15. kolo
26.12.2020 13:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Bruno Fernandes (© AFP)

ManUtd dvakrát neudržel vedení a ve šlágru s Leicesterem remizoval

Manchester United poprvé v sezoně nezískal venku všechny tři body. Přitom v Leicesteru měl k výhře poměrně blízko, neboť svěřenci manažera Oleho Gunnara Solskjaera hned dvakrát vedli, ovšem jejich soupeř vždy přispěchal s odpovědí.

Ve třech ze čtyřech branek měl prsty záložník hostů Bruno Fernandes, který jen potvrdil, jak skvělým hráčem "Rudí ďáblové" disponují. Po remíze 2:2 zůstávají oba týmy v popředí, musí však čekat na výsledky konkurence. United každopádně protáhli šňůru ligové neporazitelnosti na osm zápasů, Leicester si zase připsal první remízu v sezoně.

Red Devils se mohli ujmout vedení již po sedmi sekundách hry. Fernandes jemným obloučkem vyhledal Rashforda, který ale z vynikající pozice hlavičkoval nad břevno. Hosté si pak sami způsobili značné problémy v osmé minutě, kdy brankář De Gea dostal skákavou přihrávku od Shawa, načež míč odevzdal pouze soupeři, nicméně nepřesná kombinace zkazila slibnou příležitost Leicesteru.

Po dvaceti minutách dostal Rashford druhou šanci, s níž si poradil mnohem lépe než v prvním případě. Jamesovu ne zcela přesnou přihrávku prodloužil Fernandes dokonale právě na Rashforda, který zblízka nedal šanci gólmanovi domácích Schmeichelovi a poslal Manchester United do vedení. To ale hostům nevydrželo ani deset minut. Po půlhodině hry totiž "Lišky" vybojovaly míč na útočné polovině, Barnes si udělal prostor ke střelu levou nohou, kterou zpoza pokutového území překonal De Geu.

Po asistenci si Fernandes mohl ve 37. minutě připsat také gól, ovšem jeho hlavička po standardní situaci zahrané Shawem mezi tři tyče nemířila. Skóre tedy zůstalo do přestávky vyrovnané, což platilo i v 60. minutě, kdy Rashford dostal přihrávku za obranu Foxes, jenže nechal vyniknout Schmeichela. Krátce poté Rashford tentokrát vyslal do úniku Martiala, který strážce domácí svatyně překonal, radost mu ale překazil asistent rozhodčího, který správně odmával ofsajd.

V kombinaci a práci s míčem si byla obě mužstva v podstatě rovna, avšak do šancí se o něco víc přece jen tlačili "Rudí ďáblové". V 70. minutě hlavičkoval po volném kopu Maguire, i jemu ale několik decimetrů k úspěchu chybělo. Ovšem za dalších devět minut již propukla v táboře hostů radost. Střídající Cavani šikovnou uličkou vyzval ke skórování Fernandese, který už věděl, jak si před Schmeichelem poradit.

Jenže United zase náskok dlouho nevydržel. V 85. minutě totiž Pérez před bránou Manchesteru vyhledal Vardyho, který si šikovně odskočil od obránců a rychlou střelou vyrovnal. V nastavení pak mohl obrat dokonat Pérez, jemuž mnoho nechybělo k tomu, aby Tielemansovu ránu tečoval do brány. Remízový stav nicméně vydržel až do závěrečného hvizdu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele