15. kolo
27.12.2020 20:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Tottenham na Molineux neudržel brzké vedení a odváží si jen bod

Chybělo tak málo a José Mourinho si opět mohl promnout ruce, jak mu jeho tradiční plán vyšel k dokonalosti. Svěřenci portugalského kouče totiž jako obvykle v letošní sezoně udeřili hned z první střely na bránu a na půdě Wolverhamptonu se již od první minuty ujali vedení, které po zbytek utkání úspěšně navzdory soupeřově tlaku udržovali. Pár minut před koncem se však Wolves přece jen za svou aktivitu dočkali odměny v podobě vyrovnání a berou tak bod za remízu 1:1.

Stejně jako nedávno proti Liverpoolu se Spurs stalo osudným bránění standardní situace, když Romain Saïss udeřil hlavou z rohového kopu a smazal tak na poslední chvíli úvodní branku Tanguye Ndombélého. Rozdíl mezi oběma mužstvy tak zůstává i nadále pětibodový, s Wolves na jedenáctém místě a Tottenhamem na pátém.

Lepší vstup do zápasu si hosté ani nemohli představit. Hned po pouhých 57 vteřinách vrátil Ben Davies odvrácený roh zpět k pokutovému území pro volného Ndombélého, jenž přízemní ranou zaskočil Ruie Patrícia a poslal svůj tým do vedení od první minuty. Hosté málem srovnali nedlouho poté, když typický průnik Adamy Traorého přes trojici protihráčů zařídil brankovou příležitost pro Daniela Podenceho, jenže forvard Wolves přiměl Huga Llorise jen k pohodlnému zákroku.

Krátce nato se na druhé straně dostal hned ke dvojímu zakončení krajní bek Spurs Sergio Reguilón, ale nejprve svou hlavičku z centru Ndombélého poslal mimo tři tyče a poté v 21. minutě po další špičkové práci autora prvního gólu poslal svou ránu přesně do náruče připraveného Patrícia. Právě tato střela se nakonec ukázala být tou poslední, kterou Spurs v zápase brankáře Wolves zaměstnali.

Nejlepší příležitost Wolves ke srovnání připadla v první půli Fabiu Silvovi, jemuž připravil palebnou pozici povedeným pasem Nelson Semedo, avšak tvrdá rána portugalského útočníka zamířila těsně vedle tyče. Další potenciální gólovku měli domácí na dosah bezprostředně po změně stran, když se dožadovali penalty za zákrok Diera na Silvu, ovšem jak rozhodčí Tierney, tak jeho kolegové u videa tento incident přešli.

Ani to ovšem hráče ve žlutém neodradilo od neutuchajícího tlaku, stejně jako neproměněné šance Silvy, Neta či Nevese, a pět minut před koncem přišla zasloužená odměna. Netův rohový kop našel přesně hlavu Saisse, jenž předskočil Daviese a míč umně nasměroval do sítě. Rozjetí Wolves měli v tu chvíli našlápnuto dokonce na strhující obrat, jenže smolař večera Silva ani do třetice nedokázal svou příležitost náležitě zakončit. Utkání tak skončilo dělbou bodů 1:1, s níž ve výsledku nebude příliš spokojena ani jedna strana.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
pecam

Strašný. V prosinci si po každém zápase říkám, ze už nemůžou hrát hůř a oni to furt trumfujou...

Bez balonu, bez přesných přihrávek, bez šancí, jak když spolu nikdy nehráli. Do sestavy do Jose už taky dlouho netrefil a to jeho střídání Ndombeleho v každém zápase je taky super. Než takhle hrát, tak raději zase 10 let bez trofeje a to to vypadalo ještě před měsícem, ze by ta hra mohla mít hlavu a patu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele