15. kolo
27.12.2020 17:30 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Sadio Mané (© AFP)

Liverpool oslabil své vedení v tabulce, doma jen plichtil s West Bromwichem

Manažer Sam Allardyce si výrazně napravil svou reputaci poté, co jeho svěřenci naposledy doma jednoznačně nestačili na Aston Villu. A zatímco premiéra na lavičce West Bromwichi se mu výrazně nevydařila, tentokráte opravdu zabral a odvezl domů velmi potřebný bod z půdy Liverpoolu. Ten naopak ztratil hodně nečekaně v boji o nynější první místo v tabulce.

Teprve pár dnů si fotbalisté WBA zvykají na nové pořádky kouče, který nahradil svého předchůdce Slavena Biliče za účelem ligové záchrany. A hned si hosté na své konto připsali vážně hodně cenný výsledek. V součtu s duelem na hřišti Manchesteru City, konaném v půlce prosince, který ovšem měl ještě pod správou chorvatský stratég, zaskočili dalšího favorita.

Přitom The Reds byli zajisté hodně povzbuzeni o minulé sedmigólové vítězství na půdě Crystalu Palace. A že by neměli mít problémy se ziskem následné výhry taktéž proti aktuálně předposlednímu celku průběžného pořadí, ukázala už 12. minuta utkání, to když si Mané zpracoval ve vápně na prsa prudký centr od Matipa a z voleje překonal brankáře Johnstona.

Následně se však výběr manažera Jürgena Kloppa do ofenzívy již tolik nehnal, jako by neměl nějaký velký zájem svůj náskok pojistit. A možná že opatrnější a bázlivější taktika nebyla tou správnou volbou. Ne že by jeho soupeř začal nějakým způsobem přebírat otěže utkání, vůbec ne, byl ovšem Liverpoolu stále na dostřel. A ve druhém dějství se přece dotlačil k vyrovnání.

V 72. minutě byl blízko vstřelené brance Ahearne-Grant, svou levačkou ovšem rychlý brejk nezužitkoval a ztroskotal na gólmanovi Alissonovi. Nicméně o deset minut později Matheus Pereira poslal pas do šestnáctky z pravé strany, odtud hlavou zacílil Ajayi, a i když se zdálo, že míč po odrazu od tyčky skončí mimo nebezpečí, doputoval nakonec za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
LokoLFC

3:0

Reagovat
M1ck0

5:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele