vyznamenal důležitým zákrokem. Ve zbývajícím času již United bez potíží uhájili náskok.

Více informací k zápasu

Manchester City - Newcastle United 2:0

26.12.2020 21:00

Góly: 14. Ilkay Gündogan, 55. Ferrán Torres

Manchester City si s přehledem poradil s neškodným Newcastlem a poskočil na pátou příčku tabulky. O výhře domácího celku rozhodli svými brankami Gündogan a Ferran Torres, rozdíl ve skóre ale mohl být ještě daleko vyšší, kdyby Citizens proměnili některou z řady dalších příležitostí, které si v zápase vypracovali.

První branka přišla po čtvrthodině hry a byla to opravdová lahůdka. Parádní kombinaci domácího týmu předvedl De Bruyne s Cancelem, druhý jmenovaný pak narýsoval krásnou kolmici na Sterling, který se neukvapil, zasekávačkou si na zadek posadil obránce i brankáře hostujícího týmu a nezištně předložil míč nabíhajícímu Gündoganovi, který z prvního doteku míč uklidil do sítě. Druhou branku mohl přidat De Bruyne, ovšem jeho centr, který padal přesně za vzdálenější tyč, nakonec Darlow s vypětím všech sil dokázal vytáhnout. Těsně před pauzou se pak neprosadil ani Sterling, jehož rána z úhlu mířila pouze do boční sítě.

Hosté byli v podstatě úplně neškodní, jedinou výjimkou byla rána Murphyho na startu druhého dějství, která ale Edersonovi mnoho starostí nenadělala. Na druhé straně předvedl velkou chybu hostující Almiron, který na hranici pokutového území přišel o balón a pustil tak do úniku Cancela. Ten poslal před branku ostrý střílený centr, který sice Fernández zblokoval, jenže balón se odrazil přesně na kopačky Torrese, který jej pak zblízka dopravil do sítě.

Třetí branku mohl přidat Sterling, který ale na malém vápně nedokázal správně nasměrovat prudký míč, načež dorážející Bernardo Silva mířil pouze do tyče. A když se po přihrávce Torrese neprosadil ani na zadní tyči číhající Agüero (vynikající zákrok předvedl brankář Darlow), dospělo utkání k jednoznačné výhře domácího celku v poměru 2:0.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Everton FC 0:1

26.12.2020 21:00

Góly: 80. Gylfi Sigurdsson

Sheffield United pokračuje v mizérii letošní sezóny a na konto si připisuje další porážku. Svěřenci Chrise Wildera v poměrně vyrovnaném utkání nakonec nestačili na hostující Everton, kterému výhru vystřelil 10 minut před koncem normální hrací doby přesnou střelou Sigurdsson.

Na Bramall Lane se nehrál příliš pohledný fotbal a nadějných příležitostí mnoho k vidění vskutku nebylo. První vážnější vzrušení přišlo z kopačky Iwobiho, který se za vápnem pěkně uvolnil a prudkou střelou pořádně protáhl brankáře Ramsdala. Do první opravdové tutovky se po pasu Keana protlačil Calvert-Lewin, jeho rána z druhého doteku však těsně minula domácí svatyni. Do konce první půle ještě předvedl "tradiční" minelu brankář Ramsdale, kterému vypadl centro Sigurdssona z rukavic, dorážející Allan se však prosadit nedokázal.

Sheffield zahrozil pouze pěkným průnikem Burkeho, který se z velkého úhlu odhodlal ke střele a trefil ji náramně - k jeho smůle ji však Pickford dokázal vytěsnit na rohový kop. Na startu druhého dějství upadl v pokutovém území útočník McBurnie, penalta se ale správně nepískala.

Celá druhá půle ostatně připomínala spíše boj o střed pole a nebezpečných situací před oběma brankami bylo skutečně poskrovnu. Až deset minut si na přiklepnutí Doucoureho chytře naběhl Sigurdsson a parádní přízemní křižnou ránou poslal hosty do vedení.

Odpovědět mohl na samotném konci utkání útočník McBurnie, jeho střela po přihrávce Stevense však mířila těsně mimo, čímž Sheffield přišel i o poslední naději na bodový zisk. Everton se tak díky výhře posunul na druhou příčku, naopak Sheffield zůstává beznadějně poslední.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Chelsea FC 3:1

26.12.2020 18:30

Góly: 34. Alexandre Lacazette (pen.), 44. Granit Xhaka, 56. Bukayo Saka - 85. Tammy Abraham

Jestliže si poslední dobou Mikel Arteta zoufal nad nepřízní štěstěny pro své mužstvo, po sobotním duelu s Chelsea může být spokojen, že jeho přání bylo vyslyšeno. Omlazená sestava "Kanonýrů" sice proti favorizovanému soupeři podala o poznání lepší výkon, než jak tomu bylo v posledních týdnech a měsících, ovšem i tak potřebovala k výhře 3:1 gól z penalty, dalekonosného přímého kopu a nepovedeného centru, zatímco hosté naopak vlastní penaltovou výhodu nezužitkovali.

Po sedmi ligových zápasech bez výhry tak Arsenal přece jen zabral a odsunul se o kousek dál od nelichotivého sestupového pásma, Chelsea naopak pohrdla možností poskočit alespoň dočasně na druhé místo a zůstává dokonce mimo pohárové příčky i za rozjetou Aston Villou, s níž se utká již v pondělí. Zatímco Artetovi se tímto výsledkem povedlo zmenšit narůstající tlak na svou osobu, jeho protějšek Frank Lampard si naopak připsal již třetí porážku z posledních čtyř kol a sám se dostává pod drobnohled fotbalové veřejnosti.

Manažer Arsenalu překvapil nečekaným složením základní sestavy, jemuž okolo Alexandra Lacezetta vévodila útočná trojice mladíčků - kromě relativně etablovaných Martinelliho se Sakou dostal jedinečnou šanci také odchovanec Emile Smith Rowe. Všichni tři se za tuto důvěru Artetovi náležitě odměnili a svou neutuchající aktivitou přispěli k výrazně živějšímu výkonu celého týmu, který jako by hráče Chelsea zaskočil.

Od samého počátku měli domácí herně navrch a jedinou hrozbou před brankou Bernda Lena byl přímý kop Masona Mounta, který se otřel o brankovou konstrukci. Góly však padaly na druhé straně. O ten první se postaral Alexandre Lacazette, jenž dokázal proměnit pokutový kop po chybě Reece Jamese, jenž se až příliš snadno nechal ošálit Kieranem Tierneym, který si vzápětí na anglickém bekovi vymodlil u sudího Olivera penaltu. Ani to však ze strany Arsenalu nebylo do přestávky vše, neboť Granit Xhaka potvrdil, že čas od času dovede i z uctivé vzdálenosti pálit jen stěží chytatelné rány a po jeho přímém kopu přes zeď pod břevno se brankář Mendy natahoval marně.

Frank Lampard sice hned o přestávce zareagoval dvojím střídáním, ale ani to na výraznou obměnu dění na hřišti nestačilo. Místo toho domácí svůj už tak pohodlný náskok ještě navýšili, byť s notnou dávkou štěstí. Bukayo Saka totiž svůj veskrze kvalitní výkon vyšperkoval stříleným centrem, který sice žádného spoluhráče nenašel, ovšem místo toho za přihlížení zkoprnělého Mendyho zapadl přesně do horního růžku i s pomocí brankové konstrukce. Neméně působivý Martinelli mohl vzápětí rovněž skórovat, Mendy se pak musel po vlastní chybě vytáhnout i proti Lacazettovi a Chelsea byla zdánlivě odsouzená k jednoznačné porážce.

V závěru utkání však domácím začaly docházet síly a místo poklidného dohrání zápasu bylo zničehonic na světě ještě pořádné drama. Nejprve z ostrého pasu Hudsona-Odoie skóroval Tammy Abraham a nedlouho poté Pablo Marí nešikovně srazil Mounta ve vlastní šestnáctce, z čehož pramenila druhá penalta večera. Bernd Leno se však nenechal typicky pomalou exekucí v podání Jorginha rozhodit, vybral si správnou stranu a dokázal nedůraznou střelu italského reprezentanta zneškodnit. Arsenal si tak připsal veledůležité prvenství a v tomto městském derby zvítězil 3:1.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Crystal Palace 3:0

26.12.2020 16:00

Góly: 5. Bertrand Traoré, 66. Kortney Hause, 76. Anwar El Ghazi

Crystal Palace si po minulém debaklu s Liverpoolem svou reputaci nijak nenapravil. Znovu nedokázal vsítit jedinou branku, zároveň mu Aston Villa nasázela tři, a naopak ona potvrdila, že je v prosinci ve velmi dobrém rozpoložení. Urvala již své třetí vítězství z posledních čtyř zápasů a vyhoupla se na příčky, které zajišťují pro příští ročník účast v evropských pohárech.

Už počtvrté v řadě navíc svěřenci stratéga Deana Smitha udrželi čisté konto, naposledy jejich obranu prolomil na konci listopadu londýnský West Ham. Domácí bezpochyby uklidnil brzký přesný zásah z 5. minuty, to když Watkinsovu dělovku z úhlu stačil ještě brankář Guaita vyrazit, pouze ovšem do míst, kde stál nikým nehlídaný Traoré, a ten už vážně snadno zacílil.

Lvi byli i nadále nebezpečnějším a aktivnějším celkem, v 17. minutě mohl jejich náskok opětovně navýšit Traoré, avšak napálil jen brankovou konstrukci a poté mířil do zámezí. Další velkou šanci měl ve 20. minutě Grealish, nicméně jeho rychlý brejk vyřešil Guaita, a ve 22. a 41. minutě dvakrát zahrozil El Ghazi, leč na hostujícího muže v rukavicích nevyzrál ani on.

Ve 45. minutě se každopádně situace pro Aston Villu opravdu notně zkomplikovala. Zaha hodlal založit protiútok, ve slibné příležitosti ho zastavil bránící Mings, inkasoval žlutou kartu, a protože šest minut předtím od sudího Taylora už jednu obdržel, pakoval se těsně před přestávkou předčasně ze hřiště. Ale mužstvo manažera Roye Hodgsona přesilovku nevyužilo.

V 66. minutě se birminghamský klub dostal i v oslabení do dvougólového vedení. El Ghazi rozehrál standardní situaci centrem do šestnáctky, odtud Watkins hlavou orazítkoval břevno, dorážející Hause už však přece skóroval. Definitivně zlomil odpor Crystal Palace v 76. minutě sám stále hladový El Ghazi, jenž po pobídce Watkinse střílel přesně ke vzdálenější šibenici.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Southampton FC 0:0

26.12.2020 16:00

Góly: -

Bezbranková partie nic neřeší ani pro jedno mužstvo ze sobotního duelu na Craven Cottage. Domácí Fulham totiž zůstává v sestupovém pásmu, hosté ze Southamptonu zase setrvávají v horní polovině tabulky.

Po osmi minutách hry žádali Cottagers penaltu po údajné ruce hostujícího Bednareka, ovšem sudí jejich volání nevyslyšel. Ve 25. minutě si Fulham vypracoval gólovou šanci sám. Lookman po centru od Loftuse-Cheeka předložil balón pro Anguissu, jenž ale nešťastně promáchl.

"Světci" prvně zahrozili dvě minuty poté, kdy Ward-Prowse trefil z přímého kopu břevno. Další velká šance přišla až deset minut po změně stran. Lookman nacentroval na hlavu Cavaleira, ten ovšem zakončil nad břevno. Southamptonu zápas moc nechutnal. Long v 68. minutě pálil pouze doprostřed brány, kde jeho pokus hlídal gólman Fulhamu Aréola.

Pět minut před koncem základní hrací doby se hostům povedlo rozvlnit síť, avšak Walcottův zásah nakonec neplatil kvůli těsnému ofsajdu nahrávajícího Adamse. Nastavený čas už pouze rozkouskovala četná střídání, jež na bezbrankovém stavu nic nezměnila.

Více informací k zápasu

Leicester City - Manchester United 2:2

26.12.2020 13:30

Góly: 31. Harvey Barnes, 85. Axel Tuanzebe (vl.) - 23. Marcus Rashford, 79. Bruno Fernandes

Manchester United poprvé v sezoně nezískal venku všechny tři body. Přitom v Leicesteru měl k výhře poměrně blízko, neboť svěřenci manažera Oleho Gunnara Solskjaera hned dvakrát vedli, ovšem jejich soupeř vždy přispěchal s odpovědí.

Ve třech ze čtyřech branek měl prsty záložník hostů Bruno Fernandes, který jen potvrdil, jak skvělým hráčem "Rudí ďáblové" disponují. Po remíze 2:2 zůstávají oba týmy v popředí, musí však čekat na výsledky konkurence. United každopádně protáhli šňůru ligové neporazitelnosti na osm zápasů, Leicester si zase připsal první remízu v sezoně.

Red Devils se mohli ujmout vedení již po sedmi sekundách hry. Fernandes jemným obloučkem vyhledal Rashforda, který ale z vynikající pozice hlavičkoval nad břevno. Hosté si pak sami způsobili značné problémy v osmé minutě, kdy brankář De Gea dostal skákavou přihrávku od Shawa, načež míč odevzdal pouze soupeři, nicméně nepřesná kombinace zkazila slibnou příležitost Leicesteru.

Po dvaceti minutách dostal Rashford druhou šanci, s níž si poradil mnohem lépe než v prvním případě. Jamesovu ne zcela přesnou přihrávku prodloužil Fernandes dokonale právě na Rashforda, který zblízka nedal šanci gólmanovi domácích Schmeichelovi a poslal Manchester United do vedení. To ale hostům nevydrželo ani deset minut. Po půlhodině hry totiž "Lišky" vybojovaly míč na útočné polovině, Barnes si udělal prostor ke střelu levou nohou, kterou zpoza pokutového území překonal De Geu.

Po asistenci si Fernandes mohl ve 37. minutě připsat také gól, ovšem jeho hlavička po standardní situaci zahrané Shawem mezi tři tyče nemířila. Skóre tedy zůstalo do přestávky vyrovnané, což platilo i v 60. minutě, kdy Rashford dostal přihrávku za obranu Foxes, jenže nechal vyniknout Schmeichela. Krátce poté Rashford tentokrát vyslal do úniku Martiala, který strážce domácí svatyně překonal, radost mu ale překazil asistent rozhodčího, který správně odmával ofsajd.

V kombinaci a práci s míčem si byla obě mužstva v podstatě rovna, avšak do šancí se o něco víc přece jen tlačili "Rudí ďáblové". V 70. minutě hlavičkoval po volném kopu Maguire, i jemu ale několik decimetrů k úspěchu chybělo. Ovšem za dalších devět minut již propukla v táboře hostů radost. Střídající Cavani šikovnou uličkou vyzval ke skórování Fernandese, který už věděl, jak si před Schmeichelem poradit.

Jenže United zase náskok dlouho nevydržel. V 85. minutě totiž Pérez před bránou Manchesteru vyhledal Vardyho, který si šikovně odskočil od obránců a rychlou střelou vyrovnal. V nastavení pak mohl obrat dokonat Pérez, jemuž mnoho nechybělo k tomu, aby Tielemansovu ránu tečoval do brány. Remízový stav nicméně vydržel až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC1595137:2032
2.Everton FC1592426:1929
3.Leicester City1591528:1928
4.Manchester United1483330:2327
5.Tottenham Hotspur1575326:1526
6.Manchester City1475221:1226
7.Aston Villa1381427:1325
8.Chelsea FC1574430:1725
9.Southampton FC1574425:1925
10.West Ham United1564523:2122
11.Wolverhampton Wanderers1563615:2021
12.Leeds United1562725:3020
13.Newcastle United1453617:2418
14.Crystal Palace1553719:2818
15.Arsenal FC1552815:1917
16.Brighton & Hove Albion1527618:2413
17.Burnley FC143478:2013
18.Fulham FC1525813:2311
19.West Bromwich Albion1515911:308
20.Sheffield United1502138:262

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (848)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele