15. kolo
26.12.2020 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Ferrán Torres přijímá gratulace (© AFP)

Citizens snadno přehráli Newcastle

Manchester City si s přehledem poradil s neškodným Newcastlem a poskočil na pátou příčku tabulky. O výhře domácího celku rozhodli svými brankami Gündogan a Ferran Torres, rozdíl ve skóre ale mohl být ještě daleko vyšší, kdyby Citizens proměnili některou z řady dalších příležitostí, které si v zápase vypracovali.

První branka přišla po čtvrthodině hry a byla to opravdová lahůdka. Parádní kombinaci domácího týmu předvedl De Bruyne s Cancelem, druhý jmenovaný pak narýsoval krásnou kolmici na Sterling, který se neukvapil, zasekávačkou si na zadek posadil obránce i brankáře hostujícího týmu a nezištně předložil míč nabíhajícímu Gündoganovi, který z prvního doteku míč uklidil do sítě. Druhou branku mohl přidat De Bruyne, ovšem jeho centr, který padal přesně za vzdálenější tyč, nakonec Darlow s vypětím všech sil dokázal vytáhnout. Těsně před pauzou se pak neprosadil ani Sterling, jehož rána z úhlu mířila pouze do boční sítě.

Hosté byli v podstatě úplně neškodní, jedinou výjimkou byla rána Murphyho na startu druhého dějství, která ale Edersonovi mnoho starostí nenadělala. Na druhé straně předvedl velkou chybu hostující Almiron, který na hranici pokutového území přišel o balón a pustil tak do úniku Cancela. Ten poslal před branku ostrý střílený centr, který sice Fernández zblokoval, jenže balón se odrazil přesně na kopačky Torrese, který jej pak zblízka dopravil do sítě.

Třetí branku mohl přidat Sterling, který ale na malém vápně nedokázal správně nasměrovat prudký míč, načež dorážející Bernardo Silva mířil pouze do tyče. A když se po přihrávce Torrese neprosadil ani na zadní tyči číhající Agüero (vynikající zákrok předvedl brankář Darlow), dospělo utkání k jednoznačné výhře domácího celku v poměru 2:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (5)

Přidat komentář
NuFc23

5:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

nas precenujes

Reagovat
NuFc23

Hlavne neprecenujem nas

Reagovat
Kinky7

2:1 aguero torres

Reagovat
MCFC_8

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele