15. kolo
27.12.2020 13:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Burnley neuspělo v Leedsu i kvůli zářezu rozhodčích

Burnley přišlo na hřišti Leedsu o šňůru neporazitelnosti, avšak Clarets mohou cítit na jazyku pachuť, neboť o body přišli i kvůli chybě sudího. Tak či onak, svěřenci manažera Seana Dyche zůstávají těsně nad sestupovým pásmem, United se v tabulce drží o něco výš.

Úvodní a nakonec též jediná gólová akce se zrodila již ve čtvrté minutě zápasu. Unikajícího Bamforda sestřelil gólman Burnley Pope ve vlastním pokutovém území a sudí Jones odpískal penaltu pro Leeds. Její exekuci si vzal na starost sám faulovaný, který bez potíží skóroval. Za hosty chtěl v desáté minutě odpovědět Mee, jeho hlavička ale skončila v zámezí.

Za dalších deset minut se již hosté radovali z vyrovnání. Brankář Leedsu Meslier šel hodně odvážně za centrovaným balónem, přičemž ale sestřelil Meeho a merunu v rukavicích neudržel. Balón pak do brány uklidil Barnes, ovšem rozhodčí odpískal faul hráče hostí. Pokud už se však Jones odhodlal přerušit hru, měl spíš potrestat Mesliera. Burnley se mohlo právem cítit okradeno o gól.

United tak i za pomoci arbitra nadále drželi vedení, které mohli navýšit po půlhodině hry, avšak Harrison ve vyložené šanci trefil jen spoluhráče před sebou. Těsně před pauzou pak nepřesně hlavičkoval Rodrigo. Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté, což demonstrovali Lowton s Brownhillem, ovšem Meslier s jejich pokusy neměl mnoho starostí.

Domácí byli nadále nebezpečnější. V 72. minutě táhl protiútok Leedsu Hernández, který nakonec vzal na svá bedra také zakončení, ale Pope se vyznamenal důležitým zákrokem. Ve zbývajícím času již United bez potíží uhájili náskok.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele